Viser 1-20 af 21
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 21
1
2

Er en pædagogisk assistent uddannelse noget for dig?

Med PAU uddannelsen bliver du klædt på til at arbejde med børn, unge og voksne med særlige behov. Gennem en vekselvirkning af teori og praksis, lærer du at interagere med de forskellige målgrupper via fx leg og spil. Du lærer også om konflikthåndtering og tilrettelæggelse af pædagogiske aktiviteter på et grundlæggende niveau. 

Hvad laver en pædagogisk assistent?

Efter din pædagogisk assistent uddannelse har du ikke alene gode muligheder for at få job som pædagogisk assistent eller pædagogmedhjælper i fx:

  • Vuggestuer og børnehaver
  • Dagplejer i eget hjem eller privat børnepasser
  • Dagtilbud eller beskyttede boliger for handicappede eller udviklingshæmmede 

PAU uddannelsen giver dig også direkte adgang til at læse videre til pædagog eller socialrådgiver. Kombinerer du med EUX, har du adgang til at søge ind på videregående uddannelser på samme vilkår som andre studiesøgende med en gymnasial uddannelse.

Få nye muligheder med en pædagogisk assistent uddannelse

Hvad lærer du på PAU uddannelsen?

Som pædagogisk assistent kommer du først og fremmest til at arbejde med at drage omsorg for de forskellige målgrupper og tilpasse de pædagogiske aktiviteter til det niveau, den konkrete målgruppe er på. Foruden fag som dansk, IT og samfundsfag, dækker den teoretiske undervisning derfor områder som:

  • Pædagogik
  • Psykologi
  • Bevægelse og idræt
  • Sundhedsfag
  • Kultur og aktivitet

Efter din pædagogisk assistent uddannelse er du derfor godt rustet til at planlægge aktiviteter inden for bevægelse, idræt og friluftsliv såvel som lege og spil målrettet børn, unge eller voksne.

Kan du lide at udfordre dig selv, har du på nogle uddannelsessteder mulighed for at følge særlige talentspor, hvor du følger visse fag på højere niveauer, mens du flere steder også kan tage PAU uddannelsen som EUX. Det betyder, at du både får en gymnasial uddannelse og en uddannelse til pædagogisk assistent på samme tid. 

Hvor kommer jeg i praktik som pædagogisk assistent?

Som PAU elev bliver du tilknyttet en praktikvejleder, der følger dig gennem hele uddannelsen, og som du kan bruge som sparringspartner, hvis du får behov for råd og vejledning i løbet af dine praktikperioder.

Praktikperioderne udgør omkring halvdelen af den ordinære pædagogisk assistent uddannelse og foregår:

  • I daginstitutioner
  • I døginstitutioner
  • I skolefritidsordninger 

Du har en normal arbejdsuge på 37 timer, når du er i praktik som pædagogisk assistent.

Hvor lang tid tager det at blive pædagogisk assistent?

Uddannelsen til pædagogisk assistent er en erhvervsuddannelse. Det betyder, at den samlede varighed af din PAU uddannelse afhænger blandt andet af din alder og din tidligere erfaringer samt skolegang. Er det under et år siden, at du afsluttede folkeskolen, skal du igennem grundforløb 1 og 2 af hver 20 ugers varighed, før du kan starte på selve uddannelsen, mens du springer grundforløb 1 over, hvis det er mere end et år siden, at du afsluttede folkeskolen.

Er du 25 år eller derover, når du starter på uddannelsen, laver skolen en individuel kompetencevurdering. På baggrund af denne, får du en pædagogisk assistent uddannelse, der er skræddersyet til din baggrund:

  • Har du minimum 2 års relevant erhvervserfaring får du et standardiseret skoleforløb uden praktik (EUV1)
  • Har du nogen relevant erhvervserfaring og/eller skolegang, får du et grundforløb på op til 20 uger og et standard skoleforløb med en kortere praktikperiode (EUV2)
  • Har du ingen relevant erhvervserfaring og/eller skolegang, får du et grundforløb på op til 20 uger og følger skole- og praktikperioder på uddannelsen med PAU elever under 25 år (EUV3)

Den samlede pædagogisk assistent uddannelse vil dog typisk aldrig tage længere end maksimalt 3 år og 1½ måned.

Får jeg SU eller elevløn på uddannelsen til pædagogisk assistent?

Du får elevløn fra den dag, hvor din uddannelsesaftale træder i kraft. Under dit grundforløb vil du således typisk få SU, mens du på resten af din pædagogisk assistent uddannelse får løn i både skole- og praktikperioder.

Startlønnen for PAU elever er typisk mellem 9.500 kr og 12.500 kr og stiger, når du kommer længere i uddannelsen.

Hvilke fremtidsmuligheder giver en pædagogisk assistent uddannelse?

Der er gode jobmuligheder for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter i det meste af landet undtagen Region Syddanmark. Din startløn vil typisk være omkring 22.000 kr. inklusiv pension og tillæg.

Får du mod at læse videre, er dine muligheder gode. Når du har nogle års erfaring, kan en pædagogisk diplomuddannelse eller uddannelsen til meritpædagog være oplagt mulighed for dig, der vil specialisere dig eller læse videre på deltid samtidig med, at du arbejder. Som pædagogisk assistent kan du også læse videre på fuldtid på pædagoguddannelsen eller på uddannelsen til socialrådgiver.

Lyder en pædagogisk assistent uddannelse som noget for dig? Find en skole i nærheden af dig, hvor du kan tage PAU uddannelsen i oversigten længere oppe på siden.

FAQ

  • Som pædagogisk assistent arbejder du med børn og unge – eller voksne med særlige behov. Når du er færdig med din pædagogisk assistent uddannelse kan du arbejde som pædagogisk assistent eller pædagogmedhjælper i eksempelvis vuggestue, børnehave, dagtilbud eller lignende.

  • Uddannelsen til pædagogisk assistent tager cirka 3 år og veksler mellem perioder på skolen med teoretisk undervisning og perioder ude på din læreplads. Gennem pædagogisk assistent uddannelsen får du en masse grundlæggende viden, så du har kompetencerne og et godt fundament til at varetage arbejdsopgaverne som pædagogisk assistent.

  • Din løn som uddannet pædagogisk assistent afhænger af forskellige faktorer. For eksempel spiller det ind, om du er kommunal ansat eller om du er ansat i det private. Derudover har din erfaring også indflydelse på lønniveauet og det spiller ligeledes en rolle, hvor du er ansat i landet.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier