Mød en lærerstuderende

Cecilie har lige siden hun selv gik på efterskole drømt om at undervise efterskoleelever. Derfor begyndte hun på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole for at forfølge sin drøm! Læs her om Cecilie oplevelse af studiet.




Læreruddannelsen
lærer
  • Cecilie
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler læreruddannelsen om?

Uddannelsen uddanner dig til at blive folkeskolelærer, hvorefter du kan undervise børn og unge mennesker både på folkeskoler, privatskoler, specialskoler og efterskoler. Når man starter på uddannelsen skal man vælge tre hovedfag som man gerne vil følge og specialisere sig i, hvor jeg har valgt matematik, idræt og fysik/kemi. Dette betyder, at når jeg er færdig med min uddannelse kan jeg undervise i de tre fag.


Hvorfor valgte du at starte på læreruddannelsen?

Jeg har længe gerne ville arbejde på en efterskole og for at kunne dette skulle jeg tage en uddannelse til folkeskolelærer – og her er jeg så i dag.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Virkelig godt! I introugerne er der en kæmpe fest, hvor man lærer sine medstuderende bedre at kende samt en masse andet socialt. Derudover starter man i en fast klasse (sin hovedfagsklasse) og har fag sammen med dem i de første to år.


Hvordan er læreruddannelsen opbygget?

Den er opbygget således at man skal vælge 3 fag og et af dem skal være ens hovedfag, som tager 2 år (4 moduler/semester) og de 2 andre fag tager 1 ½ år (3 moduler/semester). Derudover skal man have 4 moduler/semester Pædagogisklærings-fag og de er inddelt i PL1, PL2, PL3 og PL4, der til sidst munder ud i en eksamen. I løbet af sin uddannelse vælger man 3 specialiseringsmodul, som tager 1 modul/semester. Hertil har man KLM (Kristendomskundskab, Livsoplysning, medborgerskab) på 1 modul/semester samt BA1 (Bachelor). Derudover har man tre praktikforløb under sin uddannelse, der løber ind imellem undervisningen.


Hvordan er studiemiljøet på læreruddannelsen?

Studiemiljøet på læreruddannelsen er ret godt. Der er både foreninger, KP-festival, fællessamlinger, Humlen (fredagscafe), og alle er i mødekommende og har bare lyst til at lære hinanden bedre at kende.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Da jeg startede på uddannelsen, hed den UCC (Uddannelse Campus Carlsberg), men jeg valgte at læse på den uddannelsesinstitution, da skolen var forholdsvis ny og lå et godt sted i forhold til hvor jeg bor.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

I mine sideløbende fag er det ganske fint at gå til eksamen. Men de fag du skal undervise i handler det meget om, hvad du kan i netop det fag og ikke så meget om du kan koble teori og det du har lært i din egen undervisning ud i din undervisning som kommende skolelærer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Man har en fast lærer som underviser, hvilket betyder, der er klasseundervisning og ikke forelæsning.
  • Man har for det meste kun 12 timer fysisk undervisning på skolen. (dvs. man har ”fri” 2 gange om ugen og har undervisning 3 gange om ugen)
  • Det er en stor uddannelsesinstitution, og der foregår en masse sociale arrangementer.


Hvad kan være udfordrende ved læreruddannelsen?

Det kan være udfordrende, at vi ikke har særlig mange undervisningsgange til de forskellige fag. Især ved de selvvalgte fag kan man ofte blive lidt presset, da man kun har ca. 4 ½ time om ugen og man skal igennem ret meget.


Hvad er dit drømmejob?

Som sagt vil jeg jo rigtig gerne arbejde som lærer på en efterskole, og mit  drømmejob er at komme til at arbejde på en idrætsefterskole.



Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet lærer? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se flere læreruddannelser

Læs mere om Københavns Professionshøjskole


Annoncer