Vis studentum.dk som: Mobile
Odense som studieby

Odense som studieby

Nærmer tiden sig, hvor du skal tage det store valg om, hvad du ønsker at læse samt hvor du ønsker at læse? Vil du gerne studere i en by med høj faglighed, og hvor der er gode karrieremuligheder efter endt uddannelse? Så er Odense måske den helt rigtige studieby for dig! En by, som i 2021 også blev kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs videre nedenfor og bliv klogere på Odense, og alt, hvad Danmarks tredjestørste by har at tilbyde dig.

5 grunde til at studere i Odense

Hvad kan man læse i Odense

Studiemiljø i Odense

Bolig i Odense

Byliv i Odense

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Odense?

Idrætspark, eventyrløb og meget mere 

5 gode grunde til at studere i Odense

1. Danmarks 4. bedste studieby

Odense bevægede sig sidste år fra en 12. til en 4. plads i konkurrencen om at blive Årets Studieby. Det er altså et spring, der vil noget og dermed en klar indikator for, at Odense sætter alt ind for at sikre, at du som studerende skal have den bedste oplevelse med Odense som studieby. Hvem ved, hvor Odense ender næste gang, at Årets Studieby skal kåres?

2. Garanti for bolig og billig husleje

Ved at vælge Odense som din kommende studieby er du sikret en bolig med Odenses “Tag over hovedet”-garanti. Det kan give dig som ny i byen ro til at falde til og måske senere få en plads på et af Odenses mange kollegier, hvor du får fællesskab og en husleje helt ned til 2000 kroner! Det er bare billigt!

3. Unikke uddannelsesmuligheder og et tæt studiemiljø

Odense er blandt de tre byer i Danmark, hvor du kan læse til journalist. Herudover har du mulighed for at læse til sygeplejerske eller fysioteraupeut på UCL og få et studiejob på Syddanmarks største hospital. Det er altså noget, der giver godt på CV’et! SDU i Odense giver dig en bred vifte af uddannelsesmuligheder, hvor det hele næsten er samlet på ét sted, som gør, at du hurtigt vil lære mange forskellige mennesker at kende - det er ret rart, når man er ny i en by, er det ikke?

4. Varierende byliv med noget for enhver smag

Kan du bedst lide at sidde på en café og spille brætspil? Eller vil du hellere på diskotek og danse? Lige meget hvilken type du er eller, hvad du gerne vil, så har Odense det til dig! Du kan få lov at danse natten lang (helt gratis!) på L.A. Bar eller se en fodboldkamp med en kold fadøl på en af de mange pubber. Odense giver dig valgmulighederne, du skal “bare” tage valget!

5. Kulturelle oplevelser og aktiv fritid

Odense er hjemby for den oplevelseslystne H.C. Andersen, og det ses tydeligt i byen. I Odense kan du nemlig gå i hans fodspor og opleve en masse kulturelle seværdigheder såsom Egeskov Slot, Den Fynske Landsby eller Odense Domkirke. Og hvis du har brug for at få en dukkert efter de mange oplevelser, så hop i havnebadet i Odense Idrætspark. Her har du også mulighed for at være aktiv i din fritid med både håndbold, fodbold, svømning og meget andet.

Hvad kan jeg studere i Odense?

Det første spørgsmål, når man skal vælge studieby er oftest “Hvilke uddannelser har byen?”. Det spørgsmål vil vi hjælpe dig med at svare på her. For hvad kan man egentlig studere i Fyns hovedstad? Mange vil måske tænke, at uddannelser i Odense er begrænset, men så kan du godt tro om igen! Med Odense som studieby har du mulighed for at tage en erhvervsuddannelse, en professionsbachelor, en bachelor og en kandidat - det handler faktisk mest om, hvad du gerne vil, så skal Odense nok give dig muligheden!

For at gøre det lidt lettere for dig har vi lavet en lille oversigt over nogle af uddannelsesmulighederne i Odense:

  • Syddansk Universitet (SDU)
  • UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  • Social- og Sundhedsskolen Fyn
  • Syddansk Erhvervsskole
  • Odense Designakademi
  • Tietgen Business

Odense giver altså dig mulighed for at blive pædagog, ejendomsmægler eller HR-chef i en virksomhed. Som bonusinfo til dig, der måske går og drømmer om at blive journalist: Odense er blandt de tre steder, hvor du i Danmark kan læse til journalist! Det kan man altså ikke i København, siger det bare. Så frygt ej, Odense har massere af uddannelsesmuligheder til dig!

Studiemiljø i Odense

Muligvis er Odense ikke lige så stor som København og Århus, men det gør bestemt ikke noget negativt ved studiemiljøet. Odense har nemlig en størrelse, som er rar, hvis man er ny i en by - hverken for stor eller for lille. 

Odense byder på et lokalt miljø med plads til at studere og mødes med studiekammerater på steder som Studenterhus Odense eller Nelle’s, som er en hyggelig café placeret fem forskellige steder i Odense, hvor du og dine studiekammerater både kan komme og studere, tage en snak over en kop kaffe eller drikke et glas vin eller to en aften. 

Med Odense som studieby får du gode muligheder for at skabe et tæt bånd med dine nye studiekammerater.

Studiebolig i Odense

Den største bekymring, du står med, når du leder efter din kommende studieby, er nok: “Kan jeg få en studiebolig?”. Denne bekymring behøver du ikke at have, hvis du vælger Odense som studieby - interessant, ikke?

Odense tilbyder “Tag over hovedet”-garanti, som er din forsikring for, at du har et sted at bo, hvis du vælger Odense som studieby. Det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig som aktiv boligsøgende på studiebolig-odense.dk. Det lyder da ret nemt og simpelt, ikke? Læs meget mere om “Tag over hovedet”-garantien her.

Kunne du godt tænke dig at bo med andre? Så hop ind på facebook og find en af de mange grupper, hvor folk søger nye roomies eller tag et smut forbi boligportalen. I Odense kan du få et værelse på 20 kvadratmeter til under 4.000 kroner! Det er altså noget af et kup til forskel fra København, hvor du ofte skal af med over 6.000 kroner for samme størrelse værelse. Så kan SU’en lige pludselig række til lidt mere end bare pasta med ketchup, tror du ikke?

En endnu billigere mulighed er at søge ind på et af de mange kollegier, du kan finde i Odense. Prøv f.eks. Bredstedgadekollegiet, Lindekollegiet eller Skt. Jørgenskollegiet. Alle tre kollegier er beliggende i Odense C, og du kan få en husleje helt ned til 2.000 kroner!

Byliv i Odense

Du er ved at være lidt hooked på Odense, men hvordan står det egentlig til med bylivet? Sker der noget i Odense? Det kan vi roligt svare “JA!” til. Odense har et dejligt byliv, hvor du og dine nye studiekammerater kan nyde en dejlig frokost til at starte weekenden på. I kan f.eks. tage på Café Chinos, som ligger centralt i Odense og har byens bedste burger, siges det! 

Er det ved at blive lidt senere og lysten til at feste stiger? Så tag hen på en af Odenses fede pubber, hvor I kan se fodbold eller opleve livemusik - og det bedste af det hele er, at I kan tage videre på diskotek uden problemer! Smut en tur over til L.A. Bar og kom ind helt gratis - det er noget, man kan lide at høre som studerende. Man kan heller ikke snakke om bylivet i Odense uden at nævne Tinsoldaten. Et berygtet sted, hvor man kan få de sidste kolde øl til billige priser.
Så du kan trygt vælge Odense som din studieby uden frygt for at gå glip af et festligt byliv med massere af muligheder!

Karriere og studiejob

Sidste år placerede Odense sig i top 5 i både karriere og studiejob - ja, Odense fik faktisk en flot 4. plads i begge kategorier! Det lover da ret godt for din fremtid med Odense som studieby, gør det ikke? Odense er en by med et hyggeligt og bredt café- og restaurant miljø samt både et storcenter og en gågade fyldt med butikker, der helt sikkert kan bruge et par ekstra hænder. 

Ønsker du et mere studierelevant job? Så fortvivl ej. Odense har på nuværende tidspunkt over 100 ledige studiejobs indenfor undervisning, sundhed, administration, handel og meget mere. Overvejer du at læse til sygeplejerske eller fysioteraupeut på UCL i Odense? Så tag et kig på OUH, som er Odense Universitets Hospital, der er det største hospital i Syddanmark - og det udvides endda med et supersygehus i 2023! Så er der måske et ledigt job til netop dig?

Du går jo ikke og tænker på studie, studiebyer og studiejob uden en bagtanke om at gøre karriere en dag, vel? Så har vi gode nyheder! Odense fik som nævnt en 4. plads i 2021, hvor de faktisk blev placeret to pladser over Aalborg. Odense er altså en by, hvor du godt kan tænke fremtidsplaner og med en placering i midten af både Sjælland og Jylland kan du bo billigt samtidig med, at du let kan komme rundt og arbejde i andre dele af landet.

Hvad kan man lave i Odense?

Odense kan hurtigt blive glemt, fordi alle ofte snakker om København og Århus. Men det er en stor, stor fejl. Du ved formentlig allerede, at Odense er H.C. Andersens hjemby. Men vidste du, at du faktisk kan gå en tur i hans fodspor? Du hørte rigtigt. Helt gratis kan dig og dine studiekammerater tage en tur rundt i Odense og se de mest interessante kulturelle seværdigheder i Odense. Det eneste, I skal gøre, er at følge et par fodspor. Nemt!

Med et tungt studie og en masse stillesiddende timer kan det være rart at slå hovedet fra og få bevæget sig. Så vil vi anbefale, at du tager dine nye studiekammerater under armen og besøger JumpingFun, som er en trampolinpark med over 60 forbundne trampoliner! Det må da være den perfekte måde at bevæget sig, mens man får grint en masse med sine nye venner. 

Hvis du har behov for at sidde i ro og mag og lære dine studiekammerater at kende, så prøv at besøg Papas Papbar i Odense Centrum. Her kan du og dine studiekammerater spille alverdens brætspil samtidig med, at I kan nyde en kold øl eller sodavand. Hvilken bedre måde at lære hinanden at kende på end ved et spil “Ego”? 

Og hvis du er blevet lige så stor fan af planter og blomster, som mange andre,  så vil du ikke gå glip af Odense Blomsterfestival! Gå gennem Odense og nyd alle de flotte farver - og ved du hvad? Det er helt gratis! Hvis du er mere til dyr end planter, så tag forbi Odense Zoo, hvor du får studierabat på din entre - win win!

Hvis sulten rammer dig, så tvivl ej! Odense har et væld af hyggelige caféer og restauranter, hvor man kan få alt fra kage til pizza og burger til sushi og en god bøf. Måske det kan friste efter en tur i Rosengårdcentret, som er Fyns største shoppingcenter, der ligger i hjertet af Odense. I Rosengårdcentret kan du få alt, hvad du skal bruge til din studiestart i Odense! Så bare rolig, måske er Odense ikke lige så stor som København og Århus, men der er massere, du kan lave som studerende i Odense!

Idrætspark, eventyrløb og meget mere 

Er du interesseret i sport og ønsker at lave noget aktivt i din fritid? Så er Odense Idrætspark en oplagt mulighed for dig! I Odense Idrætspark kan du både svømme, lave gymnastik, stå på skøjter, spille fodbold og mange andre aktiviteter. Odense Idrætspark indeholder desuden et havnebad, hvor du kvit og frit kan komme - måske dig og dine nye studiekammerater skal med på den nye hype og blive vinterbadere? Så er havnebadet i Odense Idrætspark i hvert fald en oplagt mulighed, for her kan I hoppe ind i den 80 grader varme sauna lige efter jeres dukkert. 

Kan du godt lide at løbe? Så skal du tage et kig på Eventyrløbet. Eventyrløbet i Odense giver dig mulighed for at være med til en folkefest, hvor du helt selv bestemmer, om du vil løbe 2, 5 eller 10 km - måske du og dine studiekammerater kan tage sammen afsted? Både før, under og efter vil der være en DJ til at give stemning til festen, og I har mulighed for få en øl og en grillpølse efter løbet, mums! Hvis du efterfølgende er blevet hooked på fællesskab og løb, så kan du blive en del af Odense Atletik, hvor der er fokus på at skabe det bedste træningsmiljø. Du kan også vælge en af de mange andre foreninger i Odense, som strækker sig fra fodbold og håndbold til minigolf og ridning. 

Er du mere til den gængse styrketræning, så gør Odense det nemt for dig med mulighed for at træne i de store kommercielle centre Repeat, Fitness World og SATS, som er placeret i store dele af Danmark og selvfølgelig også i Odense. På den måde kan du som tilflytter fra Sjælland eller Jylland både træne, når du er i din nye studieby Odense, og når du lige skal en tur hjem og besøge de gamle - og måske lige have ordnet vasketøjet, når du alligevel er der. 

Find din uddannelse i Odense her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Haderslev som studieby

Sidder du og overvejer, hvad og hvor i Danmark du vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelses- og karrieremuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! Læs med her, og find ud af om Haderslev skal være din kommende studieby! 

Læs mere