Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Italien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Italien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Italien her!


Sprog

Italiensk

 Hovedstad

Rom

Valuta

Euro (€)

 Befolkning

60.600.000Italiens uddannelsessystem 

Italien er hjemsted for nogen af de ældste universiteter i verdenen, og bærer præg af en mere formel undervisningform end resten af Europa. De fleste eksaminationer i Italien foregår mundtligt med professoren i det pågældende fag. Modsat mange andre lande har de studerende i Italien selv mulighed for at planlægge deres eksaminer indenfor en begrænset tidsperiode. Er man ikke tilfreds med sin oprindelige karakter, har man i Italien også mulighed for at forsøge igen. 

Uddannelsessystemets opbygning

Italiens uddannelsessystem følger Bologna-processens præmisser, hvilket betyder, at uddannelserne følger de fælles retningslinjer for videregående uddannelser i Europa, der gør mobilitet og anerkendelse af uddannelserne lettere. De fleste universiteter i Italien anvender derfor også ECTS, hvor et semester svarer til 30 ECTS-point ligesom i Danmark. 

På de italienske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

  • Bachelorgrad (Italiensk: Corsi di Diploma Universitario) Der typisk varer 3 år.
  • Kandidatgrad (Italiensk: Corsi di Laurea) Der typisk varer 2-3 år.
  • PhD (Italiensk: Corsi di Dottorato di Ricerca) Der typisk varer 5-6 år (3 års praksis erfaring inden for feltet). 

Hvad koster det at studere i Italien? 

Prisen for et semester i Italien, varierer afhængigt af uddannelsesstedet, og særligt afhængigt af om der er tale om et offentligt eller privat universitet. 

På et offentligt universitet kan du forvente at skulle betale mellem €900-€4000, per år. På de fleste offentlige universiteter vil du kunne studere billigere som EU-borger.

På et privat universitet kan du forvente at skulle betale mellem €6000-€20000, per år. På de fleste private universiteter er prisen det samme, uagtet om du er EU-borger eller ej. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.


Kan jeg tage min SU med til Italien?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandetDe italienske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser

For at blive optaget på en bacheloruddannelse i Italien, skal du have gennemført en ungdomsuddannelse så som STX. Du skal samtidig være kvalificeret til et bachelorprogram i dit hjemland. Derudover skal du opfylde adgangskravene på de enkelte uddannelser. Mange bacheloruddannelser i Italien undervises kun på Italiensk, og du vil derfor skulle bevise at du er sprogligt kvalificeret. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Italien, skal du have gennemført en relevant bachelorudannelse. Modsat bacheloruddannelserne i Italien, undervises mange af kandidatuddannelserne på engelsk. Hvis ikke din adgangsgivende uddannelse blev undervist på engelsk, skal du i de fleste tilfælde bevise, at du besidder de nødvendige engelsk kompetencer til uddannelsen. Dette kan blandt andet gøre via en TOEFL® test. 

Ansøgning

Som EU-borger vil du skulle ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

  • Kopi af gyldigt pas;
  • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
  • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
  • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
  • Personlig ansøgning; og
  • Bevis for sproglige kvalifikationer (Engelsk eller italiensk, afhængigt af uddannelse).


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Italien? 

Huslejen i Italien varierer afhængigt af hvilken by du gerne vil bo i. Som studerende kan du forvente at betale i mellem €300-600 om måneden i boligudgifter. Det afhænger dog af hvilken måde du vælger at bo på. 

Igennem universitetet

For det meste kan du få hjælp i din bolig-jagt hos det internationale kontor på uddannelsesstedet. Disse kontorer kan ofte hjælpe dig med at finde en lejlighed nær campus, der er billigere end de lejligheder du vil finde på det private marked.

Værtsfamilie 

Du kan også forsøge at finde en værtsfamilie, du kan bo hos. Dette er ofte billigere end at leje privat, gennem skolen og leje med andre. Dette er en oplagt mulighed for at træne dit italienske sprog, og få et unikt indblik i den italienske kultur. Det er typisk i italienske familier, at de ofte bor op til fire generationer under samme tag, og at de er meget familiære.

Delelejlighed/kollektiv 

Det er normalt i Italien, at studerende lejer en lejlighed i fællesskab for at reducere bolig omkostningerne. Dette kan være en god måde at udvide sit netværk på. På Facebook og andre hjemmesider finder du ofte grupper og netværks for internationale studerende i den by, som du gerne vil studere i.

Har jeg brug for et visum?

Studerende fra den Europæiske Union (EU) og EFTA lande kan tage til Italien med et gyldigt pas, og kan blive i Italien under deres studier uden et visa. Overstiger ens studietid 3 måneder, er det dog vigtigt, at man bliver registreret hos den lokale politi station ved ankomst. Her får man udstødt en midlertidig opholdstilladelse, der påviser at det er tilladt at være i landet. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 07 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2019

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Norge: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i verdens bedste land at bo i? Så tag din uddannelse i Norge! Vi har samlet alt du skal vide om ansøgning, bolig og det norske uddannelsessystem her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2017

Hvilken udvekslings-mulighed er den rigtige for dig?

Du vil gerne på udveklsing eller i praktik i udlandet. Hvad gør du, hvis dit studiested ikke har en aftale med et partneruniversitet?

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 gode sprogtips

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere