Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en informationsteknologistuderende

Kandidat i Informationsteknologi

  • Frederik
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Varighed: 2 årHvad handler informationsteknologiuddannelsen om?

I grove træk så handler uddannelsen om at udvikle software og hardware. Hvilken en man gør mest af, afhænger helt af hvad man vælger at fokusere sin uddannelse på. Nogle af de ting man kan fokusere på, er bl.a. sikkerhed, kunstig intelligens, algoritmer og software engineering m.fl. hvor jeg har valgt at fokusere på de 3 sidste.


Hvorfor valgte du at starte på informationsteknologiuddannelsen?

Jeg var på mit andet sabbatår og kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle starte henne. Det eneste jeg vidste var, at jeg synes matematik var interessant, men at de uddannelser, der var meget matematik tunge, virkede lige i overkanten for mig. Jeg startede derfor på softwareteknologi simpelthen bare fordi jeg skulle komme i gang og se om jeg kunne finde noget, der interesserede mig. Min kandidat var så den mest naturlige overbygning der var software orienteret, hvilket var grunden til jeg valgte at fortsætte med den.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været fantastisk. Som sagt valgte jeg ikke uddannelsen fordi jeg var helt sikker på at det var det rigtige, men der gik meget kort tid efter at jeg startede til at jeg blev bidt af softwareudvikling. Og det bliver undervist fra bunden så selvom man ikke kender noget til det inden start, så kan man hurtigt komme på samme niveau som dem, der har lidt erfaring.


Hvordan er informationsteknologiuddannelsen opbygget?

Både bacheloren og kandidaten er bygget op på næsten den samme måde. De ECTS-point man skal opnå, bliver delt ind i 4 blokke. På bacheloren hedder de 4 blokke ”Naturvidenskabelige grundfag”, ”Projekter og almene fag”, ”Teknologiske linjefag”, ”Valgfrie kurser” og på kandidaten hedder de ”Generelle retningskompetencer ”, ”Teknologisk specialisering”, ”Speciale” og ”Valgfri kurser”. I de her blokke ligger der så kurser, hvor at du skal opnå ¼ af dine ECTS-points fra disse kurser. Du må dog selv bestemme hvilke kurser du tager inden for den blok. Der er dog nogle kurser der er obligatoriske, som fx det store matematikkursus. Derudover er det første semester også planlagt for dig.


Hvordan er studiemiljøet på informationsteknologiuddannelsen?

Studiemiljøet er fantastisk. I og med at DTU campus er så stort er det nærmest en lille by man er i. Derfor er der også 5-6 forskellige fredagsbarer samt kælderbaren som har åbent alle hverdage. Det er derfor meget nemt at finde en fest hver fredag hvis man vil det. Derudover er der også en masse aktiviteter man kan tilmelde sig derude, da der både er sportshold, fitness og andre faciliteter.


Hvorfor valgte du DTU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte DTU fordi jeg vidste at man her var sikker på at få kvalificeret og god undervisning. DTU er verdenskendt og man ved derfor at når man er færdiguddannet, så får man et stempel som er anerkendt og eftertragtet ude i arbejdsmiljøet. Derudover så synes jeg også at hele campus stemningen med at man går rundt i en mindre by, er fantastisk.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For en der ikke er særlig god til at gå til mundtlige eksamener så har eksamener på DTU passet mig rigtig godt. Rigtig mange eksamener inden for min uddannelse er nemlig skriftlige, selvom der selvfølgelig også er nogle mundtlige.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fredagsbarer og Sociale miljø er noget af det bedste! De første 2 år brugte jeg tæt på hver eneste fredag oppe i vores stamfredagsbar og spillede beer pong. Og så er det fedt med valgfrihed i forhold til kurser. ¼ af hele din uddannelse er valgfrie kurser. Dvs. du kan tage et hvilket som helst kursus, om du gerne vil vide noget om projektledelse eller biokemi eller specifikke kurser inden for fx softwareudvikling, så er det op til dig. Det giver en fantastisk frihed. Derudover er der god undervisning. Selvom dette selvfølgelig kan variere og der helt sikkert også er undervisning, der ikke er godt, så er kvaliteten af underviserne generelt rigtigt høje.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

De obligatoriske kurser der er, kan godt være hårde at komme igennem. Fordi man får titlen ”ingeniør”, er der nogle ting man skal kunne, fx skal man have kemi og fysik. Som en person der slet ikke fandt disse ting interessante, så har det været under disse kurser hvor jeg oftest har tænkt om det nu også er det rigtige jeg studerer. Dem er der dog heldigvis meget få af på kandidaten.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spørg de ældre studerende til råds. Det kan være svært at overskue, hvor gode kurserne er. Nogle gange kan det på beskrivelsen lyde hammer spændende, men så være forfærdeligt, fordi der er en specifik forelæser eller lign. Så hør de studerende, der har været der før dig om deres oplevelser. Har jeg gjort brug af meget. Mit andet råd er bare at finde dig en gruppe venner at følges sammen med. Man kommer til at have nogle lange aftener en gang i mellem ude på campus og så er det lidt sjovere, hvis man sidder der med nogle mennesker man godt kan lide. Så er det også nemmere at finde nogen at spille beer pong med.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Eftersom jeg er meget passioneret omkring softwareudvikling, så er det nok at blive ansat som softwareudvikler/arkitekt. Jeg sidder i øjeblikket som studentermedhjælper og laver netop dette. Der er dog rigtig mange aspekter inden for software som jeg finder interessant, så kunne se mig selv arbejde i mange forskellige stillinger. Jeg har ikke erfaring nok, til at kunne udelukke alt andet og vælge et drømmejob.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for software? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for informationsteknologi

Læs om uddannelserne på DTU

Senest opdateret: 07 okt 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en jordbrugsøkonomistuderende

Tobias er kandidatstuderende på Agricultural Economics på Københavns Universitet. Uddannelsen er en økonomisk uddannelse, der beskæftiger sig med økonomi og policy making i især fødevare og landbrugsvirksomheder, såvel som økonomi i et internationalt perspektiv. Læs om, hvorfor Tobias har valgt netop denne uddannelsesvej!

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-04-2018

Vil du på højskole i dit sabbatår?

Et højskoleophold er sagen! Hvad enten du vil forbedre dit CV, finde dig selv og dyrke dine interesser eller bare have det sjovt med nye mennesker. Mød fem tidligere højskoleelever her og få deres gode råd og erfaringer. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-01-2018

Tvivler du på dit studie?

Er du startet på et studie, hvor du er blevet i tvivl, om det egentlig er det rigtige for dig? Studietvivl er ikke nødvendigvis en dårlig ting, den kan både være konstruktiv og hjælpe dig til at reflektere over dine valg og fravalg.

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2016

GMAT - trin for trin

Drømmer du om at studere business på kandidatniveau på nogle af verdens førende universiteter og business schools? Eller overvejer du måske en MBA? Så er der en god chance for, at GMAT testen står imellem dig og din drømmeuddannelse. Her guider vi dig igennem testen fra tilmelding til test score.

Læs mere
Sidst opdateret 11-07-2016

Ungdomspartierne om studievalg

Op til dette års kvote 1 deadline lancerede Uddannelses- og Forskningsminister Ulla Tørnæs (V) kampagnen ”Studievalg=Jobvalg”, der sætter spot på uddannelser med lav ledighed.  I foråret foretog vi en undersøgelse af, hvad der afgør studievalget for unge i Norden. Resultatet viste, at der ikke er mange blinde vinkler i studievalget anno 2016. Selvom unge først og fremmest vælger med hjertet, ...

Læs mere
Sidst opdateret 07-10-2020

Mød en kandidat i viksomheds- og arbejdslivsstudier

Ida læser Virksomhedsstudier og arbejdslisstudier på Roskilde Universitet. Virksomhedsstudier giver et indblik i organisation, ledelse og udvikling, hvor arbejdslivsstudier giver indsigt i arbejdslivet og arbejdets organisering ift. medarbejdernes identitetsdannelse.   

Læs mere