Aarhus som studieby
17 okt 2022

Aarhus som studieby

Er du i fuld gang med overvejelserne omkring, hvad og ikke mindst hvor du skal studere? Valg af uddannelse er vigtigt for mange, men valg af studieby kan for nogen være mindst lige så vigtigt! Er du enig? Så læs med i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad Aarhus kan give dig som studieby. 

Aarhus fik en flot 1. plads i Årets studieby 2021, og som Danmarks 2. største by indtager ‘Smilets by’ selvfølgelig også titlen, som én af de største studiebyer i Danmark. 

Aarhus er en fantastisk studieby med nærmest uendelige muligheder, uanset om det drejer sig om byens mange forskellige uddannelser, eller om det drejer sig om oplevelser. Aarhus har noget for enhver smag!

5 grunde til at studere i Aarhus

Hvad kan jeg studere i Aarhus?

Studiemiljø

Bolig i Århus

Byliv i Aarhus

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Aarhus?

Aarhus - en by præget af havet

5 grunde til at studere i Aarhus

1. Danmarks 2. største by

Som Danmarks 2. største by, har du her i Aarhus et godt grundlag for et godt netværk i fremtiden og for at møde ligesindede studerende. Byen har lige omkring 350.000 indbyggere, hvoraf over 50.000 er studerende - altså finder du den højeste koncentration af studerende i forhold til antallet af indbyggere lige her i Aarhus!

Aarhus repræsenterer fordelene ved enhver storby, med masser af liv og muligheder. Du får en god blanding af pulserende liv og charmerende stræder.

Den jyske hovedstad og Smilets By Århus danner altså gode rammer som kommende studieby. 

2. Høj faglighed

I Årets Studieby 2021 indtog Aarhus en 1. plads, og der scorede alle byens uddannelsesinstitutioner højt på blandt andet kvalitet og faglighed, hvilket jo er vigtige kriterier når det kommer til valg af studie såvel som studieby. Hvem vil ikke gå på en uddannelse, der har fokus på høj kvalitet og faglighed?

Så lyt til studerende, der har gået på dit - måske - kommende studie, og vælg Aarhus som studieby.

3. Karrieremuligheder

Der er gode muligheder for studiejob i Aarhus mens du studerer, og mulighederne for en karrierer efter endt studie er også inden for rækkevidde.

Aarhus er en by med mange forskellige brancher og erhverv, så der burde være gode chancer for at lande et job, der har netop dine interesser. Du kan derfor roligt drømme om en god fremtid i Aarhus. 

4. Muligheder for et aktivt liv

Du behøver ikke tage langt fra din hoveddør, før du har muligheder for at være aktiv i Aarhus. Enten i form af sport, eller hvis du trænger til at lave noget socialt. 

Mulighederne er mange i Aarhus, og du finder aktiviteter som for eksempel discgolf, klatring og gokart. Behøver det ikke være så voldsomt er der selvfølgelig også mulighed for en flot løbetur, cykeltur eller en gåtur ud og nyde den smukke natur Aarhus har at byde på.

Aarhus har et pulserende byliv, der let kan kombinere trangen til en god middag såvel som trangen til en rigtig god bytur. Du kan altså uden problemer få et aktivt og socialt liv i byen.

5. Kultur og natur

Århus er fyldt med både kultur og natur, så hvis du er vild med dét, så er Aarhus helt sikkert en studieby du burde kigge nærmere på. Du finder blandt andet et stort udvalg af museer, gratis oplevelser der er en fryd for øjet og ikke mindst smukke og historiske steder og områder rundt omkring i byen. Trænger du til andre oplevelser er det heller ikke noget problem med de forskellige biografer, koncertsteder og teater som Aarhus har at byde på. 

Er du til natur og friluftsliv lægger Aarhus også her et godt grundlag. Du finder masser af flotte ruter til en god gåtur i både skov, på stranden eller i byens mange parker. Aarhus kan også friste med fede mountainbike ruter, lystfiskeri og mulighed for at sejle med kano eller kajak. Er du mere til en forfriskende dukkert, er der også rig mulighed for det rundt omkring i Aarhus, som for eksempel havnebadet eller en af byens strande.

Hvad kan jeg studere i Aarhus?

I Aarhus har du rig mulighed for at finde en uddannelse inden for et område, der har netop din interesse. Dine studiemuligheder i ‘Smilets by’ er derfor mange. Vi vil forsøge at give dig et overblik over nogle af byens uddannelsessteder her:

  • Aarhus Universitet (AU)
  • Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
  • Jordbrugets UddannelsesCenter Århus
  • Aarhus Maskinmesterskole
  • VIA University College
  • Aarhus Business College
  • Erhvervsakademi Aarhus

Se listen over uddannelsessteder i Århus her.

Der er således massere af muligheder for at tage alt fra en bachelor eller kandidat, til en professionsbachelor, erhvervsakademiuddannelse eller måske er det en erhvervsuddannelse der frister? Uanset hvad, har du masser af muligheder i Århus!

Studiemiljø

I Århus får du næppe problemer med at lære nye mennesker at kende på dit studie! Byen har nemlig et ungt og levende studiemiljø, og cirka 50.000 studerende fra både ind- og udland, studerer lige nu på en af byens mange forskellige uddannelsesinstitutioner. 

Mange af uddannelserne i byen er placeret centralt, hvilket giver dig gode muligheder for at benytte Århus’ mange tilbud indenfor både kultur, byliv og andre oplevelser. Derudover giver det dig de optimale muligheder for at møde ligesindede, da mange af de studerende tilbringer deres fritid eller arbejder med deres studiegruppe på nærliggende caféer. 

Desuden giver det gode muligheder for at gå ud og få en øl med studievennerne efter skole fredag eftermiddag, og hvem vil ikke gerne have den mulighed? 

Århus byder desuden på Studenterhus Aarhus, hvor du har gode muligheder for at møde studerende på tværs af uddannelser og nationaliteter. Huset styrker fællesskabet mellem studerende - i både faglig og social kontekst.
Vi er sikre på, at du nok skal få en god studietid, hvis du vælger Aarhus som din studieby! 

Bolig i Århus

Det er ingen hemmelighed, at i en attraktiv studieby som Aarhus, kan det være vanskeligere end i de mindre studierbyer, at finde en bolig. Men bare rolig - der er ingen grund til panik. Selvom det selvfølgelig er en god idé at være ude i god tid, er der stadig gode råd at hente - så du skal nok finde en bolig. Desuden tilbyder Aarhus boliggaranti for nye studerende, der flytter til byen. 

I Århus finder du boliger for enhver smag. Der er både mulighed for at bo i en charmerende ældre lejlighed såvel som der er mulighed for at bosætte dig i en spritny ungdomsbolig eller kollegieværelse. Du kan bosætte dig helt centralt i Aarhus’ pulserende gader, eller du kan vælge at bosætte dig tæt på byens mange naturområder. Områder i byen der er ideelt for studerende kunne for eksempel være områder som Ceresbyen, Trøjborg og Frederiksbjerg. I disse områder finder du f.eks. også Åpark Kollegiet, Kollegierne i Universitetsparken, Grundtvigs Hus Kollegiet og Aarhus Sportskollegium. 

Vær dog opmærksom på at der er en række betingelser for at få en studiebolig. Det kan du læse mere om lige her

Men bare rolig - du skal nok finde tag over hovedet!  

Byliv i Aarhus

Med over 400 barer og caféer, er der rigeligt at lave i Aarhus. Der er næsten altid gang i gaderne i Aarhus, så uanset om du vil shoppe, handle ind til ugen, nyde en kaffe eller have en hyggelig aften med vennerne, så har byen meget at byde på og der er aldrig langt til de forskellige muligheder. 

Populære områder, når du craver efter en øl eller en god cocktail, er for eksempel Åboulevarden, eller som de lokale vil sige - Åen. Her er helt sikkert en bar, der passer til dine præferencer. I Århus finder du et stort udvalg af natklubber, barer og pubs - også uden for Åen. 

Er det tid til at lufte dankortet med en omgang shopping har Århus også meget at byde på. 

Hvad enten du er på jagt efter lækkert nyt tøj, et par nye sneakers, design, smykker, genbrug eller antikviteter, så finder du det i Aarhus.
Du kan for eksempel ose på Strøget, nyde Latinerkvarteret eller tage et kig forbi Vestergadekvarteret. Er vejrguderne på tværs, så er det heller ikke noget problem. I Aarhus finder du nemlig også et udvalg af shopping centre, hvor du kan foretage dine indkøb i ro og mag i læ for regn og vind. 

Så uanset om du trænger til shopping, god mad, en kold fadøl, en god cocktail, hyggelig stemning og god musik inden for alverdens genrer - Århus har det hele og til enhver anledning. 

Karriere og studiejob

Du går måske med overvejelser om at have et studiejob ved siden af din uddannelse, og måske går du med tanker om, hvorvidt den by du vælger som din studieby, også kunne danne rammer for fremtiden og blive din base efter endt uddannelse. Her er Århus et rigtig godt bud.

I Aarhus er der mange muligheder for at få et studiejob, for eksempel på en café, et supermarked, en tankstation, som bartender eller lignende. Med de mange erhverv i Aarhus, kan du få et job som studentermedhjælper inden for mange forskellige brancher. 

Et studiejob er stort set altid en god idé, uanset om det er et relevant studiejob eller om det udelukkende er for at supplere din indtægt fra din SU. 

Skulle du forelske dig i Aarhus, og ser muligheder i byen som din fremtidige base, er her rigtig gode muligheder for en fremtidig karriere. 

I byen finder du både større og mindre virksomheder, og der er derfor gode muligheder for at gøre karriere i Aarhus. Findes dit drømmejob ikke i Aarhus, men lige i nærheden af, er det heller ikke noget problem. Med sin gode infrastruktur, er det også nemt at transportere sig til nærliggende byer med enten offentlig transport og via motorvejen. 

Hvad kan man lave i Aarhus?

I Aarhus er der mange muligheder for, at blive en oplevelse eller to rigere. Århus er nemlig et perfekt sted at tilbringe sin tid, uanset om du er turist i egen by eller om du kommer langvejs fra - i byen finder du lidt for enhver smag og til alle aldre. 

Gratis oplevelser i Århus

Jagter du gratis oplevelser? Intet problem! Også her har Århus masser at byde på. Inden for cykelafstand finder du for eksempel Den Uendelige Bro. Broen er oprindeligt en del af den midlertidige udstilling Sculpture by the Sea i samarbejde med ARoS i 2015. Sidenhen blev broen en populær attraktion for både lokale og turister, hvorfor man valgte at gøre broen permanent. Eller nærmere semi-permanent, da broen kun kan besøges mellem april og oktober hvert år - men den er absolut også et besøg værd!

Er du vild med natur, er der også muligheden for at gå en tur omkring det smukke Marselisborg Slot, eventuelt forlænget af en tur i Marselisborg Dyrehave.  

Om du er ude efter en gratis oplevelse eller trænger til en god omgang shopping, så er Latinerkvarteret også en oplagt destination. Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter du finder i Aarhus, og har sin oprindelse tilbage i 1400-tallet.Med sine charmerende brostensbelagte gader, smukke arkitektur og snævre gader danner Latinerkvarteret derfor skønne rammer for en kulturel oplevelse og en god gåtur såvel som en anderledes shopping oplevelse. Sug atmosfæren til dig og gå på oplevelse i denne smukke del af Århus!

Der er selvfølgelig også den mulighed, at gå en tur i Århus by og gader, og suge arkitektur og indtryk til sig. Der er nemlig rigeligt at se, bare ved en gåtur gennem byen. Ta’ for eksempel et smut forbi Århus Domkirke, der i sig selv er et smukt syn. Gå en tur nede omkring Århus Å, hvor det også er hyggeligt at sætte sig og få en lille forfriskning. Kom ned i gear i byens mange naturområder, eller få pulsen op ved en af byens mere end 20 udendørs fitnesspladser. 

Du behøver altså ikke have at have den store pengepung frem, for at få en på opleveren i Aarhus. 

Kulturelle indspark i Aarhus

Du kan også vælge at se byen gennem en regnbue, og tage en tur på ARoS. De fleste kender den ikoniske kæmpemæssige cirkel i farvet glas, der er placeret på toppen af ARoS. Herfra kan man se hele byen - en perfekt afslutning på et besøg på museet og en oplevelse i sig selv. 

Vælger du Århus som studieby kan du næsten heller ikke komme udenom at besøge det gamle frilandsmuseum, Den Gamle By. Det er en af de seværdigheder Århus er kendt for, og du vil meget muligt føle, at et besøg hertil er en tidslomme!  

I Den Gamle By kan du møde personale, der er trukket i gammeldags klæder og arbejder efter gamle metoder - du får altså et indtryk af, hvordan det var at bo i Danmark for mange år siden. Du kan også tage en tur med hestvogn, købe lidt godter med hjem i en af de mange butikker eller sidde og nyde lidt varmt at drikke. 

Vil du køre lidt er der også Moesgaard Museum. Her inviteres du til at gå på opdagelse i arkæologi, oldtiden og andre spændende udstillinger. Museet er en populær attraktion, hvilket både skyldes udstillingerne og i høj grad også arkitekturen og den naturskønne beliggenhed. Det er virkelig et museum der skal opleves!

Et oplagt besøg kunne også være Tivoli Friheden, der er en hyggelig forlystelsespark i gåafstand fra centrum af Århus. Få et sus i maven i en af parkens forlystelser, eller nyd et af de mange spisesteder du finder i Friheden. Slip dit indre barn løs og få en uforglemmelig dag med studievennerne.

Har du brug for et kulturelt indspark, er der altså masser af muligheder i Århus!

Aarhus - en by præget af havet

Udover at Aarhus byder på op til flere udendørs fitnesspladser, fitness centre og svømmehaller, så byder byen selvfølgelig også på både fodbold, håndbold og du kan selvfølgelig også svinge ketcheren til badminton. Derudover er der også mange andre muligheder for at være aktiv. Du kan for eksempel få pulsen op i en af Danmarks største og vildeste trampolinparker, ha’ det sjovt med indendørs golf, få et godt grin i RaceHall, kom op i højderne og prøv klatring eller ta’ vennerne med til et spil discgolf. Der er helt sikkert også noget for dig!

Udover ovenstående er Aarhus en by præget af havet, hvilket det store udbud af vandsport også bærer præg af. Oplev blandt andet wakeboarding, få en unik og nervepirrende bådtur med Aarhus SeaRanger eller kast dig ud i kunsten at surfe. 

Aarhus har helt sikkert også en sport for dig!

Find din uddannelse i Aarhus her

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Grenå som studieby

Står du og overvejer, hvilken studieby du skal studere i? Så bør du overveje Grenå som studieby! Djurslands største by Grenå er ikke bare en utrolig hyggelig by med gågader og strand, men rummer også et erhvervs- og karriereliv, som skaber ultimative muligheder for dig som færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2022

Holstebro som studieby

Hvordan er Holstebro egentlig som studieby? Hvad kan man studere, og hvilke muligheder er der i byen? Er du nysgerrig, så læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad Holstebro kan give dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Ikast som studieby

Skal du til at vælge hvilken by du vil studere i? Overvejer du at studere i en mindre studieby? Så bør du vende blikket mod Ikast! I denne artikel gennemgår vi, hvad Ikast kan tilbyde dig som studerende.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg som studieby

Har du Aalborg i overvejelserne, som din kommende studieby? Er du nysgerrig på at vide mere om byen? Så læs mere om Nordens Paris som studieby i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens som studieby

Horsens som studieby - lyder det godt i dine ører? Du er måske nysgerrig på, hvad du kan studere i Horsens? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvad Horsens kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Næstved som studieby

Hvor skal du studere, hvad skal du studere og hvor skal du bo? Læs med i denne artikel, hvor du bliver klogere på, hvad Næstved kan tilbyde dig som studerende. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding som studieby

Det kan være vanskeligt at tage stilling til både valg af studie samt kommende studieby. Kolding er en af Danmarks større uddannelses- og studiebyer, og byder på mange muligheder. Læs mere om Kolding som studieby i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Rønne som studieby

Står du overfor et valg omkring hvilken studieby du skal vælge? Så har du måske også fundet ud af, hvor svært det valg kan være! Her vil vi slå et slag for Rønne som studieby. Læs med her og udforsk dine uddannelsesmuligheder, hvad du kan lave i fritiden og meget mere. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Odense som studieby

Står du overfor valget om, hvor du skal studere, og har du måske overvejet Odense som din kommende studieby? Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i byen, hvad du kan lave i din fritid, karrieremuligheder i Odense og meget mere lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2022

Lyngby som studieby

Er det ved at være tid til at hive pløkkerne op og flytte hjemmefra? Skal du samtidig til at tage en beslutning om, hvor du skal studere? Skal din kommende studieby have både flot natur, hyggelige byaktiviteter og fornuftige uddannelsesinstitutioner? Så læs med i denne artikel, hvor vi vil vise dig, hvad Lyngby som studieby giver dig af muligheder!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Køge som studieby

Er det blevet tid til at overveje, hvad og ikke mindst, hvor du skal studere? Ønsker du ikke at studere i en af de større byer i Danmark, men vil du samtidig have alle muligheder tæt på, og et pulserende byliv indenfor en overkommelig rækkevidde? Så bør du kigge mod Køge som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Svendborg som studieby

Skal du til at vælge, hvad og hvor du skal studere, men ved du ikke lige, hvilken studieby du har på din radar? Så kan du måske overveje at stille skarpt på Svendborg som din kommende studieby. Læs mere om Svendborg og Det Sydfynske Øhav lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2022

Kalundborg som studieby

Kan du godt lide et tæt fællesskab, hav og bioteknologi? Så vil vi anbefale dig at følge godt med i denne artikel! Her vil du nemlig opdage, hvilke attraktioner og unikke muligheder, som Kalundborg som studieby kan give dig både nu og i fremtiden!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Randers som studieby

Står du og skal vælge din uddannelse, og ikke mindst din kommende studieby? Vi ved det godt - det kan være en svær beslutning. Hvis ikke du har en by på din radar endnu, kan vi anbefale dig at stille skarpt på Randers som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Helsingør som studieby

Er du i tvivl om, hvor du kunne tænke dig at studere? Så kunne Helsingør måske være en god mulighed! Helsingør er en hyggelig by med masser af liv, og et hav af ting og oplevelser du ikke må gå glip af! Helsingør kan tilbyde dig lidt af hvert, og hvis du føler dig nysgerrig på, hvad dette indebærer, så læs med i artiklen, og find ud af, om det skal være din kommende studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2022

Thisted som studieby

Kunne du tænke dig, at din kommende studieby har flot natur, et tæt studiemiljø, en billig husleje og giver dig kontakt til arbejdsmarkedet? Så synes vi, at du skal tage et blik mod Thisted. Du har måske hørt om Thisted Bryghus og deres gode øl. Men hvad hvis vi siger Cold Hawaii, surfing og gratis fest? Læs med i denne artikel om Thisted som studieby og find ud af, hvad vi mener!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Aabenraa som studieby

Skal du til at vælge, hvilken videregående uddannelse du ønsker at læse, og i den forbindelse også hvor du gerne vil studere? Så burde du måske tage et kig på Aabenraa! Byen er nemlig fyldte med gode studie - og karrieremuligheder samtidig med, at der også er et hav af oplevelser du ikke må gå glip af. Læs mere om Aabenraa som studieby her!

Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2022

Jelling som studieby

Står du og skal vælge, hvor du skal studere? Vægter du fællesskab, kontakt med mennesker og kultur højt? Så vil vi klart anbefale dig at tage et kig mod Sydjylland, nærmere bestemt Jelling. Jelling har  massere at byde på - og i denne artikel forærer vi dig alt, hvad du skal vide som studerende i Jelling!

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Hedensted som studieby

Står du i øjeblikket overfor valget om, hvilken uddannelse du ønsker at tage og i den forlængelse også, hvor du gerne vil studere? Så kunne Hedensted måske være noget for dig. På trods af, at Hedensted blot har en enkelt videregående uddannelse, så er du derimod også job sikret med denne uddannelse! Læs mere om Hedensted her! 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Nørre Nissum som studieby

Står du overfor valget om, hvad du gerne vil studere samt hvor du ønsker at tage din uddannelse? På trods af, at mange fokuserer på, hvilken uddannelse de gerne vil søge ind på, så er hvor du tager din uddannelse mindst lige så vigtigt! Hos studentum.dk synes vi du skal overveje Nørre Nissum!  Læs mere om Nørre Nissum som studieby her! 

Læs mere