Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Helsingør som studieby

Står du overfor studievalg snart, men er i tvivl om, hvilken uddannelse du vil læse samt hvor du kunne tænke dig at læse? Så kunne byen Helsingør nemlig være en god mulighed! Blandt andet på grund af byens hyggelige byliv med masser af ting du kan foretage dig. 

Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen og find ud af, hvorvidt Helsingør kunne være din kommende studieby. 

5 grunde til at studere i Helsingør

Hvad kan jeg studere i Helsingør

Studiemiljø 

Bolig i Helsingør

Byliv i Helsingør

Karriere- og jobmuligheder i Helsingør

Hvad kan man lave i Helsingør

Helsingørs sports- og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Helsingør

1. Et godt studie- og læringsmiljø, hvor trivsel på og uden for skolen er prioriteret højt! Du kan som studerende deltage i forskellige sociale arrangementer, som vil styrke din trivsel og bekendtskaber på skolen.

2. Attraktive boligpriser på kollegie, hvor du får eget toilet og køkken. Priserne svinger fra 2.385 til 5.188 kroner for et værelse, hvilket er super attraktivt, andre studiebyer taget i betragtning.

3. Et summende byliv, med shopping muligheder, caféer og restauranter. Især om sommeren vil du som indbygger i byen få en sydeuropæisk følelse i Helsingør!

4. Gode jobmuligheder efter endt uddannelse, da kommunen er gode til at få unge i arbejde. Virksomhederne i Helsingør er i vækst, og er derfor en lukrativ by at starte din karriere i!

5. Gode muligheder for at dyrke sport samt mange sportsforeninger til rådighed, hvor du kan dyrke lige den sport du kunne tænke dig. Udover dette kan du også bruge byens gode idrætsfaciliteter, som for eksempel deres svømmehal. 

Hvad kan jeg studere i Helsingør

I Helsingør har du muligheden for at uddanne dig på SOSU H, hvor du enten kan vælge mellem en Social - og sundhedsuddannelse eller Pædagogisk assistent uddannelse.  

En uddannelse til Social- og Sundhedshjælper er en uddannelse i mennesker. Med en SOSU uddannelse hjælper du borgere med omsorg, pleje og praktisk hjælp. Med andre ord skal du som SOSU hjælper skabe en rød tråd i en borgers liv. 

Ønsker du derimod at arbejde pædagogisk med kreative og fysiske aktiviteter, så kunne en uddannelse til pædagogisk assistent være uddannelsen for dig! Som pædagogisk assistent kommer du til at arbejde med børn, unge eller voksne med særlige behov, og du skal derfor være god til at sætte dig i andres situation samt være samarbejdsvillig. En uddannelse til pædagogisk assistent giver dig også gode videreuddannelsesmuligheder, blandt andet kan du søge direkte ind på pædagoguddannelsen. Derudover kan du med enkelte suppleringsfag også videreuddanne dig indenfor: 

  • Socialrådgiver 
  • Psykomotoriks terapeut
  • Katastrofe- og risikomanager.

Studiemiljø

Som studerende på SOSU H vil du opleve lækre lokaler, kompetente undervisere og fredagsbarer, som du kan tage til. Det er vigtigt for skolen, at du som studerende både trives når du er i skole, men mindst lige så vigtigt er det, at du også trives uden for skolen. Dermed sikrer det, at både studiemiljøet samt læringsmiljøet er godt! 

SOSU H sørger for variation i undervisningen og faglig differentiering således, at elevernes behov bliver mødt på bedst mulig vis. Som studerende har du også mulighed for at få indflydelse på hverdagen via elevrådet, hvor du kan influere det faglige, sociale og kulturelle miljø på skolen. 

Bolig i Helsingør 

Hvis du som studerende i Helsingør også ønsker at være bosat i byen, har du mulighed for at bo på Helsingørs kollegie ved navn Sigurd Schytz kollegie, hvor priserne rangerer fra 2.385 til 5.188 kroner for et værelse. På kollegiet får du dit eget bad, toilet og køkken samt en altan for det dyreste værelse. Derudover har du naturligvis også muligheden for at leje en normal lejebolig i byen, hvis du ønsker dette. Dette udvalg kan du finde på diverse lejeboligportaler. 

Byliv i Helsingør 

I Helsingør finder du alt fra butikker, torve og spisesteder, hvor du og dine medstuderende kan mødes i mere uformelle rammer, og nyde en øl eller spise en bid mad. 

Især Axeltorv er kendt i Helsingør for at summe af liv, specielt om sommeren, hvor torvet har en sydeuropæisk atmosfære over sig. Også Stengade i Helsingør er kendt for dens internationale præg, hvor du møder mange turister, som enten slentre rundt og kigger på butikker, eller har næsen rettet mod Kronborg. Gaden er mangfoldig og du vil møde alle typer mennesker i alle aldre!

Karriere- og jobmuligheder i Helsingør 

Som nyuddannet i Helsingør, har du rigtig gode jobmuligheder! Kommunen er nemlig enormt gode til at få unge i på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Hertil er det også nævneværdigt, at byen hvert år afholder en jobmesse, hvor man som jobsøgende kan åbne dialog med en lang række virksomheder, og på den måde skabe et stort netværk inden for erhvervslivet. 

Derudover oplever virksomheder i Helsingør også stor vækst de sidste år, og antallet af gazellevirksomheder i kommunen er på det højeste det har været i mange år. I øjeblikket er der hele 29 virksomheder i Helsingør, som i de seneste fire regnskabsår har oplevet kontinuerlig vækst. 

Hvad kan man lave i Helsingør 

Skulle Helsingør gå hen og blive din kommende studieby, er der udover skole masser af aktiviteter og oplevelser, som du kan tage dig til, når du ikke er i skole. I byen kan du blandt andet deltage i et hav af festivaler, herunder Knejpefestival og Helsingør Festival på Elværket. 

Kulturmæssigt er byen også pakket med oplevelser, og du kan herunder tage på diverse museer som for eksempel Kronborg, Danmarks tekniske museum, Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet og mange flere!

Hvis du er mere til det kreative som musik og teater, har du i Helsingør også god mulighed for at dyrke dette. Helsingør er også kendt for at huse HamletScenen, som er Skandinaviens førende Shakespearescene, hvor du hvert år kan tage til en række forestillinger! 

Helsingørs sports- og fritidsaktiviteter 

I Helsingør har du masser af muligheder for at holde dig aktiv og dyrke din foretrukne sport! Byen huser nemlig gode idrætsfaciliteter som blandt andet Helsingør svømmehal, hvor du også finder et sundhedscenter, og hvor du kan deltage i diverse events som blandt andet saunagus, motionssvømning og yoga. 

Derudover kan du også melde dig ind i en af Helsingørs mange sportsforeninger, hvis du gerne vil dyrke en bestemt sport. Nedenfor kan du se en håndfuld af de mange sportsforeninger i Helsingør: 

  • Helsingør Badminton Klub
  • Helsingør Bordtennis Klub 
  • Helsingør Golf Club 
  • Helsingør Håndbold
  • Helsingør IF Atletik 
  • Helsingør IF Fodbold 
  • Helsingør Sejlklub 
  • Helsingør Tennisklub

Find din uddannelse i Helsingør her

Frederikke Erlund Buur

Frederikke Erlund Buur

Digital kommunikationassistent (Vis mere)
Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Frederikke arbejder som digital kommunikationsassistent hos Studentum.dk, hvor hun til dagligt skriver content til formål med at hjælpe uddannelsessøgende finde den rette uddannelse. Sideløbende læser Frederikke en professionsbachelor i International handel og markedsføring på Cphbusiness.

Annoncer