Mød en multimediedesignstuderende
Multimediedesignstuderende
  • Johanne
  • Erhvervsakademiet Aarhus
  • Varighed: 2 år


Hvad handler multimediedesignuddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Vi arbejder stort set altid med virkelige cases med problemstillinger som vi skal løse.


Hvorfor valgte du at starte på multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus?

Jeg valgte at starte på multimediedesign, fordi jeg altid har lært bedst ved at arbejde både teoretisk og praktisk. Jeg har været meget i tvivl om, hvor jeg skulle læse, da jeg altid har set mig selv som en ”uni”-pige og at det var det rigtige valg. Men jeg kunne mærke, at det ikke føltes rigtig for mig, og derfor undersøgte jeg andre muligheder indenfor IT, marketing og medie-uddannelser. Da jeg havde læst om Erhvervsakademi Aarhus, tog jeg derud og talte med en vejleder om multimediedesign, og var virkelig begejstret for både uddannelsen og studiemiljøet. Jeg har altid brændt for at skabe, forbedre eller optimere koncepter, og det at kunne gøre noget bedre og føre det i en positiv retning. Og det må man sige at vi gøre på denne her uddannelse!


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det var en rigtig god start med en rigtig god klasse. Vi var meget forskellige, men ønskede alle at få et godt socialt fællesskab, så det dyrkede vi virkelig meget. Man skal ikke forvente at opstarten er lige som på universitetet, hvor der er sat 2 uger af til den vildeste introuge. Der er sat én uge af med fede aktiviteter og tutorer, og så handler det om selv at tage ansvar for at bidrage og deltage, så klassen har et godt sammenhold inden undervisningen starter.


Hvordan er multimediedesignuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op om fire semestre. De første to semestre handler om at få hele værkstøjskassen ift. design og programmering af digitale brugergrænseflader- og digital indhold.

På det tredje semester kan du vælge et af følgende valgfag: Frontend udvikling. Content creation og UX. På fjerde semester skal man i praktik i en virksomhed eller sin egen virksomhed og derefter skrive sin hovedopgave.


Hvordan er studiemiljøet på multimediedesignuddannelsen?

Studiemiljøet er rigtig godt. Du er i en klasse, hvor man fast er 25-30 mennesker, så man får et rigtig godt forhold til hinanden. Skolen og aktivitetsudvalget, der hedder Protolap, afholder en masse aktiviteter, fredagsbare og workshops, så du får alle muligheder for et godt studiemiljø. Men vigtigst af alt er dit eget engagement og bidrag til fællesskabet!


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har faktisk været nogle rigtige gode oplevelser. Eksamensperioderne er dog travle, hvor vi stort set altid skulle aflevere både en skriftlig rapport, designe og udvikle et produkt som vi skulle eksamineres i mundtligt. Jeg har aldrig brudt mig om mundtlige eksaminer, men uddannelsen gør, at vi prøver flere forskellige mundtlige eksamensformer - både individuelt, i gruppe og som fremlæggelse foran klassen eller klasser, og det har virkelig styrket mine mundtlige præsentationer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er, hvor meget vi lærer på meget kort tid, den teoretiske undervisning kombineret med det praktiske arbejde og det moderne arbejdsmiljø.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Noget jeg synes, der har været udfordrende ved uddannelsen er, at der er enormt mange projekter med deadlines og afleveringer. Det er selvfølgelig fedt da vi så får brugt undervisningen i praksis, men det kan til tider være hårdt hele tiden at skulle præstere og levere så ofte. I de perioder er det vigtigt bare holde ud, for det gavner en i sidste ende, og man skal nok komme i mål med det hele alligevel.

For nogle har det været meget udfordrende, at vi skulle i skole hver dag fra 8-14 cirka. Selve undervisningen er virkelig vigtigt, for at kunne få det optimale ud af undervisningen og generelt gennemføre uddannelsen. Jeg synes det har været rart, for så har jeg jeg haft en rytme i hverdagen.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg har været enormt glad for min uddannelse og jeg har lært rigtig meget på trods af, at uddannelsen kun er 2 år. Et godt råd ville være at være nysgerrig og open minded på nye retninger på uddannelsen. Jeg startede med at tro at jeg ville gå content og marketingretningen og ALDRIG kode. Men det er endt med at jeg valgte frontend udvikling på tredje semester og har været enormt glad for det og de mange muligheder det har givet mig fremadrettet!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

På grund af mit valgfag på tredje semester om frontend udvikling og UX design drømmer jeg om at komme ind i bureauverdenen og blive en kanon dygtig UX designer. Jeg har fået en enormt god tværfaglighed mellem UX-design og frontend udvikling, og det tror jeg kan gavne mig meget i min fremtidige karriere.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet multimediedesigner? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønFind din uddannelse inden for multimediedesign

Læs mere om Erhvervsakademiet Aarhus

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andre har fundet de ...
Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien? Fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 16-09-2015

Hvad er en EUX-uddannelse?

Er du splittet i valget mellem en erhvervsuddannelse eller gymnasiet? Med den nye EUX-uddannelse behøver du ikke at vælge længere. Nu kan du få en studentereksamen samtidig med, at du bliver f.eks. tømrer, murer eller noget helt tredje på en teknisk skole. Få overblik over dine muligheder med EUX her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Hvis du interesserer dig for kreative områder som design, dans, musik, teater, indretning eller mode, så kan du måske gøre din interesse til din levevej ved at vælge en uddannelse inden for design, stil og kreative fag. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Hvordan bliver man psykolog efter pædagoguddannelse?

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse? Her finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Se nogle af dine muligheder for online uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Hvad kan man med en EUD?

Med en erhvervsuddannelse får du den faglige viden, der skal til for at arbejde ude i den virkelige verden, samtidigt med at du kommer i praktik i en virksomhed og prøver tingene af selv. Læs om dine muligheder her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Virtual event: Hvorfor vælge hybrid formatet?

Er der noget, vi har lært med pandemi, nedlukning og restriktioner, så er det, at vi er nødt til at være fleksible og agile. I den forbindelse er virtuel undervisning og virtuelle events virkelig blevet en ting, og noget særligt uddannelsesudbydere er blevet bevidste om. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi. 

Læs mere