Holstebro som studieby
25 mar 2022

Holstebro som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby, fremfor de store som Aarhus, København, Odense osv.? Så bør du vende blikket mod Holstebro! Holstebro ligger i den nordlige del af Vestjylland med et gadebillede, der er præget af moderne skulpturer og kunstværker. Samtidig har byen et blomstrende erhvervs- og studieliv, der klart er værd at kigge nærmere på, inden du vælger din studieby! Læs mere i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvordan det er at studere i Holstebro!  

5 grunde til at studere i Holstebro

Studiemiljø

Bolig i Holstebro

Byliv i Holstebro

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Holstebro?

5 gode grunde til at studere i Holstebro

1. Der er mange muligheder

På trods af, at Holstebro ikke er en af de større studiebyer i Danmark, er det stadig hjemsted for et højt antal uddannelser. Du finder bl.a. VIA University College, hvor du kan uddanne dig til socialrådgiver, pædagog, ergoterapeut, fysioterapeut og sygeplejerske. Du har også mulighed for at uddanne dig inden for militæret på det Jydske Dragonregiment. 

2. Der er massere af mulighed for friluftsliv og sport

Holstebro er en studieby, der er helt tosset med sport! Det ses bl.a. På byens mange idrætsanlæg, sportsklubber og foreninger. Klubbens største fodboldklub Holstebro Boldklub har et stadion med plads til 5000 tilskuere, og 16 fodboldbaner. Der findes også mange andre sportsgrene du kan dyrke eller tage til som tilskuer i Holstebro, så som roning, rugby, amerikansk fodbold og meget mere. Er du tosset med sport, er Holstebro altså en god studieby for dig! 

3. Holstebro er en by fyldt med kultur! 

Er du typen, der er vild med kultur, så er Holstebro helt sikkert en studieby for dig. Her finder du bl.a. Mere end 10 forskellige museer , der alle byder på et unikt blik i Holstebros og Danmarks historie. Men det er ikke kun på de forskellige museer du finder kunst i Holstebro. Rundt i byen finder du et hav af smukke skulpturer og værker, der alle er skabt af nogle af de mest anerkendte kunstnere i Danmark. Er du en musikalsk eller teatrisk sjæl, er der også massere du kan tage dig til. Holstebro er hjemsted for et musikteater, hvor der kan ses musicals. Du finder også Odin Teatret, hvor du kan se flotte forestillinger. 

4. Holstebro er årets handelsby 2020! 

I 2020 fik Holstebro æren af at blive kåret til årets handelsby. Det er en pris uddelt af institut for Center-Planlægning, der har uddelt denne pris til Holstebro, ligesom de har gjort til andre byer siden 2006. Så elsker du at gå shop-amok, vil du helt sikkert elske Holstebro! Samtidig gør det gode handels liv, at det er lettere for dig som studerende at finde et studiejob så du har mere luft i dit budget. 

5. Der er massere at tage sig til!

I Holstebro behøver du ikke at kede dig, der er nemlig massere af ting at lave! Er du fan af at tage i byen, kan du gøre det på et af byens mange barer eller et diskotek. Leder du efter mere aktive ting at tage dig til, skal du ikke lede længe. Holstebro er hjemsted for Play-Time Eventcenter, hvor du bl.a. kan spille fodbold-golf, Bubble Soccer og tage i Escaperoom. Føler du dig nostalgisk kan du også besøge Det Gamle Postkontor, som er det eneste sted i Danmark, hvor du kan opleve indretning i et gammelt postkontor. 

Studiemiljø i Holstebro

Mange unge mennesker vægter det sociale højt, når de skal vælge deres studieby. Er du en af disse, så burde du klart overveje holstebro som studieby. Da det er en mindre studieby betyder det, at man som studerende kommer hinanden mere ved. Du kommer altså til at have rig mulighed for at være sammen med ligesindede studerende, både på skolen og i din fritid. 

Studiebolig i Holstebro

Som studerende i Holstebro har du et hav af muligheder når det kommer til, at du skal finde en bolig! I Holstebro kan du både finde ungdomsboliger, kollegier, lejeboliger, rækkehuse og meget mere! Faktisk er det sådan, at du som ung studerende i Holstebro bliver tilbudt boliggaranti, det vil altså sige, at du ikke kommer til at have svært ved at finde en bolig. Samtidig er der en lav husleje i Holstebro, når du sammenligner med de større studiebyer så som København og Aarhus. 

Byliv i Holstebro

Som tidligere beskrevet vandt Holstebro prisen for årets handelsby 2020. Dette skyldes bl.a. de mange forskellige shoppingmuligheder der er i Holstebro. I Holstebro centrum finder du mere end 200 mindre og større butikker. Om du mangler studiebøger, nyt tøj, gaver, møbler eller andet, så vil du næsten altid kunne finde hvad du leder efter i Holstebro! Der findes også et hav af restauranter og caféer i Holstebro, hvor du kan få en god øl eller et lækkert måltid. Du finder bl.a. Restaurant Under Klippen og Café Utopia, der begge har en score på 4,5 stjerner hos Tripadvisor.
Leder du efter et sted du kan slå dig løs og feste, så skal du heller ikke lede længe i Holstebro. Der findes massere af barer, bodegaer og diskoteker som du kan besøge med dine medstuderende. 

Karriere og studiejob

Vil du som mange andre studerende også gerne supplere din SU med en anden indkomst? Det har du med stor sandsynlighed mulighed for i Holstebro. Det sprudlende erhvervsliv i Holstebro gør nemlig, at der ofte er jobåbninger. 

Hvad kan man lave i Holstebro?

Som studerende i Holstebro behøver du på ingen måde at kede dig! Der er nemlig massere ting at lave, uanset hvad du kan lide at tage dig til. Du kan bl.a. besøge Nørre Vosborg, der er en smuk herregård beliggende 20 km vest for Holstebro. Det fungerer som kulturcenter der har hjemsted for spændende kultur og smuk kunst.
Er du mere til at slappe af og nyde en god film, er dette bestemt også en mulighed. 15-20 minutter fra Holstebro finder du nemlig Apollon, der ligger i Struer. Det er Danmarks eneste certificerede THX Lucasfilm, hvilket giver en helt unik biografoplevelse, særligt når det kommer til lyd og billede. 

Er du den sportslige typer er der også rig mulighed for at få rørt dig. Udover alle de forskellige sportsklubber og foreninger, finder du også Holstebro Golfklub, der råder over svimlende 63 huller. Golfklubben ligger lige ved siden af skoven ved Råsted, og den er derfor omgivet af smuk og idyllisk natur. 

Skal du have gang i danseskoene, så kan du med fordele besøge Diskotek East End. Det unikke ved dette diskotek beliggende i Holstebro er, at de har intet mindre end 2 afdelinger med hver sin bar og dansegulv. I den ene afdelingen bliver der spillet klassiske hits, og i den anden spiller de de nyeste hits, der er altså noget for enhver smag! 

Uanset hvad du nyder at bruge din fritid på, er der altså massere at lave i Holstebro! Selvom det er en af de mindre studiebyer, er der altså massere af gode grunde til at tage til Holstebro, når du skal studere!

Senest opdateret: 25 mar 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Herning som studieby

Herning er en af de større studiebyer med uendelige muligheder! Herning har også et godt ry for sine mange karrieremuligheder, og derfor har du ultimative fremtidsmuligheder ved at vælge Herning som studieby. Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Herning kan tilbyde dig som studerende!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Fredericia som studieby

Valget af uddannelse og kommende studieby kan være en svær og hård beslutning, for hvordan gør man egentlig op med sig selv, hvor man gerne vil studere, og hvad man prioriterer, når det kommer til stykket? Uanset hvad kan du med fordel kigge i retning af Fredericia som din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere