Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Holstebro som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor de store som Aarhus, København, Odense osv.? Så bør du vende blikket mod Holstebro! Holstebro ligger i den nordlige del af Vestjylland med et gadebillede, der er præget af moderne skulpturer og kunstværker. Samtidig har byen et blomstrende erhvervs- og studieliv, der klart er værd at kigge nærmere på, inden du vælger din studieby! Læs mere i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvordan det er at studere i Holstebro!  

5 grunde til at studere i Holstebro

Studiemiljø

Bolig i Holstebro

Byliv i Holstebro

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Holstebro?

5 gode grunde til at studere i Holstebro

1. Der er mange muligheder

På trods af, at Holstebro ikke er en af de større studiebyer i Danmark, er det stadig hjemsted for et højt antal uddannelser. Du finder bl.a. VIA University College, hvor du kan uddanne dig til socialrådgiver, pædagog, ergoterapeut, fysioterapeut og sygeplejerske. Du har også mulighed for at uddanne dig inden for militæret på det Jydske Dragonregiment. 

2. Der er massere af mulighed for friluftsliv og sport

Holstebro er en studieby, der er helt tosset med sport! Det ses bl.a. På byens mange idrætsanlæg, sportsklubber og foreninger. Klubbens største fodboldklub Holstebro Boldklub har et stadion med plads til 5000 tilskuere, og 16 fodboldbaner. Der findes også mange andre sportsgrene du kan dyrke eller tage til som tilskuer i Holstebro, så som roning, rugby, amerikansk fodbold og meget mere. Er du tosset med sport, er Holstebro altså en god studieby for dig! 

3. Holstebro er en by fyldt med kultur! 

Er du typen, der er vild med kultur, så er Holstebro helt sikkert en studieby for dig. Her finder du bl.a. Mere end 10 forskellige museer , der alle byder på et unikt blik i Holstebros og Danmarks historie. Men det er ikke kun på de forskellige museer du finder kunst i Holstebro. Rundt i byen finder du et hav af smukke skulpturer og værker, der alle er skabt af nogle af de mest anerkendte kunstnere i Danmark. Er du en musikalsk eller teatrisk sjæl, er der også massere du kan tage dig til. Holstebro er hjemsted for et musikteater, hvor der kan ses musicals. Du finder også Odin Teatret, hvor du kan se flotte forestillinger. 

4. Holstebro er årets handelsby 2020! 

I 2020 fik Holstebro æren af at blive kåret til årets handelsby. Det er en pris uddelt af institut for Center-Planlægning, der har uddelt denne pris til Holstebro, ligesom de har gjort til andre byer siden 2006. Så elsker du at gå shop-amok, vil du helt sikkert elske Holstebro! Samtidig gør det gode handels liv, at det er lettere for dig som studerende at finde et studiejob så du har mere luft i dit budget. 

5. Der er massere at tage sig til!

I Holstebro behøver du ikke at kede dig, der er nemlig massere af ting at lave! Er du fan af at tage i byen, kan du gøre det på et af byens mange barer eller et diskotek. Leder du efter mere aktive ting at tage dig til, skal du ikke lede længe. Holstebro er hjemsted for Play-Time Eventcenter, hvor du bl.a. kan spille fodbold-golf, Bubble Soccer og tage i Escaperoom. Føler du dig nostalgisk kan du også besøge Det Gamle Postkontor, som er det eneste sted i Danmark, hvor du kan opleve indretning i et gammelt postkontor. 

Studiemiljø i Holstebro

Mange unge mennesker vægter det sociale højt, når de skal vælge deres studieby. Er du en af disse, så burde du klart overveje holstebro som studieby. Da det er en mindre studieby betyder det, at man som studerende kommer hinanden mere ved. Du kommer altså til at have rig mulighed for at være sammen med ligesindede studerende, både på skolen og i din fritid. 

Studiebolig i Holstebro

Som studerende i Holstebro har du et hav af muligheder når det kommer til, at du skal finde en bolig! I Holstebro kan du både finde ungdomsboliger, kollegier, lejeboliger, rækkehuse og meget mere! Faktisk er det sådan, at du som ung studerende i Holstebro bliver tilbudt boliggaranti, det vil altså sige, at du ikke kommer til at have svært ved at finde en bolig. Samtidig er der en lav husleje i Holstebro, når du sammenligner med de større studiebyer så som København og Aarhus. 

Byliv i Holstebro

Som tidligere beskrevet vandt Holstebro prisen for årets handelsby 2020. Dette skyldes bl.a. de mange forskellige shoppingmuligheder der er i Holstebro. I Holstebro centrum finder du mere end 200 mindre og større butikker. Om du mangler studiebøger, nyt tøj, gaver, møbler eller andet, så vil du næsten altid kunne finde hvad du leder efter i Holstebro! Der findes også et hav af restauranter og caféer i Holstebro, hvor du kan få en god øl eller et lækkert måltid. Du finder bl.a. Restaurant Under Klippen og Café Utopia, der begge har en score på 4,5 stjerner hos Tripadvisor.
Leder du efter et sted du kan slå dig løs og feste, så skal du heller ikke lede længe i Holstebro. Der findes massere af barer, bodegaer og diskoteker som du kan besøge med dine medstuderende. 

Karriere og studiejob

Vil du som mange andre studerende også gerne supplere din SU med en anden indkomst? Det har du med stor sandsynlighed mulighed for i Holstebro. Det sprudlende erhvervsliv i Holstebro gør nemlig, at der ofte er jobåbninger. 

Hvad kan man lave i Holstebro?

Som studerende i Holstebro behøver du på ingen måde at kede dig! Der er nemlig massere ting at lave, uanset hvad du kan lide at tage dig til. Du kan bl.a. besøge Nørre Vosborg, der er en smuk herregård beliggende 20 km vest for Holstebro. Det fungerer som kulturcenter der har hjemsted for spændende kultur og smuk kunst.
Er du mere til at slappe af og nyde en god film, er dette bestemt også en mulighed. 15-20 minutter fra Holstebro finder du nemlig Apollon, der ligger i Struer. Det er Danmarks eneste certificerede THX Lucasfilm, hvilket giver en helt unik biografoplevelse, særligt når det kommer til lyd og billede. 

Er du den sportslige typer er der også rig mulighed for at få rørt dig. Udover alle de forskellige sportsklubber og foreninger, finder du også Holstebro Golfklub, der råder over svimlende 63 huller. Golfklubben ligger lige ved siden af skoven ved Råsted, og den er derfor omgivet af smuk og idyllisk natur. 

Skal du have gang i danseskoene, så kan du med fordele besøge Diskotek East End. Det unikke ved dette diskotek beliggende i Holstebro er, at de har intet mindre end 2 afdelinger med hver sin bar og dansegulv. I den ene afdelingen bliver der spillet klassiske hits, og i den anden spiller de de nyeste hits, der er altså noget for enhver smag! 

Uanset hvad du nyder at bruge din fritid på, er der altså massere at lave i Holstebro! Selvom det er en af de mindre studiebyer, er der altså massere af gode grunde til at tage til Holstebro, når du skal studere!


Annoncer