Vis studentum.dk som: Mobile

Studerende i New Zealand


Få minder for livet med en uddannelse i New Zealand

Få minder for livet med en uddannelse i New Zealand

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur samt med rigtig mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Her på siden kan du læse meget mere om New Zealand og uddannelsesmuligheder i landet. Du kan blandt andet finde information om sprogtests, visum, priser, finansiering af studier, studie job og boligmuligheder.

Fakta om New Zealand

Størrelsesmæssigt kan New Zealand sammenlignes med Storbritannien - bare med et befolkningstal på fire millioner mennesker. Indbyggerne er i høj grad urbaniserede, og det efterlader områder uden for byerne nærmest ubefolket.

New Zealands natur er noget helt særligt, og du finder blandt andet

 • snedækkede fjelde
 • grønne sletter
 • fantastiske surfer strande

Den lange ø-gruppe, som udgør New Zealand, byder på et meget varieret klima – varmt som koldt – alt afhængig af, hvor i landet, du befinder dig. En landvarig isolation fra resten af verden har desuden bevirket, at New Zealand kan tilbyde dyre- og plantearter, som ikke findes andre steder i verden.

New Zealands uddannelsessystem

Uddannelsessystemet på New Zealand er kendetegnet som det syvende bedste i verden – langt bedre end mange OECD lande!

Som en tidligere britisk koloni er uddannelsessystemet baseret på det europæiske system og særligt det britiske. Det betyder, at de resultater, du opnår på New Zealand ofte kan overføres direkte til uddannelsesinstitutioner både i Storbritannien og i Australien.

Alle skoler i landet er kvalitetsgodkendt af The New Zealand Qualifications Authoruty (NZQA). New Zealand har i dag:

 • 8 universiteter
 • omkring 20 højskoler (polytechnics/institutes of technology).

Udbuddet af studier er både stort og af høj kvalitet.

Ét studieår – to semestre

Et studieår på New Zealand er, ligesom i Danmark, inddelt i to semestre, men her begynder første semester i februar/marts og slutter i juni/juli, imens andet semester går fra juli og til november. Sommerferien ligger altså fra november til februar.

Det er muligt at begynde sin uddannelse på begge semestre, men det er mest almindeligt at begynde et studie i februar. Sørg derfor for at undersøge reglerne med en specifik skole, hvis du ønsker at begynde et studie i juli.

Ansøgningsfristerne varierer fra skole til skole, men du bør søge om studieplads cirka fire-fem måneder inden studieåret begynder.

Ansøgningskrav og dokumentation

Det varierer fra skole til skole og fra uddannelse til uddannelse, hvilke former for sprogtests eller andre former for faglige tests du skal have for at blive optaget på et studie.

Det samme er tilfældet, når det handler om, hvad der skal lægges vægt på i ansøgningen. Hvis du vil optages på en uddannelse i New Zealand, skal du:

 • vedlægge en kopi af dit karakterblad på engelsk
 • have godkendt din ansøgning med et stempel og en original underskrift fra din skole i Danmark

Adgangskrav 

Hvis du søger ind på en bacheloruddannelse, skal du typisk også have bestået en ungdomsuddannelse (STX, HF etc.).

Og søger du ind på en kandidatuddannelse (også kaldet master), skal du have færdiggjort en adgangsgivende bacheloruddannelse.

Krav til dine karakterer

I enkelte tilfælde kan den pågældende uddannelses-institution kræve, at dit karakterblad vurderes af The New Zealand Qualifications Authority (NZQA), der:

 • koster 450 NZ dollar
 • kan tage op til otte uger at få godkendt

Krav om sprogtest – TOEFL

Nogle uddannelsesinstitutioner kræver dokumentation for dine engelskkundskaber, og den får de gennem en bestået TOEFL – test med mindst 550 point. 

Tilsvarende resultater fra andre lignende sprogtests kan eventuelt også bruges som dokumentation.

Her kan du læse mere om de forskellige sprogtests

Ansøgningsproces for at få visum

Hvis du skal studere i mere end 12 uger i New Zealand, skal du have et visum for studerende. Dette søger du om, når du er blevet optaget på en uddannelse og har betalt skolepengene. 

Med et visum for studerende kan du arbejde i op til 20 timer om ugen og på fuldtid i ferierne. Dette, hvis du studerer på fuldtid, og hvis uddannelsen er længere end 12 måneder. 

Gode informationer om at søge visum:

 • Du skal dokumentere, at du har et finansielt grundlag for at kunne bo og leve i New Zealand
 • Visumgebyret er 115 Euro og kan betales med kreditkort
 • Du skal vedlægge dit pas til ansøgningen

For at sikre, at du får dit pas tilbage igen, anbefaler ambassaden, at du bruger budservice eksempvelvis gennem DHL eller TNT. Behandlingstiden er på ca. to uger. 

Processen for at blive godkendt til at flytte til New Zealand som studerende er tidskrævende. Det er derfor en god idé at være ude i god tid, når du søger både uddannelse og visum i New Zealand.

Betaling af skolepenge i New Zealand

Alle videregående uddannelser på New Zealand kræver, at du hvert år skal betale en skoleudgift. Sammenlignet med andre lande er skoleafgiften på New Zealand forholdsvis lav.

En bachelorgrad (undergraduate) koster mellem 10.000 og 18.000 NZ dollar pr. år i tre til fire år. Hvor en masteruddannelse af to års varighed koster mellem 18.000 og 25.000 NZ dollar pr. år.

Du skal dog være opmærksom på, at skal studere en medicin- eller veterinær-uddannelse, så er prisen en del højere end på alle andre uddannelser. Det skyldes, at du kommer til at bruge mere udstyr og så videre under uddannelsen.

IRD nummer - dit skattekort

Hvis du skal være på New Zealand i mere end seks måneder, skal du have et IRD nummer, som er dit personlige skattenummer. Det kan du få hos The Inland Revenue Department (IRD).

Du skal have et skattenummer for at kunne få en bankkonto i en New Zealandsk bank. Dette skal bruges til at betale skat af dine eventuelle renteindtægter. Uden et IRD nummer, vil skattesatsen være væsentlig højere end med et IRD nummer.

Vi ønsker dig pøj pøj med din uddannelse i New Zealand!

Find din uddannelse i New Zealand

Studieretning
Uddannelsestype
New Zealand
Søg

Kilder:
Immigration New Zealand
ANSA

Læs flere landeguides

Senest opdateret: 02 maj 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby