Vis studentum.dk som: Mobile
Jelling som studieby

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig til at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. 

Jelling er en stationsby i Sydjylland og en del af Vejle kommune. Stationsby? Det lyder måske lidt kedeligt først, men Jelling har meget mere at byde på end bare en jernbane. I Jelling afholdes der hvert år i slutningen af maj Jelling Musikfestival med 90 kunstnere, der byder op til fest. Herudover danner Jelling rammerne for et nært studiemiljø med fokus på sammenhold - og så er Jelling kendetegnet ved at være en kulturfyldt by, hvor du kan opleve Jelllingmonumenterne, Kongernes Jelling og tage i Jelling Friluftsbad. Jelling har altså en masse at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling såsom “Hvad kan jeg studere i Jelling?”, “Kan jeg få en bolig i Jelling?” og “Hvad kan jeg lave i Jelling?”. Så læs godt med og oplev Jelling som studieby!

5 grunde til at studere i Jelling

Hvad kan jeg studere i Jelling

Studiemiljø

Bolig i Jelling

Byliv i Jelling

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Jelling

Aktiviteter for enhver smag

5 grunde til at studere i Jelling

1. Gode muligheder for at tilpasse sin uddannelse

I Jelling har du mulighed for at læse til lærer og pædagog. Det fede af det hele er, at Jelling giver dig mulighed for at gøre det på den tid og måde, der passer dig bedst. Uddannelserne kan nemlig læses på alt fra to til fire år afhængig af dit udgangspunkt.

2. Nært studiemiljø med fokus på fællesskab

Da Jelling er en mindre by, er der fokus på at skabe et tæt sammenhold blandt de studerende. På UCL i Jelling afholdes der ofte arrangementer for dig som studerende, hvilket både omfatter udflugter, fester og turneringer. UCL i Jelling har også deres helt egen fredagsbar, kaldet Underhuset, hvor du kan spille beerpong og lære dine nye studiekammerater godt at kende!

3. Billig bolig uden lange ventelister

I Jelling behøver du ikke at vente to år for at få en billig bolig. Ventelisterne er korte, og du kan derfor hurtigt få en bolig til under 3.000 kroner. Så kan din SU altså bruge på lidt sjovere ting end kun el- og vandregninger.

4. En by med masser af kultur og oplevelser

I Jelling skal du ikke være bange for at gå glip af kulturelle oplevelser. Jelling er kendetegnet ved Jellingmonumenterne - og du kan endda komme en tur tilbage til vikingetiden eller tage på festival i din egen by med Jelling som studieby.

5. Aktiviteter i fritiden for enhver

I Jelling kan du både bruge din fritid på at være fysisk aktiv med klatring, håndbold og floorball eller du kan stresse af på en roligere måde ved at lære at pileflette og lave hjemmelavede kurve. Har du brug for en dukkert? Hver sommer kan du hoppe i det opvarmede bassin i Jelling Friluftsbad!

Hvad kan jeg studere i Jelling

Jelling er ikke Danmarks største studieby, men hvis du har interesse for pædagogik, mennesker og læring, er Jelling en oplagt studieby for dig. I Jelling finder du nemlig en del af University College Lillebælt, UCL. 

UCL i Jelling tilbyder dig følgende uddannelser:

  • Lærer
  • Pædagog
  • Meritpædagog
  • Meritlærer
  • Lærer trainee

På UCL i Jelling får du altså flere muligheder og veje til at blive enten lærer eller pædagog. Vil du gerne arbejde, mens du uddanner dig? Så giver Jelling dig den mulighed. Du kan helt selv vælge, om du vil uddanne dig til lærer på enten 2, 3 eller 4 år og om du vil uddanne dig til pædagog på UCL på enten 3 eller 3,5 år. Så er du usikker på, hvordan du gerne vil uddanne dig og har du brug for muligheden for at kombinere uddannelse med job, så er Jelling som studieby et godt valg for dig!

Studiemiljø

Jelling er som nævnt ikke Danmarks største studieby, men det viser sig faktisk at være en stor fordel, når det kommer til studiemiljøet. Studiemiljøet i Jelling er nemlig præget af den nærhed, der ofte er kendetegnet ved en mindre by. På UCL i Jelling er der stort fokus på at arrangere arrangementer, så du kan komme tæt på dine studiekammerater og skabe nye venskaber. Af den grund har UCL i Jelling oprettet deres egen event-funktion, hvor der bliver arrangeret events som Winter og Summer Games, semesterstartfester, vinsmagning, udflugter til f.eks. Legoland og meget mere!

Herudover giver UCL i Jelling dig mulighed for både at være musikalsk og sportslig. Som studerende kan du og dine studiekammerater nemlig komme lidt væk fra bøgerne og blive en del af Jellings helt eget Bigbandet eller komme på fodboldholdet FC UCL. Er du en del af Bigbandet, kan du endda ende med at få lov til at optræde til Jelling Musikfestival, som er det helt store arrangement i Jelling, der løber af staben den sidste måned i maj hvert år. 

Bedst af alt, så har du altid Underhuset at slutte en hård studieuge af med som studerende på UCL i Jelling. Underhuset er fredagsbaren på UCL i Jelling, hvor du og dine medstuderende kan nyde en god øl, spille beerpong eller lave andre sociale aktiviteter sammen. Med Jelling som studieby får du altså et studiemiljø, hvor der er plads til både fest, sport og musik samtidig med, at du får en god uddannelse og lære dine studiekammerater godt at kende!

Bolig i Jelling

I Jelling kan du bo billigt - meget billigt endda. Hvad siger du, hvis vi præsenterer dig for en 1-værelses lejlighed til under 2.500 kroner? Du hørte helt rigtigt. I Jelling kan du få din helt egen lejlighed til halvdelen af den pris, som du får et værelse til i København og Århus. Det må da lokke lidt?

Er du mere interesseret i at bo sammen med andre - og måske endda i et større fællesskab med andre studerende? Så har Jelling også den mulighed til dig! I Jelling finder du nemlig to forskellige kollegier, som hedder Højagerkollegiet og Fårupledkollegiet. På Højagerkollegiet og Fårupledkollegiet i Jelling kan du få en 1-værelses helt ned til 2.100 kroner om måneden eller en 2-værelses helt ned til 3.200 om måneden! Som en ekstra lille bonus til dig: Der er næsten aldrig venteliste til boligerne på trods af, at du vil bo med kun 10 minutter på gåben hen til UCL. På den måde kan du spare penge på både husleje og transport ved at vælge Jelling som studieby!

Byliv i Jelling

Fair nok. Du kan få en billig bolig, du er tæt på studiet og studiemiljøet er i top! Men hvad kan Jellings byliv tilbyde dig? 

Jelling er en hyggelig by med sin helt egen charme. I byens centrum kan du finde både en kro, caféer, pizzeriaer og Jellings helt eget pandekagehus. Du og dine studiekammerater kan altså let komme ud og få en lækker burger på en af Jellings caféer, tage en pizza med hjem efter semesterstartfesten eller få en pandekage med is ved Pandekagehuset i Jelling. 

Kan du godt lide genbrug, antik og at strikke? Så synes vi, at du skal tage et kig på Haughus, som er et gods i Jelling. I Haughus kan man hurtigt få en hel dag til at gå. Haughus i Jelling rummer både en café, en gårdbutik og en kræmmerhal. Du og dine studiekammerater kan altså let tage jeres lektier med ud til Haughus og sidde i ro og mag på terrassen i weekenden. Når I lige skal have en pause fra bøgerne, kan I gå hen i kræmmerhallen, hvor I kan slentre rundt mellem de 40 forskellige kræmmere og gøre et godt kup! Måske en af jer finder et nyt møbel eller noget fint keramik til jeres studiebolig?

Karriere og studiejob

I Jelling kan du som nævnt relativt nemt for en studiebolig til knap 2.500 kroner om måneden. Det gør dermed, at du har en god sjat af din SU tilbage, når huslejen er betalt, hvorfor du måske ikke lige tænker, at et studiejob er det første, du skal ud og bruge din fritid på. Det forstår vi godt, for hvem vil ikke helst bruge sin højt elskede fritid med sine nye studiekammerater?

Men skulle SU’en begynde at presse på eller vil du bare gerne have lidt ekstra penge at gøre godt med, så er der mulighed for et studiejob i Jelling. Vil du gerne uddanne dig til pædagog? Så er det måske et oplagt valg for dig at blive babysitter for et barn eller to i Jelling, hvor flere forældre søger babysittere. Herudover har du mulighed for at søge studiejob som pædagogmedhjælper i en børnehave eller blive lærervikar på en skole. Du kan også vælge at få dig et job i en af dagligvarebutikkerne, hvor timerne let kan tilpasses dit studie. Med Jelling som studieby har du altså mulighed for at få et job, der kan give dig erfaring til dit fremtidige arbejde efter studiet eller slå hovedet lidt fra med et job i en butik. 

Uddannelsen er færdig. Du skal ud på arbejdsmarkedet. Men hvad er dine muligheder i Jelling? Karrieremæssigt er du godt sikret med en uddannelse fra UCL. UCL har fokus på at fremtidssikre dig gennem et tæt samarbejde med det arbejdsmarked, du skal ud på, når du er færdiguddannet. I Vejle kommune, hvor du finder Jelling, er der hele 75 stillingsopslag indenfor undervisning og børnepasning. 

Så med kombinationen af et tæt samarbejde med arbejdsmarkedet under din uddannelse og en god sjat ledige stillinger, burde du hurtigt kunne få dig et job efter endt uddannelse i Jelling.

Hvad kan man lave i Jelling?

Du har nok hørt om Jellingstenene, ikke? Hvad med Jelling Musikfestival? Man skulle måske ikke tro det, men der er faktisk masser at lave i Jelling. Hvad hvis vi fortæller dig, at der er nogen, som har fundet guld nær Jelling? I Jelling kan du hurtigt få tiden til at gå, og nu vil vi give dig et overblik over, hvad du kan lave.

Først og fremmest vil vi anbefale dig at tage hen til Jelling Monumenterne, hvor du finder Jellingstenene, Jelling kirke og to kæmpe gravhøje, hvor Thyra Dannebod og Gorm den Gamle er begravet i Jelling . Herudover kan du komme en tur tilbage til vikingetiden hvert år i juli, når der afholdes vikingemarked ved Jelling Monumenterne. I Kongernes Jelling, som er et oplevelsescenter i Jelling lige ved Jelling monumenterne, kan du høre om den fantastiske historie om Monumenterne og opleve, hvordan Jelling så ud for 1000 år siden.

Elsker du musik, fest og festival? Så har Jelling lige noget for dig! Som tidligere nævnt afholdes Jelling Musikfestival hvert år i slutningen af maj måned. På Jelling Musikfestival kan du opleve 90 forskellige kunstnere som f.eks. The Minds of 99, Jimilian, Lord Siva. Jung, Suspekt, MØ, Andreas Odbjerg, Faustix og mange, mange flere. Nyd fire dage på Jelling Musik festival sammen med 35.000 andre festglade gæster!

Sidst, men ikke at forglemme, har vi Jelling Friluftsbad! Jelling Friluftsbad har åbent fra juni til august hvert år, og her kan du og dine studiekammerater nyde et opvarmet udendørsbad. Skal dagen startes med en svømmetur? Jelling Friluftsbad har morgensvømning mandag til lørdag i åbningsperioden, så du og dine studiekammerater kan starte dagen med en dukkert og være klar til en dag i jeres nye studieby Jelling. 

Aktiviteter for enhver smag

Kan du lide at klatre? Vil du gerne spille håndbold? Skal du prøve floorball af? Eller vil du gerne lære at pileflette? Lige meget hvilken af tingene, du blev mest interesseret i, så har du muligheden med Jelling som studieby!

Jelling har sin helt egen klatreklub, der hedder Brandbjerg Klatreklub. I Brandbjerg Klatreklub kan du både klatre for sjov til en gratis prøveklatring eller blive medlem for kun 100.- om måneden, så du kan opleve det hyggelige fællesskab i Brandbjerg Klatreklub og blive endnu bedre til at klatre. 

Er du lidt bedre til at håndtere en bold frem for at kravle opad en væg? Så kan du både spille håndbold, fodbold, bordtennis - ja, sågar floorball i Jelling. Du skal altså ikke være usikker på, om du kan få aktivitet ind i hverdagen med Jelling som studieby. 

Men når fritiden hellere skal bruges på at stresse lidt ned og være kreativ, kan du prøve at udforske Jelling Pilefletterlaug og lære at pileflette en kurv. Alternativt kan du blive en del af Jelling Frivilligcenter og få opgraderet dit CV med frivilligt arbejde samtidig med, at du hjælper mennesker, der har brug for det. Frivilligt arbejde vil både udvikle dig som person og give dig et godt udgangspunkt for at gøre karriere efter uddannelsen. 

Måske du inden denne artikel var bange for at kede dig med Jelling som studieby, men de tanker er vist ved at blive gjort til skamme, var? Jelling er en lille by, men den er fuldt med muligheder til at fylde en hverdag op med!

Find din uddannelse i Jelling her

Senest opdateret: 19 maj 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere