Vis studentum.dk som: Mobile
Horsens som studieby

Horsens som studieby

Går du og spekulerer over, hvad pokker du skal vælge at studere, og ikke mindst hvilken by du skal studere i? Du overvejer måske en af Danmarks lidt mindre studiebyer? Så burde du måske læse lidt mere om Horsens!

Selvom der er tale om en mindre studieby, har Horsens meget at byde på. Både rent uddannelsesmæssigt, men byen rummer også et livligt erhvervsliv med en masse karrieremuligheder. Derudover skal du ikke lede længe efter noget at fordrive fritiden med. Læs mere i denne artikel, hvor vi vil dykke ned i, hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende!

5 grunde til at studere i Horsens
Hvad kan jeg studere i Horsens
Studiemiljø
Bolig i Horsens
Byliv i Horsens
Karriere og studiejob
Hvad kan man lave i Horsens
Sport og fritid i Horsens

5 grunde til at studere i Horsens

1. En studieby i vækst

Horsens er i særdeleshed en by i vækst på uddannelsesfronten. For eksempel tiltrækker VIA’s ingeniøruddannelser i Horsens mange studerende, og faktisk oplever denne uddannelsesinstitution popularitet i hele Region Midtjylland.

Horsens har over 93.000 indbyggere, og ud af disse er cirka 12.000 unge personer. Du har dermed rig mulighed for at møde ligesindede studerende i byen, skabe dig et netværk og ikke mindst gøre din studietid sjov og mindeværdig.

2. Mange studiemuligheder

I Horsens finder du mange forskellige uddannelser, udbudt af forskellige uddannelsesinstitutioner i byen. Du kan for eksempel læse til sygeplejerske, pædagog, ingeniør eller bygningskonstruktør. Mulighederne er virkelig mange i Horsens, så du finder med stor sandsynlighed en uddannelse, der er et match til dine interesser.

3. Karrieremuligheder og studiejobs

Horsens har et rigt erhvervsliv og huser en masse virksomheder, hvorfor der er gode muligheder for både studiejob og praktik under din studietid i byen. Det sunde erhvervsliv i Horsens, sammen med byens dejlige beliggenhed, giver dig også fornuftige karrieremuligheder når du er færdiguddannet. Du kan derfor roligt give dig hen til drømmen om en fremtid i Horsens. 

4. Prisen for en bolig

I Horsens kan du uden det store besvær erhverve dig en studiebolig til rimelige penge, som tager hensyn til dit beskedne SU budget. Her har Horsens en klar fordel, frem for nemt at komme af med en mindre formue hver måned, for et mindre værelse eller ungdomsbolig i hjertet af København. 

I år 2021 lægger den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 86 kr./m2 i Horsens, hvilket jo må siges at være ganske SU venligt. Man kan derfor roligt antage, at du kan få en del mere for pengene i Horsens, eller du kan bosætte dig markant billigere end det er tilfældet i de større studiebyer. 

5. Oplevelser tæt på 

I Horsens behøver du bestemt ikke kede dig, og du behøver ikke tage langt, for at blive en oplevelse rigere. Uanset om du er i humør til byliv, kulturliv eller naturoplevelser, så har Horsens netop dét. Du kan nemt forsøde tilværelsen med en gåtur i de smukke områder byen har at byde på. Du skal heller ikke lede længe efter et sted med lidt godt til ganen, uanset om du jagter vådt eller tørt. Derudover har Horsens mange mere sæsonprægede aktiviteter, såsom koncerter og en masse forskellige festivaler.

Hvad kan jeg studere i Horsens

Ja, hvilke uddannelser er der i Horsens? I denne studieby finder du en række forskellige uddannelser, udbudt af forskellige uddannelsesinstitutioner. Med cirka 100 forskellige uddannelser, finder du helt sikkert også noget for dig i Horsens. Du kan for eksempel uddanne dig som:

 • Handelsøkonom
 • Administrationsøkonom
 • Bygningskonstruktør
 • Pædagog
 • Ingeniør
 • Sygeplejerske

Mulighederne er rigtig mange i denne dejlige studieby, så der er helt sikkert også en uddannelse for dig! Er du i tvivl kan du altid tjekke hvilke uddannelser af din interesse, der er rundt omkring i byen. Af uddannelsesinstitutioner i Horsens kan således nævnes:

 • Erhvervsakademi Dania
 • VIA University College
 • Social- og Sundhedsskolen
 • Learnmark Horsens

Horsens er en spændende studieby, og ikke mindst en studieby i kraftig vækst!

Studiemiljø

I Horsens kan du se frem til et nært, trygt og levende studiemiljø, både på de forskellige uddannelsesinstitutioner såvel som udenfor din uddannelse. De fleste skoler har nedsat et festudvalg, der arrangerer hyggelige fredagscaféer og fester, hvor der er mulighed for at lære hinanden at kende på kryds og tværs. 

Studiebyen Horsens kan tilbyde et spirende studiemiljø, med blandt andet et nyt campus tæt på banegården, og lige rundt om hjørnet finder du både store fællesarealer, street food i byens gamle posthus og brætspilscafé samt andre spændende mødesteder, som du kan have gavn af som studerende. 

Bolig i Horsens

Tanken har sikkert strejfet dig i forbindelse med studievalg og det at skulle være udeboende: Nej, som studerende har man ofte ikke det store rådighedsbeløb hver måned. Derfor er det også vigtigt, at man som studerende vælger en bolig, der ikke vælter budgettet og hvor der samtidig er råderum til at drikke en øl med vennerne fra studiet eller købe nye studiebøger. 

I Horsens kan du uden det store besvær erhverve dig en studiebolig til rimelige penge, som tager hensyn til dit beskedne SU budget, frem for nemt at komme af med en mindre formue hver måned, for et mindre værelse eller ungdomsbolig i hjertet af København. I år 2021 lægger den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 86 kr./m2 i Horsens, hvilket jo må siges at være ganske SU venligt. Man kan derfor roligt antage, at du kan få en del mere for pengene i Horsens, eller du kan bosætte dig markant billigere end det er tilfældet i de større studiebyer. 

Der er selvfølgelig flere muligheder for at finde boliger i Horsens. Du kan både kigge på lejeboliger Horsens, men du kan også overveje at kigge på om byen har ungdomsboliger eller kollegier. Og skulle du nu gå hen og forelske dig i Horsens, og ønsker at blive boende i byen efter endt uddannelse, er den lave kvadratmeterpris jo også et godt incitament, til at finde en lejebolig i Horsens efterfølgende. Find flere  gode råd og tips og tricks, til dig der skal finde en studiebolig her.

Byliv i Horsens

I Horsens kommer du hverken til at tørste eller kede dig! Byen byder nemlig på både natklubber, barer, pubs og bodegaer såvel som caféer, restauranter og shopping muligheder. Der er et sted for enhver smag og noget til enhver anledning. 

Skal du ud i nattelivet er de fleste stedet placeret centralt i byen, så der er rig mulighed for at besøge flere steder i løbet af en aften i Horsens. Det er for eksempel nemt at starte aftenen med tapas og vin, tage videre til en cocktail og slutte aftenen af med en kold øl - alt er simpelthen inden for rækkevidde. 

Uanset om du er ude efter take away, et godt sted at spise, en god frokost, en hyggelig brunch, en sjov aften med vennerne, har lyst til at ose eller trænger til en omgang shopping, så har du alt hvad du skal bruge i Horsens.

Karriere og studiejob

Med kun 30 minutter til Aarhus mod nord og trekantsområdet mod syd, er Horsens Kommune blevet et attraktivt sted for både tilflyttere og virksomheder.

Inden for kommunegrænsen Horsens Kommune finder du mere end 4000 arbejdssteder, og som det smørhul som byen er, er her altså et godt udgangspunkt for at finde arbejde - både når det gælder studiejob såvel som hvis du ønsker en fremtid i Horsens efter endt studie.

Udover at du skal nyde din studietid, er der også flere der vælger at have et studiejob - både for erfaringens skyld men også for at have en ekstra indkomst, der kan supplere din SU. Ej at forglemme potentialet i det netværk du kan få ud af at have et studiejob. Her byder Horsens på en lang række studiejobs, der bare venter på dig. Med byens mange virksomheder, bør der altså være gode muligheder for at finde et studiejob, der passer dig. Og som du kan tilpasse din hverdag og dine studier. 

Forelsker du dig i Horsens, og ønsker at slå rødder i byen efter endt studie, skal du ikke gå og have ondt i maven over, om det rigtige job nu også er inden for geografisk rækkevidde. Findes dit job ikke i Horsens kommune, er du også placeret tæt på en motorvej og der er tog flere gange i timen, så du har altså også godt forudsætninger for at finde drømmejobbet i en af de nærliggende byer. Læs mere om studiejob ved siden af studielivet her.

Hvad kan man lave i Horsens

Du skal bestemt ikke være bange for at kede dig, hvis du vælger Horsens som din kommende studieby. Der findes nemlig en masse at se, lave og opleve i Horsens.

I hverdagen kan du for eksempel forsøde tilværelsen med både byliv, kulturliv og naturoplevelser. Du skal i hvert fald ikke lede længe efter et sted at købe en kop kaffe, shoppemuligheder, museer, gode restauranter, hyggelige caféer eller et sted hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med vennerne. 

Jagter I andre oplevelser er der også mulighed for at opleve comedy, koncerter og teater i Horsens. I byen finder du nemlig masser af spillesteder. Blandt disse kan nævnes:

 • FÆNGSLET - Har til huse i det tidligere Horsens Statsfængsel
 • Forum Horsens 
 • KulisseLageret
 • Horsens Ny Teater

Derudover kan I selvfølgelig også bruge en hyggelig aften på bowling, minigolf eller en tur i biografen. Der er altså rig mulighed for at finde underholdning i Horsens!

Er du til natur og afslapning kan du også lægge vejen forbi Bygholm Sø og suge de smukke og idylliske omgivelser til dig. Området er dog også ideelt til vandring, løb, MTB og lignende, så du kan også sagtens hoppe i sportstøjet når du besøger destinationen. En anden naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for i byen er Nørrestrand. Nørrestrand er et smukt naturreservat, hvor man nemt kan få nogle kilometer på kontoen med deres mange stier og vandreruter. 

Har du brug for et afbræk fra hverdagen og et kulturelt indspark har Horsens hele 3 museer! Du finder for eksempel Horsens Kunstmuseum, eller Horsens Art Museum om man vil. Derudover kan du gå på opdagelse på Horsens museum eller blive klogere på industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis på Industrimuseet. 

Hungrer du efter en anderledes og mindeværdig kulturel oplevelse, kan du også besøge Fængselsmuseet ved Horsens Statsfængsel. Her er altså tale om en anderledes oplevelse, og noget du ikke lige oplever hver dag. Det er nemlig Europas største fængselsmuseum, hvor du blandt andet kan se Lorentzens Tunnel, der er en rekonstruktion af en 18 meter lang tunnel, en fange gravede i 1949 da han flygtede fra Fængslet. Vil du fuldende oplevelser, kan du også vælge at overnatte i Fængslet gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning er holdt intakt. 

Du kan også glæde dig til mere sæsonprægede aktiviteter i Horsens såsom koncerter, forskellige festivaler, forestillinger og andre sjove oplevelser. Byen har en eventkalender der er spækket med oplevelser. Med andre ord - Horsens har helt sikkert også noget for dig!

Sport og fritid i Horsens

Kan du godt lide at være aktiv, er det slet ikke noget problem i Horsens. Her finder du nemlig mange forskellige sportsgrene og fritidsaktiviteter. Derudover er der mange klubber og foreninger, du muligvis kunne have glæde af:

 • Dagnæs Idrætsforening
 • Bowlingklubben Stars and Strikes
 • Horsens Boldklub
 • Horsens Badminton Klub
 • Horsens Cricket Club
 • Horsens Dykkerklub
 • Horsens Golfklub

I byens mange forskellige foreninger og klubber finder du - udover socialt fællesskab -  motionsformer som fodbold, badminton, volleyball, håndbold, cykling og mange andre aktiviteter, der måske kunne være noget. Der mangler med andre ord ikke muligheder for at holde sig aktiv i Horsens. 

Der er selvfølgelig også mulighed for at svømme, tage en tur i fitnesscentret eller nyde udendørslivet på hesteryg. Er du til løbeture eller mountainbike, har Horsens også gode naturområder og ruter til netop disse formål. Så hvis du har brug for et pusterum og en pause fra studierne, så har Horsens altså en masse at byde på. 

Find din uddannelse i Horsens her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere