Vis studentum.dk som: Mobile

Vil du hjælpe os med at forbedre din oplevelse? (2 spørgsmål - 5 sekunder) Klik her for at besvare spørgsmålene

Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser. Med et studieophold til Brasilien får du muligheden for at opleve Amazonas regnskov, den tropiske natur samt Amazonas flod, og det vil helt bestemt skabe minder og oplevelser for livet!

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Brasilien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Brasilien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Brasilien her


Sprog

Portugisisk

 Hovedstad

Brasilia

Valuta

BRL (R$)

 Befolkning

212.559.417


Brasiliens uddannelsessystem

Det brasilianske uddannelsessystem er opdelt i tre niveauer: Det fundamentale, Intermediate/Secondary og higher education.  

 • - Det fundamentale niveau er obligatorisk for alle indbyggere i Brasilien i alderen 6-14 år, og fungerer som grundskole.
 • - Intermediate/Secondary niveauet har en tre års varighed, og er påkrævet for at ansøge om optagelse på en uddannelse med 'higher education'.
 • - Higher education niveauet er en videregående uddannelse. Videregående uddannelser i Brasilien opdeles i to kategorier: Grunduddannelse og overbygning. Her vil en grunduddannelse tage mellem 3 og 5 år og overbygningen tager mellem 1 og 2 år. 

Videregående uddannelse i Brasilien

Der er mange forkellige muligheder for en videregående uddannelse i Brasilien, og på grunduddannelsesniveauet kan du vælge imellem: 

 • Humanistiske og naturvidenskabelige uddannelser, som typisk er af fire års varighed.
 • Ingeniøruddannelser som typisk er af fem års varighed, dog kun fire år for IT-linjer.
 • Medicin som er af seks års varighed eller andre sundheds orienteret uddannelser, som typisk er af fem års varighed.
 • Sygepleje og farmaci som er af fire års varighed.
 • Øvrige professionsrettede uddannelser, som typisk er af fem års varighed.

Alle ovennævnte grunduddannelser er adgangsgivende for overbygninger, som typisk har en varighed på 1 til 2 år.

Adgangskrav for videregående uddannelser i Brasilien

Er du dansk statsborger, og drømmer om at tage hele din videregående uddannelse i Brasilien? Så fortvivl ej - der er gode muligheder for at søge ind på et brasiliansk universet, da danske gymnasiale uddannelser som oftest er adgangsgivende til brasilianske universiteter.

Du må dog opfylde særlige adgangskrav for at ansøge om optagelse, og disse særlige adgangskrav varierer fra de forskellige uddannelser samt universiteter. Ens for nogle af de brasilianske universiteter er dog, at der er krav om, at den studerende kan dokumentere et vist niveau af portugisiske sprogkundskaber. Det hænder dog også, at andre brasilianske universiteter tilbyder et begrænset antal kurser på engelsk. 

Hvor meget koster det at studere i Brasilien?

Hvis du vælger at læse hele din videregående uddannelse i Brasilien, bør du være opmærksom på, at du skal betale en årlig studieafgift. Denne studieafgift varierer meget alt afhængigt af, hvilket studie du vælger at studere. 

Kan jeg tage min SU med til Brasilien? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her 


Godt at vide!

Skal jeg søge visa?

Vælger du at studere i Brasilien, så skal du ansøge om et Student visa, og dette skal du ansøge om, uanset om du vælger at læse et eller flere semestre i Brasilien. 

For at få et Student visa skal du: 

 • Udfylde en ansøgningsformular som indsendes online til den brasilianske konsultat med kopi af den studerendes kørekort eller id-kort.
 • Indsende to pasfotos, kopi af den studerendes flyvning rejseplan (Som er et bevis for afgang) samt kopi af fødselsattest. 
 • Kunne dokumentere, at de har tilstrækkelige økonomiske midler til at opholde sig i Brasilien. 

Sikkerhed i Brasilien

Brasilien er et land, som tilbyder noget for en hver smag med deres smukke sandstrande, frodige natur og farverige karnevaller, men derfor skal man stadig tage sine forholdsregler med et ophold til Brasilien. I Brasilien findes nemlig megen kriminalitet, og du bør derfor opføre dig mere varsomt og forsigtigt, da der tit og ofte forekommer tyverier, røverier og overfald i de større byer i Brasilien. 

Det frarådes derfor også, at du ikke befinder dig ved øde områder og strande efter mørkets frembrud. Herudover skal du være opmærksom på, at hvis du benytter GPS til at finde vej, så skal du sikre dig, at den ikke guider dig ind igennem slumkvarterer. 

Når du opholder dig i Brasilien, bør du derfor tage mange forholdsregler, og holde dig opdateret om den aktuelle sikkerhedsituation, hvor du altid bør følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvor langt rækker pengene i Brasilien? 

Penge rækker langt i Brasilien i forhold til Danmark. Det er over dobbelt så billigt at handle ind i lokale supermarkeder i Brasilien, som det er at handle ind i danske supermarkeder. Det er også billigere at spise på restaurant i Brasilien, og her kan du slippe for omtrent 50-60 kroner for mad og drikke på en middelmådig restaurant. Har du travlt en dag, er der også mange muligheder for at købe et fast-food måltid til cirka 30 kroner pr. måltid. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 08 sep 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Storbritannien: Alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 07-09-2020

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Irland: Alt du skal vide

Vælger du at studere i Irland, bliver du ikke skuffet. Over 40% af den irske population er under 25 år, landet sprudler altså med andre unge studerende, og der er altid liv i de irske gader. Irland betragtes som en af de førende nationer i Europa når det kommer til uddannelse. Landet i sig selv er en fantastisk kombination af smukke landskaber og moderne byer. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Ansøgningsfrister til uddannelse i udlandet

Hvis du vil studere i udlandet er det en god idé at være ude i god tid! Planlægningen af et studieophold i udlandet kan være en lang proces, og der er mange ting, som du skal huske. Her får du et hurtigt overblik over ansøgningsfrister i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2016

Følg en bioanalytikerstuderende i praktik i Grønland

”Naturen i Grønland er jo virkelig fascinerende. Praktikopholdet har også udviklet mig meget både personligt og fagligt. Jeg blev kastet ud i nogle ting, som jeg måske ikke ellers ville gøre – eller som jeg ville sige nej til herhjemme,” fortæller Malene Hykkelbjerg Nielsen på 22 år om sit ni uger lange praktikophold i Grønland.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2017

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-03-2019

Derfor skal du lære et nyt sprog!

At lære et nyt sprog er en af de bedste investeringer du kan foretage dig her i livet. Du bliver ikke bare mere selvstændig i din omgang med mennesker over hele verden, du træner faktisk også din hjerne helt optimalt, ligesom du øger dine kvalifikationer som fremtidige arbejdsgivere er ganske interesserede i.

Læs mere
Sidst opdateret 29-10-2015

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Malaysia - Alt du skal vide

På trods af at Malaysia ikke helt kan hamle op med andre asiatiske lande så som Singapore og Kina når det kommer til uddannelse, er de godt på vej. Uddannelserne i Malaysia stiger i niveau hvert år, og på nuværende tidspunkt har de to skoler, der ligger top 100 i verden. Du vil finde mange forskellige kulturer i Malaysia, og da det er et billigt land vil du have råd til at pleje dit sociale liv.

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Kina: Alt du skal vide

Er du fascineret af Kinas traditionsrige kultur, smukke natur, lækre nationalretter, og vil du gerne fejre nytår i to uger? Her kan du læse om Kinas uddannelsessystem og gode tips til at studere i Kina. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Studér i Argentina - Alt du skal vide

Argentina er et land, der er rigt på kultur og historie. Den højere uddannelsessektor i Argentina er anerkendt som et godt sted at tage sin uddannelse, og mange internationale studerende studerer allerede i landet. Fodbold fylder meget i Argentina, og som studerende vil du opleve at blive inviteret med på stadion, eller barer for at se det lokale opgør.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Polen: Alt du skal vide

Polakkere er kendt for deres gæstfrihed, du vil derfor lynhurtigt føle dig hjemme i dette land, vælger du at studere i Polen. Leveomkostningerne er billige, og i bylivet finder du hundredevis af barer og restauranter, hvor en øl typisk ikke koster mere end 5-10 kroner. I polen finder du et udvalg af gode uddannelser, med lave priser. 

Læs mere