Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Holland - Alt du skal vide

Er du interesseret i at studere i Holland? Elsker du tulipaner, træsko og brune caféer, som er alt det, man forbinder med Holland? Så er Holland den ideelle destination for dit uddannelsesophold! I Holland finder du både idylliske småbyer, imponerende nationalparker og verdensberømt kunst. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Holland. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Holland i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Holland her


Sprog

Nederlandsk

 Hovedstad

Amsterdam

Valuta

Euro

 Befolkning

17.424.000


Hollands uddannelsessystem

Der er gode muligheder for at tage en videregående uddannelse i Holland. I Holland vil du nemlig både have muligheden for at tage en universitetsuddannelse eller en erhvervsuddannelse. Studiemiljøet i Holland minder meget om det danske studiemiljø, hvor der som oftest forekommer dialog mellem den studerende og underviseren. Vælger man at tage sin uddannelse i Holland, bør man dog være opmærksom på, at mange af deres uddannelser udbydes på nederlandsk, men der er dog også oprettet engelsksprogede uddannelser. 

Uddannelsesniveauet blandt den hollandske befolkning ligger højt, og en tredjedel af befolkningen er igang med en form for uddannelse, hvor 1 ud af 3 gennemfører en universitetsuddannelse. 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage følgende typer af uddannelser: 

På hollandske uddannelsesinstitutioner kan du tage en bachelor og mastergrad, som kan være professionsorienteret, hvis du ønsker det. Her vil det være muligt at vælge mellem 7 forskellige fagområder, som er: Teknik, landbrug, økonomi, sundhed, samfundsvidenskab, læreruddannelse eller kunst. 

Inden for hver af disse fagområder vil der være god mulighed for at specialisere sig efterfølgende, og det anses som værende almindeligt, at der indgår et praktikforløb på uddannelsen, som varer fra 6-10 måneder.  

I Holland vil en: 

  • Professionsbachelor tage 4 år
  • Bachelorgrad tage 3 år
  • Mastergrad tage enten 1, 1½, 2 eller 2½ år.

Da dette vil være forskelligt alt efter, hvilken uddannelse som man søger ind på, og det er derfor en god ide at kontakte den uddannelsesinstitutionen, som man søger ind på, hvis man har spørgsmål. 

Adgangskrav

Vælger man at ansøge om en plads til en videregående uddannelse i Holland, skal man opfylde en række adgangskrav for at sikre sig en plads på uddannelsen:

For at blive optaget på en videregående uddannelse, som foregår på engelsk, skal man opfylde et særligt engelsk sprogkrav. Vælger man at studere en videregående uddannelse på nederlandsk, skal man her kunne dokumentere tilstrækkelige sprogkundskaber i nederlandsk for at blive optaget. 

En almindelig dansk gymnasial uddannelse vil som oftest være adgangsgivende til en videregående uddannelse i Holland, men på særlige studier som f.eks. medicin, tandlæge og dyrlæge vil der være reserveret et antal pladser til udenlandske studerende. I tilfælde af, at der er flere ansøgere end der er pladser, vil pladserne fordeles ved en lodtrækning af de ansøgere som opfylder adgangskravene. 


Godt at vide!

Ophold i Holland

Det er muligt at opholde sig i Holland i længere tid uden opholdstilladelse, men opholder man sig i Holland i mere end 4 måneder ad gangen, skal man lade sig registrere hos den bopælskommune, som man ønsker at bo i. Her vil man tildeles et BSN nummer (Borgerservicenummer), som kan sammenlignes med det danske CPR-nummer. 

Hvor langt rækker pengene i Holland?

Priserne på et måltid ude på en restaurant i Holland er meget lig de danske priser herhjemme, men det er dog muligt at finde gode restauranter, som tilbyder en tre-retters menu til under 200 kroner. Er du på farten en dag, og har travlt, er der gode muligheder for billig Take-away mad, hvor priserne her vil være længder billigere end, hvad vi kender fra det danske take-away mad. 

Hvor kan jeg bo i Holland? 

Der er mange muligheder for at bosætte sig gode steder i Holland, men det kan dog være vanskeligt at finde en passende studiebolig i Holland. Det er derfor en god ide at være på forkant med boligsøgningen til Holland, et par måneder inden du tager afsted. Boligpriserne i Holland er meget lig de danske boligpriser for studerende, og dette gælder både for kollegieværelser samt leje af et værelse i et bofælleskab. 

Hvad koster det at studere i Holland?

Er du allerede nu igang med en videregående uddannelse i Danmark, og ønsker at tage på udveksling til Holland, vil du undgå at betale studieafgifter for dit ophold ved at søge igennem din nuværende uddannelsesinstitution. Herudover vil du have mulighed for at søge om særlige legater, hvis din skole er berettiget til det. 

Vælger du at læse hele din videregående uddannelse i Holland, vil det koste et årligt beløb på cirka 14.920 kroner.

Kan jeg få min SU med til Holland? 

Er du allerede indskrevet på en dansk videregående uddannelse, har du mulighed for at ansøge om at få din SU med til dit udlandskeophold et semester eller flere. Du har dog også muligheden for at søge om at få hele din SU med til udlandet. 

Læs mere om SU i udlandet!

Læs om livet på udveksling!

Senest opdateret: 25 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i USA: Alt du skal vide

NYC, San Diego, Chicago, LA, Boston, Portland eller San Francisco? Mulighederne for at studere i USA er næsten uendelige - lige meget om du elsker ski eller surf, så kan du finde en by og et uni, der passer til dig i USA. Tag et semester, et år eller hele din uddannelse i USA og tilegn dig nye kompetencer, erfaringer og få minder for livet!  

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

3 tips til din legatsøgning

Et udlandsophold er en investering i din fremtid. Du får et internationalt netværk, lærer en ny kultur at kende og får en erfaring på dit CV, der er guld værd, når du skal søge dit første job.Men hvad med økonomien? Her samler vi vores bedste tips til legatsøgning til dig, der drømmer om at studere i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 09-01-2018

Gi’ din karriere et boost - med en udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2020

Bedste universiteter i Canada 2020

Hvilket er det bedste universitet i Canada? Vi har samlet top 10 universiteter i Canada herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Canada der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2020

Bedste universiteter i New Zealand 2020

Hvilket er det bedste universitet i New Zealand? Vi har samlet top 8 universiteter i New Zealand herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i New Zealand der er bedst.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2019

Din guide til TOEFL-testen

Du er nok stødt på TOEFL en del gange, når du har set på uddannelser i USA eller andre engelsksprogede lande. Det er ikke tilfældigt. Sprogtesten har nemlig mere end 50 år bag sig. I dag er der mere end 9.000 universiteter i verden, der kræver, at du har bestået TOEFL.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 gode sprogtips

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Schweiz: Alt du skal vide

Udover at have et af de højst rangeret uddannelsessystemer i verden, er der mange andre grunde til at du skal studere i Schweiz. Først og fremmest er næsten 25% af alle studerende i Schweiz internationale studerende. Du vil altså have rig mulighed for at danne dig et netværk. Samtidig vil du i Schweiz finde en blanding af smuk natur og overvældende storbyer.

Læs mere