Vis studentum.dk som: Mobile

Guide til dit udlandsstudie i San Diego

Drømmer du om at studere i en af Californiens største byer? Ønsker du at studere i San Diego, hvor du kan nyde Vestkystens bedste strande og solrige klima? Lyder dette som noget for dig? Så bør du vælge at studere i den Amerikanske storby San Diego, som byder på alt, hvad hjertet begærer fra attraktive attraktioner, shopping og lækker mad - alt dette, i strålende solskin! 

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i San Diego!

Hvordan er uddannelsessystemet i San Diego? 

San Diego ligger i den sydlige del af Californien, hvorfor det omfatter det samme populære uddannelsessystem.  

Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Som nævnt er Californien et af de steder, som tiltrækker flest internationale studerende, og her vælger mange af de internationale studerende også San Diego som destination, hvorfor der findes rigtig mange internationale studerende i den amerikanske storby.

Her kan du læse mere om Californien

Hvorfor vælge at studere i San Diego? 

Har du altid drømt om at studere i den sydlige del af Californien? Så er San Diego måske den optimale drømmedestination for dig! Der er nemlig et hav af gode grunde til at vælge San Diego, som destinationen for dit udlandsstudie. En af de mange gode grunde til at vælge San Diego er, at det er en meget populær destination for internationale studerende verden over, og dette giver dig muligheden for at lære andre kulturer at kende udover den Amerikanske. Derved er der normalt også god mulighed for at blive indkvarteret sammen med andre internationale studerende. En anden god grund til at vælge San Diego, er beliggenheden. Udover, at du får lov til at nyde San Diego i strålende sol, så ligger San Diego også kun en smuttur væk fra spændende destinationer som fx Hawaii eller Las Vegas, som b.la. kan opleves på weekendture eller i ferierne. 

Ønsker du blot at bevæge dig inden for San Diego, skal du ikke være bekymret for, at du kommer til at kede dig. San Diego byder nemlig også i sig selv på et hav af muligheder, og dette indebærer alt, hvad hjertet begærer!

Hvad kan jeg opleve som studerende i San Diego?

Sidder du allerede nu og planlægger dit udlandsstudie til San Diego, men er i tvivl om, hvad du kan bruge din tid på efter skole, weekender eller i ferierne? Så kig med her! Der er nemlig massere at opleve i San Diego, og herudover vil der også være mange muligheder for weekendture væk fra San Diego grundet landets beliggenhed. Du kan b.la., i en ledig weekend, tage til Las Vegas og opleve forlystelses- og spillebyen, og se den i egen storslåethed. Vælger du at rejse med flyrejse på nogle af dine weekendturer, vil flyveturen fra San Diego til Las Vegas tage omkring 1 time og 20 min. 

Vælger du at blive i San Diego, vil der også være rigtig mange attraktioner at opleve. San Diego er nemlig b.la. verdenskendt for deres forskellige dyreattraktioner, her findes både San Diego Zoo og SeaWorld. San Diego er også en af de få storbyer, som er beriget med en så lækker bypark - Balboa Park. I Den lækre bypark findes både en botanisk have, store vandfald, kunst og skulpturer, så selvom du ikke er den største museums entusiast, så er Balboa Park helt sikkert besøget værd!  

Hvordan er det at studere i San Diego?

Har du altid drømt om at få en ægte Amerikansk studieoplevelse? Så er San Diego det helt rigtige sted for dig! I San Diego findes et aktivt studiemiljø, hvor du b.la. vil opdage, hvor stor opbakning de lokale universiteters opbakning får fra de andre studerende. Sportseventsene er et socialt samlingspunkt på universiteterne for de studerende, og hvis du vælger at tage til San Diego, vil du hurtigt blive en del af dette. Herudover gør de Amerikanske universiteter meget for at opretholde et aktivt studiemiljø, hvor de b.la. er gode til at arrangere sociale events og fede koncerter! Er du interesseret i at høre mere omkring, hvordan det er at være studerende i San Diego? Så læs mere i nedenstående boks. 

Udveksling i San Diego 

Hvor kan jeg bo som studerende i San Diego?

Mange universiteter tilbyder indkvartering på Campus, når man optages på universitet. Du bør dog være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis er garanteret en bolig på Campus, da pladserne på Campus typisk optages af første og anden årsstuderende fra universiteterne. Har du ikke muligheden for at bo på Campus, vil du selvfølgelig også have muligheden for at leje en bolig i nærheden af San Diego. Man bør dog være opmærksom på, at det ikke er billigt at bo i San Diego, og særligt ikke i centrum af San Diego. Det vil derfor være en fordel at finde en lejlighed med nogle andre studerende, da dette kan gøre huslejen mere overkommelig. 

Hvilke universiteter kan jeg studere på i San Diego? 

Et af de meget populære universiteter i San Diego er b.la. University of California, San Diego (UCSD), som er et anderkendt forskningsuniversitet, hvor du får muligheden for at studere i skønne omgivelser. Når du studerer på UCSD vil du få rig mulighed for at surfe og udforske den Amerikanske vestkyst i din fritid efter skole. UCSD er et verdenskendt universitet, som rangerer højt på de internationale rankings, og du vil derfor modtage undervisning på et højt akademisk niveau. UCSD har en skøn og aktiv campus, hvor du b.la. vil finde både swimmingpools, tennisbaner og fitnesscentre, og hvis du ønsker at komme ud at opleve nogle andre attraktioner udover campus, så ligger universitetet også skønt placeret i forhold til andre verdenskendte attraktioner. 

Et andet meget populært universitet i San Diego er San Diego State University. Er du interesseret i at læse på et universitet som tilbyder et globalt læringsmiljø og er fagligt stærkt inden for en lang række af faglige områder? Så er San Diego State University måske det perfekte valg for dig!  

Senest opdateret: 21 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-09-2020

Bedste universiteter i Norge 2020

Hvilket er Norges bedste universitet? Overvejer du at studere på universitet i Norge? Vi har samlet en oversigt over de 5 bedste universiteter i Norge. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-08-2020

Studér i Thailand: Alt du skal vide

Tag til smilenes land og få en oplevelse du sent vil glemme. Det thailandske folkefærd er kendt for deres smil og deresimødekommenhed. Som international studerende i Thailand vil du uden tvivl blive rigere på oplevelser og venner. Uanset hvor i landet du vælger at læse, vil du alle steder støde på nye oplevelser. Du vil kunne opleve smuk natur og travle storbyer som ingen andre steder. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere