Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en Masters in Management studerende


Mød en Masters in Management studerende

I stedet for at læse sin kandidat i Danmark, som mange af hans medstuderende valgte, besluttede Lasse sig for at læse sin kandidat på London Business School. Et prestigefyldt uddannelsessted, hvor han samtidig også betaler for sin uddannelse.

I interviewet fortæller han om at studere på LBS, den omfattende optagelsesproces, livet generelt i London og giver dig, der drømmer om at læse i udlandet, et par gode råd med på vejen!

Skrevet af Informationsmedarbejder V.Singarasah

Hvorfor valgte du at læse i udlandet?

”I et kompetitivt jobmarked ledte jeg efter muligheder for at kunne stå ud fra mængden, og der passer LBS rigtig godt ind. Desuden havde jeg et år med fuldtidsarbejde efter bachelor, så jeg kunne rigtig godt tænke mig en intensiv kandidat, hvor jeg kunne blive færdig på et år. Endeligt er det et rigtig fedt program, hvor jeg blandt andet er rigtig glad for, at de er åbne for kandidater fra mange forskellige baggrunde. Den kulturelle og akademiske diversitet er et stort aktiv, hvis du spørger mig. ”

Hvordan er arbejdspresset på studiet?

”Det er et studie, hvor der er meget at lave, men det afhænger også af, hvor meget man selv engagerer sig. Du kan sikkert komme igennem studiet uden at have engageret dig 100 procent, men så har du bare ikke fået det fulde udbytte af uddannelsen. ”

Der er altid noget at lave på LBS!

”I går var jeg til et event hos LBS Consulting Club, hvor McKinsey kom og fortalte om deres arbejde i emerging markets. Derefter var der networking. Der er hele tiden sådanne arrangementer, hvor du får et indblik i arbejdet hos forskellige firmaer og brancher. ”

Hvordan er det at være fuldtidsstuderende?

”Det er en Master på et år, og det er et fuldtidsstudium. Særligt i begyndelsen af studiet er der meget at se til. Jeg vil anbefale, at du fokuserer fuldt ud på hele pakken, som skolen tilbyder. Det er både undervisning samt aktiviteter efter skole. Dernæst kan man tage korte internships og projekter i ferier og mindre travle perioder, hvis man synes.

Der er mulighed for at opsøge alle mulige interesser, som kan give dig et andet perspektiv. Det er fedt at have muligheden for at tjekke de forskellige ting ud.

Da jeg begyndte på LBS var det med udgangspunkt i en interesse for Pharma, men jeg mener, det er vigtigt at være åben og udforske alle muligheder. I og med, at du snakker med andre og deltager i forskellige events, hører du om alternativer og tanker andre har gjort sig om de forskellige brancher. Du gør dig også selv nogle overvejelser, når du deltager i de forskellige arrangementer. Det gør bare, at du får nogle andre ideer end dem, du kom ind med, så det er vigtigt at være nysgerrig. Jeg er selv interesseret i consulting og venture capital. ”

Hvilken fordel opnår du ved at studere på LBS? London Business school, nationality

”Det der er en fordel for mig er, at jeg via uddannelsen bliver presset positivt, da eleverne her er skarpe og kommer med forskellige perspektiver. Der er kun 2-3 procent britiske studerende på min uddannelse, hvilket betyder, at dem, der er kommet ind, er engagerede og dygtige – processen for at blive optaget er omfattende, og det er medvirkende til at højne niveauet. Desuden er der meget fokus på at udvikle en lang række kompetencer, som jeg er sikker på, at jeg vil drage nytte af mange år fremover. ”

Hvordan er optagelsesproceduren? 

”De har en lidt anderledes optagelsesprocedure her i forhold til det, du ser i Danmark, hvor det er lidt mere firkantet - altså at du skal have et bestemt antal ECTS points i forskellige fag osv. De går op i at se dine kvantitative evner og dine sproglige evner igennem GMAT (Graduate Management Admission Test).

Derudover går de rigtig meget op i at have folk fra forskellige undergraduate programs, fordi de mener, at det er medvirkende til at skabe en bedre dynamik i undervisningen. På den måde kan du lave nogle studiegrupper og sammensætte nogle klasser, hvor de studerende har forskellige profiler og dermed også forskellige perspektiver på tingene. I min studiegruppe er der en ingeniør, to med business administration og en advokat. ”undergraduate, london business school

Hvad kan man selv gøre, for at forbedre sine chancer?

”De vil gerne se, at du har nogle gode karakterer, men de vil også gerne se, at du har gjort noget ekstra. Det kan f. eks. være, at du har været meget engageret i de studenterorganisationer, der er på din skole. For mig var det min arbejdserfaring, som fik mig til at stå ud, da den er lidt mere omfattende end gennemsnittet her. Efter min Bachelor arbejdede jeg et år på fuldtid, lige som jeg brugte ret meget tid på mit studiejob under mine studier på CBS.

Derudover ser de gerne, at du er udadvendt, god til at skabe et netværk og kan skabe en historie omkring, hvorfor det giver mening, at netop du kommer ind i forhold til, hvad du vil bruge uddannelsen til. Jeg brugte meget Pharma historien som et eksempel på, at færdigheder inden for forretning kan være med til at løse nogle af de mest presserende problemer, der findes. ”

Gode råd til studerende der overvejer samme uddannelse som dig?

”Hvis du har nogle ok karakterer, kan du begynde at kigge på at tage en GMAT. Det er ikke nødvendigt at score maksimum i GMAT, hvis du har en god historie og ellers en god track record. Det gælder om at møde minimumskravene, hvis du har en spændende profil. Jeg vil opfordre til, at du tager kontakt til skolen og ser, om du har mulighed for at møde det dygtige admissions team.

De har f.eks. arrangementer i København, hvor du har mulighed for at møde dem og høre om de forskellige uddannelser og muligheder. Her kan du fortælle, hvad du gerne vil bruge uddannelsen til og få en fornemmelse af, om der er et gensidigt ”fit”. Ansøgningen inkluderer en række spørgsmål om uddannelsesmæssig baggrund og andre præstationer og udmærkelser. Du vil også blive bedt om at sende et CV og en besvarelse af et essay. Hernæst vil udvalgte kandidater blive inviteret til samtale. Det kan godt være en rimelig omfattende proces, og du kan blive inviteret på op til flere opfølgende samtaler. I mit tilfælde havde jeg et interview i London samt et par opfølgende samtaler på Skype. ”

Har vi danskere en fordel?

”En ting, der er til vores fordel, er, at de går op i diversitet i forhold til uddannelse og kultur. Som det er nu er der ikke særlig mange danskere der studerer på LBS. Vi er to danskere på Masters in Management på min årgang, og sidste år var der kun en enkelt dansker på årgangen. Det kan skyldes, at vi ikke kigger på de muligheder der er uden for landes grænser.

Mange vil nok stille spørgsmålet; Hvorfor skal jeg betale næsten 300.000 kr. for at læse noget, der er gratis herhjemme? Min oplevelse er bare, at der bliver taget hånd om ens uddannelse på en helt anden måde, og man har chancen for at skabe et netværk og nogle muligheder, som man ikke har så mange andre steder. Når du kommer ud i et kompetitivt arbejdsmarked, bliver der også set positivt på studerende fra LBS, så det er et rigtig godt springbræt. ”

Hvordan har det været at skulle flytte til London?

”Det har været godt. Jeg havde et år i Danmark, hvor jeg arbejdede fuldtid, så min forberedelse var lidt hektisk i forhold til ikke at have så meget forberedelsestid over sommeren. Det er rigtigt dyrt at bo herovre. Du skal være heldig, hvis du kan finde et sted der er nogenlunde ”billigt”, og du får som regel forholdsmæssigt, hvad du betaler for, så du må gøre dig de overvejelser, inden du vælger at søge ind på uddannelsen.

Jeg bor ca. 15 minutters gang fra skolen og synes rigtig godt om livet i London. Det meste af mit sociale liv foregår på nuværende tidspunkt omkring skolen. Indtil videre er jeg meget glad for det, men jeg lever meget i en LBS boble og har endnu ikke fået udforsket London helt så meget, som jeg ville ønske. Jeg har fast undervisning fra mandag til torsdag, og fredagen er som regel til vejledning og kurser med karrierevejledningen, som er helt vildt dygtige. Næsten hver aften, er der arrangementer, du kan tilmelde dig. Det er frivilligt at deltage, men jeg synes det giver rigtig meget, så jeg vil anbefale at engagere sig fuldt ud.

Generelt tror jeg, at en uddannelse i udlandet er med til at udvikle dig som person, og jeg har indtil videre været yderst tilfreds med mit valg! Så spring ud i det, for jeg er sikker på, at du også kommer til at elske det. ”


Senest opdateret: 11 nov 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-11-2017

Stipendieguide

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Mød en markedsføringsøkonom

Christina har tidligere både studeret til serviceøkonom og multimediedesigner, men ingen af uddannelser føltes rigtigt for hende. Tredje gang er lykkens gang, og i dag studerer hun til markedsføringsøkonom på EASJ og drømmer om at åbne sin egen online-shop med børnetøj.

Læs mere
Sidst opdateret 25-10-2018

Vil du være det næste digitale talent?

Hvordan udvikler man talenter i et felt, der er i konstant udvikling?

Læs mere
Sidst opdateret 20-09-2018

5 måder du kan passe på miljøet

Vil du være med til at passe på miljøet og indrette din hverdag mere klimavenligt?

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2015

Mød en journalist

Trine arbejder som journalist hos LFS, der er et fagblad til medlemmer i Landsforeningen for Socialpædagoger. Her i artiklen fortæller hun om sin vej fra uddannelse til job, og giver dig, der drømmer om at blive journalist et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby