Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en lærerstuderende
Læreruddannelsen
lærer
  • Cecilie
  • Københavns Professionshøjskole
  • Varighed: 3 ½ år


Hvad handler læreruddannelsen om?

Uddannelsen uddanner dig til at blive folkeskolelærer, hvorefter du kan undervise børn og unge mennesker både på folkeskoler, privatskoler, specialskoler og efterskoler. Når man starter på uddannelsen skal man vælge tre hovedfag som man gerne vil følge og specialisere sig i, hvor jeg har valgt matematik, idræt og fysik/kemi. Dette betyder, at når jeg er færdig med min uddannelse kan jeg undervise i de tre fag.


Hvorfor valgte du at starte på læreruddannelsen?

Jeg har længe gerne ville arbejde på en efterskole og for at kunne dette skulle jeg tage en uddannelse til folkeskolelærer – og her er jeg så i dag.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse?

Virkelig godt! I introugerne er der en kæmpe fest, hvor man lærer sine medstuderende bedre at kende samt en masse andet socialt. Derudover starter man i en fast klasse (sin hovedfagsklasse) og har fag sammen med dem i de første to år.


Hvordan er læreruddannelsen opbygget?

Den er opbygget således at man skal vælge 3 fag og et af dem skal være ens hovedfag, som tager 2 år (4 moduler/semester) og de 2 andre fag tager 1 ½ år (3 moduler/semester). Derudover skal man have 4 moduler/semester Pædagogisklærings-fag og de er inddelt i PL1, PL2, PL3 og PL4, der til sidst munder ud i en eksamen. I løbet af sin uddannelse vælger man 3 specialiseringsmodul, som tager 1 modul/semester. Hertil har man KLM (Kristendomskundskab, Livsoplysning, medborgerskab) på 1 modul/semester samt BA1 (Bachelor). Derudover har man tre praktikforløb under sin uddannelse, der løber ind imellem undervisningen.


Hvordan er studiemiljøet på læreruddannelsen?

Studiemiljøet på læreruddannelsen er ret godt. Der er både foreninger, KP-festival, fællessamlinger, Humlen (fredagscafe), og alle er i mødekommende og har bare lyst til at lære hinanden bedre at kende.


Hvorfor valgte du Københavns Professionshøjskole som uddannelsesinstitution?

Da jeg startede på uddannelsen, hed den UCC (Uddannelse Campus Carlsberg), men jeg valgte at læse på den uddannelsesinstitution, da skolen var forholdsvis ny og lå et godt sted i forhold til hvor jeg bor.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

I mine sideløbende fag er det ganske fint at gå til eksamen. Men de fag du skal undervise i handler det meget om, hvad du kan i netop det fag og ikke så meget om du kan koble teori og det du har lært i din egen undervisning ud i din undervisning som kommende skolelærer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

  • Man har en fast lærer som underviser, hvilket betyder, der er klasseundervisning og ikke forelæsning.
  • Man har for det meste kun 12 timer fysisk undervisning på skolen. (dvs. man har ”fri” 2 gange om ugen og har undervisning 3 gange om ugen)
  • Det er en stor uddannelsesinstitution, og der foregår en masse sociale arrangementer.


Hvad kan være udfordrende ved læreruddannelsen?

Det kan være udfordrende, at vi ikke har særlig mange undervisningsgange til de forskellige fag. Især ved de selvvalgte fag kan man ofte blive lidt presset, da man kun har ca. 4 ½ time om ugen og man skal igennem ret meget.


Hvad er dit drømmejob?

Som sagt vil jeg jo rigtig gerne arbejde som lærer på en efterskole, og mit  drømmejob er at komme til at arbejde på en idrætsefterskole.Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet lærer? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Se flere læreruddannelser

Læs mere om Københavns Professionshøjskole

Senest opdateret: 23 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en humaniorastuderende

Josefine drømmer om at skrive og bruge sine færdigheder i det journalistiske felt. Hun bruger sin humanistiske bachelor til at få en større forståelse for mennesket og det, der gør os til. Mød Josefine her og læs, hvorfor hun har valgt at studere på Roskilde Universitet. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Kvote 2 på Psykologi - din guide til optagelse på psykologistudiet

Psykologistudiet er kendt for deres meget høje gennemsnit på Kvote 1, og derfor, kan vejen til psykologistudiet være via en kvote 2 ansøgning, find hele vores guide her. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2017

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Det at føle balance er meget individuelt, og derfor findes der ikke en fælles facitliste for alle.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2020

Skal du også gennem Kvote 2-nåleøjet?

Der er rift om studiepladserne på landets universiteter, og i 2018 var adgangskvotienterne højere end nogensinde. Læs derfor, hvordan du kommer igennem nåleøjet til Kvote 2 lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere