Viser 1-20 af 193
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 193
1
2
3
4
...
10

Interesserer du dig for mode og design? Og vil du arbejde med at udvikle design inden for tøj, tekstil, møbler, indretning, glas eller andre kommunikations designs? Så er en uddannelsen inden for design helt sikkert det rigtige for dig.

En design uddannelse giver dig muligheder for at arbejde både i Danmark og internationalt. Efter uddannelsen kan du eksempelvis arbejde som fashion designer, beklædningsdesigner eller tekstil designer. 

Design uddannelse

Hvad laver en mode designer?

Når du arbejder med mode og design er du med i processen helt fra dens begyndelse, når idéen og skitsen skal konkretiseres til den nye kollektion er klar til præsentation på diverse designer catwalks.

I løbet af din design uddannelsen bliver du trænet i at arbejde ud fra kroppens proportioner. Det gør du ved hele tiden at tegne skitser og lave designs til forskellige mennesketyper i forskellige materialer og med forskellige skæringer. Og det er bl.a. denne koncentrerede træning, som er med til at sikre, at du efter endt designer uddannelse, er i stand til at arbejde som designer.

Under uddannelse vil du blive undervist i:

  • at tænke kreativt og innovativt
  • fagenes håndværk
  • designprocesser
  • projektbeskrivelser til at fremstille layouts

En designer uddannelse giver dig både praktisk og teoretisk erfaring uanset om du tager den som erhvervsuddannelse, videregående uddannelse eller som kursus. Du kan være med til at præge moden og sætte de nyeste trends.

Hvad laver en tekstil designer?

En tekstildesigner formgiver og beskærer mønstre til forskellige stoffer såsom:

  • trykte
  • vævede
  • strikkede

Som tekstildesigner er det derfor nødvendigt at have sans for form, farver, materialer samt en veludviklet evne til at tegne. Derudover er det en god idé at være opdateret inden for det sidste nye inden for mode og design både under og efter din designer uddannelse.

Nogle tekstildesignere kalder sig tekstilformgivere. Andre kalder sig vævere eller stoftrykkere. Tekstildesignere, der formgiver tekstiler, som skal fremstilles industrielt, kan kalde sig industriel designer.

På tekstildesigner uddannelsen lærer du, udfra egne idéer og skitser at skabe mønstre til tekstiler ligesom, du lærer at komponere nye mønstre, som passer sammen.

Hvad laver en beklædningshåndværker?

Når du uddanner dig til Beklædningshåndværker, lærer du at:

  • tage mål
  • udarbejde mønstre
  • tilskære stof eller pels
  • sy på maskine og i hånden.

Du lærer også om forskellige arbejdsmetoder og at bruge de mest anvendte maskintyper indenfor industrien.

IT-værktøjer er også en ting, som du vil blive fortrolig med. Dette fordi, IT i større og større grad bruges indenfor faget i dag. Mønstre konstruktion og ændringer er f.eks. nogle af de opgaver, som udføres ved hjælp af avanceret computerteknik.

Hvordan er mine fremtidsmuligheder inden for design branchen?

Du har mange fremtidsmuligheder inden for mode og design, men dine muligheder afhænger også af, hvilket speciale du tager. På design uddannelser skal du typisk tone din uddannelse enten mod:

  • web og mediebranchen
  • tv, teater og filmbranchen
  • kommunikationsbranchen
  • reklamebranchen

Du kan få job både i private og offentlige virksomheder, ligesom du kan vælge at starte din egen virksomhed som selvstændig. 

Inden for tekstil branchen er dine muligheder også gode, men du vil typisk selv skulle bane dig vej gennem branchen, da I kan være mange om at få jobbene.

Lyder en uddannelse inden for design som noget for dig? Så læs mere om dine konkrete uddannelsesmuligheder øverst her på siden. 

FAQ

  • Med en design uddannelse har du mulighed for at arbejde med forskellige aspekter af design. Det kan for eksempel være med tekstiler, møbler, grafisk design eller lignende. Der findes en bred vifte af design uddannelser af Danmark, der blandt andet kan føre til beskæftigelse som indretningsarkitekt, tekstil designer eller noget helt tredje.

  • Hvilken vej du skal tage, hvis du drømmer om en fremtid som designer, kommer an på, hvilken form for designer du ønsker at være. Du skal vælge uddannelse efter, hvilket område af design der interesserer dig, og om du for eksempel vil være tøjdesigner, grafisk designer, om du vil arbejde med indretning eller noget helt fjerde eller femte.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Relaterede kategorier