Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en multimediedesignstuderende
Multimediedesignstuderende
  • Johanne
  • Erhvervsakademiet Aarhus
  • Varighed: 2 år


Hvad handler multimediedesignuddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Vi arbejder stort set altid med virkelige cases med problemstillinger som vi skal løse.


Hvorfor valgte du at starte på multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus?

Jeg valgte at starte på multimediedesign, fordi jeg altid har lært bedst ved at arbejde både teoretisk og praktisk. Jeg har været meget i tvivl om, hvor jeg skulle læse, da jeg altid har set mig selv som en ”uni”-pige og at det var det rigtige valg. Men jeg kunne mærke, at det ikke føltes rigtig for mig, og derfor undersøgte jeg andre muligheder indenfor IT, marketing og medie-uddannelser. Da jeg havde læst om Erhvervsakademi Aarhus, tog jeg derud og talte med en vejleder om multimediedesign, og var virkelig begejstret for både uddannelsen og studiemiljøet. Jeg har altid brændt for at skabe, forbedre eller optimere koncepter, og det at kunne gøre noget bedre og føre det i en positiv retning. Og det må man sige at vi gøre på denne her uddannelse!


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det var en rigtig god start med en rigtig god klasse. Vi var meget forskellige, men ønskede alle at få et godt socialt fællesskab, så det dyrkede vi virkelig meget. Man skal ikke forvente at opstarten er lige som på universitetet, hvor der er sat 2 uger af til den vildeste introuge. Der er sat én uge af med fede aktiviteter og tutorer, og så handler det om selv at tage ansvar for at bidrage og deltage, så klassen har et godt sammenhold inden undervisningen starter.


Hvordan er multimediedesignuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op om fire semestre. De første to semestre handler om at få hele værkstøjskassen ift. design og programmering af digitale brugergrænseflader- og digital indhold.

På det tredje semester kan du vælge et af følgende valgfag: Frontend udvikling. Content creation og UX. På fjerde semester skal man i praktik i en virksomhed eller sin egen virksomhed og derefter skrive sin hovedopgave.


Hvordan er studiemiljøet på multimediedesignuddannelsen?

Studiemiljøet er rigtig godt. Du er i en klasse, hvor man fast er 25-30 mennesker, så man får et rigtig godt forhold til hinanden. Skolen og aktivitetsudvalget, der hedder Protolap, afholder en masse aktiviteter, fredagsbare og workshops, så du får alle muligheder for et godt studiemiljø. Men vigtigst af alt er dit eget engagement og bidrag til fællesskabet!


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har faktisk været nogle rigtige gode oplevelser. Eksamensperioderne er dog travle, hvor vi stort set altid skulle aflevere både en skriftlig rapport, designe og udvikle et produkt som vi skulle eksamineres i mundtligt. Jeg har aldrig brudt mig om mundtlige eksaminer, men uddannelsen gør, at vi prøver flere forskellige mundtlige eksamensformer - både individuelt, i gruppe og som fremlæggelse foran klassen eller klasser, og det har virkelig styrket mine mundtlige præsentationer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er, hvor meget vi lærer på meget kort tid, den teoretiske undervisning kombineret med det praktiske arbejde og det moderne arbejdsmiljø.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Noget jeg synes, der har været udfordrende ved uddannelsen er, at der er enormt mange projekter med deadlines og afleveringer. Det er selvfølgelig fedt da vi så får brugt undervisningen i praksis, men det kan til tider være hårdt hele tiden at skulle præstere og levere så ofte. I de perioder er det vigtigt bare holde ud, for det gavner en i sidste ende, og man skal nok komme i mål med det hele alligevel.

For nogle har det været meget udfordrende, at vi skulle i skole hver dag fra 8-14 cirka. Selve undervisningen er virkelig vigtigt, for at kunne få det optimale ud af undervisningen og generelt gennemføre uddannelsen. Jeg synes det har været rart, for så har jeg jeg haft en rytme i hverdagen.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg har været enormt glad for min uddannelse og jeg har lært rigtig meget på trods af, at uddannelsen kun er 2 år. Et godt råd ville være at være nysgerrig og open minded på nye retninger på uddannelsen. Jeg startede med at tro at jeg ville gå content og marketingretningen og ALDRIG kode. Men det er endt med at jeg valgte frontend udvikling på tredje semester og har været enormt glad for det og de mange muligheder det har givet mig fremadrettet!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

På grund af mit valgfag på tredje semester om frontend udvikling og UX design drømmer jeg om at komme ind i bureauverdenen og blive en kanon dygtig UX designer. Jeg har fået en enormt god tværfaglighed mellem UX-design og frontend udvikling, og det tror jeg kan gavne mig meget i min fremtidige karriere.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet multimediedesigner? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og lønFind din uddannelse inden for multimediedesign

Læs mere om Erhvervsakademiet Aarhus

Senest opdateret: 14 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Tag i praktik i udlandet

Rejs til fjerne himmelstrøg og få praktisk erfaring på din uddannelse samtidig. I artiklen her møder du fire tidligere udlandspraktikanter, som alle er enige om én ting: Tag afsted og få en oplevelse for livet!

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Hvordan bliver man dyrlæge?

Som dyrlæge har mulighed for at arbejde med dyr, deres sundhed og dyrevelfærd. Men hvordan bliver du dyrlæge? Find dine mange muligheder her. 

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Sådan kommer du ind på drømmestudiet

For nogle, er fordelingen af studiepladser svær at forstå, for hvordan er det lige, at man bliver fordelt blandt de danske videregående uddannelser?

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 27-02-2017

Der bliver højere til uddannelsesloftet

I efteråret så uddannelsesloftet dagens lys under store protester. Med begrænsningen af dobbeltuddannelse på samme eller lavere niveau, fangede bordet pludselig og studievalget blev definitivt. Nu er der gode nyheder på vej. Med en ny aftale bliver der højere til uddannelsesloftet. Læs her hvordan.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 13-10-2016

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til fx pædagog, lærer eller psykolog være noget for dig.Selvom uddannelserne er forskellige, har jobs inden for dette område det til fælles, at du skal have lyst til at være sammen med andre mennesker - både børn og voksne - og arbejde tæt sammen med dem.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere