Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en informationsteknologistuderende

Kandidat i Informationsteknologi

  • Frederik
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Varighed: 2 årHvad handler informationsteknologiuddannelsen om?

I grove træk så handler uddannelsen om at udvikle software og hardware. Hvilken en man gør mest af, afhænger helt af hvad man vælger at fokusere sin uddannelse på. Nogle af de ting man kan fokusere på, er bl.a. sikkerhed, kunstig intelligens, algoritmer og software engineering m.fl. hvor jeg har valgt at fokusere på de 3 sidste.


Hvorfor valgte du at starte på informationsteknologiuddannelsen?

Jeg var på mit andet sabbatår og kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle starte henne. Det eneste jeg vidste var, at jeg synes matematik var interessant, men at de uddannelser, der var meget matematik tunge, virkede lige i overkanten for mig. Jeg startede derfor på softwareteknologi simpelthen bare fordi jeg skulle komme i gang og se om jeg kunne finde noget, der interesserede mig. Min kandidat var så den mest naturlige overbygning der var software orienteret, hvilket var grunden til jeg valgte at fortsætte med den.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været fantastisk. Som sagt valgte jeg ikke uddannelsen fordi jeg var helt sikker på at det var det rigtige, men der gik meget kort tid efter at jeg startede til at jeg blev bidt af softwareudvikling. Og det bliver undervist fra bunden så selvom man ikke kender noget til det inden start, så kan man hurtigt komme på samme niveau som dem, der har lidt erfaring.


Hvordan er informationsteknologiuddannelsen opbygget?

Både bacheloren og kandidaten er bygget op på næsten den samme måde. De ECTS-point man skal opnå, bliver delt ind i 4 blokke. På bacheloren hedder de 4 blokke ”Naturvidenskabelige grundfag”, ”Projekter og almene fag”, ”Teknologiske linjefag”, ”Valgfrie kurser” og på kandidaten hedder de ”Generelle retningskompetencer ”, ”Teknologisk specialisering”, ”Speciale” og ”Valgfri kurser”. I de her blokke ligger der så kurser, hvor at du skal opnå ¼ af dine ECTS-points fra disse kurser. Du må dog selv bestemme hvilke kurser du tager inden for den blok. Der er dog nogle kurser der er obligatoriske, som fx det store matematikkursus. Derudover er det første semester også planlagt for dig.


Hvordan er studiemiljøet på informationsteknologiuddannelsen?

Studiemiljøet er fantastisk. I og med at DTU campus er så stort er det nærmest en lille by man er i. Derfor er der også 5-6 forskellige fredagsbarer samt kælderbaren som har åbent alle hverdage. Det er derfor meget nemt at finde en fest hver fredag hvis man vil det. Derudover er der også en masse aktiviteter man kan tilmelde sig derude, da der både er sportshold, fitness og andre faciliteter.


Hvorfor valgte du DTU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte DTU fordi jeg vidste at man her var sikker på at få kvalificeret og god undervisning. DTU er verdenskendt og man ved derfor at når man er færdiguddannet, så får man et stempel som er anerkendt og eftertragtet ude i arbejdsmiljøet. Derudover så synes jeg også at hele campus stemningen med at man går rundt i en mindre by, er fantastisk.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For en der ikke er særlig god til at gå til mundtlige eksamener så har eksamener på DTU passet mig rigtig godt. Rigtig mange eksamener inden for min uddannelse er nemlig skriftlige, selvom der selvfølgelig også er nogle mundtlige.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fredagsbarer og Sociale miljø er noget af det bedste! De første 2 år brugte jeg tæt på hver eneste fredag oppe i vores stamfredagsbar og spillede beer pong. Og så er det fedt med valgfrihed i forhold til kurser. ¼ af hele din uddannelse er valgfrie kurser. Dvs. du kan tage et hvilket som helst kursus, om du gerne vil vide noget om projektledelse eller biokemi eller specifikke kurser inden for fx softwareudvikling, så er det op til dig. Det giver en fantastisk frihed. Derudover er der god undervisning. Selvom dette selvfølgelig kan variere og der helt sikkert også er undervisning, der ikke er godt, så er kvaliteten af underviserne generelt rigtigt høje.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

De obligatoriske kurser der er, kan godt være hårde at komme igennem. Fordi man får titlen ”ingeniør”, er der nogle ting man skal kunne, fx skal man have kemi og fysik. Som en person der slet ikke fandt disse ting interessante, så har det været under disse kurser hvor jeg oftest har tænkt om det nu også er det rigtige jeg studerer. Dem er der dog heldigvis meget få af på kandidaten.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spørg de ældre studerende til råds. Det kan være svært at overskue, hvor gode kurserne er. Nogle gange kan det på beskrivelsen lyde hammer spændende, men så være forfærdeligt, fordi der er en specifik forelæser eller lign. Så hør de studerende, der har været der før dig om deres oplevelser. Har jeg gjort brug af meget. Mit andet råd er bare at finde dig en gruppe venner at følges sammen med. Man kommer til at have nogle lange aftener en gang i mellem ude på campus og så er det lidt sjovere, hvis man sidder der med nogle mennesker man godt kan lide. Så er det også nemmere at finde nogen at spille beer pong med.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Eftersom jeg er meget passioneret omkring softwareudvikling, så er det nok at blive ansat som softwareudvikler/arkitekt. Jeg sidder i øjeblikket som studentermedhjælper og laver netop dette. Der er dog rigtig mange aspekter inden for software som jeg finder interessant, så kunne se mig selv arbejde i mange forskellige stillinger. Jeg har ikke erfaring nok, til at kunne udelukke alt andet og vælge et drømmejob.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for software? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for informationsteknologi

Læs om uddannelserne på DTU

Senest opdateret: 11 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-07-2019

Drømmer du om et job med prestige?

Går du op i prestige, og er det vigtigt for dig, at du bliver anerkendt i kraft af dit job? Danskerne har for nylig deltaget i en undersøgelse af YouGov, der har taget temperaturen på os, i forhold til hvor prestigefyldte vi anser forskellige jobs for at være. Er dit drømmejob med på listen?

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en psykologistuderende

Sara er i gang med sit første år af sin kandidat i psykologi på Københavns Universitet. Hun drømmer om at bruge sine færdigheder i erhvervslivet som organisationspsykolog. Læs Saras oplevelse af at være studerende på psykologistudiet og bliv inspireret til din egen uddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en farmacistuderende

Farmaciuddannelsen handler helt overordnet om lægemidler. Du vil lære om fremstilling, formulering, anvendelse og virkning af lægemidler. Læs mere om Katrine og hendes valg af studie lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-08-2015

Hvad gemmer der sig bag jobtitlen?

Har du nogen gange undret dig over, hvad en Salgs-Ninja laver? Eller hvad med en Detail-Jedi? Vi har samlet otte bud på kuriøse jobtitler og oversat dem for dig. Måske får du inspiration til, hvad der skal stå på dit CV!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 04-12-2019

Seks uddannelser der hitter i kvote 2

Mangler du gennemsnittet for at komme igennem nåleøjet til drømmeuddannelsen? Eller er kvote 1 ikke en mulighed, fordi du ikke gik på gymnasiet? Vi guider dig til de 6 mest populære uddannelser i kvote 2. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere