Vis studentum.dk som: Mobile
3 gode grunde til at tage på udveksling | Læs mere her

Derfor skal du tage på udveksling

At tage et semester i udlandet kan virke som en stor beslutning. Vejen dertil er lang og består af en række overvejelser og valg, og det er typisk her, at nogle studerende springer fra og vælger at blive hjemme. Men for enden af, hvad der kan føles som en stejl bakke venter, hvad der muligvis kan blive en af de bedste oplevelser i dit liv!

Et semester i udlandet vil uden tvivl gavne dig både fagligt og personligt, og du vender hjem med en rygsæk fyldt med fantastiske minder og oplevelser, venskaber fra hele verdenen og et boost til dit CV. Vi har bedt tre studerende, der selv har været eller i øjeblikket er på udveksling, komme med deres bud på, hvorfor du skal krydre dit liv med et semester i udlandet.

Det bliver en oplevelse, du aldrig vil glemme!

Malte

"Går du og leger med tanken om at tage på udveksling, men er du usikker på, om det er noget for dig? Du har måske allerede besluttet dig for at tage af sted, men er i tvivl om destinationen. Der er mange tanker, overvejelser og meget forberedelse i forbindelse med planlægningen af et eventuelt udvekslingsophold, men lad det ikke være en stopklods for at tage af sted!

Mit ophold er et semester i Toronto, Canada, hvor jeg læser på Ryerson University. Det har været enormt interessant at gå på universitet her, da både undervisningen og skolemiljøet er meget anderledes end hjemme i Danmark. Jeg har selv en drøm om at flytte til udlandet efter min uddannelse, så det har været en god forsmag på, hvad der kan vente en.

Det er selvfølgelig ikke kun skolen, der er vigtig på et udvekslingsophold, men i lige så høj grad de oplevelser, du tager med hjem. Du kommer steder hen, du måske kun turde drømme om, ser ting du ikke vidste eksisterede og får minder for livet. Et udvekslingsophold er en givende oplevelse, både fagligt og personligt. Tag imod den enestående chance det er at tage på udveksling – Du vil ikke fortryde det!"Malte studerer Erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på Copenhagen Business School. I øjeblikket tager han 5. semester i Toronto, Canada. 

 

Cille

"Hvad jeg fik ud af at tage på udveksling? Ja, det er et godt spørgsmål, men egentlig også med et simpelt svar. Jeg fik alt ud af det! Jeg fik et stor netværk af mange skønne, dejlige og dygtige mennesker med en masse forskellige nationaliteter og endda også venskaber for livet.

Jeg har udvidet min horisont i forhold til forskellighed, men også lighed blandt alle disse mennesker og lært utroligt meget om andre kulturer. Jeg lærte at tale hollandsk og forstå et land - ikke bare igennem kulturen, men også sproget, hvilket var en kæmpe oplevelse.

Sidst, men ikke mindst har jeg gennemgået en kæmpe udvikling, der stiller mig stærkere i livet både på et professionelt plan, men i den grad også personligt. Hvis man ønsker én af sit livs oplevelser på både godt og ondt med henblik på at udvikle sig til det bedste menneske, man kan blive, kan jeg ikke andet end at anbefale at tage på udveksling! Det er stort!"

Cille studerede Humanistiske studier på Roskilde Universitet, da hun sidste år tog 3. semester i Nijmegen, Holland. I dag læser Cille Engelsk på 1. semester på Københavns Universitet. 

Rikke

"Jeg mener, at det er utroligt lærerigt at tage på udveksling af flere årsager. Først og fremmest er det vigtigt at kende til andre kulturer og på den måde også lære at respektere andre mennesker og deres måder at gøre tingene på. Dertil kan det være lærerigt at opleve andre kulturer, politiske forhold og generelle sociale strukturer for at blive opmærksom på samme i Danmark. Men udover det, så kan man møde en masse mennesker og dermed skabe et internationalt netværk.

I forhold til mig selv har jeg ikke været lige glad for opholdet hele tiden, men det er også med til at skabe klarhed omkring ens person, hvad man vil med fremtiden, hvilke værdier man står for og især lære at skabe værdi og gode oplevelser i nuet i stedet for at fokusere på fremtiden". 

Rikke Toft Larsen studerer Market and Management Antropology på Syddansk Universitet i Odense. I øjeblikket tager hun 5. semester i Sevilla, Spanien. 

Selv de mest eventyrlystne studerende kan føle sig nervøse, når det kommer til beslutningen om at tage et semester i udlandet. Måske har du netop fundet en god studiegruppe eller mødt en sød fyr, som kan føles svær at forlade - men her er et råd til dig: Det hele er her også, når du kommer tilbage!

Tag en dyb indånding, slip din FOMO og undersøg mulighederne for et semester i udlandet. I Danmark er vi til med så heldige, at du kan tage ”overføre” dit semester og tage din SU med, så økonomien ikke behøves at være et problem. Vi garanterer dig for, at der for hver undskyldning for at blive hjemme, findes yderligere 10 grunde til, hvorfor du skal tage af sted!

Vil du gerne vide mere om reglerne for udlandsstipendier og SU, når du læser i udlandet? Læs mere her. 

Senest opdateret: 10 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Los Angeles

Har du et brændende ønske om at studere i englenes by - Los Angeles, og udforske byens fænomenale oplevelser og attraktioner? Los Angeles er USA's næststørste by, og dette er selvfølgelig ensbetydende med, at byen byder på det hele!

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Sydkorea - Alt du skal vide

Sydkorea er kendt for at have et af verdens bedste uddannelsessystemer, derfor vil du helt sikker lære en masse, hvis du vælger at tage til Sydkorea og studere! Her bliver lærer behandlet med høj respekt, og uddannelserne tages ekstremt seriøst. Når du ikke sidder med hovedet begravet i studiebøgerne, vil du have mulighed for at udforske det fantastiske land som Sydkorea er.

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2022

Gi’ din karriere et boost med udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i Norge 2020

Hvilket er Norges bedste universitet? Overvejer du at studere på universitet i Norge? Vi har samlet en oversigt over de 5 bedste universiteter i Norge. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Skal du på udveksling i London?

Mathilde Marker, der har studeret i London i fem måneder, giver dig her sine bedste råd til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og fede oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Barbara

Vil du studere i smukke og kulturrige omgivelser, hvor du efter skole kan besøge charmerende vingårde, idylliske strande og se storslået arkitektur? Drømmer du om byen, der både byder på luksusvillaer, storslåede hoteller og trendy butikker? Så er Santa Barbara den perfekte destination for dit udlandsophold!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job. Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Derfor bør du tage din praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 13-04-2022

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere