Mød en pædagogisk assistent studerende

Katja vil gerne arbejde med unge og voksne inden for socialområdet, og har derfor valgt at studere til pædagogisk assistent på SOSU H. Her lærer hun b.la. at arbejde med mennesker, og hjælpe dem på vej videre i livet. Klik og læs mere om Katjas oplevelse af hendes uddannelse. 
Pædagogisk assistent
SOSU H
  • Katja
  • SOSU H
  • Varighed: 2,5 år

Hvad handler uddannelsen om? 

Den handler om at lære at arbejde med børn og unge i børnehaven, skolen eller SFO. Det handler meget om mennesker og kunne hjælpe dem på vej i livet.

Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Nu har jeg prøvet lidt forskelligt førhen. Jeg har altid vidst, at jeg skulle arbejde med mennesker og være der for andre. Så det at kunne hjælpe andre og gøre deres hverdag lettere, betyder meget for mig. Herudover valgte jeg uddannelsen, da fremtidsplaner og muligheder, står meget bedre med denne uddannelse.

Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Det har været utroligt spændende. Man møder mange forskellige mennesker, og det som SOSU H står for er forskellighed. Det vægter de meget højt, og det kan man godt mærke, ift. forskellige aldersgrupper, hvor vi kommer fra, og hvem vi er.

Hvordan er uddannelsen opbygget?

Vi er startet på grundforløbet, og hvis man er så heldig at finde praktikplads, så kan man komme ind på hovedforløbet. Så veksler det mellem hovedforløb og praktik, som enten er i en vuggestue, børnehave, skole, SFO eller klub.

Hvordan er studiemiljøet?

Det er så fint. Nu har det været svært pga. corona at få det til at hænge sammen, når man har været hjemme på Teams. Men jeg synes, at det fungerer meget godt, og vi får nogle forskellige opgaver for, når vi sidder sammen i klasse. Så der er et godt studiemiljø her.

Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har ikke været til eksamen endnu. Nu er jeg også uddannet frisør, så det er nok noget i den stil, hvor man læser op på de emner/temaer, som man har haft på uddannelsen. Så jeg tænker, at det er det, som man er oppe i og forsvare. Af erfaringer fra tidligere synes jeg, at det har været en fin måde at gøre det på. Det er meget spændende og lærerigt.

Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Det er det der med at have med mennesker at gøre
  • At man selv udvikler sig rigtig meget
  • At man lærer at benytte sig af hinandens kompetencer og ressourcer

Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Nu synes jeg ikke, at der har været nogle udfordringer. Men kan forestille mig, at det kan være udfordrende at arbejde med det i praksis, hvis ikke man har prøvet det før. Nu har jeg selv prøvet at arbejde i en børnehave, så jeg har mærket det ind på livet.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Det vigtigste er, at man lige prøver det af først. Det vil sige, at man har arbejdet som pædagogiskmedhjælper eller på en anden måde har haft med mennesker at gøre. Derudover synes jeg, at man skal følge sin mavefornemmelse, og kaste sig ud i det og se hvor det kan føre én hen.

Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit

drømmejob?

Jeg vil gerne have med unge og voksne at gøre, måske inden for socialområdet. Ellers så tror jeg sådan noget som krisecenter eller noget helt tredje med udviklingshæmmede, som jeg også er meget interesseret i.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder inden for Pædagogisk assistent? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din Pædagogisk assistent uddannelse

Læs mere om SOSU H


Annoncer