Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Horsens som studieby

Går du og spekulerer over, hvad pokker du skal vælge at studere, og ikke mindst hvilken by du skal studere i? Du overvejer måske en af Danmarks lidt mindre studiebyer? Så burde du måske læse lidt mere om Horsens!

Selvom der er tale om en mindre studieby, har Horsens meget at byde på. Både rent uddannelsesmæssigt, men byen rummer også et livligt erhvervsliv med en masse karrieremuligheder. Derudover skal du ikke lede længe efter noget at fordrive fritiden med. Læs mere i denne artikel, hvor vi vil dykke ned i, hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende!

5 grunde til at studere i Horsens
Hvad kan jeg studere i Horsens
Studiemiljø
Bolig i Horsens
Byliv i Horsens
Karriere og studiejob
Hvad kan man lave i Horsens
Sport og fritid i Horsens

5 grunde til at studere i Horsens

1. En studieby i vækst

Horsens er i særdeleshed en by i vækst på uddannelsesfronten. For eksempel tiltrækker VIA’s ingeniøruddannelser i Horsens mange studerende, og faktisk oplever denne uddannelsesinstitution popularitet i hele Region Midtjylland.

Horsens har over 93.000 indbyggere, og ud af disse er cirka 12.000 unge personer. Du har dermed rig mulighed for at møde ligesindede studerende i byen, skabe dig et netværk og ikke mindst gøre din studietid sjov og mindeværdig.

2. Mange studiemuligheder

I Horsens finder du mange forskellige uddannelser, udbudt af forskellige uddannelsesinstitutioner i byen. Du kan for eksempel læse til sygeplejerske, pædagog, ingeniør eller bygningskonstruktør. Mulighederne er virkelig mange i Horsens, så du finder med stor sandsynlighed en uddannelse, der er et match til dine interesser.

3. Karrieremuligheder og studiejobs

Horsens har et rigt erhvervsliv og huser en masse virksomheder, hvorfor der er gode muligheder for både studiejob og praktik under din studietid i byen. Det sunde erhvervsliv i Horsens, sammen med byens dejlige beliggenhed, giver dig også fornuftige karrieremuligheder når du er færdiguddannet. Du kan derfor roligt give dig hen til drømmen om en fremtid i Horsens. 

4. Prisen for en bolig

I Horsens kan du uden det store besvær erhverve dig en studiebolig til rimelige penge, som tager hensyn til dit beskedne SU budget. Her har Horsens en klar fordel, frem for nemt at komme af med en mindre formue hver måned, for et mindre værelse eller ungdomsbolig i hjertet af København. 

I år 2021 lægger den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 86 kr./m2 i Horsens, hvilket jo må siges at være ganske SU venligt. Man kan derfor roligt antage, at du kan få en del mere for pengene i Horsens, eller du kan bosætte dig markant billigere end det er tilfældet i de større studiebyer. 

5. Oplevelser tæt på 

I Horsens behøver du bestemt ikke kede dig, og du behøver ikke tage langt, for at blive en oplevelse rigere. Uanset om du er i humør til byliv, kulturliv eller naturoplevelser, så har Horsens netop dét. Du kan nemt forsøde tilværelsen med en gåtur i de smukke områder byen har at byde på. Du skal heller ikke lede længe efter et sted med lidt godt til ganen, uanset om du jagter vådt eller tørt. Derudover har Horsens mange mere sæsonprægede aktiviteter, såsom koncerter og en masse forskellige festivaler.

Hvad kan jeg studere i Horsens

Ja, hvilke uddannelser er der i Horsens? I denne studieby finder du en række forskellige uddannelser, udbudt af forskellige uddannelsesinstitutioner. Med cirka 100 forskellige uddannelser, finder du helt sikkert også noget for dig i Horsens. Du kan for eksempel uddanne dig som:

  • Handelsøkonom
  • Administrationsøkonom
  • Bygningskonstruktør
  • Pædagog
  • Ingeniør
  • Sygeplejerske

Mulighederne er rigtig mange i denne dejlige studieby, så der er helt sikkert også en uddannelse for dig! Er du i tvivl kan du altid tjekke hvilke uddannelser af din interesse, der er rundt omkring i byen. Af uddannelsesinstitutioner i Horsens kan således nævnes:

  • Erhvervsakademi Dania
  • VIA University College
  • Social- og Sundhedsskolen
  • Learnmark Horsens

Horsens er en spændende studieby, og ikke mindst en studieby i kraftig vækst!

Studiemiljø

I Horsens kan du se frem til et nært, trygt og levende studiemiljø, både på de forskellige uddannelsesinstitutioner såvel som udenfor din uddannelse. De fleste skoler har nedsat et festudvalg, der arrangerer hyggelige fredagscaféer og fester, hvor der er mulighed for at lære hinanden at kende på kryds og tværs. 

Studiebyen Horsens kan tilbyde et spirende studiemiljø, med blandt andet et nyt campus tæt på banegården, og lige rundt om hjørnet finder du både store fællesarealer, street food i byens gamle posthus og brætspilscafé samt andre spændende mødesteder, som du kan have gavn af som studerende. 

Bolig i Horsens

Tanken har sikkert strejfet dig i forbindelse med studievalg og det at skulle være udeboende: Nej, som studerende har man ofte ikke det store rådighedsbeløb hver måned. Derfor er det også vigtigt, at man som studerende vælger en bolig, der ikke vælter budgettet og hvor der samtidig er råderum til at drikke en øl med vennerne fra studiet eller købe nye studiebøger. 

I Horsens kan du uden det store besvær erhverve dig en studiebolig til rimelige penge, som tager hensyn til dit beskedne SU budget, frem for nemt at komme af med en mindre formue hver måned, for et mindre værelse eller ungdomsbolig i hjertet af København. I år 2021 lægger den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 86 kr./m2 i Horsens, hvilket jo må siges at være ganske SU venligt. Man kan derfor roligt antage, at du kan få en del mere for pengene i Horsens, eller du kan bosætte dig markant billigere end det er tilfældet i de større studiebyer. 

Der er selvfølgelig flere muligheder for at finde boliger i Horsens. Du kan både kigge på lejeboliger Horsens, men du kan også overveje at kigge på om byen har ungdomsboliger eller kollegier. Og skulle du nu gå hen og forelske dig i Horsens, og ønsker at blive boende i byen efter endt uddannelse, er den lave kvadratmeterpris jo også et godt incitament, til at finde en lejebolig i Horsens efterfølgende. Find flere  gode råd og tips og tricks, til dig der skal finde en studiebolig her.

Byliv i Horsens

I Horsens kommer du hverken til at tørste eller kede dig! Byen byder nemlig på både natklubber, barer, pubs og bodegaer såvel som caféer, restauranter og shopping muligheder. Der er et sted for enhver smag og noget til enhver anledning. 

Skal du ud i nattelivet er de fleste stedet placeret centralt i byen, så der er rig mulighed for at besøge flere steder i løbet af en aften i Horsens. Det er for eksempel nemt at starte aftenen med tapas og vin, tage videre til en cocktail og slutte aftenen af med en kold øl - alt er simpelthen inden for rækkevidde. 

Uanset om du er ude efter take away, et godt sted at spise, en god frokost, en hyggelig brunch, en sjov aften med vennerne, har lyst til at ose eller trænger til en omgang shopping, så har du alt hvad du skal bruge i Horsens.

Karriere og studiejob

Med kun 30 minutter til Aarhus mod nord og trekantsområdet mod syd, er Horsens Kommune blevet et attraktivt sted for både tilflyttere og virksomheder.

Inden for kommunegrænsen Horsens Kommune finder du mere end 4000 arbejdssteder, og som det smørhul som byen er, er her altså et godt udgangspunkt for at finde arbejde - både når det gælder studiejob såvel som hvis du ønsker en fremtid i Horsens efter endt studie.

Udover at du skal nyde din studietid, er der også flere der vælger at have et studiejob - både for erfaringens skyld men også for at have en ekstra indkomst, der kan supplere din SU. Ej at forglemme potentialet i det netværk du kan få ud af at have et studiejob. Her byder Horsens på en lang række studiejobs, der bare venter på dig. Med byens mange virksomheder, bør der altså være gode muligheder for at finde et studiejob, der passer dig. Og som du kan tilpasse din hverdag og dine studier. 

Forelsker du dig i Horsens, og ønsker at slå rødder i byen efter endt studie, skal du ikke gå og have ondt i maven over, om det rigtige job nu også er inden for geografisk rækkevidde. Findes dit job ikke i Horsens kommune, er du også placeret tæt på en motorvej og der er tog flere gange i timen, så du har altså også godt forudsætninger for at finde drømmejobbet i en af de nærliggende byer. Læs mere om studiejob ved siden af studielivet her.

Hvad kan man lave i Horsens

Du skal bestemt ikke være bange for at kede dig, hvis du vælger Horsens som din kommende studieby. Der findes nemlig en masse at se, lave og opleve i Horsens.

I hverdagen kan du for eksempel forsøde tilværelsen med både byliv, kulturliv og naturoplevelser. Du skal i hvert fald ikke lede længe efter et sted at købe en kop kaffe, shoppemuligheder, museer, gode restauranter, hyggelige caféer eller et sted hvor du kan købe dig en øl og nyde weekenden med vennerne. 

Jagter I andre oplevelser er der også mulighed for at opleve comedy, koncerter og teater i Horsens. I byen finder du nemlig masser af spillesteder. Blandt disse kan nævnes:

  • FÆNGSLET - Har til huse i det tidligere Horsens Statsfængsel
  • Forum Horsens 
  • KulisseLageret
  • Horsens Ny Teater

Derudover kan I selvfølgelig også bruge en hyggelig aften på bowling, minigolf eller en tur i biografen. Der er altså rig mulighed for at finde underholdning i Horsens!

Er du til natur og afslapning kan du også lægge vejen forbi Bygholm Sø og suge de smukke og idylliske omgivelser til dig. Området er dog også ideelt til vandring, løb, MTB og lignende, så du kan også sagtens hoppe i sportstøjet når du besøger destinationen. En anden naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for i byen er Nørrestrand. Nørrestrand er et smukt naturreservat, hvor man nemt kan få nogle kilometer på kontoen med deres mange stier og vandreruter. 

Har du brug for et afbræk fra hverdagen og et kulturelt indspark har Horsens hele 3 museer! Du finder for eksempel Horsens Kunstmuseum, eller Horsens Art Museum om man vil. Derudover kan du gå på opdagelse på Horsens museum eller blive klogere på industri- og velfærdssamfundets udvikling og levevis på Industrimuseet. 

Hungrer du efter en anderledes og mindeværdig kulturel oplevelse, kan du også besøge Fængselsmuseet ved Horsens Statsfængsel. Her er altså tale om en anderledes oplevelse, og noget du ikke lige oplever hver dag. Det er nemlig Europas største fængselsmuseum, hvor du blandt andet kan se Lorentzens Tunnel, der er en rekonstruktion af en 18 meter lang tunnel, en fange gravede i 1949 da han flygtede fra Fængslet. Vil du fuldende oplevelser, kan du også vælge at overnatte i Fængslet gamle sygeafdeling, hvor den ægte fængselsstemning er holdt intakt. 

Du kan også glæde dig til mere sæsonprægede aktiviteter i Horsens såsom koncerter, forskellige festivaler, forestillinger og andre sjove oplevelser. Byen har en eventkalender der er spækket med oplevelser. Med andre ord - Horsens har helt sikkert også noget for dig!

Sport og fritid i Horsens

Kan du godt lide at være aktiv, er det slet ikke noget problem i Horsens. Her finder du nemlig mange forskellige sportsgrene og fritidsaktiviteter. Derudover er der mange klubber og foreninger, du muligvis kunne have glæde af:

  • Dagnæs Idrætsforening
  • Bowlingklubben Stars and Strikes
  • Horsens Boldklub
  • Horsens Badminton Klub
  • Horsens Cricket Club
  • Horsens Dykkerklub
  • Horsens Golfklub

I byens mange forskellige foreninger og klubber finder du - udover socialt fællesskab -  motionsformer som fodbold, badminton, volleyball, håndbold, cykling og mange andre aktiviteter, der måske kunne være noget. Der mangler med andre ord ikke muligheder for at holde sig aktiv i Horsens. 

Der er selvfølgelig også mulighed for at svømme, tage en tur i fitnesscentret eller nyde udendørslivet på hesteryg. Er du til løbeture eller mountainbike, har Horsens også gode naturområder og ruter til netop disse formål. Så hvis du har brug for et pusterum og en pause fra studierne, så har Horsens altså en masse at byde på. 

Find din uddannelse i Horsens her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer