Guide til dit udlandsstudie i San Diego

Drømmer du om at studere i en af Californiens største byer? Ønsker du at studere i San Diego, hvor du kan nyde Vestkystens bedste strande og solrige klima? Lyder dette som lige noget for dig? Så bør du vælge at studere i den Amerikanske storby San Diego!

Drømmer du om at studere i en af Californiens største byer? Ønsker du at studere i San Diego, hvor du kan nyde Vestkystens bedste strande og solrige klima? Lyder dette som noget for dig? Så bør du vælge at studere i den Amerikanske storby San Diego, som byder på alt, hvad hjertet begærer fra attraktive attraktioner, shopping og lækker mad - alt dette, i strålende solskin! 

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i San Diego!

Hvordan er uddannelsessystemet i San Diego? 

San Diego ligger i den sydlige del af Californien, hvorfor det omfatter det samme populære uddannelsessystem.  

Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Som nævnt er Californien et af de steder, som tiltrækker flest internationale studerende, og her vælger mange af de internationale studerende også San Diego som destination, hvorfor der findes rigtig mange internationale studerende i den amerikanske storby.

Her kan du læse mere om Californien

Hvorfor vælge at studere i San Diego? 

Har du altid drømt om at studere i den sydlige del af Californien? Så er San Diego måske den optimale drømmedestination for dig! Der er nemlig et hav af gode grunde til at vælge San Diego, som destinationen for dit udlandsstudie. En af de mange gode grunde til at vælge San Diego er, at det er en meget populær destination for internationale studerende verden over, og dette giver dig muligheden for at lære andre kulturer at kende udover den Amerikanske. Derved er der normalt også god mulighed for at blive indkvarteret sammen med andre internationale studerende. En anden god grund til at vælge San Diego, er beliggenheden. Udover, at du får lov til at nyde San Diego i strålende sol, så ligger San Diego også kun en smuttur væk fra spændende destinationer som fx Hawaii eller Las Vegas, som b.la. kan opleves på weekendture eller i ferierne. 

Ønsker du blot at bevæge dig inden for San Diego, skal du ikke være bekymret for, at du kommer til at kede dig. San Diego byder nemlig også i sig selv på et hav af muligheder, og dette indebærer alt, hvad hjertet begærer!

Hvad kan jeg opleve som studerende i San Diego?

Sidder du allerede nu og planlægger dit udlandsstudie til San Diego, men er i tvivl om, hvad du kan bruge din tid på efter skole, weekender eller i ferierne? Så kig med her! Der er nemlig massere at opleve i San Diego, og herudover vil der også være mange muligheder for weekendture væk fra San Diego grundet landets beliggenhed. Du kan b.la., i en ledig weekend, tage til Las Vegas og opleve forlystelses- og spillebyen, og se den i egen storslåethed. Vælger du at rejse med flyrejse på nogle af dine weekendturer, vil flyveturen fra San Diego til Las Vegas tage omkring 1 time og 20 min. 

Vælger du at blive i San Diego, vil der også være rigtig mange attraktioner at opleve. San Diego er nemlig b.la. verdenskendt for deres forskellige dyreattraktioner, her findes både San Diego Zoo og SeaWorld. San Diego er også en af de få storbyer, som er beriget med en så lækker bypark - Balboa Park. I Den lækre bypark findes både en botanisk have, store vandfald, kunst og skulpturer, så selvom du ikke er den største museums entusiast, så er Balboa Park helt sikkert besøget værd!  

Hvordan er det at studere i San Diego?

Har du altid drømt om at få en ægte Amerikansk studieoplevelse? Så er San Diego det helt rigtige sted for dig! I San Diego findes et aktivt studiemiljø, hvor du b.la. vil opdage, hvor stor opbakning de lokale universiteters opbakning får fra de andre studerende. Sportseventsene er et socialt samlingspunkt på universiteterne for de studerende, og hvis du vælger at tage til San Diego, vil du hurtigt blive en del af dette. Herudover gør de Amerikanske universiteter meget for at opretholde et aktivt studiemiljø, hvor de b.la. er gode til at arrangere sociale events og fede koncerter! Er du interesseret i at høre mere omkring, hvordan det er at være studerende i San Diego? Så læs mere i nedenstående boks. 

Udveksling i San Diego 

Hvor kan jeg bo som studerende i San Diego?

Mange universiteter tilbyder indkvartering på Campus, når man optages på universitet. Du bør dog være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis er garanteret en bolig på Campus, da pladserne på Campus typisk optages af første og anden årsstuderende fra universiteterne. Har du ikke muligheden for at bo på Campus, vil du selvfølgelig også have muligheden for at leje en bolig i nærheden af San Diego. Man bør dog være opmærksom på, at det ikke er billigt at bo i San Diego, og særligt ikke i centrum af San Diego. Det vil derfor være en fordel at finde en lejlighed med nogle andre studerende, da dette kan gøre huslejen mere overkommelig. 

Hvilke universiteter kan jeg studere på i San Diego? 

Et af de meget populære universiteter i San Diego er b.la. University of California, San Diego (UCSD), som er et anderkendt forskningsuniversitet, hvor du får muligheden for at studere i skønne omgivelser. Når du studerer på UCSD vil du få rig mulighed for at surfe og udforske den Amerikanske vestkyst i din fritid efter skole. UCSD er et verdenskendt universitet, som rangerer højt på de internationale rankings, og du vil derfor modtage undervisning på et højt akademisk niveau. UCSD har en skøn og aktiv campus, hvor du b.la. vil finde både swimmingpools, tennisbaner og fitnesscentre, og hvis du ønsker at komme ud at opleve nogle andre attraktioner udover campus, så ligger universitetet også skønt placeret i forhold til andre verdenskendte attraktioner. 

Et andet meget populært universitet i San Diego er San Diego State University. Er du interesseret i at læse på et universitet som tilbyder et globalt læringsmiljø og er fagligt stærkt inden for en lang række af faglige områder? Så er San Diego State University måske det perfekte valg for dig!  


Annoncer

Du er måske også interesseret i: