Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en sygeplejerskestuderende
Sygeplejerskeuddannelsen
sygeplejerske
  • Michelle
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år

Hvad handler sygeplejerskeuddannelsen om? Hvad går den ud på? 

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.  

Hvorfor valgte du at starte på sygeplejerskeuddannelsen?

Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så langt tilbage jeg kan huske. Jeg begyndte derfor at læse Biologi på Københavns Universitet (KU). Efter et halvt års tid på KU, kunne jeg godt mærke, at interessen for studiet ikke rigtig var der. Jeg elskede studiemiljøet mere end det faglige. Jeg begyndte derfor at tænke i andre retninger. Jeg havde jo låst mig lidt fast på biologi, fordi det interesserede mig i gymnasiet. Men biologi omfatter jo mange forskellige grene, og i bund og grund handlede det nok om, at jeg ikke havde den store interesse for mange af de grene de underviste i på KU.

Jeg var mere interesseret i den del af biologien, der omfatter mennesket. Herunder anatomi, fysiologi og sygdomslære. Desuden havde jeg et ønske om, at være i et fag, hvor man arbejder med mennesker. Jeg besluttede derfor at søge ind på Sygeplejerskeuddannelsen efter 1 år på KU. Et pudsigt faktum er, at jeg som lille altid ønskede mig at være sygeplejerske, og at jeg gennem mit liv er blevet fortalt mange gange, at jeg ville være en god sygeplejerske. Nu har jeg 1 år tilbage til jeg er færdiguddannet, og jeg har hele vejen igennem følt, at jeg er i gang med det helt rigtige.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Da jeg som benævnt skiftede fra en anden uddannelse, var det en smule nervepirrende. For hvad nu hvis den her uddannelse heller ikke var mig? Heldigvis fik jeg en masse opbakning fra familie og venner, og der gik ikke lang tid efter studiestart, før jeg fik en helt anden følelse. Det var lige præcis det her jeg skulle læse. Jeg er utrolig glad for, at jeg tog det valg i sin tid. Jeg har været og er stadig utrolig glad for at læse til sygeplejerske. 


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Uddannelsen er en professionsbachelor på 3,5 år, som er opbygget af 7 semestre. De første 6 semestre er opbygget med både undervisning og en periode i klinik. Klinikkerne er med til at sikre, at man får opfyldt de forskellige EU-krav: børn, kirurgisk sygepleje, medicinsk sygepleje, psykiatrisk sygepleje og hjemmesygepleje. På 7 semester har man et valgfag og skal skrive sin bachelor. 


Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er godt. Jeg har en god og sød studiegruppe, hvor vi får god læring af at sparre med hinanden.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Der findes to uddannelsesinstitutioner i Storkøbenhavn hvor man kan læse til sygeplejerske. Den ene er Københavns Professionshøjskole på Nørrebro, og den anden er Diakonissestiftelsen på Frederiksberg. Dengang jeg skulle søge, havde jeg en kollega som gik på Københavns Professionshøjskole og var glad for det. Så derfor valgte jeg at søge samme sted.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Vi møder mange forskellige eksamensformer på uddannelsen. Herunder skiftlige eksamener i form af for eksempel opgaveskrivning og multiple choice, og mundtlige eksamener både individuelt og i grupper. Helt generelt synes jeg, at mine oplevelser med eksamen har været rigtig gode.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • At man er så meget i klinik. Herved kan man understøtte det man lærer i undervisningen, med noget man ser i praksis.
  • At du allerede efter 2. semester har mulighed for at søge et studierelevant job.
  • At underviserne er dygtige, kompetente og gode til at lære fra sig.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det kan være udfordrende at balancere klinik, studie job(s) og privatliv. Specielt hvis man gerne vil præstere 100 procent på alle parametre. Når man er i klinik, er det ulønnet og minimum 30 timer om ugen. Hertil kommer diverse opgaver, der skal afleveres og fremlægges. Det kan være hårdt når man også skal passe sit arbejde ved siden af, værne om sit privatliv, være en god kæreste, datter, søster mm. Jeg arbejder måske også for meget, men jeg elsker mine to studierelevante jobs. Jeg har derfor ofte i klinikperioderne, måtte erkende, at jeg ikke kan det hele. Og det er okay. Desuden kan uddannelsen i sig selv selvfølgelig være udfordrende, men det hører jo med til processen når man lærer noget nyt! 


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg vil bare sige gør det, hvis du på et tidspunkt har overvejet at læse til sygeplejerske, eller hvis du bare ønsker at hjælpe og gøre en forskel for andre mennesker (kliche, i know!). Det er en uddannelse med et hav af muligheder og en masse forskellige specialer man kan arbejde indenfor. Desuden er der rig mulighed for videreuddannelse, f.eks. til specialsygeplejerske eller hvis man ønsker at læse en kandidat.  


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Jeg ser helt sikkert mig selv i den sekundære sektor på hospitalerne, og lige nu arbejder jeg med ældre mennesker på mit ene job og med børn på mit andet job. Og jeg knuselsker begge dele. I fremtiden drømmer jeg om at tage en specialuddannelse, og tiden må vise hvilken det bliver.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet sygeplejerske? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din sygeplejerskeuddannelse

Læs mere om Københavns Professionshøjskole

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en studerende i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier

Cecilie læser kandidat i Strategisk Kommunikation og Digitale Medier på Roskilde Universitet. Hun drømmer om at arbejde med kommunikation og markedsføring, når hun er færdig med sin uddannelse! Bliv klogere på, hvordan det er at gå på uddannelsen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere