Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt hvor i landet du ønsker at studere? Så kunne Skive muligvis være et godt bud! Byen er nemlig fuld af muligheder både i forhold til studie, men også fællesskab. 

Skive er med andre ord en by, der byder på lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad du kan læse samt lave, hvis Skive skulle blive din kommende studieby, så læs med her! Vi har nemlig hos studentum.dk samlet en oversigt over alle de fordele, der er ved at studere i Skive.

5 grunde til at studere i Skive

Hvad kan jeg studere i Skive?

Studiemiljø

Bolig i Skive

Byliv i Skive

Karriere og job

Hvad kan man lave i Skive?

Sports - og fritidsaktiviteter i Skive

5 gode grunde til at studere i Skive:

1. Gode karrieremuligheder

I Skive finder du gode karrieremuligheder i byens spændende virksomheder. Her er der et stort vækstpotentiale og fokus på innovation og udvikling af iværksættere.

2. Attraktive boligpriser

I Skive behøver du ikke frygte, at du kommer til at sidde stramt i det rent økonomisk. Her finder du nemlig attraktive boligpriser, både i byen og længere ude på landet. Boligmarkedet kan du nemt danne dig et overblik over, enten gennem boligorganisationer, på Facebooksider eller lignende.

3. Mange sports - og fritidsaktiviteter

Hvis du er til en aktiv livsstil og elsker at bevæge dig, så er Skive lige sagen for dig. Her kommer du nemlig til at bo i en by, der to gange er blevet kåret til Danmarks bedste idrætskommune, og som tilbyder lækre sportsfaciliteter.

4. Smukke omgivelser

Den smukke og nemt tilgængelige natur som du kan nyde både til lands i diverse parker, til vands i en af byens seks aktive havne, eller i luften i den tilliggende lufthavn.

5. Et rigt kulturliv

Skive er en by, som bruger flere penge på kultur end gennemsnittet. Blandt andet på kulturinstitutioner og foreninger, men også forskellige seværdigheder. Så interesserer du dig for kulturelle oplevelser, så har Skive meget at byde.

Her kan du studere i Skive:

I Skive er der både mulighed for at læse en kort og mellemlang videregående uddannelse. Herunder hos: 

  • Ingeniørregimentet på Skive Kaserne
  • Social- og Sundhedsskolen
  • Erhvervsakademi Dania
  • Via University College

På de nævnte uddannelsesinstitutioner kan du blandt andet læse til multimediedesigner, social - og sundhedshjælper, lærer samt uddanne dig til værnepligtig. 

Som studerende i Skive er du tæt på erhvervslivet da de i Skive, så vidt muligt prøver at skabe samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og lokale virksomheder. Samarbejdet skal være med til at skabe innovation, og hermed også skabe jobs i kommunen. 

Studiemiljø

Som studerende på blandt andet Erhvervsakademi Dania kan du forvente et nærværende studiemiljø, hvor trivsel og udvikling vægtes højt! Hertil vil du begå dig på et lyst og moderne campus, med gode faciliteter, der lægger op til koncentreret gruppearbejde, men hvor der også er plads til en omgang bordtennis. Herudover er det også værd at nævne, at skolen også vægter fællesskab blandt studerende højt, og du kan uden for skolen deltage i diverse arrangementer på campus som eksempelvis fester. 

Bolig i Skive

Som studerende er noget af det mest attraktive ved boligmarkedet i Skive nok prisen. Sammenlignet med andre studiebyer er det nemlig forholdsvist billigt at bo i Skive. Anskaffelse af en studiebolig kan ske via almindelige boligorganisationer, og ligeledes findes der også diverse Facebook grupper, hvor du nemt kan danne dig et overblik over lejeboliger i byen. 

Herudover er byen også et veloplagt sted at plante rødder, da pengene rækker langt om end du ønsker at bo i byen eller være omringet af mere landligt idyl. 

Byliv i Skive 

Bylivet i Skive byder på en masse hyggelige ting. Du finder blandt andet gode shopping muligheder, et hav af caféer og restauranter og ikke mindst hyggelige barer, hvor du kan nyde en øl med dine medstuderende. 

Hvert år afvikler Skive også en festival i første weekend i juni, på strandtangen ved lystbådehavnen. Festivalen er en af Danmarks største festivaler og hertil også kåret som verdens 150 bedste festival. Festivalen er for alle, og byder på musikgenre både til de unge og de ældre. Skive Festival bidrager dermed også til byens kulturliv samt fællesskab, og er altså et arrangement du ikke må gå glip af, hvis du vælger Skive som din kommende studieby. 

Karriere og job

Med Skives mange spændende virksomheder, er der også rig mulighed for at finde et job indenfor mange forskellige brancher. Hertil skal det nævnes, at Skive hvert år afholder en job festival, hvor du som jobsøgende har mulighed for at møde op og muligvis score et job. Job festivalen er både til for virksomheder til at rekruttere, men samtidig også til for at skabe fokus på de mange jobmuligheder som Skive kan tilbyde. 

I Skive lægger de stor vægt på innovation og har hertil startet projektet, Innovation Skive. Projektet skal være med til at hjælpe iværksættere samtidig med, at det skal videreudvikle Skives virksomheder, og skabe samarbejde mellem dem og erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og selve kommunen. 

Hvis du går rundt med en drøm om at blive iværksætter, så er Skive også et oplagt sted for dig! Skive tilbyder nemlig klubben CreationClub, som hjælper unge iværksættere. 

Hvad kan man lave i Skive?

I Skive finder du masser af natur! Herunder alt lige fra skove, søer, havne m.m. og der er også masser af muligheder for at udforske den i byens hele 75 offentlige parker og legepladser, samt deres seks aktive havne. Hvis naturen til lands og til vands ikke skulle være nok, kan du i byen også nyde naturen i luften. Her kan du finde faldskærmsklubben West Jump, Skive motorflyveklub og Skive svæveflyveklub, som giver dig muligheden for at se byen for oven. 

I Skive bliver kulturlivet vægtet højt! Så meget, at byens udgifter til kulturlivet er over landsgennemsnittet. Pengene bliver brugt på diverse kulturinstitutioner, foreninger samt amatører, professionelle og frivillige, som alle bygger grundlag for et godt og tæt fællesskab mellem byens indbyggere. Udover dette byder byen også på adskillige kulturattraktioner som blandt andet: 

  • Spøttrup Borg, som er Danmarks bedst bevarede middelalderborg 
  • Skive Museum, hvor du kan udforske en masse kunst 
  • Aakjærs Kunstnerhjem Jenle, som er base for Danmarks største litteraturselskab 
  • Krabbesholm Højskole 
  • Kulturelt Samråd

Sports - og fritidsaktiviteter i Skive

Hvis du elsker at dyrke sport, så er Skive den oplagte by for dig! Skive er nemlig hele to gange blevet kåret som Danmarks bedste idrætskommune. Byen byder på lækre idrætsfaciliteter med muligheder for de fleste sportsgrene, og med adgang for alle! Derudover har du også mulighed for at melde dig ind i sportsforeninger, hvor der tilbydes både undervisning og motion til et retfærdigt prisleje. 

Find din uddannelse i Skive her

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer