Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kina? Det forstår vi godt! Kina har med over en milliard indbyggere meget at byde på: Rig historie og kultur, 2 ugers fejring af nytår, enorme byer, smuk natur og forskellige klimaer. At studere i Kina er en oplevelse for livet, og giver unikke kompetencer til dit CV. 

Vi har samlet den vigtigste viden om det kinesiske uddannelsessystem, kulturen og gode tips til landet, så du kan blive klædt på til at studere i Kina. Læs med her! 

Find din uddannelse i Kina her! 


Sprog

Putonghua/Mandarin

 Hovedstad

Beijing

Valuta

Renminbi (CNY)

 Befolkning

1,39 mia.


Hvorfor studere i Kina? 

Kina er landet med den største befolkning og det tredjestørste land målt på areal. Efter USA er Kina landet med den største økonomi, og bliver en større og større verdens magt. Ved at flytte til Kina og få et indblik i dens fascinerende kultur bliver du en attraktiv medarbejder på din kommende arbejdsplads. 

Geografisk grænser Kina op til 14 lande: Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet, Nordkorea, Vietnam, Laos, Myanmar, Bhutan, Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan. Kina må derfor siges at være Asiens hovedstad, hvilket gør det nemt og billigt for dig at opleve den asiatiske kulturer i dine weekender og ferier fra uni! 

Det kinesiske køkken er også berømt over hele verden for bl.a. Peking and, hotpot, nuddelsupper, dumplings - men hver opmærksom på, at kineserne har en kærlighed for ben i maden, bliv derfor ikke overrasket, hvis din kyllingeret knaser lidt. 

Elite-universiteter i Kina

Kina har i alt 2.409 universiteter, hvor flere af dem er topuniversiteter. Af QS World Rankings blev 39 af Kinas uddannelsesinstitutioner kåret til eliteuniversiteter. Den høje kvalitet på uddannelse tiltrækker mange internationale studerende fra hele verden, og man skyder på at antallet af internationale studerende i Kina er på ca. 500.000. Her er de tre højest rangerede universiteter i Kina: 

 • Tsingshua University
  Universitetet er på en 15. plads på QS Global World Ranking (det er en højere rangering end Ivy League universiteterne; Yale University og Columbia University) og i top 3 over bedste universiteter i Asien. Universitet har beliggenhed i hovedstaden, Beijing, og blev grundlagt i 1911. Universitetet har over 50.000 registrerede studerende, hvor ca. 3.200 af dem er internationale studerende. På universitetet kan du tage en videregående uddannelse på engelsk i alt fra ingeniør til keramik-design. 

 • Peking University (Beijing University)
  Rangerer 23 på QS Global World Ranking og er på en top 5 over bedste universiteter i Asien. Universitetet har ligeledes beliggenhed i Beijing i Haidian distriktet og blev grundlagt i 1898. Universitetet tilbyder 125 forskellige bachelorprogrammer og 282 forskellige masters. I 2018 havde universitetet 6.712 internationale studerende. 

 • Fudan Univesity
  Fudan University er på en 34. plads over verdens bedste universiteter og på en 6. plads i Asien. Universitetet blev grundlagt i 1905 og har beliggenhed i Shanghai. Universitetet har ca. 35.000 studerende tilknyttet, hvoraf 3.600 er internationale studerende. Kinas uddannelsessystem

Skoleår

Et akademisk år i Kina består i de fleste tilfælde af et forårssemester og et efterårssemester, dog er der nogle universiteter, der har tre semestre på et år. For at finde de nøjagtige startdatoer for hvert semester, bør du derfor kontakte institutionen eller søge information på nettet.

Universitetsniveauer

I Kina har du mulighed for at tage uddannelser på forskellige niveauer. Du har mulighed for at tage en bachelor-, kandidat- og ph.d.-uddannelse ligesom i Danmark, men længden af uddannelserne differentierer sig i ofte fra det danske system. 

 • Bachelorgrad (Xue-shi-xue-wei) tager oftest 4 år, men i nogle tilfælde 5-6 år
 • Kandidatgrad (Suo-shi-xue-wei) varer 2-3 år
 • Doktorgrad/ph.d. (Bo-shi-xue-wei) opnås på 3 år, men du har også mulighed for at søge en ph.d. direkte efter bacheloren, der tager 5 år.Ansøgning 

Flere af de kinesiske uddannelsesinstitutioner har deres egen ansøgningsproces, det er heller ikke altid at universiteternes hjemmesider er helt opdateret. Vi anbefaler derfor, at hvis du kontakter det universitet, som du gerne vil søge ind på, for at få de rette informationer om proceduren, hvis du ikke søger igennem dit nuværende universitet eller igennem en studieformidler.

Du kan dog søge igennem: 

 • CUCAS (China's University and College Admission System)
 • CUAC (China University Application Center).

 

Adgangskrav

For at søge ind på en videregående uddannelse i Kina, skal du have en bestået gymnasiel eksamen og kunne fremvise en sundhedsattest. Derudover er der ofte nogle særlige adgangskrav til den specifikke uddannelse. På nogle institutioner i Kina skal du også tage en adgangseksamen - dette er dog oftest i forbindelse med kandidat- eller ph.d.-uddannelser. 


Sprogkrav

For at kunne læse en uddannelse på engelsk i Kina, skal du tage en sprogtest, der beviser, at du lever op til de sproglige krav om engelsk. Testen er som regel en TOEFL eller IELTS. Hvis du gerne vil studere på kinesisk, så kræver det, at du består en HSK-test (Hanyu Shuiping Kaoshi/Chinese Proficiency Test). 


Visum

For at studere i Kina skal du have et student visa eller business visa - alt efter hvor lang tid du skal opholde dig i landet. Kontakt enten den kinesiske ambassade i Danmark, der har beliggenhed i Hellerup eller søg via Chinese Visa Application Service Center, så snart du er blevet optaget på din uddannelse. 

Hvis du gerne vil ud af landet i weekender eller ferier, skal du ofte søge om nyt visum. Hver opmærksom på at op til ferier som Golden Week, skal du være ude i god tid, da der er rigtig mange, der søger visum i den periode.

Kan jeg tage min SU med til Kina?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her


Tips

 • Når du kommer til Kina, vil du meget hurtigt finde ud af, at kineserne har begrænsede engelskkundskaber eller er generte omkring at snakke det engelske sprog. Det er derfor en god idé at have oversættelser med adresser, eller de produkter du søger, når du bevæger dig omkring. 

 • I Kina er sociale medier som Instagram, Facebook og Google ikke tilgængelige. Hvis du ikke kan undvære medierne, så er det en god idé at skaffe sig en VPN inden afrejse. Hvordan er jeg så i kontakt med folk? I Kina bruger man appen WeChat i stedet for messenger. På WeChat kan du også være en del af en masse sociale chatgrupper for internationale studerende.

 •  Det er en god idé at medbringe toiletpapir eller servietter, når du skal på tur. Selvom Kina får flere og flere vestlige toiletter, så er der stadig mange steder, hvor man bruger squat-toiletter, og der ikke er toiletpapir. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 07 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-08-2020

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Barbara

Vil du studere i smukke og kulturrige omgivelser, hvor du efter skole kan besøge charmerende vingårde, idylliske strande og se storslået arkitektur? Drømmer du om byen, der både byder på luksusvillaer, storslåede hoteller og trendy butikker? Så er Santa Barbara den perfekte destination for dit udlandsophold!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 02-10-2020

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Californien

Har du altid drømt om at studere i Californien? Kunne du tænke dig at opleve Californiens storslåede natur, komme med bag om kulissen i filmbyen Hollywood, og blive en aktiv del af et ægte amerikansk studiemiljø? Lyder dette som dog? Så bør du vælge at studere i Californien!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i San Diego

Drømmer du om at studere i en af Californiens største byer? Ønsker du at studere i San Diego, hvor du kan nyde Vestkystens bedste strande og solrige klima? Lyder dette som lige noget for dig? Så bør du vælge at studere i den Amerikanske storby San Diego!

Læs mere