Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!





Kandidat i Informationsteknologi

  • Frederik
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • Varighed: 2 år



Hvad handler informationsteknologiuddannelsen om?

I grove træk så handler uddannelsen om at udvikle software og hardware. Hvilken en man gør mest af, afhænger helt af hvad man vælger at fokusere sin uddannelse på. Nogle af de ting man kan fokusere på, er bl.a. sikkerhed, kunstig intelligens, algoritmer og software engineering m.fl. hvor jeg har valgt at fokusere på de 3 sidste.


Hvorfor valgte du at starte på informationsteknologiuddannelsen?

Jeg var på mit andet sabbatår og kunne ikke finde ud af, hvor jeg skulle starte henne. Det eneste jeg vidste var, at jeg synes matematik var interessant, men at de uddannelser, der var meget matematik tunge, virkede lige i overkanten for mig. Jeg startede derfor på softwareteknologi simpelthen bare fordi jeg skulle komme i gang og se om jeg kunne finde noget, der interesserede mig. Min kandidat var så den mest naturlige overbygning der var software orienteret, hvilket var grunden til jeg valgte at fortsætte med den.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været fantastisk. Som sagt valgte jeg ikke uddannelsen fordi jeg var helt sikker på at det var det rigtige, men der gik meget kort tid efter at jeg startede til at jeg blev bidt af softwareudvikling. Og det bliver undervist fra bunden så selvom man ikke kender noget til det inden start, så kan man hurtigt komme på samme niveau som dem, der har lidt erfaring.


Hvordan er informationsteknologiuddannelsen opbygget?

Både bacheloren og kandidaten er bygget op på næsten den samme måde. De ECTS-point man skal opnå, bliver delt ind i 4 blokke. På bacheloren hedder de 4 blokke ”Naturvidenskabelige grundfag”, ”Projekter og almene fag”, ”Teknologiske linjefag”, ”Valgfrie kurser” og på kandidaten hedder de ”Generelle retningskompetencer ”, ”Teknologisk specialisering”, ”Speciale” og ”Valgfri kurser”. I de her blokke ligger der så kurser, hvor at du skal opnå ¼ af dine ECTS-points fra disse kurser. Du må dog selv bestemme hvilke kurser du tager inden for den blok. Der er dog nogle kurser der er obligatoriske, som fx det store matematikkursus. Derudover er det første semester også planlagt for dig.


Hvordan er studiemiljøet på informationsteknologiuddannelsen?

Studiemiljøet er fantastisk. I og med at DTU campus er så stort er det nærmest en lille by man er i. Derfor er der også 5-6 forskellige fredagsbarer samt kælderbaren som har åbent alle hverdage. Det er derfor meget nemt at finde en fest hver fredag hvis man vil det. Derudover er der også en masse aktiviteter man kan tilmelde sig derude, da der både er sportshold, fitness og andre faciliteter.


Hvorfor valgte du DTU som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte DTU fordi jeg vidste at man her var sikker på at få kvalificeret og god undervisning. DTU er verdenskendt og man ved derfor at når man er færdiguddannet, så får man et stempel som er anerkendt og eftertragtet ude i arbejdsmiljøet. Derudover så synes jeg også at hele campus stemningen med at man går rundt i en mindre by, er fantastisk.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

For en der ikke er særlig god til at gå til mundtlige eksamener så har eksamener på DTU passet mig rigtig godt. Rigtig mange eksamener inden for min uddannelse er nemlig skriftlige, selvom der selvfølgelig også er nogle mundtlige.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fredagsbarer og Sociale miljø er noget af det bedste! De første 2 år brugte jeg tæt på hver eneste fredag oppe i vores stamfredagsbar og spillede beer pong. Og så er det fedt med valgfrihed i forhold til kurser. ¼ af hele din uddannelse er valgfrie kurser. Dvs. du kan tage et hvilket som helst kursus, om du gerne vil vide noget om projektledelse eller biokemi eller specifikke kurser inden for fx softwareudvikling, så er det op til dig. Det giver en fantastisk frihed. Derudover er der god undervisning. Selvom dette selvfølgelig kan variere og der helt sikkert også er undervisning, der ikke er godt, så er kvaliteten af underviserne generelt rigtigt høje.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

De obligatoriske kurser der er, kan godt være hårde at komme igennem. Fordi man får titlen ”ingeniør”, er der nogle ting man skal kunne, fx skal man have kemi og fysik. Som en person der slet ikke fandt disse ting interessante, så har det været under disse kurser hvor jeg oftest har tænkt om det nu også er det rigtige jeg studerer. Dem er der dog heldigvis meget få af på kandidaten.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Spørg de ældre studerende til råds. Det kan være svært at overskue, hvor gode kurserne er. Nogle gange kan det på beskrivelsen lyde hammer spændende, men så være forfærdeligt, fordi der er en specifik forelæser eller lign. Så hør de studerende, der har været der før dig om deres oplevelser. Har jeg gjort brug af meget. Mit andet råd er bare at finde dig en gruppe venner at følges sammen med. Man kommer til at have nogle lange aftener en gang i mellem ude på campus og så er det lidt sjovere, hvis man sidder der med nogle mennesker man godt kan lide. Så er det også nemmere at finde nogen at spille beer pong med.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet/Hvad er dit drømmejob?

Eftersom jeg er meget passioneret omkring softwareudvikling, så er det nok at blive ansat som softwareudvikler/arkitekt. Jeg sidder i øjeblikket som studentermedhjælper og laver netop dette. Der er dog rigtig mange aspekter inden for software som jeg finder interessant, så kunne se mig selv arbejde i mange forskellige stillinger. Jeg har ikke erfaring nok, til at kunne udelukke alt andet og vælge et drømmejob.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for software? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din uddannelse inden for informationsteknologi

Læs om uddannelserne på DTU


Annoncer