Vis studentum.dk som: Mobile

Studér i Grækenland og få minder for livet

Overvejer du at bo og studere i Grækenland? Så læs mere her! Landet topper listen over verdens mest populære destinationer for internationale studerende da du får en kombination med det hele! I Grækenland finder du nemlig universiteter med stærk faglighed, attraktivt natteliv, varmt klima, OG rig og interessant kultur! What's not to like?

Her på siden har vi samlet en masse nyttig information og råd til dig, der gerne vil studere i Grækenland. Uanset om du gerne vil afsted på en kortere sprogrejse eller om du har planer om at studere i Grækeland i flere år, så vil denne guide være en hjælp på vejen. I guiden finder du information om alt lige fra valuta og befolkning til uddannelse og ansøgningsprocesser. 

Find din uddannelse i Grækenland her!


Sprog

Græsk

 Hovedstad

Athen

Valuta

Euro (€)

 Befolkning

10.720.000


Grækenlands uddannelsessystem

Grækenlands uddannelsessystem er veludviklet, og du finder et hav af uddannelsessteder at vælge mellem, der udbyder uddannelser på forskellige niveauer. De større græske universiteter er lokaliseret i byer som Athen eller Thessaloniki, men du kan naturligvis også finde universiteter i mindre byer. Du skal være opmærksom på, at der er flere universiteter hvor undervisningssproget er græsk end universiteter hvor det er engelsk, hvorfor det vil være fordelagtigt at stifte bekendtskab til sproget. 


Uddannelsessystemets opbygning

Grækenlands uddannelsessystem følger ligeledes Bologna-processens præmisser, hvilket betyder, at uddannelserne følger de fælles retningslinjer for videregående uddannelser i Europa, der gør mobilitet og anerkendelse af uddannelserne lettere. Langt de fleste universiteter i Grækeland bruger derfor også ECTS, hvor et semester svarer til 30 ECTS-point ligesom du kender det fra Danmark. 

På de græske universiteter kan du tage følgende typer af uddannelser: 

 • Bachelorgrad der typisk varer mellem 3-4 år alt afhængig af retning
 • Kandidatgrad som opnås efter yderligere 1-2 års studier
 • PhD program er en forskningsuddannelse, som opnås efter typisk 3 års forskningsbaserede studier

Det gæske uddannelsesår

Det græske uddannelsesår strækker sig fra starten af oktober til juni. OBS: Såfremt du er udvekslingsstuderende, kan du søge om at studere et enkelt semester (eksempelvis fra januar og et halvt år frem). 

Hvad koster det at studere i Grækenland? 

I Grækenland er ingen EU studerende forpligtet til at betale et gebyr for deres studier. Dette gælder for offentlige universiteter. Ydermere kan studerende fra EU bruge lærebøger gratis. Hvad angår private universiteter, er situationen anderleddes og vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til skolen for at finde ud af deres nøjagtige undervisningsgebyr.

Kan jeg tage min SU med til Grækenland?

Du kan både søge om at få din SU med til udlandet i et eller flere semestre, hvis du allerede er indskrevet på et dansk uddannelsessted og søge om at få SU med til en hel uddannelse i udlandet. 

Læs mere om SU i udlandet


De græske ansøgningsprocesser

Der er forskellige ansøgningsprocesser afhængigt af, om du søger ind på en bachelor- eller kandidatuddannelse. For at søge ind på en bacheloruddannelse, skal du udfylde følgende dokumenter:

 • En ansøgningsformular.
 • Fotokopi af ækvivalensbeviset for kandidatens afgangsbevis. Det skal udstedes af den græske myndighed i dit land
 • Transkript poster med din GPA
 • En fotokopi af eksamensbeviset med en officiel græsk oversættelse
 • ID-kort fotografi
 • Fotokopi af pas 
 • Bevis for sprogfærdigheder (engelsk, græsk etc.) 

OBS: Fristen for at ansøge om en bachelorgrad i Grækenland er normalt i juli. Du vil blive underrettet om resultaterne via en meddelelse på hjemmesiden.

Test af dine græske sprogkundskaber

Hvis du vil studere i Grækenland på et græsk-talende universitet, er det selvfølgelig vigtigt, at du har kendskab til det græske sprog for at klare dig gennem studierne. Internationale studerende skal, de fleste steder, have en B2-niveau certificering i det græske sprog for at komme ind på videregående uddannelsesinstitutioner i Grækenland.

 • Ved Centre for Greek Language (CGL), kan sprogkurser og tests tages alle niveauer (A1, A2, B1, B2, C1 and C2)

OBS: Læs mere om de specifikke krav for dette på universitetet du har planer om at læse på: 

Information om TESTEN

 • Prisen afhænger af dit testniveau
 • Testen findes på let, middel og avanceret niveau


Godt at vide 

Hvordan finder jeg en bolig som studerende i Grækenland? 

Boligpriserne er meget forskellige alt efter, hvor i Grækenland du gerne vil studere og bo. Det er dyere at bo i storbyerne fremfor i de mindre byer, hvorfor det afhænger af hvad du prioriterer i forhold til din boligsituation. Som udvekslingsstuderende er det klart mest overskueligt at have styr på sin boligsituation inden man tager afsted. Såfremt du ikke når at blive afklaret med din boligsituation inden afrejse, kan du starte med at bo på hostel indtil du har fundet en bolig. Følgende er et par af dine boligmuligheder i Grækenland:  

På campus

På de fleste universiteter har kollegier og studieboliger tilknyttet, hvor du kan ansøge om et værelse. Det er en oplagt mulighed for at bo tæt på uni og møde de andre studerende. Derudover er prisen for et værelse på campus oftest overskuelig, således at du stadig har overskud i dit budget. 

Delelejlighed/kollektiv 

På Facebook og andre hjemmesider kan du tit finde grupper og netværk for internationale studerende i den by, som du gerne vil bo i, i Grækenland. En idé er, at finde roomies og dermed gå sammen om at leje en hel lejlighed med andre jævnaldrende studerende. 

Egen lejlighed

En lidt dyere mulighed er, at kontakte et agentfirma med henblik på at have din egen lejlighed såfremt du foretrækker at bo alene. OBS: Her skal du være opmærksom på at agentfirmaer kan tage et dyere gebyr for deres service - denne variere fra sted til sted. Derudover kan du selvfølgelig også selv søge lejligheder gennem Airbnb eller via bekendte etc. 

Har jeg brug for et visum?

Som EU-borger behøver du ikke et visum for at få lov til at studere i Grækenland. Alt hvad du skal gøre er at henvende dig til græsk politi med henblik på registrering af ophold som EU-borger. Herefter modtager du et certifikat, der bekræfter, at du har ret til at studere i landet. For at registrere dig har du brug for en paskopi eller en kopi af et nationalt ID-kort og et studiebevis fra din skole i Grækenland.

OBS: Hvis du ikke er statsborger i EU, har du måske brug for et studievisum. Du ansøger om et studievisum hos dit universitet. Her kan du også høre mere om det er aktuelt for dig. Derudover bør du undersøge diverse indrejse regler inden ankomst til landet. 

Læs om livet på udveksling

Senest opdateret: 05 sep 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 08-09-2020

Studér i Vietnam - Alt du skal vide!

Vietnam er verdens 13. mest befolkede land, og med en af verdens hurtigst voksende økonomier har de potentialet for at blive en af verdens største økonomier i det 21. århundrede. Vietnam er derfor den ideelle destination for dig, som ønsker at studerer i kontrasternes land, hvor du vil opleve alt fra hektiske og sprudlende storbyer til fænomenalle naturområder.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Japan: Alt du skal vide

Vil du gerne studere i Japan? Her finder du den vigtigste information om at studielivet i Japan samt gode tips til dig, der overvejer at flytte til Japan i forbindelse med din uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2019

7 gode sprogtips

Få 7 gode sprogtips til dit udvekslingsophold lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Studér i Canada: Alt du skal vide

At studere i udlandet er en rigtig god mulighed for at tilegne sig nye kompetencer og erfaringer. Du lærer en ny kultur og eventuelt et nyt sprog at kende og bedst af alt – du får en portion minder for livet sammen med nye venner fra alle verdenshjørner.

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Hvad er GMAT - trin for trin vejledning til testen

Står GMAT imellem dig og din drømmeuddannelse? Her får du svar på, hvad GMAT er samt en vejledning til, hvordan du kommer godt igennem processen.

Læs mere
Sidst opdateret 25-05-2022

Erasmus Plus udveksling - Åbn døre til din fremtid

Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sprogkompetencer og møde nye mennesker? Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked? Erasmus Plus bringer dit udlandseventyr et skridt nærmere.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i Verden 2020

Hvilket er det bedste universitet i Verden? Vi har samlet top 10 universiteter i Verden herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i Verden der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Barbara

Vil du studere i smukke og kulturrige omgivelser, hvor du efter skole kan besøge charmerende vingårde, idylliske strande og se storslået arkitektur? Drømmer du om byen, der både byder på luksusvillaer, storslåede hoteller og trendy butikker? Så er Santa Barbara den perfekte destination for dit udlandsophold!

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2022

Læs i udlandet - Den bedste investering i din fremtid

Vil du gerne tage et semester, et studieår eller en hel uddannelse i udlandet? Så er du igang med at lave en god investering i din fremtid! Udlandsstudier giver dig nemlig bedre sprogkundskaber, kulturforståelse og erfaring til dit CV, der kan åbne døre for dig i fremtiden - uanset om du gerne vil arbejde i udlandet eller i Danmark.  Her på siden kan du læse mere om fordele og ulemper ve ...
Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2021

Bedste universiteter i England

England er, som destination, det absolutte førstevalg for tusindvis af internationale studerende. Det skyldes ganske enkelt, at nogle af verdens bedste og mest prestigefyldte universiteter findes i Storbritannien. Se listen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Italien: Alt du skal vide

Over 30000 internationale studerende vælger at studere i Italien, og det er der en grund til! Italien er et fantastisk land, der er rig på forskellige kulturer. Det er hjemsted for noget af den flotteste arkitektur i verdenen, samtidig er det støvleformede land hjemsted for nogen af verdens ældste universiteter. Der er noget for enhver smag i Italien, så om du er til sne i alperne eller sol i syden, så er Italien noget for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 05-02-2016

Bliv sygeplejerskestuderende i Ghana

Spring ud i det med åbent sind og forlæng opholdet alt det, som du kan! Sådan siger Rikke om sit ophold i Ghana sidste år. Sammen med 14 medstuderende fra sygeplejerskeuddannelsen ved Professionshøjskolen Metropol tog hun afsted på fem ugers studietur, der bragte dem helt tæt på lokalbefolkningen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-06-2021

Bedste universiteter i USA 2020

Hvilket er det bedste universitet i USA?  Vi har samlet top 10 universiteter i USA herunder, så du kan finde ud hvad, hvilket universitet i USA der er bedst. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Studér i Australien: Alt du skal vide

Pulserende storbyer, sol og strand, gæstfri befolkning, betagende natur og anerkendte universiteter. Australien er en af de mest populære destinationer for udlandsstudier, og det er der mange gode grunde til! Klimaet og australiernes afslappede holdning får mange internationale studerende til at blive længere end planlagt. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Praktik i Berlin - Få tre gode råd fra praktikanten

Gør det! Sådan svarer Stinne uden tøven på, om hun kan anbefale andre at tage i praktik i Berlin. Som en del af hendes uddannelse i virksomhedskommunikation, har hun været i praktik ved shoppingportalen Shopalike. Her giver hun tre gode råd til dig, der overvejer et praktikophold i Berlin.

Læs mere
Sidst opdateret 07-08-2020

Studér i Singapore: Alt du skal vide

Studerende er tiltrukket af Singapore for deres velrenommerede uddannelsessystem. Singapores seks lokale universiteter giver  studerende mulighed for at studere på bachelor-, kandidat- eller doktorgradsniveau i en lang række forskellige programmer. Alle universiteterne deler visionen om at give lokale og internationale studerende en uddannelse, der vil gøre dem klar til nutudens arbejdsmarked, og fremtidens verden. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2020

Guide til dit udlandsstudie i Santa Monica

Drømmer du tit og ofte om at kaste dig ud i noget helt nyt og gøre op med dine vante tryghedsrammer? Kunne du forestille dig at studere i en by, som er hjemsted for mange Hollywood-berømtheder, surfere, fagfolk og studerende? 

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2022

Livet som college spiller, mød Joel Rydstrand!

Her kan du læse om Joel Rydstrands utrolige college-fodboldkarriere, som CSUSA hjalp ham i gang med. Joels fodboldkarriere blev sparket i gang i Sverige, hvor han ikke fik meget spilletid. Dette resulterede i, at Joel i samarbejde med CSUSA drog afsted til USA for at spille college-fodbold. CSUSA har fanget Joel efter hans college-fodboldkarriere er afsluttet, du kan læse hvad han havde at sige her!

Læs mere