Hvordan er det at studere i Grækenland? | Læs mere lige her

Studér i Grækenland og få minder for livet

Overvejer du at bo og studere i Grækenland? Så læs mere her! Landet topper listen over verdens mest populære destinationer for internationale studerende da du får en kombination med det hele! I Grækenland finder du nemlig universiteter med stærk faglighed, attraktivt natteliv, varmt klima, OG rig og interessant kultur! What's not to like?

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og råd til dig, der gerne vil studere i Grækenland. Uanset om du gerne vil afsted på en kortere sprogrejse eller om du har planer om at studere i Grækeland i flere år, så vil denne guide være en hjælp på vejen. I guiden finder du information om alt lige fra valuta og befolkning til uddannelse og ansøgningsprocesser. 

Find din uddannelse i Grækenland her!


Sprog

Græsk

 Hovedstad

Athen

Valuta

Euro (€)

 Befolkning

10.720.000


Grækenlands uddannelsessystem

Grækenlands uddannelsessystem er veludviklet, og du finder et hav af uddannelsessteder at vælge mellem, der udbyder uddannelser på forskellige niveauer. De større græske universiteter er lokaliseret i byer som Athen eller Thessaloniki, men du kan naturligvis også finde universiteter i mindre byer. Du skal være opmærksom på, at der er flere universiteter hvor undervisningssproget er græsk end universiteter hvor det er engelsk, hvorfor det vil være fordelagtigt at stifte bekendtskab til sproget. 


Uddannelsessystemets opbygning

Grækenlands uddannelsessystem følger ligeledes Bologna-processens præmisser, hvilket betyder, at uddannelserne følger de fælles retningslinjer for videregående uddannelser i Europa, der gør mobilitet og anerkendelse af uddannelserne lettere. Langt de fleste universiteter i Grækeland bruger derfor også ECTS, hvor et semester svarer til 30 ECTS-point ligesom du kender det fra Danmark. 

På de græske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der typisk varer mellem 3-4 år alt afhængig af retning
 • Kandidatgrad som opnås efter yderligere 1-2 års studier
 • PhD program er en forskningsuddannelse, som opnås efter typisk 3 års forskningsbaserede studier

Det gæske uddannelsesår

Det græske uddannelsesår strækker sig fra starten af oktober til juni. OBS: Såfremt du er udvekslingsstuderende, kan du søge om at studere et enkelt semester (eksempelvis fra januar og et halvt år frem). 

Hvad koster det at studere i Grækenland? 

I Grækenland er ingen EU studerende forpligtet til at betale et gebyr for deres studier. Dette gælder for offentlige universiteter. Ydermere kan studerende fra EU bruge lærebøger gratis. Hvad angår private universiteter, er situationen anderleddes og vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til skolen for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Grækenland?

Du kan både søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted og søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet. 

Læs mere om SU i udlandet


De græske ansøgningsprocesser

Der er forskellige ansøgningsprocesser afhængigt af, om du søger ind på en bachelor- eller kandidatuddannelse. For at søge ind på en bacheloruddannelse, skal du udfylde følgende dokumenter:

 • En ansøgningsformular.
 • Fotokopi af ækvivalensbeviset for kandidatens afgangsbevis. Det skal udstedes af den græske myndighed i dit land
 • Transkript poster med din GPA
 • En fotokopi af eksamensbeviset med en officiel græsk oversættelse
 • ID-kort fotografi
 • Fotokopi af pas 
 • Bevis for sprogfærdigheder (engelsk, græsk etc.) 

OBS: Fristen for at ansøge om en bachelorgrad i Grækenland er normalt i juli. Du vil blive underrettet om resultaterne via en meddelelse på hjemmesiden.

Test af dine græske sprogkundskaber

Hvis du vil studere i Grækenland på et græsk-talende universitet, er det selvfølgelig vigtigt, at du har kendskab til det græske sprog for at klare dig gennem studierne. Internationale studerende skal, de fleste steder, have en B2-niveau certificering i det græske sprog for at komme ind på videregående uddannelsesinstitutioner i Grækenland.

 • Ved Centre for Greek Language (CGL), kan sprogkurser og tests tages alle niveauer (A1, A2, B1, B2, C1 and C2)

OBS: Læs mere om de specifikke krav for dette på universitetet du har planer om at læse på: 

Information om TESTEN

 • Prisen afhænger af dit testniveau
 • Testen findes på let, middel og avanceret niveau


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Grækenland? 

Boligpriserne er meget forskellige alt efter, hvor i Grækenland du gerne vil studere og bo. Det er dyere at bo i storbyerne fremfor i de mindre byer, hvorfor det afhænger af hvad du prioriterer i forhold til din boligsituation. Som udvekslingsstuderende er det klart mest overskueligt at have styr på sin boligsituation inden man tager afsted. Såfremt du ikke når at blive afklaret med din boligsituation inden afrejse, kan du starte med at bo på hostel indtil du har fundet en bolig. Følgende er et par af dine boligmuligheder i Grækenland:  

På campus

På de fleste universiteter har kollegier og studieboliger tilknyttet, hvor du kan ansøge om et værelse. Det er en oplagt mulighed for at bo tæt på uni og møde de andre studerende. Derudover er prisen for et værelse på campus oftest overskuelig, således at du stadig har overskud i dit budget. 

Delelejlighed/kollektiv 

På Facebook og andre hjemmesider kan du tit finde grupper og netværk for internationale studerende i den by, som du gerne vil bo i, i Grækenland. En idé er, at finde roomies og dermed gå sammen om at leje en hel lejlighed med andre jævnaldrende studerende. 

Egen lejlighed

En lidt dyere mulighed er, at kontakte et agentfirma med henblik på at have din egen lejlighed såfremt du foretrækker at bo alene. OBS: Her skal du være opmærksom på at agentfirmaer kan tage et dyere gebyr for deres service - denne variere fra sted til sted. Derudover kan du selvfølgelig også selv søge lejligheder gennem Airbnb eller via bekendte etc. 

Har jeg brug for et visum?

Som EU-borger behøver du ikke et visum for at få lov til at studere i Grækenland. Alt hvad du skal gøre er at henvende dig til græsk politi med henblik på registrering af ophold som EU-borger. Herefter modtager du et certifikat, der bekræfter, at du har ret til at studere i landet. For at registrere dig har du brug for en paskopi eller en kopi af et nationalt ID-kort og et studiebevis fra din skole i Grækenland.

OBS: Hvis du ikke er statsborger i EU, har du måske brug for et studievisum. Du ansøger om et studievisum hos dit universitet. Her kan du også høre mere om det er aktuelt for dig. Derudover bør du undersøge diverse indrejse regler inden ankomst til landet. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 04 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-04-2022

Idrætsstipendium i USA

Hvorfor ikke få en hel eller dele af en uddannelse finansieret i USA, mens du dyrker idræt på højt niveau? Med et idrætsstipendium kan du nemlig kombinere 'the college experience' med din favoritsport på et plan, der næsten er det samme, som at være professionel.

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i New Zealand: Alt du skal vide

Der er mere end bare én grund til, at New Zealand tiltrækker studerende fra hele verden. New Zealands beliggenhed gør landet til en eksotisk rejsedestination med en helt unik kultur og natur med mange aktivitetsmuligheder indenfor sport og eventyr. Derudover har New Zealand et uddannelsessystem af højeste kvalitet – et uddannelsessystem, som er anerkendt i hele verden.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2022

Guide: SU i udlandet og udlandsstipendium

Overvejer du at tage til udlandet for at studere et semester eller tage hele din uddannelse? Og er du i tvivl om, hvordan reglerne er for SU og udlandsstipendium? Vi giver dig her information om alt, du skal vide om at studere i udlandet og dertilhørende regler om SU og udlandsstipendier.

Læs mere
Sidst opdateret 04-08-2022

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan gør du din faglige profil endnu stærkere

Hvad skal man egentlig sætte på CV'et? Og hvad gør man, hvis man ikke har vildt meget erfaring at skrive på sit CV? Hent inspiration gennem disse 10 ideer.

Læs mere
Sidst opdateret 05-12-2022

FAQ om udveksling og udlandsstudier

Du vil gerne studere i udlandet. God beslutning, men du har sikkert en masse spørgsmål om, hvordan du lige griber det hele an. Helt forståeligt, og vi har derfor samlet de 10 hyppigste spørgsmål og svar lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier, scholarships og legater. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Sådan registrerer du dit udlandsophold på borger.dk

Husk at give de danske myndigheder besked om dit udlandsophold. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2022

Gør dig klar til din fremtidige karriere

Overvejer du at rejse ud i verden for at få et eventyrligt studie- eller praktikophold? Det er bestemt også en god investering i din fremtid. Læs med her, hvor KILROY fortækller om de populære soft skills du får med dig under dit eventyr. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-06-2019

Sundhedsfaglig rejse i sabbatåret med Try Medics

Overvejer du en sundhedsfaglig uddannelse? Kom 4-12 uger i observationspraktik på et hospital i udlandet og få indsigt i sundhedsfagligt arbejde ved at følge hospitalspersonale.

Læs mere
Sidst opdateret 04-10-2022

7 gode sprogtips

Det at rejse ud i verden på et udvekslingsophold er en fantastisk investering i dit liv og i din fremtidige karriere. Du lærer en ny kultur at kende, du møder en masse nye mennesker, og du lærer at begå dig på et nyt sprog. Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2022

Studér i Storbritannien: Her er alt du skal vide

En uddannelse i Storbritannien er en mulighed for at fordybe dig i en uddannelsestradition, der stammer langt tilbage. I Storbritannien finder du nogle af verdens højest rangerede univeristeter, og du er sikret en uddannelse på et højt fagligt niveau.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Tyskland: Den komplette guide

Som studerende i Tyskland kan du opleve en masse kultur og historie samtidig med, at du kan læse på et af verdens bedste universiteter. Mæsk dig i sauerkraut, pølser og god tysk øl! Find din næste uddannelse i Tyskland. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-09-2020

Studér i Frankrig - Alt du skal vide

Drømmer du om at studere i kunstens, madens og kulturens land? Eller måske vigtigst af alt, drømmer du så om at studere i landet, hvis hovedstad bliver omtalt som byernes by? Så er Frankrig den helt rigtige destination at tage sin uddannelse i! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Los Angeles

Har du et brændende ønske om at studere i englenes by - Los Angeles, og udforske byens fænomenale oplevelser og attraktioner? Los Angeles er USA's næststørste by, og dette er selvfølgelig ensbetydende med, at byen byder på det hele!

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Barbara

Vil du studere i smukke og kulturrige omgivelser, hvor du efter skole kan besøge charmerende vingårde, idylliske strande og se storslået arkitektur? Drømmer du om byen, der både byder på luksusvillaer, storslåede hoteller og trendy butikker? Så er Santa Barbara den perfekte destination for dit udlandsophold!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød landsholdsspilleren Rikke Sevecke

Rikke Sevecke har spillet i den måske bedste klub indenfor kvindefodbold i Danmark, nemlig Brøndby IF, hun har spillet fodbold i to af de største kvinde-ligaer i verden, nemlig Premier League og Ligue 1 og så har hun spillet college fodbold i USA.  Rikke Sevecke er en ud af mange atleter, der brugte et college ophold i USA som springbræt til sin karriere.

Læs mere