Vis studentum.dk som: Mobile
Skive som studieby

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt hvor i landet du ønsker at studere? Så kunne Skive muligvis være et godt bud! Byen er nemlig fuld af muligheder både i forhold til studie, men også fællesskab. 

Skive er med andre ord en by, der byder på lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad du kan læse samt lave, hvis Skive skulle blive din kommende studieby, så læs med her! Vi har nemlig hos studentum.dk samlet en oversigt over alle de fordele, der er ved at studere i Skive.

5 grunde til at studere i Skive

Hvad kan jeg studere i Skive?

Studiemiljø

Bolig i Skive

Byliv i Skive

Karriere og job

Hvad kan man lave i Skive?

Sports - og fritidsaktiviteter i Skive

5 gode grunde til at studere i Skive:

1. Gode karrieremuligheder

I Skive finder du gode karrieremuligheder i byens spændende virksomheder. Her er der et stort vækstpotentiale og fokus på innovation og udvikling af iværksættere.

2. Attraktive boligpriser

I Skive behøver du ikke frygte, at du kommer til at sidde stramt i det rent økonomisk. Her finder du nemlig attraktive boligpriser, både i byen og længere ude på landet. Boligmarkedet kan du nemt danne dig et overblik over, enten gennem boligorganisationer, på Facebooksider eller lignende.

3. Mange sports - og fritidsaktiviteter

Hvis du er til en aktiv livsstil og elsker at bevæge dig, så er Skive lige sagen for dig. Her kommer du nemlig til at bo i en by, der to gange er blevet kåret til Danmarks bedste idrætskommune, og som tilbyder lækre sportsfaciliteter.

4. Smukke omgivelser

Den smukke og nemt tilgængelige natur som du kan nyde både til lands i diverse parker, til vands i en af byens seks aktive havne, eller i luften i den tilliggende lufthavn.

5. Et rigt kulturliv

Skive er en by, som bruger flere penge på kultur end gennemsnittet. Blandt andet på kulturinstitutioner og foreninger, men også forskellige seværdigheder. Så interesserer du dig for kulturelle oplevelser, så har Skive meget at byde.

Her kan du studere i Skive:

I Skive er der både mulighed for at læse en kort og mellemlang videregående uddannelse. Herunder hos: 

  • Ingeniørregimentet på Skive Kaserne
  • Social- og Sundhedsskolen
  • Erhvervsakademi Dania
  • Via University College

På de nævnte uddannelsesinstitutioner kan du blandt andet læse til multimediedesigner, social - og sundhedshjælper, lærer samt uddanne dig til værnepligtig. 

Som studerende i Skive er du tæt på erhvervslivet da de i Skive, så vidt muligt prøver at skabe samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder. Samarbejdet skal være med til at skabe innovation, og hermed også skabe jobs i kommunen. 

Studiemiljø

Som studerende på blandt andet Erhvervsakademi Dania kan du forvente et nærværende studiemiljø, hvor trivsel og udvikling vægtes højt! Hertil vil du begå dig på et lyst og moderne campus, med gode faciliteter, der lægger op til koncentreret gruppearbejde, men hvor der også er plads til en omgang bordtennis. Herudover er det også værd at nævne, at skolen også vægter fællesskab blandt studerende højt, og du kan uden for skolen deltage i diverse arrangementer på campus som eksempelvis fester. 

Bolig i Skive

Som studerende er noget af det mest attraktive ved boligmarkedet i Skive nok prisen. Sammenlignet med andre studiebyer er det nemlig forholdsvist billigt at bo i Skive. Anskaffelse af en studiebolig kan ske via almindelige boligorganisationer, og ligeledes findes der også diverse Facebook grupper, hvor du nemt kan danne dig et overblik over lejeboliger i byen. 

Herudover er byen også et veloplagt sted at plante rødder, da pengene rækker langt om end du ønsker at bo i byen eller være omringet af mere landligt idyl. 

Byliv i Skive 

Bylivet i Skive byder på en masse hyggelige ting. Du finder blandt andet gode shopping muligheder, et hav af caféer og restauranter og ikke mindst hyggelige barer, hvor du kan nyde en øl med dine medstuderende. 

Hvert år afvikler Skive også en festival i første weekend i juni, på strandtangen ved lystbådehavnen. Festivalen er en af Danmarks største festivaler og hertil også kåret som verdens 150 bedste festival. Festivalen er for alle, og byder på musikgenre både til de unge og de ældre. Skive Festival bidrager dermed også til byens kulturliv samt fællesskab, og er altså et arrangement du ikke må gå glip af, hvis du vælger Skive som din kommende studieby. 

Karriere og job

Med Skives mange spændende virksomheder, er der også rig mulighed for at finde et job indenfor mange forskellige brancher. Hertil skal det nævnes, at Skive hvert år afholder en job festival, hvor du som jobsøgende har mulighed for at møde op og muligvis score et job. Job festivalen er både til for virksomheder til at rekruttere, men samtidig også til for at skabe fokus på de mange jobmuligheder som Skive kan tilbyde. 

I Skive lægger de stor vægt på innovation og har hertil startet projektet, Innovation Skive. Projektet skal være med til at hjælpe iværksættere samtidig med, at det skal videreudvikle Skives virksomheder, og skabe samarbejde mellem dem og erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og selve kommunen. 

Hvis du går rundt med en drøm om at blive iværksætter, så er Skive også et oplagt sted for dig! Skive tilbyder nemlig klubben CreationClub, som hjælper unge iværksættere. 

Hvad kan man lave i Skive?

I Skive finder du masser af natur! Herunder alt lige fra skove, søer, havne m.m. og der er også masser af muligheder for at udforske den i byens hele 75 offentlige parker og legepladser, samt deres seks aktive havne. Hvis naturen til lands og til vands ikke skulle være nok, kan du i byen også nyde naturen i luften. Her kan du finde faldskærmsklubben West Jump, Skive motorflyveklub og Skive svæveflyveklub, som giver dig muligheden for at se byen for oven. 

I Skive bliver kulturlivet vægtet højt! Så meget, at byens udgifter til kulturlivet er over landsgennemsnittet. Pengene bliver brugt på diverse kulturinstitutioner, foreninger samt amatører, professionelle og frivillige, som alle bygger grundlag for et godt og tæt fællesskab mellem byens indbyggere. Udover dette byder byen også på adskillige kulturattraktioner som blandt andet: 

  • Spøttrup Borg, som er Danmarks bedst bevarede middelalderborg 
  • Skive Museum, hvor du kan udforske en masse kunst 
  • Aakjærs Kunstnerhjem Jenle, som er base for Danmarks største litteraturselskab 
  • Krabbesholm Højskole 
  • Kulturelt Samråd

Sports - og fritidsaktiviteter i Skive

Hvis du elsker at dyrke sport, så er Skive den oplagte by for dig! Skive er nemlig hele to gange blevet kåret som Danmarks bedste idrætskommune. Byen byder på lækre idrætsfaciliteter med muligheder for de fleste sportsgrene, og med adgang for alle! Derudover har du også mulighed for at melde dig ind i sportsforeninger, hvor der tilbydes både undervisning og motion til et retfærdigt prisleje. 

Find din uddannelse i Skive her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere