Vis studentum.dk som: Mobile
Haderslev som studieby

Haderslev som studieby

Har du svært ved at beslutte, hvad og hvor du gerne vil læse din videregående uddannelse? Så skulle du måske overveje Haderslev! En hyggelig by med mange uddannelsesmuligheder samt et godt byliv med masser at tage sig til! 

Alt andet lige er byen et rigtig godt bud på en studieby! Hvis du skulle sidde interesseret tilbage, men med en undren om, hvad Haderslev egentlig kan tilbyde dig, så læs med i artiklen og kom muligvis din kommende studieby nærmere! 

5 grunde til at studere i Haderslev

Hvad kan jeg studere i Haderslev

Studiemiljø

Bolig i Haderslev

Byliv i Haderslev

Karriere- og jobmuligheder i Haderslev

Hvad kan man lave i Haderslev

Haderslevs sport- og fritidsaktiviteter

5 grunde til at studere i Haderslev

1. Et stort studiemiljø

I Haderslev vil du blive en del af et stort studiemiljø, blåde med dine medstuderende, men også med medstuderende på tværs af uddannelser, og med gode muligheder for at udvikle dig både fagligt men også personligt! 

2. Hyggeligt byliv

Når du har brug for en pause og et frisk pust fra studierne, så byder Haderslev også på et hyggeligt byliv med mange sociale arrangementer du kan deltage i. Her kan blandt andet nævnes Kløften Festival, hvor du og dine venner kan lytte til musikken og nyde et par øl.

3. Gode karrieremuligheder

Når du skal vælge din kommende studieby, vil du sikkert også gerne vide lidt om dine karrieremuligheder i byen. Her kan Haderslev tilbyde yderst gode karrieremuligheder. Haderslev er en vækstorienteret kommune, hvor du også kan udfolde dine iværksætter drømme. 

4. Et rigt kultur- og naturliv

Er du til oplevelser finder du også dette i Haderslev. Her finder du nemlig et rigt kultur - og naturliv, hvor du for eksempel kan opleve historie på diverse museer samt gå en tur i byens helt egen Dyrehave og kigge på då- og krondyr. 

5. Masser af muligheder for sport

Du får adgang til byens mange idrætsfaciliteter, samt et hav af idrætsforeninger, hvor du kan holde dig aktiv og dyrke netop den sport som du synes er sjov! 

Hvad kan jeg studere i Haderslev

I Haderslev kan du læse på uddannelsesinstitutionen UC SYD, der kendetegnes som den største i Sydjylland. På skolen har du adgang til en lang række professionsbachelorer, som du kan læse på campus Haderslev. Uddannelserne er: 

 • Administrationsbachelor
 • Ergoterapeut
 • Ernæring og sundhed
 • Fysioterapeut
 • Lærer
 • Professionsbachelor i skat

En professionsbachelor er som oftest en 3,5 år lang uddannelse, hvor du under uddannelsen skal i praktik, og tilegne dig erhvervserfaring således, at du er godt klædt på til erhvervslivet efter endt uddannelse. 

Herudover kan du på campus Haderslev også læse en række efter - og videreuddannelser samt diplom - og masteruddannelser indenfor ledelse pædagogik og sundhed. 

Studiemiljø

På UC SYD i Haderslev bliver du en del af et stort studiemiljø, med omkring 1.500 medstuderende på tværs af uddannelser. Studieholdene er forholdsvis små, hvilket betyder, at du får et tæt bånd til både klassekammerater såvel som lærer. Dette giver dig lov til at udvikle dig fagligt samtidig med, at du har mulighed for også at støtte dig op ad dine medstuderende.

Som studerende på UC SYD har du også potentiale til at sætte dit eget præg på din egen uddannelse, såvel som hverdagen på skolen. Skolens studenterråd giver dig netop mulighed for dette, og rådet vil du blive bekendt med under studiestart.

Skolen er bygget op af moderne faciliteter, hvor du som studerende får adgang til henholdsvis: kantine, gymnastiksal, musiklokaler, bibliotek samt fodboldbane.


Bolig i Haderslev

Hvis du kunne tænke dig en ungdomsbolig i Haderslev, så er mulighederne mange! Du kan hos boligselskaberne finde en billig bolig, hvor du også kan føle dig tryg. Du kan blandt andet prøve at finde din kommende bolig hos en af de nedenstående boligselskaber: 

 • HAB 
 • Haderslev Boligselskab 
 • Boligselskabet af 1943 i Vojens
 • Vojens Andel-Boligforening
 • Bofællesskab Fælleshave 

Byliv i Haderslev

I Haderslev finder du en rigtig hyggelig gågade! På den lange gågade finder du alt fra specialbutikker, shopping samt grønne områder, hvor du kan hvile benene under din shoppingtur. Hertil finder du i centrum også hyggelige caféer, barer og restauranter, hvor du kan sætte dig, enten inden - eller udenfor,  og få serveret mad og drikke.

Udover ovenstående kan du i Haderslev også tage til diverse arrangementer. Du kan blandt andet opleve Kløften Festival, som er en 3 dages musik festival, som med garanti bliver en kæmpe fest! Haderslev lysfestival er også et arrangement som du kan deltage i. Lysfestivalen sker hvert år d. 4 maj, og du kan her se lysshow samt andre arrangementer, der sætter fokus på højaktuelle sikkerheds - og forsvarspolitiske spørgsmål.
Hvis dette ikke skulle være nok, har Haderslev også deres egen bowlinghal, hvor du kan tage hen og hygge med venner og medstuderende.


Karriere- og jobmuligheder i Haderslev

Haderslev er en kommune med stor fokus på vækst for deres virksomheder, og arbejder hårdt på at skabe arbejdspladser for deres indbyggere. I byen er der et energisk erhvervsliv, med arbejdspladser både i byen, men også i de omkring liggende områder, hvorfor Haderslev er en anbefalelsesværdig by at starte karriere i! Yderligere har Haderslev en stræbsom iværksætterånd, så hvis du går og drømmer om at starte din egen virksomhed, så er Haderslev bestemt en by, hvor du kan udfolde dine iværksætter drømme!

Hvis du som studerende også ønsker et studiejob sideløbende din uddannelse, har du i Haderslev kommune mange gode muligheder for dette. Byen har mange spændende ledige stillinger, hvor du som studerende kan udvikle din faglige profil og tilegne dig erhvervserfaring. 


Hvad kan man lave i Haderslev

Haderslev er en by med masser at byde på! Her kan du både opleve kulturen og naturen. Du kan blandt andet tage på diverse museer og historiske arkiver i byen, og gå på opdagelse i historien. Byens domkirke er også et besøg værd, og har fået to Michelin stjerner af den grønne guide, som honorerer seværdigheder, og du kan i domkirken kigge på den flotte kirkekunst og inventar.

Herudover kan du nyde byens smukke natur i Dyrehaven, som strækker sig over 100 hektar. I Dyrehaven går der cirka 200 dådyr og 20 krondyr som du i din fritid kan besøge. I byen finder du også biografen Kosmorama, hvor du med dine venner kan tage ind og se de nyeste film. Dybest set er der altså en lang række ting du kan foretage dig i Haderslev, og der bliver med garanti nok at se til, hvis det bliver din kommende studieby! 

Haderslev sport - og fritidsaktiviteter

Hvis du ønsker at være mere aktiv i din hverdag, så byder Haderslev på mange forskellige idrætstilbud. Haderslev rummer en række faciliteter som blandt andet fodboldbaner, svømmehal samt uden - og indendørs idrætsanlæg. Alternativt er der i byen også god anledning til at blive en del af en idrætsforening. I Haderslev finder du et hav af idrætsforeninger, hvis du ønsker at dyrke en specifik sport. Nedenfor kan du se et udpluk af de mange foreninger i Haderslev:

 • Haderslev Badminton Klub 
 • Haderslev Golfklub 
 • Haderslev Svømmeklub 
 • Haderslev Tennisklub 
 • Haderslev Dykkerklub 
 • Haderslev Fodbold Klub 
 • Haderslev Klatreklub 

Og mange flere! 

Slutteligt er det også værd at nævne Haderslevs helt egen Camino, som er en 106 kilometer lang vandretur, hvor du kan få luftet benen og hjernen, når du ikke går på studie. 

Find din uddannelse i Haderslev her

Senest opdateret: 18 okt 2022
Frederikke Erlund Buur
Frederikke Erlund Buur
Digital kommunikationassistent

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle som studieby

Står du overfor det svære valg i livet: Hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske lige den helt rigtige studieby for dig! Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Skive som studieby

Skal du i gang med at søge studie, og er i den forbindelse i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge samt, hvor i landet du ønsker at studere? I denne artikel kan du læse om Skive som studieby. En by med en masse karrieremuligheder samt en by med fokus på fællesskabet! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Nykøbing Falster som studieby

Valget af kommende studie samt kommende studieby er slet ikke nemt. Det er en svær beslutning for de fleste, særligt når det kommer til, hvilke parametre man bør kigge på. Du kunne måske overveje at kigge i retning af uddannelsesbyen Nykøbing Falster. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2022

Frederiksberg som studieby

Tid til at flytte hjemmefra og starte studie? Vil du gerne have natur, byliv og gode studiemuligheder? Så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig indsigt i, hvad Frederiksberg som studieby vil give dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sønderborg som studieby

Det kan være et svært valg - hvad og hvor man skal studere. Sønderborg tilbyder blandt andet høj faglighed, rimelige muligheder for at finde en bolig og spændende karrieremuligheder. Læs mere om Sønderborg som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Holbæk som studieby

Det kan være en vanskelig beslutning - hvad og hvor man skal studere. Holbæk er en mindre studieby, med en masse muligheder. Læs mere om Holbæk som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 06-04-2022

København som studieby

Er du lige blevet færdig med gymnasiet? Eller har du holdt sabbatår, og står nu klar til at skulle i gang med studie? Det betyder formentlig, at det er tid til at flytte hjemmefra og vælge din studieby. Har du overvejet København som din kommende studieby? 

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg som studieby

Esbjerg som studieby - lyder det tiltalende? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Esbjerg, og hvad du har af muligheder generelt i byen? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Esbjerg kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Silkeborg som studieby

Silkeborg er Danmarks 10. største kommune, men hvad venter der egentlig på dig af uddannelsesmuligheder? Læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad du kan forvente som studerende, hvis du vælger Silkeborg som din kommende studieby - udover meget smuk natur! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Viborg som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at læse din kommende uddannelse henne? Så kunne Viborg være et rigtig godt bud! Viborg byder nemlig på en masse oplevelser, og som bonus er du boliggaranteret i byen. Lyder Viborg spændende, så læs med i artiklen og find ud af, om Viborg er din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Vordingborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad du gerne vil studere samt hvor du gerne vil studere? I denne artikel kan du læse om Vordingborg som studieby, og hvad byen har at tilbyde dig! En charmerende og hyggelig by, med fokus på fællesskabet og sammenholdet. Læs mere om Vordingborg her, hvis du overvejer at vælge byen som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 12-05-2022

Hjørring som studieby

Vendsyssels hovedstad Hjørring er nok ikke den by, som først kommer i tankerne, når der skal vælges studieby. Men det er en fejl. Hjørring har masser af byde på, hvor du får billig husleje, kulturelle oplevelser, flot natur, gode shoppingmuligheder og et godt studiemiljø. Med Hjørring som studieby kan du trygt fokusere på studiet og skabe nye venskaber!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere