Vis studentum.dk som: Mobile
Helsingør som studieby

Helsingør som studieby

Står du overfor studievalg snart, men er i tvivl om, hvilken uddannelse du vil læse samt hvor du kunne tænke dig at læse? Så kunne byen Helsingør nemlig være en god mulighed! Blandt andet på grund af byens hyggelige byliv med masser af ting du kan foretage dig. 

Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen og find ud af, hvorvidt Helsingør kunne være din kommende studieby. 

5 grunde til at studere i Helsingør

Hvad kan jeg studere i Helsingør

Studiemiljø 

Bolig i Helsingør

Byliv i Helsingør

Karriere- og jobmuligheder i Helsingør

Hvad kan man lave i Helsingør

Helsingørs sports- og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Helsingør

1. Et godt studie- og læringsmiljø, hvor trivsel på og uden for skolen er prioriteret højt! Du kan som studerende deltage i forskellige sociale arrangementer, som vil styrke din trivsel og bekendtskaber på skolen.

2. Attraktive boligpriser på kollegie, hvor du får eget toilet og køkken. Priserne svinger fra 2.385 til 5.188 kroner for et værelse, hvilket er super attraktivt, andre studiebyer taget i betragtning.

3. Et summende byliv, med shopping muligheder, caféer og restauranter. Især om sommeren vil du som indbygger i byen få en sydeuropæisk følelse i Helsingør!

4. Gode jobmuligheder efter endt uddannelse, da kommunen er gode til at få unge i arbejde. Virksomhederne i Helsingør er i vækst, og er derfor en lukrativ by at starte din karriere i!

5. Gode muligheder for at dyrke sport samt mange sportsforeninger til rådighed, hvor du kan dyrke lige den sport du kunne tænke dig. Udover dette kan du også bruge byens gode idrætsfaciliteter, som for eksempel deres svømmehal. 

Hvad kan jeg studere i Helsingør

I Helsingør har du muligheden for at uddanne dig på SOSU H, hvor du enten kan vælge mellem en Social - og sundhedsuddannelse eller Pædagogisk assistent uddannelse.  

En uddannelse til Social- og Sundhedshjælper er en uddannelse i mennesker. Med en SOSU uddannelse hjælper du borgere med omsorg, pleje og praktisk hjælp. Med andre ord skal du som SOSU hjælper skabe en rød tråd i en borgers liv. 

Ønsker du derimod at arbejde pædagogisk med kreative og fysiske aktiviteter, så kunne en uddannelse til pædagogisk assistent være uddannelsen for dig! Som pædagogisk assistent kommer du til at arbejde med børn, unge eller voksne med særlige behov, og du skal derfor være god til at sætte dig i andres situation samt være samarbejdsvillig. En uddannelse til pædagogisk assistent giver dig også gode videreuddannelsesmuligheder, blandt andet kan du søge direkte ind på pædagoguddannelsen. Derudover kan du med enkelte suppleringsfag også videreuddanne dig indenfor: 

 • Socialrådgiver 
 • Psykomotoriks terapeut
 • Katastrofe- og risikomanager.

Studiemiljø

Som studerende på SOSU H vil du opleve lækre lokaler, kompetente undervisere og fredagsbarer, som du kan tage til. Det er vigtigt for skolen, at du som studerende både trives når du er i skole, men mindst lige så vigtigt er det, at du også trives uden for skolen. Dermed sikrer det, at både studiemiljøet samt læringsmiljøet er godt! 

SOSU H sørger for variation i undervisningen og faglig differentiering således, at elevernes behov bliver mødt på bedst mulig vis. Som studerende har du også mulighed for at få indflydelse på hverdagen via elevrådet, hvor du kan influere det faglige, sociale og kulturelle miljø på skolen. 

Bolig i Helsingør 

Hvis du som studerende i Helsingør også ønsker at være bosat i byen, har du mulighed for at bo på Helsingørs kollegie ved navn Sigurd Schytz kollegie, hvor priserne rangerer fra 2.385 til 5.188 kroner for et værelse. På kollegiet får du dit eget bad, toilet og køkken samt en altan for det dyreste værelse. Derudover har du naturligvis også muligheden for at leje en normal lejebolig i byen, hvis du ønsker dette. Dette udvalg kan du finde på diverse lejeboligportaler. 

Byliv i Helsingør 

I Helsingør finder du alt fra butikker, torve og spisesteder, hvor du og dine medstuderende kan mødes i mere uformelle rammer, og nyde en øl eller spise en bid mad. 

Især Axeltorv er kendt i Helsingør for at summe af liv, specielt om sommeren, hvor torvet har en sydeuropæisk atmosfære over sig. Også Stengade i Helsingør er kendt for dens internationale præg, hvor du møder mange turister, som enten slentre rundt og kigger på butikker, eller har næsen rettet mod Kronborg. Gaden er mangfoldig og du vil møde alle typer mennesker i alle aldre!

Karriere- og jobmuligheder i Helsingør 

Som nyuddannet i Helsingør, har du rigtig gode jobmuligheder! Kommunen er nemlig enormt gode til at få unge i på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Hertil er det også nævneværdigt, at byen hvert år afholder en jobmesse, hvor man som jobsøgende kan åbne dialog med en lang række virksomheder, og på den måde skabe et stort netværk inden for erhvervslivet. 

Derudover oplever virksomheder i Helsingør også stor vækst de sidste år, og antallet af gazellevirksomheder i kommunen er på det højeste det har været i mange år. I øjeblikket er der hele 29 virksomheder i Helsingør, som i de seneste fire regnskabsår har oplevet kontinuerlig vækst. 

Hvad kan man lave i Helsingør 

Skulle Helsingør gå hen og blive din kommende studieby, er der udover skole masser af aktiviteter og oplevelser, som du kan tage dig til, når du ikke er i skole. I byen kan du blandt andet deltage i et hav af festivaler, herunder Knejpefestival og Helsingør Festival på Elværket. 

Kulturmæssigt er byen også pakket med oplevelser, og du kan herunder tage på diverse museer som for eksempel Kronborg, Danmarks tekniske museum, Helsingør Bymuseum, Værftsmuseet og mange flere!

Hvis du er mere til det kreative som musik og teater, har du i Helsingør også god mulighed for at dyrke dette. Helsingør er også kendt for at huse HamletScenen, som er Skandinaviens førende Shakespearescene, hvor du hvert år kan tage til en række forestillinger! 

Helsingørs sports- og fritidsaktiviteter 

I Helsingør har du masser af muligheder for at holde dig aktiv og dyrke din foretrukne sport! Byen huser nemlig gode idrætsfaciliteter som blandt andet Helsingør svømmehal, hvor du også finder et sundhedscenter, og hvor du kan deltage i diverse events som blandt andet saunagus, motionssvømning og yoga. 

Derudover kan du også melde dig ind i en af Helsingørs mange sportsforeninger, hvis du gerne vil dyrke en bestemt sport. Nedenfor kan du se en håndfuld af de mange sportsforeninger i Helsingør: 

 • Helsingør Badminton Klub
 • Helsingør Bordtennis Klub 
 • Helsingør Golf Club 
 • Helsingør Håndbold
 • Helsingør IF Atletik 
 • Helsingør IF Fodbold 
 • Helsingør Sejlklub 
 • Helsingør Tennisklub

Find din uddannelse i Helsingør her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Roskilde som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge og ikke mindst hvilken by, der skal være din kommende studieby? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Roskilde som studieby kan give dig.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Frederikshavn som studieby

Står du overfor valget om, hvilken uddannelse du skal søge ind på, og i den forbindelse også, hvor i landet du kunne tænke dig at studere? Så kunne Frederikshavn muligvis være et godt bud på din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus som studieby

Bør jeg vælge Aarhus som min kommende studieby? Hvad kan man studere, og hvad kan man lave i fritiden? Læs mere om Aarhus som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hobro som studieby

Skal du til at vælge uddannelse og dermed og står overfor valget mellem, hvor i landet du ønsker at tage din uddannelse? Så kunne Hobro være en mulig studieby! Som studerende i Hobro får du både en attraktive boligpriser, et nærvende studiemiljø og en masse spændende oplevelser og seværdigheder.  Alt andet lige er Hobro altså et godt bud på din kommende studieby.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Slagelse som studieby

Er du kommet til det punkt, hvor du begynder at overveje hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så kan du med fordel overveje, om ikke Slagelse! Læs her, hvad Slagelse kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere