Mød en lærerstuderende
Læreruddannelsen
lærer
  • Cecilie
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler læreruddannelsen om?

Uddannelsen uddanner dig til at blive folkeskolelærer, hvorefter du kan undervise børn og unge mennesker både på folkeskoler, privatskoler, specialskoler og efterskoler. Når man starter på uddannelsen skal man vælge tre hovedfag som man gerne vil følge og specialisere sig i, hvor jeg har valgt matematik, idræt og fysik/kemi. Dette betyder, at når jeg er færdig med min uddannelse kan jeg undervise i de tre fag.


Hvorfor valgte du at starte på læreruddannelsen?

Jeg har længe gerne ville arbejde på en efterskole og for at kunne dette skulle jeg tage en uddannelse til folkeskolelærer – og her er jeg så i dag.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Virkelig godt! I introugerne er der en kæmpe fest, hvor man lærer sine medstuderende bedre at kende samt en masse andet socialt. Derudover starter man i en fast klasse (sin hovedfagsklasse) og har fag sammen med dem i de første to år.


Hvordan er læreruddannelsen opbygget?

Den er opbygget således at man skal vælge 3 fag og et af dem skal være ens hovedfag, som tager 2 år (4 moduler/semester) og de 2 andre fag tager 1 ½ år (3 moduler/semester). Derudover skal man have 4 moduler/semester Pædagogisklærings-fag og de er inddelt i PL1, PL2, PL3 og PL4, der til sidst munder ud i en eksamen. I løbet af sin uddannelse vælger man 3 specialiseringsmodul, som tager 1 modul/semester. Hertil har man KLM (Kristendomskundskab, Livsoplysning, medborgerskab) på 1 modul/semester samt BA1 (Bachelor). Derudover har man tre praktikforløb under sin uddannelse, der løber ind imellem undervisningen.


Hvordan er studiemiljøet på læreruddannelsen?

Studiemiljøet på læreruddannelsen er ret godt. Der er både foreninger, KP-festival, fællessamlinger, Humlen (fredagscafe), og alle er i mødekommende og har bare lyst til at lære hinanden bedre at kende.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Da jeg startede på uddannelsen, hed den UCC (Uddannelse Campus Carlsberg), men jeg valgte at læse på den uddannelsesinstitution, da skolen var forholdsvis ny og lå et godt sted i forhold til hvor jeg bor.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

I mine sideløbende fag er det ganske fint at gå til eksamen. Men de fag du skal undervise i handler det meget om, hvad du kan i netop det fag og ikke så meget om du kan koble teori og det du har lært i din egen undervisning ud i din undervisning som kommende skolelærer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Man har en fast lærer som underviser, hvilket betyder, der er klasseundervisning og ikke forelæsning.
  • Man har for det meste kun 12 timer fysisk undervisning på skolen. (dvs. man har ”fri” 2 gange om ugen og har undervisning 3 gange om ugen)
  • Det er en stor uddannelsesinstitution, og der foregår en masse sociale arrangementer.


Hvad kan være udfordrende ved læreruddannelsen?

Det kan være udfordrende, at vi ikke har særlig mange undervisningsgange til de forskellige fag. Især ved de selvvalgte fag kan man ofte blive lidt presset, da man kun har ca. 4 ½ time om ugen og man skal igennem ret meget.


Hvad er dit drømmejob?

Som sagt vil jeg jo rigtig gerne arbejde som lærer på en efterskole, og mit  drømmejob er at komme til at arbejde på en idrætsefterskole.Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet lærer? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se flere læreruddannelser

Læs mere om Københavns Professionshøjskole

Senest opdateret: 23 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 23-08-2022

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2022

Jobs med højeste og laveste ledighed: 2016

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Guide - Bliv bartender

Vil du gerne være bartender? Tag et bartender kursus og få et bartender job fyldt med oplevelser. Som bartender får du hele verden som arbejdsplads. Det er ofte at bartendere søges i de varme lande, hvis du er til sol og strand. Se dine muligheder i guiden.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan bliver du klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet via kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2022

Annika valgte HD i stedet for bacheloren: “Det, du lærer i dag, kan du bruge i morgen”

Annika Borbye Omraninejhad kom skævt ind på studielivet i gymnasiet, men tog revanche på CBS’ HD-uddannelse, hvor hun kunne studere, mens hun gjorde karriere.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2021

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Dine muligheder som makeup artist

Være en del af den store dag og lægge makeup på den kommende brud, få Anders W. Berthelsen til at ligne Bamse, arbejde med modellerne på catwalken eller noget helt fjerde. Lyder det som drømmen for dig? Dette kunne meget vel være nogle af de muligheder, der åbner sig med en makeup artist uddannelse.

Læs mere