Vis studentum.dk som: Mobile

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som noget for dig? Så bør du vælge at studere i Californien, og opleve med egne øjne og sanser, hvorfor Californien er USA's mest populære stat! 

Her på siden har vi indsamlet en masse nyttig information og tips til dig, som vælger at studere i Californien!

Hvorfor vælge at studere i Californien? 

Det er ikke for ingen grund, at staten Californien kaldes for "The Golden State". Californien er både en del af USA's bedste offentlige uddannelsessystem, og er derfor også den stat i USA, som tiltrækker flest internationale studerende hvert eneste år. Udover det populære uddannelsessystem, som tiltrækker mange studerende, tilbyder Californien også et hav af fantastiske seværdigheder, fænomenale naturområder og underholdning i verdensklasse! 

Det er altså ikke uden grund, at uddannelsessystemet i Californien er et af USA's bedste samt største. Universiteterne i Californien optager da også over 3 millioner studerende på videregående uddannelser hvert eneste år, hvor der heriblandt bådes findes offentlige og private universiteter. I Californien deles de offentlige universiteter op i tre systemer: University of California (UC), California State University (CSU) og California Community Colleges (CCC)

Har du en tvivl om, at universiteternes faglige niveau er højt nok til dig? Så tvivl ej - University of California (UC) kan sagtens konkurrere med USA's Ivy League i øst, og der er derfor ingen grund til bekymring i forhold til det faglige niveau.

Læs mere her om uddannelse i Californien!

Hvad kan jeg opleve i Californien?

Er du allerede nu igang med at planlægge dit helt store studieophold i Californien, men er i tvivl omkring, hvad du kan bruge din tid på efter skole, i weekender eller i ferierne? Så kig med her! 

Californien tilbyder et hav af muligheder, og tilbyder faktisk så mange fantastiske oplevelser, at det kan være svært at navigere rundt i. Når du rejser til Californien, vil du opleve, at de har alt, hvad hjertet begærer, og at der næsten ikke findes grænser for oplevelser i den mulighedsrige stat. 

Storbyen eller skøn natur?

Californien er så stor en stat, at der både vil være mulighed for at udforske storbyer og opleve en fænomenal natur. I Californiens storbyer, som praler af muligheder, vil du finde succesfulde og imødekommende mennesker, samt opleve den teknologiske fremgang, som staten er kendt for. En af de største storbyer i Californien, som er tiden værd dit besøg er selvfølgelig San Diego. Alt afhængig af, hvor du ender med at læse i Californien, vil San Diego være et besøg værd. San Diego ligger i den sydligste del af Californien, og har derfor Mexico som en meget tæt nabo, hvorfor du derfor sikkert vil komme til at opleve lidt af det stemningsfyldte Mexico. I San Diego vil der være mange muligheder, hvis du beslutter dig for at blive i mere end en dag. Her kan du både opleve San Diego Zoo, sejlture, Sea World og forskellige smukke parker. 

Udover en skøn og hyggelig oplevelse i storbyen i Californien, så sidder Californien også inde med nogle skønne naturområder. Et af de naturområder som du bare må opleve i Californien er Death Valley National Park, hvor du her vil finde de tørreste områder, de højeste temperaturer og det laveste punkt i hele USA. Death Valley er et unikt og smukt naturområde med høje bjerge, bløde sandbanker samt fænomenale ørkenplanter. Death Valley er derfor et af de mest anbefalede naturområder i Californien, som er værd et besøg! - Bare husk vand.  

Hvordan er studiemiljøet i Californien? 

Har du altid haft lyst til at få en ægte amerikansk studieoplevelse? Så er Californien den rigtige destinaton for dig! Når du studerer i Californien, vil du blive en del af et aktivt studiemiljø, hvor du med andre internationale samt almindelige studerende typisk vil bo på Campus eller lige ved siden af Campus. Dette giver en endnu større mulighed for at få den helt rigtige amerikanske studieoplevelse, da der på Campus afholdes daglige studieevents som fx koncerter, store sportsbegivenheder og ekskursioner. Herudover tilbyder de fleste Campus i Californien et hav af forskellige studieorganisationer, som du vil få muligheden for at blive en aktiv del af, sammen med de andre studerende. 

Hvilke universiteter kan jeg læse på i Californien? 

Californien er som nævnt en af de mest populære destinationer for internationale studerende, og dette er selvfølgelig også grundet de mange forskellige universiteter, som man kan vælge imellem i Californien. 

I Californien kan du b.la. studere på nogle af følgende universiteter:  

Drømmer du om at læse i Los Angeles på et internationalt anerkendt topuniversitet med den perfekte beliggenhed? Så  er University of California, Los Angelas (UCLA) et godt valg. 

En af de mange gode grunde til at vælge University of California San Diego (UC SD) er b.la. det sydcaliforniske klima, som betyder, at der er en gennemsnitstemperatur på 22 grader og derudover byder San Diego på mange verdenskendte attraktioner. 

Er du interesseret i et højt rangeret college med fantastisk beliggenhed med udsigt til Stillehavet fra campus? Så kan du vælge Santa Barbara City College (SBCC) og opleve den fantastiske by!

På Santa Monica College vil du opleve et højt udbud af forskellige fag, og universitetet er også et af de billigste universiteter i Californien, og vil derfor være det perfekte valg til dig, som overvejer at tage en hel uddannelse i staten. 

På San José State University vil du blive en del af et mangfoldigt og multikulturelt studiemiljø med mere end 30.000 studerende, som tilsammen taler 56 forskellige sprog. Universitet ligger omkring en times kørsel fra San Francisco

Er du interesseret i at læse på et universitet som tilbyder et globalt læringsmiljø og er fagligt stærkt inden for en lang række af faglige områder? Så er San Diego State University måske det perfekte valg for dig! 

Vil du gerne læse på et af verdens højest rangerede offentlige universiteter, hvor du kan nyde din fritid i San Francisco, og de naturskønne omgivelser? Så vil University of California Berkeley (UC Berkeley) måske være et godt valg for dig!

California State University Long Beach (C SULB) er anderkendt for dets campus design, og har også vundet flere design Awards for dette! Campus tilbyder også et stort Recreation og Wellness Center, hvor du kan dyrke mange forskellige sportsaktiviteter!

California State University Northridge ligger i Los Angeles, og universitet er meget populært blandt studerende fra mange studieretninger og forskellige lande, da universitet tilbyder fag blandt ca. 100 forskellige fagområder! 

Senest opdateret: 21 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Peru - Alt du skal vide

Peru er et fantastisk land, der byder på meget forskelligt. I Peru kan du surfte, vandre, spise dig mæt i eksotisk mad og meget mere. Folkefærdet er kendt for at være velkomne og hjælpsomme. Som studerende vil du opleve et højt niveau, og engagerede medstuderende. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Bedste universiteter i Australien 2020

Hvilket er det bedste universitet i Australien? Vi har samlet top 10 universiteter i Australien herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Australien der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere
Sidst opdateret 02-10-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Sverige: Den komplette guide

Er du klar til dit næste store eventyr? Vil du gerne starte på en uddannelse eller et semester, der udfordrer dig både fagligt og socialt? Tag afsted på udveksling til Sverige, og vær sikker på at du får en uddannelse på et højt fagligt niveau!

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Din vejviser til verdens bedste studiebyer

Drømmer du om at studere i Byernes By, The Big Apple eller Down Under? Vi har set nærmere på verdens bedste studiebyer og samlet de otte bedste i én oversigt. Her får du indblik i, hvad der er værd at vide om hver enkelt by - både fagligt og socialt. Måske gemmer din kommende studieby sig på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2020

Bedste universiteter i New Zealand 2020

Hvilket er det bedste universitet i New Zealand? Vi har samlet top 8 universiteter i New Zealand herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i New Zealand der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Bedste universiteter i Sverige

Der er rigtig mange unge danskere, der vælger at søge over sundet for at studere i Sverige. Det er også en oplagt studiedestination, da landet har en stolt uddannelsestradition og en række prestige-universiteter. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere