Studieophold i udlandet


SU i udlandet

Studieophold i udlandet - Tag din SU med til udlandet

Du kan tage din SU med til udlandet, hvis du er i gang med en uddannelse på en dansk uddannelsesinstitution og tager på et studieophold i udlandet. For at kunne tage din SU og eventuelt dit SU-lån med til udlandet, kræver det følgende:

  • Dit studieophold skal være et led i din danske uddannelse
  • Din danske uddannelsesinstitution skal godkende, at du kan få fuld merit for dit udlandsophold

f

Hvad betyder fuld merit?

Som nævnt ovenfor, skal dit studieophold i udlandet være fuldt meritgivende for at du kan få din uddannelse med til udlandet. At dit studieophold i udlandet skal give fuld merit betyder, at dit udenlandske studieophold skal erstatte en del af din danske uddannelse til fulde og dermed give tilsvarende ECTS-point eller kvalifikationer.

SU i udlandet - studieophold

Hvis dit udlandsophold ikke giver fuld merit, kan du ikke få SU under hele opholdet. Du kan således kun få SU svarende til den tidsperiode, som studieopholdet giver dig merit for. Hvis du eksempelvis er afsted på et studieophold i udlandet, der varer 1 år, men kun giver merit for et halvt års studier på din danske uddannelse, kan du kun tage din SU med til udlandet i et halvt år.

Det er dit uddannelsessted, der afgører hvor meget merit dit stuideophold i udlandet giver. Det er derfor en god idé at kontakte dit uddannelsessted i god tid for at høre, hvor meget merit du kan få for

Skal jeg søge om at tage SU med til udlandet?

Du skal ikke søge særskilt om at få SU med til udlandet, når først din danske uddannelsesinstitution har godkendt dit studieophold i udlandet. Hvis du allerede får SU til din danske uddannelse, vil din SU fortsat blive udbetalt som normalt under studieopholdet. Du skal dog meddele SU-medarbejderen på dit uddannelsessted, at du på et studieophold i udlandet, så din SU ikke bliver stoppet. Du skal også sende dokumentation for at du er studieaktiv. Du kan altid spørge SU-medarbejderen på dit uddannelsessted.

f
Kan jeg søge om støtte til et udlandsophold?

Hvis du læser på et dansk uddannelsessted, findes der en række muligheder for at søge støtte gennem forskellige uddannelsesprogrammer. De mest kendte programmer er sandsynligvis Erasmus og Nordplus, men der findes også andre. Hvis du vil vide mere om programmerne, kan du spørge en studievejleder på dit eget uddannelsessted.

Der er også mulighed for at søge et udlandsstipendium i forbindelse med dit studieophold i udlandet. Du kan læse mere om udlandsstipendier i Studentums studieguide

fHvem kan jeg spørge?

Hvis du har spørgsmål til studieophold i udlandet og hvordan man tager SU med til udlandet, kan du altid henvende dig på dit uddannelsessted. De fleste uddannelsessteder har en studievejledning eller et internationalt kontor, hvor du kan få råd og vejledning omkring studieophold, merit, kvalitet på udenlandske uddannelser og meget mere.

Senest opdateret: 20 okt 2015

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide