Studér i Brasilien - Alt du skal vide!

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser.

Brasilien er Sydamerikas største land, og vi forbinder som oftest landet med karneval, fest og farver. Brasilien har dog inden for de seneste år oplevelet stor økonomisk fremgang, og dette har medført en stor uddannelsesmæssig fremgang i landet. Brasilien er derfor den ideelle destination for dig, som drømmer om at studere i et land, som både byder på store faglige og kulturelle oplevelser. Med et studieophold til Brasilien får du muligheden for at opleve Amazonas regnskov, den tropiske natur samt Amazonas flod, og det vil helt bestemt skabe minder og oplevelser for livet!

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og tips til dig, der gerne vil studere i Brasilien. Uanset om du gerne vil afsted på en sprogrejse i et par uger, eller om du vil studere i Brasilien i flere år, så håber vi, at denne guide kan hjælpe dig på vej.

Find din uddannelse i Brasilien her


Sprog

Portugisisk

 Hovedstad

Brasilia

Valuta

BRL (R$)

 Befolkning

212.559.417


Brasiliens uddannelsessystem

Det brasilianske uddannelsessystem er opdelt i tre niveauer: Det fundamentale, Intermediate/Secondary og higher education.  

  • - Det fundamentale niveau er obligatorisk for alle indbyggere i Brasilien i alderen 6-14 år, og fungerer som grundskole.
  • - Intermediate/Secondary niveauet har en tre års varighed, og er påkrævet for at ansøge om optagelse på en uddannelse med 'higher education'.
  • - Higher education niveauet er en videregående uddannelse. Videregående uddannelser i Brasilien opdeles i to kategorier: Grunduddannelse og overbygning. Her vil en grunduddannelse tage mellem 3 og 5 år og overbygningen tager mellem 1 og 2 år. 

Videregående uddannelse i Brasilien

Der er mange forkellige muligheder for en videregående uddannelse i Brasilien, og på grunduddannelsesniveauet kan du vælge imellem: 

  • Humanistiske og naturvidenskabelige uddannelser, som typisk er af fire års varighed.
  • Ingeniøruddannelser som typisk er af fem års varighed, dog kun fire år for IT-linjer.
  • Medicin som er af seks års varighed eller andre sundheds orienteret uddannelser, som typisk er af fem års varighed.
  • Sygepleje og farmaci som er af fire års varighed.
  • Øvrige professionsrettede uddannelser, som typisk er af fem års varighed.

Alle ovennævnte grunduddannelser er adgangsgivende for overbygninger, som typisk har en varighed på 1 til 2 år.

Adgangskrav for videregående uddannelser i Brasilien

Er du dansk statsborger, og drømmer om at tage hele din videregående uddannelse i Brasilien? Så fortvivl ej - der er gode muligheder for at søge ind på et brasiliansk universet, da danske gymnasiale uddannelser som oftest er adgangsgivende til brasilianske universiteter.

Du må dog opfylde særlige adgangskrav for at ansøge om optagelse, og disse særlige adgangskrav varierer fra de forskellige uddannelser samt universiteter. Ens for nogle af de brasilianske universiteter er dog, at der er krav om, at den studerende kan dokumentere et vist niveau af portugisiske sprogkundskaber. Det hænder dog også, at andre brasilianske universiteter tilbyder et begrænset antal kurser på engelsk. 

Hvor meget koster det at studere i Brasilien?

Hvis du vælger at læse hele din videregående uddannelse i Brasilien, bør du være opmærksom på, at du skal betale en årlig studieafgift. Denne studieafgift varierer meget alt afhængigt af, hvilket studie du vælger at studere. 

Kan jeg tage min SU med til Brasilien? 

Du kan søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted. Du kan også søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet.

Læs mere om SU i udlandet her 


Godt at vide!

Skal jeg søge visa?

Vælger du at studere i Brasilien, så skal du ansøge om et Student visa, og dette skal du ansøge om, uanset om du vælger at læse et eller flere semestre i Brasilien. 

For at få et Student visa skal du: 

  • Udfylde en ansøgningsformular som indsendes online til den brasilianske konsultat med kopi af den studerendes kørekort eller id-kort.
  • Indsende to pasfotos, kopi af den studerendes flyvning rejseplan (Som er et bevis for afgang) samt kopi af fødselsattest. 
  • Kunne dokumentere, at de har tilstrækkelige økonomiske midler til at opholde sig i Brasilien. 

Sikkerhed i Brasilien

Brasilien er et land, som tilbyder noget for en hver smag med deres smukke sandstrande, frodige natur og farverige karnevaller, men derfor skal man stadig tage sine forholdsregler med et ophold til Brasilien. I Brasilien findes nemlig megen kriminalitet, og du bør derfor opføre dig mere varsomt og forsigtigt, da der tit og ofte forekommer tyverier, røverier og overfald i de større byer i Brasilien. 

Det frarådes derfor også, at du ikke befinder dig ved øde områder og strande efter mørkets frembrud. Herudover skal du være opmærksom på, at hvis du benytter GPS til at finde vej, så skal du sikre dig, at den ikke guider dig ind igennem slumkvarterer. 

Når du opholder dig i Brasilien, bør du derfor tage mange forholdsregler, og holde dig opdateret om den aktuelle sikkerhedsituation, hvor du altid bør følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Hvor langt rækker pengene i Brasilien? 

Penge rækker langt i Brasilien i forhold til Danmark. Det er over dobbelt så billigt at handle ind i lokale supermarkeder i Brasilien, som det er at handle ind i danske supermarkeder. Det er også billigere at spise på restaurant i Brasilien, og her kan du slippe for omtrent 50-60 kroner for mad og drikke på en middelmådig restaurant. Har du travlt en dag, er der også mange muligheder for at købe et fast-food måltid til cirka 30 kroner pr. måltid. 

Læs om livet på udveksling


Annoncer

Du er måske også interesseret i: