11 nov 2020

Mød en informationsteknologistuderende





Kandidat i Informationsteknologi

  • Frederik
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Varighed: 2 år



Hvad handler informationsteknologiuddannelsen om?

I grove træk så handler uddannelsen om at udvikle software og hardware. Hvilken en man gør mest af, afhænger helt af hvad man vælger at fokusere sin uddannelse på. Nogle af de ting man kan fokusere på, er bl.a. sikkerhed, kunstig intelligens, algoritmer og software engineering m.fl. hvor jeg har valgt at fokusere på de 3 sidste.


Hvorfor valgte du at starte på informationsteknologiuddannelsen?

Jeg var på mit andet sabbatår og kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle starte henne. Det eneste jeg vidste var, at jeg synes matematik var interessant, men at de uddannelser, der var meget matematik tunge, virkede lige i overkanten for mig. Jeg startede derfor på softwareteknologi simpelthen bare fordi jeg skulle komme i gang og se om jeg kunne finde noget, der interesserede mig. Min kandidat var så den mest naturlige overbygning der var software orienteret, hvilket var grunden til jeg valgte at fortsætte med den.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været fantastisk. Som sagt valgte jeg ikke uddannelsen fordi jeg var helt sikker på at det var det rigtige, men der gik meget kort tid efter at jeg startede til at jeg blev bidt af softwareudvikling. Og det bliver undervist fra bunden så selvom man ikke kender noget til det inden start, så kan man hurtigt komme på samme niveau som dem, der har lidt erfaring.


Hvordan er informationsteknologiuddannelsen opbygget?

Både bacheloren og kandidaten er bygget op på næsten den samme måde. De ECTS-point man skal opnå, bliver delt ind i 4 blokke. På bacheloren hedder de 4 blokke ”Naturvidenskabelige grundfag”, ”Projekter og almene fag”, ”Teknologiske linjefag”, ”Valgfrie kurser” og på kandidaten hedder de ”Generelle retningskompetencer ”, ”Teknologisk specialisering”, ”Speciale” og ”Valgfri kurser”. I de her blokke ligger der så kurser, hvor at du skal opnå ¼ af dine ECTS-points fra disse kurser. Du må dog selv bestemme hvilke kurser du tager inden for den blok. Der er dog nogle kurser der er obligatoriske, som fx det store matematikkursus. Derudover er det første semester også planlagt for dig.


Hvordan er studiemiljøet på informationsteknologiuddannelsen?

Studiemiljøet er fantastisk. I og med at DTU campus er så stort er det nærmest en lille by man er i. Derfor er der også 5-6 forskellige fredagsbarer samt kælderbaren som har åbent alle hverdage. Det er derfor meget nemt at finde en fest hver fredag hvis man vil det. Derudover er der også en masse aktiviteter man kan tilmelde sig derude, da der både er sportshold, fitness og andre faciliteter.


Hvorfor valgte du DTU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte DTU fordi jeg vidste at man her var sikker på at få kvalificeret og god undervisning. DTU er verdenskendt og man ved derfor at når man er færdiguddannet, så får man et stempel som er anerkendt og eftertragtet ude i arbejdsmiljøet. Derudover så synes jeg også at hele campus stemningen med at man går rundt i en mindre by, er fantastisk.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For en der ikke er særlig god til at gå til mundtlige eksamener så har eksamener på DTU passet mig rigtig godt. Rigtig mange eksamener inden for min uddannelse er nemlig skriftlige, selvom der selvfølgelig også er nogle mundtlige.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fredagsbarer og Sociale miljø er noget af det bedste! De første 2 år brugte jeg tæt på hver eneste fredag oppe i vores stamfredagsbar og spillede beer pong. Og så er det fedt med valgfrihed i forhold til kurser. ¼ af hele din uddannelse er valgfrie kurser. Dvs. du kan tage et hvilket som helst kursus, om du gerne vil vide noget om projektledelse eller biokemi eller specifikke kurser inden for fx softwareudvikling, så er det op til dig. Det giver en fantastisk frihed. Derudover er der god undervisning. Selvom dette selvfølgelig kan variere og der helt sikkert også er undervisning, der ikke er godt, så er kvaliteten af underviserne generelt rigtigt høje.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

De obligatoriske kurser der er, kan godt være hårde at komme igennem. Fordi man får titlen ”ingeniør”, er der nogle ting man skal kunne, fx skal man have kemi og fysik. Som en person der slet ikke fandt disse ting interessante, så har det været under disse kurser hvor jeg oftest har tænkt om det nu også er det rigtige jeg studerer. Dem er der dog heldigvis meget få af på kandidaten.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spørg de ældre studerende til råds. Det kan være svært at overskue, hvor gode kurserne er. Nogle gange kan det på beskrivelsen lyde hammer spændende, men så være forfærdeligt, fordi der er en specifik forelæser eller lign. Så hør de studerende, der har været der før dig om deres oplevelser. Har jeg gjort brug af meget. Mit andet råd er bare at finde dig en gruppe venner at følges sammen med. Man kommer til at have nogle lange aftener en gang i mellem ude på campus og så er det lidt sjovere, hvis man sidder der med nogle mennesker man godt kan lide. Så er det også nemmere at finde nogen at spille beer pong med.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Eftersom jeg er meget passioneret omkring softwareudvikling, så er det nok at blive ansat som softwareudvikler/arkitekt. Jeg sidder i øjeblikket som studentermedhjælper og laver netop dette. Der er dog rigtig mange aspekter inden for software som jeg finder interessant, så kunne se mig selv arbejde i mange forskellige stillinger. Jeg har ikke erfaring nok, til at kunne udelukke alt andet og vælge et drømmejob.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for software? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for informationsteknologi

Læs om uddannelserne på DTU

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-01-2023

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-10-2022

Joan Ørting fortæller om sex, nærhed og kærlighed

Studentum har sat Joan Ørting i stævne til en snak om sex, nærhed, selvværd og kærlighed – og ikke mindst om, hvad en uddannelse til sexolog, parterapeut eller selvværdsvejleder, indebærer og kan gøre for dig.

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2023

Svar på optagelse

Her guider vi dig igennem processen for, hvad der sker, når sløret bliver løftet for, om du kom ind på drømmeuddannelsen, én af dine andre prioriteter, eller om du er en af de uheldige, der desværre ikke kom ind på en uddannelse i år. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for pædagogik

Hvordan bliver man pædagog? I denne karriereguide bliver du klogere på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for det pædagogiske område. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for design

Hvordan bliver man designer? I denne karriereguide fortæller vi om dine muligheder hvad angår uddannelse, job og karriere inden for design lige fra mode over grafisk design til indretningsarkitektur. Det oplagte valg, hvis du elsker at være kreativ.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-07-2022

Sådan får du balance i dit (studie)liv

At finde balancen i sit studieliv kan være en udfordring. For hvor starter man egentlig, og hvad skal fylde i dit liv? Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Sådan får vi flere piger ind på erhvervsskolerne

Kønsfordelingen på erhvervsskolerne er stadig skæv. Vi har her hos studentum.dk spurgt tre eksperter, om hvordan vi får flere piger ind på erhvervsskolerne.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-05-2023

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi. 

Læs mere
Sidst opdateret 19-10-2022

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, hvis oprindelse går årtusinder tilbage. Men hvad er zoneterapi egentlig? Hvad kan det afhjælpe, og hvordan fungerer behandlingen i praksis? Det vil vi forsøge at give dig svaret på her sammen med Lene Schmidt fra Den Danske Zoneterapeutskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-05-2023

Hvad er forskellen på EUD og EUX?

Muligheder er mange, når du skal vælge din kommende uddannelse, og der kan nemt opstå forvirring. For hvad er en EUD? Hvad er en EUX? Hvad pokker er egentlig forskellen? Vi gør dig klogere på forskellen mellem EUD og EUX i denne artikel.

Læs mere