Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som noget for dig? Så bør du vælge at studere i Californien, og opleve med egne øjne og sanser, hvorfor Californien er USA's mest populære stat! 

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i Californien!

Hvorfor vælge at studere i Californien? 

Det er ikke for ingen grund, at staten Californien kaldes for "The Golden State". Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. Udover det populære uddannelsessystem, som tiltrækker mange studerende, tilbyder Californien også et hav af fantastiske seværdigheder, fænomenale naturområder og underholdning i verdensklasse! 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Læs mere her om uddannelse i Californien!

Hvad kan jeg opleve i Californien?

Er du allerede nu igang med at planlægge dit helt store studieophold i Californien, men er i tvivl omkring, hvad du kan bruge din tid på efter skole, i weekender eller i ferierne? Så kig med her! 

Californien tilbyder et hav af muligheder, og tilbyder faktisk så mange fantastiske oplevelser, at det kan være svært at navigere rundt i. Når du rejser til Californien, vil du opleve, at de har alt, hvad hjertet begærer, og at der næsten ikke findes grænser for oplevelser i den mulighedsrige stat. 

Storbyen eller skøn natur?

Californien er så stor en stat, at der både vil være mulighed for at udforske storbyer og opleve en fænomenal natur. I Californiens storbyer, som praler af muligheder, vil du finde succesfulde og imødekommende mennesker, samt opleve den teknologiske fremgang, som staten er kendt for. En af de største storbyer i Californien, som er tiden værd dit besøg er selvfølgelig San Diego. Alt afhængig af, hvor du ender med at læse i Californien, vil San Diego være et besøg værd. San Diego ligger i den sydligste del af Californien, og har derfor Mexico som en meget tæt nabo, hvorfor du derfor sikkert vil komme til at opleve lidt af det stemningsfyldte Mexico. I San Diego vil der være mange muligheder, hvis du beslutter dig for at blive i mere end en dag. Her kan du både opleve San Diego Zoo, sejlture, Sea World og forskellige smukke parker. 

Udover en skøn og hyggelig oplevelse i storbyen i Californien, så sidder Californien også inde med nogle skønne naturområder. Et af de naturområder som du bare må opleve i Californien er Death Valley National Park, hvor du her vil finde de tørreste områder, de højeste temperaturer og det laveste punkt i hele USA. Death Valley er et unikt og smukt naturområde med høje bjerge, bløde sandbanker samt fænomenale ørkenplanter. Death Valley er derfor et af de mest anbefalede naturområder i Californien, som er værd et besøg! - Bare husk vand.  

Hvordan er studiemiljøet i Californien? 

Har du altid haft lyst til at få en ægte amerikansk studieoplevelse? Så er Californien den rigtige destinaton for dig! Når du studerer i Californien, vil du blive en del af et aktivt studiemiljø, hvor du med andre internationale samt almindelige studerende typisk vil bo på Campus eller lige ved siden af Campus. Dette giver en endnu større mulighed for at få den helt rigtige amerikanske studieoplevelse, da der på Campus afholdes daglige studieevents som fx koncerter, store sportsbegivenheder og ekskursioner. Herudover tilbyder de fleste Campus i Californien et hav af forskellige studieorganisationer, som du vil få muligheden for at blive en aktiv del af, sammen med de andre studerende. 

Hvilke universiteter kan jeg læse på i Californien? 

Californien er som nævnt en af de mest populære destinationer for internationale studerende, og dette er selvfølgelig også grundet de mange forskellige universiteter, som man kan vælge imellem i Californien. 

I Californien kan du b.la. studere på nogle af følgende universiteter:  

Drømmer du om at læse i Los Angeles på et internationalt anerkendt topuniversitet med den perfekte beliggenhed? Så  er University of California, Los Angelas (UCLA) et godt valg. 

En af de mange gode grunde til at vælge University of California San Diego (UC SD) er b.la. det sydcaliforniske klima, som betyder, at der er en gennemsnitstemperatur på 22 grader og derudover byder San Diego på mange verdenskendte attraktioner. 

Er du interesseret i et højt rangeret college med fantastisk beliggenhed med udsigt til Stillehavet fra campus? Så kan du vælge Santa Barbara City College (SBCC) og opleve den fantastiske by!

På Santa Monica College vil du opleve et højt udbud af forskellige fag, og universitetet er også et af de billigste universiteter i Californien, og vil derfor være det perfekte valg til dig, som overvejer at tage en hel uddannelse i staten. 

På San José State University vil du blive en del af et mangfoldigt og multikulturelt studiemiljø med mere end 30.000 studerende, som tilsammen taler 56 forskellige sprog. Universitet ligger omkring en times kørsel fra San Francisco

Er du interesseret i at læse på et universitet som tilbyder et globalt læringsmiljø og er fagligt stærkt inden for en lang række af faglige områder? Så er San Diego State University måske det perfekte valg for dig! 

Vil du gerne læse på et af verdens højest rangerede offentlige universiteter, hvor du kan nyde din fritid i San Francisco, og de naturskønne omgivelser? Så vil University of California Berkeley (UC Berkeley) måske være et godt valg for dig!

California State University Long Beach (C SULB) er anderkendt for dets campus design, og har også vundet flere design Awards for dette! Campus tilbyder også et stort Recreation og Wellness Center, hvor du kan dyrke mange forskellige sportsaktiviteter!

California State University Northridge ligger i Los Angeles, og universitet er meget populært blandt studerende fra mange studieretninger og forskellige lande, da universitet tilbyder fag blandt ca. 100 forskellige fagområder! 


Annoncer