Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en multimediedesignstuderende
Multimediedesignstuderende
  • Johanne
  • Erhvervsakademiet Aarhus
  • Varighed: 2 år


Hvad handler multimediedesignuddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Vi arbejder stort set altid med virkelige cases med problemstillinger som vi skal løse.


Hvorfor valgte du at starte på multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus?

Jeg valgte at starte på multimediedesign, fordi jeg altid har lært bedst ved at arbejde både teoretisk og praktisk. Jeg har været meget i tvivl om, hvor jeg skulle læse, da jeg altid har set mig selv som en ”uni”-pige og at det var det rigtige valg. Men jeg kunne mærke, at det ikke føltes rigtig for mig, og derfor undersøgte jeg andre muligheder indenfor IT, marketing og medie-uddannelser. Da jeg havde læst om Erhvervsakademi Aarhus, tog jeg derud og talte med en vejleder om multimediedesign, og var virkelig begejstret for både uddannelsen og studiemiljøet. Jeg har altid brændt for at skabe, forbedre eller optimere koncepter, og det at kunne gøre noget bedre og føre det i en positiv retning. Og det må man sige at vi gøre på denne her uddannelse!


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det var en rigtig god start med en rigtig god klasse. Vi var meget forskellige, men ønskede alle at få et godt socialt fællesskab, så det dyrkede vi virkelig meget. Man skal ikke forvente at opstarten er lige som på universitetet, hvor der er sat 2 uger af til den vildeste introuge. Der er sat én uge af med fede aktiviteter og tutorer, og så handler det om selv at tage ansvar for at bidrage og deltage, så klassen har et godt sammenhold inden undervisningen starter.


Hvordan er multimediedesignuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op om fire semestre. De første to semestre handler om at få hele værkstøjskassen ift. design og programmering af digitale brugergrænseflader- og digital indhold.

På det tredje semester kan du vælge et af følgende valgfag: Frontend udvikling. Content creation og UX. På fjerde semester skal man i praktik i en virksomhed eller sin egen virksomhed og derefter skrive sin hovedopgave.


Hvordan er studiemiljøet på multimediedesignuddannelsen?

Studiemiljøet er rigtig godt. Du er i en klasse, hvor man fast er 25-30 mennesker, så man får et rigtig godt forhold til hinanden. Skolen og aktivitetsudvalget, der hedder Protolap, afholder en masse aktiviteter, fredagsbare og workshops, så du får alle muligheder for et godt studiemiljø. Men vigtigst af alt er dit eget engagement og bidrag til fællesskabet!


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har faktisk været nogle rigtige gode oplevelser. Eksamensperioderne er dog travle, hvor vi stort set altid skulle aflevere både en skriftlig rapport, designe og udvikle et produkt som vi skulle eksamineres i mundtligt. Jeg har aldrig brudt mig om mundtlige eksaminer, men uddannelsen gør, at vi prøver flere forskellige mundtlige eksamensformer - både individuelt, i gruppe og som fremlæggelse foran klassen eller klasser, og det har virkelig styrket mine mundtlige præsentationer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er, hvor meget vi lærer på meget kort tid, den teoretiske undervisning kombineret med det praktiske arbejde og det moderne arbejdsmiljø.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Noget jeg synes, der har været udfordrende ved uddannelsen er, at der er enormt mange projekter med deadlines og afleveringer. Det er selvfølgelig fedt da vi så får brugt undervisningen i praksis, men det kan til tider være hårdt hele tiden at skulle præstere og levere så ofte. I de perioder er det vigtigt bare holde ud, for det gavner en i sidste ende, og man skal nok komme i mål med det hele alligevel.

For nogle har det været meget udfordrende, at vi skulle i skole hver dag fra 8-14 cirka. Selve undervisningen er virkelig vigtigt, for at kunne få det optimale ud af undervisningen og generelt gennemføre uddannelsen. Jeg synes det har været rart, for så har jeg jeg haft en rytme i hverdagen.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg har været enormt glad for min uddannelse og jeg har lært rigtig meget på trods af, at uddannelsen kun er 2 år. Et godt råd ville være at være nysgerrig og open minded på nye retninger på uddannelsen. Jeg startede med at tro at jeg ville gå content og marketingretningen og ALDRIG kode. Men det er endt med at jeg valgte frontend udvikling på tredje semester og har været enormt glad for det og de mange muligheder det har givet mig fremadrettet!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

På grund af mit valgfag på tredje semester om frontend udvikling og UX design drømmer jeg om at komme ind i bureauverdenen og blive en kanon dygtig UX designer. Jeg har fået en enormt god tværfaglighed mellem UX-design og frontend udvikling, og det tror jeg kan gavne mig meget i min fremtidige karriere.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet multimediedesigner? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønFind din uddannelse inden for multimediedesign

Læs mere om Erhvervsakademiet Aarhus

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Mød en Design og Businessstuderende

Amalie læser uddannelsen Design og Business med speciale i Branding og Marketing management. Hun lærer blandt andet om at udvikle kreative brandstrategier, kampagner og events, samt at bruge de rette markedsføringskanaler til at sprede et budskab. Er det lige noget for dig? Så læs Amalies interview om hendes uddannelse her!

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Svar på optagelse

Vi guider dig her til, hvad der sker, når du får svar om optagelse på dit drømmestudie.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 01-12-2020

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2021

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? 

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere