Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i New Zealand: Alt om udveksling i NZ

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Her på siden kan du læse meget mere om New Zealand og dine uddannelsesmuligheder i landet. Du kan blandt andet finde information om sprogtests, visum, priser, finansiering af studier, studiejob og boligmuligheder.

Find din uddannelse i New Zealand her!


Sprog

Engelsk 

 Hovedstad

Wellington

Valuta

NZ Dollars ($)

 Befolkning

4,8 mio.


Fakta om New Zealand

Størrelsesmæssigt kan New Zealand sammenlignes med Storbritannien - bare med et befolkningstal på knap 5 millioner mennesker. Indbyggerne er i høj grad urbaniserede, og det efterlader områder uden for byerne nærmest ubefolket.

New Zealands natur er noget helt særligt, og du finder blandt andet

 • snedækkede fjelde
 • grønne sletter
 • fantastiske surfer strande.

Den lange ø-gruppe, som udgør New Zealand, byder på et meget varieret klima – varmt som koldt – alt afhængig af, hvor i landet, du befinder dig. En langvarig isolation fra resten af verden har desuden bevirket, at New Zealand kan tilbyde dyre- og plantearter, som ikke findes andre steder i verden.


New Zealands uddannelsessystem

Uddannelsessystemet på New Zealand er kendetegnet som det syvende bedste i verden – langt bedre end mange OECD lande!

Som en tidligere britisk koloni er uddannelsessystemet baseret på det europæiske system og særligt det britiske. Det betyder, at de resultater, du opnår på New Zealand ofte kan overføres direkte til uddannelsesinstitutioner både i Storbritannien og i Australien. Alle skoler i landet er kvalitetsgodkendt af The New Zealand Qualifications Authoruty (NZQA).

Ét studieår – to semestre

Et studieår på New Zealand er, ligesom i Danmark, inddelt i to semestre, men her begynder første semester i februar/marts og slutter i juni/juli, imens andet semester går fra juli og til november. Sommerferien ligger altså fra november til februar.

Det er muligt at begynde sin uddannelse på begge semestre, men det er mest almindeligt at begynde et studie i februar. Sørg derfor for at undersøge reglerne for den skole, som du ønsker at blive optaget på, hvis du ønsker at begynde et studie i juli.

Ansøgningsfristerne varierer fra skole til skole, men du bør søge om studieplads cirka fire-fem måneder inden studieåret begynder.

Ansøgningskrav og dokumentation

Det varierer fra skole til skole og fra uddannelse til uddannelse, hvilke former for sprogtests eller andre former for faglige tests du skal have for at blive optaget på et studie.

Det samme er tilfældet, når det handler om, hvad der skal lægges vægt på i ansøgningen. Hvis du vil optages på en uddannelse i New Zealand, skal du:

 • vedlægge en kopi af dit karakterblad på engelsk
 • have godkendt din ansøgning med et stempel og en original underskrift fra din skole i Danmark

Adgangskrav 

Hvis du søger ind på en bacheloruddannelse, skal du typisk også have bestået en ungdomsuddannelse (STX, HF etc.).

Og søger du ind på en kandidatuddannelse (også kaldet master), skal du have færdiggjort en adgangsgivende bacheloruddannelse.

Krav til dine karakterer

I enkelte tilfælde kan den pågældende uddannelses-institution kræve, at dit karakterblad vurderes af The New Zealand Qualifications Authority (NZQA), der:

 • koster 450 NZ dollar
 • kan tage op til otte uger at få godkendt.

Krav om sprogtest – TOEFL

Nogle uddannelsesinstitutioner kræver dokumentation for dine engelskkundskaber, og den får de gennem en bestået TOEFL – test med mindst 550 point. 

Tilsvarende resultater fra andre lignende sprogtests kan eventuelt også bruges som dokumentation.

Her kan du læse mere om de forskellige sprogtests


Visum

Hvis du skal studere i mere end 3 måneder i New Zealand, skal du have et visum for studerende. Du kan søge om et visum, når du er blevet tilbudt en plads på et universitet. 

Med et visum for studerende kan du arbejde i op til 20 timer om ugen og på fuldtid i ferierne. Dette, hvis du studerer på fuldtid, og hvis uddannelsen er længere end 12 måneder. 

Gode informationer om at søge visum:

 • Du skal dokumentere, at du har et finansielt grundlag for at kunne betale din tuition fee og leveomkostninger i NZ ($15.000)
 • Visumgebyret er $330 og kan betales med kreditkort
 • Du skal vedlægge dit pas til ansøgningen
 • En kopi af din flybillet hjem, eller bevis for at du har nok penge til at købe en hjembillet.

For at sikre, at du får dit pas tilbage igen, anbefaler ambassaden, at du bruger budservice eksempvelvis gennem DHL eller TNT. Behandlingstiden er på ca. to uger. 

Processen for at blive godkendt til at flytte til New Zealand som studerende er tidskrævende. Det er derfor en god idé at være ude i god tid, når du søger både uddannelse og visum i New Zealand.

Betaling af skolepenge i New Zealand

Alle videregående uddannelser på New Zealand kræver, at du hvert år skal betale en skoleudgift. Sammenlignet med andre lande er skoleafgiften på New Zealand forholdsvis lav.

En bachelorgrad (undergraduate) koster mellem 10.000 og 18.000 NZ dollar pr. år i tre til fire år. Hvor en masteruddannelse af to års varighed koster mellem 18.000 og 25.000 NZ dollar pr. år.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du skal studere en medicin- eller veterinær-uddannelse, så er prisen en del højere end på alle andre uddannelser. Det skyldes, at du kommer til at bruge mere udstyr under uddannelsen.


Kan jeg tage min SU med til New Zealand?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her

IRD nummer - dit skattekort

Hvis du skal være på New Zealand i mere end seks måneder, skal du have et IRD nummer, som er dit personlige skattenummer. Det kan du få hos The Inland Revenue Department (IRD).

Du skal have et skattenummer for at kunne få en bankkonto i en New Zealandsk bank. Dette skal bruges til at betale skat af dine eventuelle renteindtægter. Uden et IRD nummer, vil skattesatsen være væsentlig højere end med et IRD nummer.

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 03 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Spanien: Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i Spanien? Det kan være en fantastisk oplevelse med mange erfaringer og minder for livet at studere i udlandet. Du møder nye mennesker, nye kulturer og får nye sprogkundskaber. Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Spanien.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Guide: SU i udlandet og udlandsstipendium

Overvejer du at tage til udlandet for at studere et semester eller tage hele din uddannelse? Og er du i tvivl om, hvordan reglerne er for SU og udlandsstipendium? Vi giver dig her information om alt, du skal vide om at studere i udlandet og dertilhørende regler om SU og udlandsstipendier. Klik på en kategori nedenfor og spring direkte ned i teksten til den information du søger.
Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-07-2020

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere