Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en badmintontræner


Navn: Christian Bisgaard

Christian BisgaardAlder: 20 år

Uddannelse: Stx og diplomtræner i badminton

Nuværende job: Badmintontræner og studerende

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for og drømme om succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og Christian giver dig, der drømmer om at blive professionel sportstræner, nogle gode råd med på vejen.

Hvorfor valgte du et højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole?

Jeg har altid drømt om at kunne leve af badminton, og da jeg blev skadet som spiller selv, så droppede jeg lidt den drøm indtil, jeg blev ringet op af Badminton Nordjylland, at der fandtes denne fantastiske uddannelse på Aalborg Sportshøjskole, hvor man kunne tage talent-, ungdoms-, og seniortræneruddannelsen indenfor Badminton Danmark samtidig med, at man blev DIF Diplomtræner. Så ringede jeg til Claus Poulsen, som står for badminton på højskolen, og han fortalte om linjen og om skolen, og så vidste jeg, at det skulle jeg. En ting var, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle efter gymnasiet, da jeg ikke var sikker på, hvilken uddannelse, jeg skulle på, og en anden ting var, at jeg her måske havde muligheden for at komme til at leve af badminton engang. Så en kombination af at skulle finde sig selv og interesser før en længerevarende uddannelse skulle startes og stadig forfølge drømmen om, at badminton skulle være mit levebrød.

Hvorfor valgte du badmintontræneruddannelsen?

Drømmen om at blive så god en træner, at man måske en dag kunne for lov at arbejde med spillere på højeste internationale niveau og måske endda leve af det, når nu mine ben ikke selv kunne holde til at spille spillet længere.

Hvilke fag blev du undervist i under dit højskoleophold?

Man bliver undervist i mange fag på højskolen. Et er sit hovedfag, som man har flere gange om ugen, hvor man intenst kan dykke ned i sin hobby og nørde med små detaljer i sporten. Her var det for mit vedkommende badminton. Derudover er der en masse personudviklende fag som præsentation og formidling, demokratisk forum og andre debatfag, hvor nye perspektiver sættes på den verden vi lever i. Og til sidst er der en masse undervisning omkring træningslære og om, hvordan man bliver en god træner i eksempelvis anatomi, fysiologi, psykologi, pædagogik osv. Så en masse hovedfag krydret med fællesfag, der sigter mod at skabe en hel og god træner og til sidst personudviklende fag, der sætter alt i større perspektiver i det store samfund.

Hvordan har dit indtryk af undervisningen været?

I undervisningen var der plads til den enkelte, og der var plads til at den enkelte kunne udvikle sig optimalt grundet den intense undervisning, og grundet at alle eleverne har valgt skolen af interesse, og derfor ligger der et andet engagement hos ens medstuderende end i gymnasiet eksempelvis. Samtidig var fagligheden meget høj grundet dygtige undervisere, som er eksperter indenfor deres felt. Og dette var det store plus, da disse undervisere ikke bare kunne undervise ud fra pensum, men de kunne sætte oplevelser og andre perspektiver på pensum grundet de erfaringer disse undervisere selv har gjort under eksempelvis OL, VM og EM.

Hvordan er dit samlede indtryk af Aalborg Sportshøjskole?

At det er en skole med plads til alle og fællesskabet. Hvor fællesskabet skal fungere og vokse, men der er samtidig plads til at den enkelte også kan have fokus på sig selv og derved kan også selv kan udvikle sig. Samtidig er mit indtryk at det faglige niveau er så højt, at har man en hobby eller en interesse, og man har et ønske om måske at gøre denne til sit levebrød, så er Aalborg Sportshøjskole stedet.

Hvad har din(e) bedste oplevelse under opholdet været?

Fantastisk studietur til All England, hvor man kom lidt med bag kulisserne og så, hvordan sådan en stor turnering løb af staben. Et 24 timers løb, hvor vi på en måde blev presset på vores egen måde, og samtidig blev rystet rigtig godt sammen med de andre elever. Undervisningen der altid var motiverede og spændende.

Hvad er de tre bedste ting ved at tage på højskole på Aalborg Sportshøjskole?

Underviserne. Fællesskabet og muligheden for at gøre sin hobby til sit job.

Hvordan bruger du de kompetencer, du tilegnede dig på Aalborg Sportshøjskole, i din hverdag i dag?

Jeg har gennem det sidste år arbejdet rigtig meget med badminton, og jeg har sågar næste udelukkende kunnet leve af badminton siden jeg stoppede på højskolen i forskellige sammenhænge med badminton men primært som træner. Tilmed har jeg været hyret ind på højskolen til at hjælpe med undervisningen for nogle fag grundet den høje faglighed vi elever kom ud med, så har vi kunnet gå ind og hjælpe med undervisningen i nogle fag, så man kunne være mere end 1 underviser på i de store fag, og dermed give en bedre oplevelse for de nye elever.


Senest opdateret: 31 aug 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-06-2016

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2015

Sådan kickstarter du din iværksætterdrøm

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere
Sidst opdateret 05-07-2019

Uddannelse og karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning fra folkeskolelærer til gymnasielærer. Hvis du kan lide at arbejde med mennesker, motivere andre og formidle så skal du overveje en uddannelse inden for undervisning.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby