Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Kalundborg som studieby

Tiden nærmer sig. Du skal flytte hjemmefra og måske finde dit kommende studie. Men hvor skal du flytte hen? Skal det være tæt på et pulserende byliv eller vil du hellere have ro og mulighed for at komme til vandet? Kunne du overveje at flytte til Nordvestsjælland? 

Kalundborg er måske ikke den første by, du lige kommer til at tænke på, når du skal vælge studieby. Men hvis du godt kan lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi, så vil vi råde dig til at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig!

5 grunde til at studere i Kalundborg

Hvad kan jeg studere i Kalundborg

Studiemiljø

Bolig i Kalundborg

Byliv i Kalundborg

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Kalundborg

Windsurfing, foreningsliv og storskærm

5 grunde til at studere i Kalundborg

1. “Tag-over-hovedet”-garanti - ingen frygt for bo på gaden i Kalundborg

I Kalundborg får du, som studerende på et videregående studie, en garanti, der gør, at du er sikret “tag-over-hovedet” ved semesterstart. Herudover har du som studerende på en videregående uddannelse fortrinsret til en lejlighed i et af de almene boligselskaber i Kalundborg. Ikke dårligt, vel?

2. Uddannelser med høj faglighed og et godt studiemiljø

Kalundborg har en ambition om at blive Danmarks biotek by og har dermed opført et 4.852 kvm biotek-campus med både moderne laboratorier og maskinpark. Der er et tæt samarbejde med virksomhederne i byen og grundet de små hold på uddannelsen, er du sikret høj kvalitet i undervisningen og et tæt fællesskab med dine medstuderende.

3. Unikke muligheder for at gøre karriere

Uddannelserne i Kalundborg giver dig gode chancer for at gøre karriere lige så snart, du er færdiguddannet. Virksomhederne i Kalundborg tilbyder løbende relevante studiejob, hvor du får mulighed for at skabe et netværk og gode kontakter til fremtidige samarbejder eller job. Herudover forventes der at være mangel på f.eks. bioanalytikere i fremtiden, hvorfor du vil være meget attraktiv på arbejdsmarkedet med en uddannelse som bioanalytiker.

4. En by med kulturelle oplevelser og smukke naturområder

Tag på loppemarked, gå en tur ved Naturpark Åmose, udforsk Middelalderbyen i Kalundborg eller nyd en Poke Bowl fra Asgers Fisk ved havnen. I Kalundborg har du mulighed for både at være kulturel, få ro i naturen og nyde en frokost ved vandet.

5. Stort fokus på fællesskab og foreningsliv

Kalundborg har fokus på at samle folk, og derfor kan du i Havneparken medbringe dine nye studiekammerater og spille beachvolley, windsurfe eller deltage i en af de mange filmarrangementer på storskærm. Rørby-Værslev Idrætsforening er beliggende i Kalundborg og her har du mulighed for at spille tennis, håndbold, løbe, dyrke gymnastik eller tage en omgang banko med dine studiekammerater.

Hvad kan jeg studere i Kalundborg

Kalundborg har ikke det største udvalg af uddannelser, men dem de så har, har de også valgt at specialisere sig fuldt ud i. Kalundborg har nemlig en ambition om at blive Danmarks biotek by, hvorfor Professionshøjskolen Absalon i 2021 byggede et 4.852 kvm biotek-campus i Kalundborg, der hedder Campus Kalundborg. På Campus Kalundborg har du mulighed for at læse:

  • Diplomingeniør i Bioteknologi
  • Diplomingeniør i Maskinteknologi
  • Bioanalytiker

Så hvis du går og drømmer om en uddannelse og karriere indenfor bioteknologi, vil vi klart anbefale at overveje Kalundborg som studieby. Kalundborg er nemlig den by i Danmark, hvor der er den største bioteknologiske produktion samtidig med, at Kalundborg huser både Novozymes’ og Novo Nordisks gigantiske produktionsarealer. 

Studiemiljø

Kalundborg er ofte en meget ny by at komme til for de fleste studerende, hvorfor man i Kalundborg gør meget ud at give den bedste start ved at arrangere forskellige aktiviteter på tværs af uddannelserne og på den enkelte uddannelse. 

På Campus Kalundborg har du både mulighed for selv at være med til at arrangere festlige og sociale arrangementer samtidig med, at der bliver afholdt arrangementer for dig og dine medstuderende. I midten af campus finder du Campus Kalundborgs fredagsbar, hvor der både er mulighed for at tage et spil brætspil, drikke en fredagsøl og afholde årets påskefrokost. 

For at hjælpe dig og dine nye studiekammerater bedst i gang, vil I blive mødt af tutorer i den første periode af jeres studietid. De vil sikre, at du får den bedste start og får oplevet det unikke studiemiljø, som Kalundborg byder på.

Bolig i Kalundborg

Er du stadig ikke helt overbevist, om Kalundborg er noget for dig? Hvad siger du så til “Tag-over-hovedet-garanti” og boligpriser helt ned til 3.100 kroner om måneden? Så begynder SU’en altså at række til lidt mere end bare pasta og havregrød. 

I Kalundborg får du, som studerende på et videregående studie, en garanti, der gør, at du er sikret “tag-over-hovedet” ved semesterstart. Herudover har du som studerende på en videregående uddannelse fortrinsret til en lejlighed i et af de almene boligselskaber i Kalundborg. Ordningen kaldes for “Fleksibel udlejning”, og den kan du læse mere under “Udlejningsaftaler” her:

Er du mere interesseret i at bo på kollegie i Kalundborg? Så har vi hermed en god nyhed til dig! I Kalundborg har du nemlig også mulighed for at få en plads på Kalundborg kollegiet, hvor du får eget køkken og bad samt lækre fællesområder, hvor du kan grille, spille bordtennis eller lave mad i fælleskøkkenet med de andre studerende på kollegiet. 

To helt andre muligheder, du har for at få din nye studiebolig eller værelse i Kalundborg er gennem Facebook gruppen “Student Housing Kalundborg”, hvor du kan finde folk, som udlejer et værelse eller ved at leje en studiebolig hos Mobilhouse.

Du skal i hvert fald ikke bekymre dig om at få tag over hovedet i Kalundborg, det kan vi næsten sige med 99,9% sikkerhed!

Byliv i Kalundborg

Nu er du ved at være godt klar med bolig og uddannelse. Men hvad sker der så i Kalundborg? Kan man gå i byen nogle steder? Hvor skal man spise henne i Kalundborg?

Det skal vi nok hjælpe dig med at få svar på. Er du fan af den hyggelige atmosfære og stemning, man ofte finder på værtshuse? Så er Kalundborg en by for dig! Her kan du finde King’s Pub og Kontoret, som er to anerkendte værtshuse i Kalundborg. På King’s Pub har du mulighed for at høre livemusik og få serveret en kold fadøl af en deres søde bartendere, som bliver rost til skyerne på Trustpilot. Elsker du at sidde ude og nyde en kold øl? Så har Kontoret en overdækket gård med terrassevarmer, hvor du kan nyde den hyggelige stemning, som Kontoret er kendt for, nærmest hele året rundt. 

Skal dig og dine medstuderende afholde et arrangement? Så skal I prøve Hotel Postgården i Kalundborg. Her har I mulighed for at afholde både julefrokost, påskefrokost eller noget helt tredje! Derudover kan I også deltage i et af de mange events, som Hotel Postgården afholder. I kan både komme til koncerter, comedy, teater eller tage hinanden med til en svingom, når Hotel Postgården afholder en af deres danseaftener - og ekstra bonus: efter alt danseriet stilles der en lækker omgang buffet frem!

Vil du hellere bare have din mad serveret uden at skulle danse dig til den? Så skal du prøve en af de mange lækre spisesteder i Kalundborg. Her kan du få alt fra moderne retter på Restaurant Gisseløre ved vandet til det mexicanske køkken hos Det Mexicanske Bøfhus eller du kan opleve streetfood-stemningen og få thaimad hos Den Blå Elefant. 

Elsker du fisk? Så tag ned til Kalundborg Havn og besøg Asgers Fisk, hvor du kan få fisk i alle afskygninger såsom de populære Poke Bowls, Fish and Chips eller Moules Frites. Asgers Fisk udvidede endda i 2019, så du har mulighed for at drikke lækre cocktails med dine medstuderende i deres cocktailbar! 

Karriere og studiejob

Som tidligere nævnt har Kalundborg en ambition om at blive Danmarks biotek by. Så ønsker du en karriere i en biotekvirksomhed, så er Kalundborg et godt sted at tage din uddannelse! Kalundborg har en høj koncentration af verdensledende biotekvirksomheder, hvor de deler faciliteter med Helix Lab, der er det kommende forsknings- og uddannelsescenter for specialestuderende. Det giver altså dig gode muligheder for at få et studierelateret job i Kalundborg. 

Hertil har du også Knowlegde Hub Zealand, som hjælper dig som studerende med at finde interesserede og interessante virksomheder, som kan bruge dine kompetencer i deres projekter - der er altså både god hjælp at hente og muligheder for dig som studerende i Kalundborg, når du skal skrive projekter og finde studiejob!

Og når du er færdig med din uddannelse, så har Kalundborg et mål om, at de studerende i Kalundborg på sigt skal hjælpe med at løse de rekrutteringsproblemer som byens virksomheder f.eks. Novo Nordisk, Novozymes og Ørsted oplever. Din fremtidige karriere er altså ret godt sikret med Kalundborg som studieby!

Hvad kan man lave i Kalundborg?

Ja, hvad kan man lave i Kalundborg - og hvad kan man se i Kalundborg? Som studerende er man ret stor fan af billige ting, er man ikke? Så kan du f.eks. tage på loppemarked i Kalundborg. I Kalundborg finder du Kirppu, hvor du har mulighed for at finde en masse stande, der sælger ud af alverdens genbrugsting. Når du så går og bliver nostalgisk over de mange genbrugsting, så kan du tage en tur tilbage i historien og besøge Middelalderbyen i Kalundborg, også kaldet Højbyen. Her kan du besøge Vor Frue Kirke i Kalundborg, der er kendetegnet ved sine flotte fem tårne. Vor Frue Kirke i Kalundborg er Nordeuropas eneste femtårnede centralkirke og er opført i 1200-tallet. Herudover finder du i Middelalderbyen Kalundborgs gamle Rådhus og en ruin af Tårnet “Folen”, som er en del af Kalundborg Slot. 

Er du mere til grøn natur og sport? Så vil vi anbefale dig at tage hen til Naturpark Åmosen eller Havneparken. Havneparken er et populært samlingssted i Kalundborg, hvor du og dine medstuderende kan opleve sports- og filmevents på storskærm eller tage et spil beachvolley, fodbold på en pannabane, bordtennis eller bordfodbold. Naturpark Åmosen er en 36 km² stor mose beliggende mellem Kalundborg, Holbæk og Sorø. Naturpark Åmosen byder op en til dejlig gåtur, hvor du kan opleve internationalt betydende bopladser og offerfund fra de ældste epoker af danmarkshistorien. Så ønsker du en studieby med mulighed for både kulturelle oplevelser, billige loppefund og sjove aktiviteter, så er Kalundborg en studieby for dig!

Windsurfing, foreningsliv og storskærm

Kalundborg har et rigt foreningsliv, hvor der ikke er langt mellem svømmehallen, idrætshallen, bymidten, vandet og biblioteket. Rørby-Værslev Idrætsforening er beliggende i Kalundborg og her har du mulighed for at spille tennis, håndbold, løbe, dyrke gymnastik eller tage om omgang banko med dine studiekammerater. I Kalundborg har du altså mulighed for både at være aktiv i en forening, tage en svømmetur eller læse din yndlingsbog i ro og fred. 

Kalundborg har, som nævnt, et nybygget havnemiljø, kaldet Havneparken, hvor fællesskabet er i højsædet med både sports- og filmarrangementer på storskærm. Herudover kan dig og dine medstuderende splejse om en beachvolleybold og udnytte de gratis beachvolleybaner ved Havneparken. Kalundborgs tætte placering til vandet gør det muligt for dig at dyrke forskellige sejlsportsaktiviteter som f.eks. windsurfing, roning og sejlads. Så hvis du elsker at være i og på vandet, er Kalundborg et ret godt bud som studieby for dig!

Find din uddannelse i Kalundborg her


Annoncer