Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Chile: Alt du skal vide

Chile er ikke kun et fremragende sted at lære spansk. Det er også et land med en rig kultur, hjemsted for litteratur nobelpris-vindende forfattere og et land med veludviklede anerkendte uddannelser. Det er placeret centralt i smuk natur, og med mange forskellige landskaber. Samtidig anses Chile for værende det mest sikre land i Sydamerika, og består af at venligt folkefærd der vil tage godt i mod dig som international studerende. 

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Chile. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Chile i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Chile her!


Sprog

Spansk

 Hovedstad

Santiago

Valuta

Chilenske Peso($)

 Befolkning

18.700.000


Chiles uddannelsessystem 

De videregående uddannelser i Chile kaldes for "éducación superior", og de er opbygget omkring universiteter, teknika, seminarier og sygeplejeskoler. Det største universitet i Chile ligger i hovedstaden Santiago og hedder Universidad de Chile. Der findes 3 forskellige typer universiteter i Chile:

 • Universidades tradicionales - Disse universiteter er alle delvist offentligt finansierede, og anses for at være de mest prestigefyldte universiteter. Der findes 8 af disse universiteter i Chile, herunder Universidad de Chile. 
 • Universidades derivadas - Disse universiteter er stiftet efter 1980 og delvist offentligt finansierede.
 • Universidad privada - Der er private universiteter, disse er underlagt akademisk kontrol. 

Uddannelsessystemets opbygning

Chiles uddannelsessystem følger ikke Bologna-processen, men gør derimod brug af "Creditos". 50 creditos er tilsvarende 30 ECTS-point. 

På de chilenske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

Pregrado-uddannelser:

 • Bachillerato der er en bred 2 årig uddannelse. Uddannelsen giver graden Bachiller og er adgangsgivende til en licenciatura.
 • Técnico Universitario der er en 2-3 årig teknisk uddannelse. Denne uddannelse giver adgang til arbejdsmarkedet, og i nogen tilfælde adgang til at fortsætte på tekniske licenciatura-uddannelser, der fører til en Título Profesional, ofte ingeniør.
 • Licenciatura der er en 4-5 årig uddannelse, der dog i nogen tilfælde kan tage 6-7 år, i felter så som jura. Uddannelsen giver graden Licenciado, og den er adgangsgivende til en Magister. 

Postgrado-uddannelser

 • Kandidatgrad (Magister) Der typisk varer 1-2 år. 
 • PhD (Doctorado) Der typisk varer 2-6 år. 

Hvad koster det at studere i Chile? 

Prisen for et semester i Chile, varierer afhængigt af uddannelsesstedet, og særligt afhængigt af om der er tale om et offentligt eller privat universitet. 

Typisk koster et semester omkring 34000 kroner i Chile. Dog kan nogen uddannelser koste op i mod 40000 pr. semester. 

Vi anbefaler, at du kontakter skolen selv for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Chile?

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet


De chilenske ansøgningsprocesser

Adgangskrav på bacheloruddannelser

Som international studerende kan du ansøge til et universitet i Chile på to måder. 

Den første mulighed er at ansøge på samme måde som de chilenske borgere gør. Her skal man undergå en prøve kaldet "he University Selection Test (PSU)". Universiteterne optager studerende på baggrunds af deres PSU-score og ungdomsskole karakterer. Prøven finder sted i mellem november og december, og det kræver at man tilmelder sig et par måneder før, hvis man ønsker at deltage. 

Den anden mulighed er det der kaldes "the special admission system", og den er rettet mod studerende der allerede har studeret 2 år eller flere på et ikke-chilensk universitet. Denne ansøgningsprocess er forskelligt fra universitet til universitet, og vi anbefaler, at du henvender dig til det pågældende universitet. 

Adgangskrav på kandidatuddannelser

For at blive optaget på en kandidatuddannelse i Chile, skal du have gennemført en relevant bachelorudannelse. Herudover vil du i nogen tilfælde skulle gennemgå en optagelsesprøve. Kriterierne for optagelse er forskellige, og vi anbefaler derfor, at du henvender dig til det pågældende universitet. 

Ansøgning

Du skal ansøge direkte til universitet på deres hjemmeside. De fleste universiteter kræver tilsendelse af følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas;
 • Akademiske papirer fra dine tidligere studier;
 • Universitets ansøgningsformular udfyldt;
 • Anbefaling, f.eks fra tidligere uddannelse eller arbejdsgiver;
 • Personlig ansøgning; og
 • Bevis for sproglige kvalifikationer (Engelsk eller spansk, afhængigt af uddannelse).

Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Chile? 

Som studerende i Chile har du forskellige muligheder når det handler om et sted at bo. Nedenfor har vi samlet de mest typiske løsninger. 

Igennem universitetet

De fleste universiteter i Chile har tilknyttet bosteder for studerende, enten på eller tæt på campus. Rummene er møblerede, og de deles normalt af to eller flere studerende af samme køn. Der er som regel bad og i nogen tilfælde køkken tilknyttet. Denne løsning er oplagt for studerende, der ikke har boet ude før, og gerne vil danne et socialt netværk hurtigt. Den typiske pris er 2300 - 3000 kroner om måneden. 

For at få et værelse er det en god idé at kontakte det internationale kontor på universitet, da de typisk har pladser reserveret til internationale studerende. 

Privat leje 

Hvis du allerede har prøvet at være udeboende, og gerne vil have meget ro omkring dig under dine studier, kan det være en god idé at leje en lejlighed. En et-værelses lejlighed i Providencia, der ligger tæt på Santiago, koster typisk i mellem 4000 og 7000 kroner. Priserne varier meget, og det er en god idé at kontakte et ejendomskontor. 

Delelejlighed/Kollektiv

Hvis du er socialt anlagt, men samtidig gerne vil have frihed, kan det være en idé at leje en lejlighed sammen med en medstuderende. En to-værelses lejlighed i Providencia koster typisk mellem 7000 og 14000 kroner om måneden. 

Du kan også leje et hus, og dele udgifterne med flere medstuderende. At leje et umøbleret hus nær Santiago vil typisk koste i mellem 15000 og 33000 kroner, afhængigt af størrelse og beliggenhed. 

Når man lejer i Chile vil der typisk blive opkrævet et depositum. Samtidig er det vigtigt at undersøge om hvad huslejen nøjagtigt dækker, og om ting så som vand, varme og internet er med i prisen. 

Har jeg brug for et visum?

Som dansk statsborger må du indrejse i Chile, og være der i op til 90 dage uden visum, så længe du har et gyldigt dansk pas. Varer din uddannelse i mere end 90 dage, skal du ansøge om et studievisum. Det kræver at du er accepteret på et universitet i Chile før du kan få et studievisum. 

Du skal ansøge om visum online med følgende: 

 • Kopi af gyldigt pas. 
 • Et billede af dig selv. 
 • Udfyldt visum-ansøgning.
 • Optagelsesbrev fra chilensk universitet. 
 • Politierklæring fra Danmark. 
 • Lægeerklæring
 • Bevis på tilstrækkelige finansielle midler. 

Det er en god idé at kontakte det internationale kontor på universitet du er optaget på, da de i mange tilfælde vil være i stand til at hjælpe dig med din visa-ansøgning. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-04-2018

5 gode grunde til at tage på højskole i udlandet

Spring ud i højskolelivet og gør det i udlandet. Sådan lyder det fra Theis, Johanne og Rasmus. Læs deres 5 bedste bud på, hvorfor du bør tage på højskole i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Den ultimative guide til TOEFL-testen

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! 

Læs mere
Sidst opdateret 20-08-2019

Sådan klæder et udlandsophold dig på til en karriere

Har du egentlig tænkt over, hvordan et udlandsophold under dine studier kan gavne din fremtidige karriere? Hvis ikke så læs med her, hvor vi highlighter tre af de kompetencer, som fremtidige arbejdsgivere bestemt er på jagt efter. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

Bliv klar til udlandsstudier med en sprogtest

Drømmer du om at studere i udlandet? Inden du kan komme ind på din drømmeuddannelse i udlandet, skal du ofte have taget en sprogtest. Her kan du læse om de forskellige sprogtests og finde ud af hvilken en, der er den rette for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2016

5 bud på frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet bidrager blandt andet til bedre sprogkundskaber og kulturforståelse.Der er mulighed for at arbejde med dyr, gadebørn, miljø, undervisning og meget andet. Endelig vil du med et frivilligt arbejde i udlandet blive udfordret og få erfaringer, som anerkendes både i erhvervslivet og uddannelsessektoren. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 08-07-2020

HF fjernundervisning i udlandet

Vil du gerne bruge dit sabbatår på at rejse, men mangler fag til at kunne søge ind på dit drømmestudie? Så tag HF-enkeltfag som fjernstudie i udlandet. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

IELTS sprogtest - trin for trin

Drømmer du om at studere i England, Australien, New Zealand eller Canada? Her er IELTS sprogtesten mest udbredt. Der er dog stadig flere amerikanske universiteter, der også accepterer IELTS på lige fod med TOEFL. Der findes to versioner af IELTS sprogtesten: "Academic Training" og "General Training".

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Studér i Mexico: Alt du skal vide

Pastor, Reggaeton, Magaritas, fantastiske strande, smukke bjerge og maya-kultur. Eksotiske og farverige Mexico har meget at byde på, og er det perfekte land at studere i for dig, der gerne vil opleve den latinamerikanske kultur, imens du studerer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-07-2020

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS.Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 17-02-2016

Skal du på udveksling i London?

Studentum har snakket med Mathilde Marker, der netop er kommet hjem til Danmark efter 5 måneder som studerende på London Metropolitan University. Her i artiklen giver hun dig sine bedste tips til forberedelse, legatsøgning, uundværlige apps, boligsøgning og oplevelser, der kan gøre dit studieforløb i London til et af de bedste minder i dit liv.

Læs mere