Din guide til uddannelsessystemet i Danmark

Find din uddannelse i Danmark

Studentum.dk guider dig igennem uddannelsesjunglen

Vores mission er at hjælpe dig med at finde din drømmeuddannelse. I søgetjenesten kan du søge efter gymnasiale uddannelser, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser i hele Danmark. Sortér ud fra studieretning, uddannelsestype eller sted og zoom ind på din drømmeuddannelse. Du kan også bruge fritekstsøgefeltet.

Hvor er du på vej hen? 

Du har afsluttet folkeskolen. Hvad nu? Uddannelsessystemet i Danmark byder på en jungle af muligheder. Allerede efter 9. eller 10. klasse skal du vælge første gang. Her skal du beslutte, om du vil tage en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Du kan også kombinere begge i en EUX.

Med en ungdomsuddannelse i bagagen kan du vælge imellem mere end 800 videregående uddannelser fordelt på:

  • Korte videregående uddannelser (KVU)
  • Mellemlange videregående uddannelser (MVU)
  • Lange videregående uddannelser (KVU)

Dine konkrete muligheder afhænger af din adgangsgivende eksamen. På mange videregående uddannelser er der krav om specifikke fag eller niveauer.

Under de enkelte uddannelser kan du læse mere om indhold, adgangskrav, fremtidsmuligheder og meget mere. Du også nemt og hurtigt komme i kontakt med skolen og læse evalueringer fra tidligere studerende.

Overvejer du et sabbatår?

Vil du ud og opleve verden, blive bedre til sprog eller opdage nye sider af dig selv. Vi samler ikke kun den officielle del af det danske uddannelsessystem. I søgetjenesten kan du også finde højskoleophold, sprogrejser og uddannelser i udlandet såvel som en bred vifte af private uddannelser.

 

Læs mere om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 1 eller kvote 2

Senest opdateret: 07 dec 2017

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide