Mød en transportbetjent studerende

Bliv inspireret af J.M., som studerer til transportbetjent, som bl.a. handler om transport og bevogtning af afsonere, anholdte og varetægtsfængslede. J.M. valgte uddannelsen hos Kriminalforsorgen, fordi det gav hende udfordringer, vekslende arbejdsopgaver, gode kollegaer og et godt arbejdsmiljø.

Læs mere om J.M. her!
Transportbetjent
Transportbetjent studerende
  • J.M.
  • Kriminalforsorgen
  • Varighed: 2 år

Hvad handler uddannelsen om?

Uddannelsen handler primært om transport og bevogtning af afsonere, anholdte og varetægtsfængslede. Vi kører og bevogter f.eks. den indsatte til retten og retsmødet, eller til tandlægen, andre lægebesøg uden for fængslet eller overfører indsatte til andre institutioner. 

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg ønskede en varieret arbejdsdag, med en vis uvished, når jeg møder på arbejde.

Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det er klart den meste velforberedte, organiserede og udrustende uddannelse jeg har gået på. Der bliver taget godt imod hver enkelte nye elev og meget dygtige undervisere, der kan svarer fyldestgørende og selv har meget erfaring fra jobbet.

Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen varer 2 år. Herunder 3 måneders skoleforløb og derefter 1 år og 9 måneders praktik i en af de tre transportenheder.

Hvordan er studiemiljøet på Kriminalforsorgen?

Der er fri adgang til computere på skolen. Der er veksling mellem oplæg, gruppe arbejde og åbne diskussioner i klassen. Det er min opfattelse at der er et rigtig godt samarbejde mellem elever generelt, både hos transportbetjent elever og fængselsbetjent elever. Der er opfølgende samtaler under uddannelse, hvorpå man kan drøfte evt. udfordringer, bekymringer eller anerkendelse af det gode arbejde og fremskridt.

Hvorfor valgte du Kriminalforsorgen som uddannelsesinstitution?

Kriminalforsorgen virkede til (og lever op til) at kunne give mig udfordringer i dagligdagen, vekslende arbejdsopgaver, gode kollegaer og et godt arbejdsmiljø. 

Hvordan har det været at gå til eksamen?

Min opfattelse af eksamen har været rigtig positiv. Eksamen har afspejlet undervisningen rigtig godt, således at man er klædt godt på til, at gennemføre eksamen tilfredsstillende. Derudover er der hjælp at hente fra kompetente undervisere, hvis man døjer med eksamensangst.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Orden og struktur på undervisningen og fra undervisere. Kompetente undervisere, der har kunne kombinere teori og praksis. Gode og imødekommende kollegaer. 

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Man skal nogle gange selv være opsøgende for at få prøvet alle typer opgaver eller for at få feedback på egen indsats/fremskridt. Det kræver for nogen en smule holdning, at man pålægger sig selv lidt ”lektier”, i form af at træne/øve/læse op på stof man har svært ved – såsom at øve greb eller pålægge håndjern på hinanden.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Man skal have et sind der rummer overskud til forskellighed, tålmodighed og en smule selvsikkerhed. Derudover løfter vi bedst opgaven ved at trække på hinandens forskelligheder, så anderledes erfaringer og personligheder bliver altid taget godt imod.

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Min fremtidsdrøm, før jeg startede i praktik var at læse videre til politibetjent, efter endt uddannelse. Efter mine første tre måneder i praktik, ser jeg kvaliteter i dette job, jeg ikke kan få hos politiet. Derfor ved jeg ikke på nuværende tidspunkt hvad mine fremtidsplaner for min karriere er. 


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din en lignende uddannelse her

Læs mere om Krminalforsorgen


Annoncer