Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en humaniorastuderende
Humanistisk bacheloruddannelse
humaniora
  • Josefine
  • Roskilde Universitet
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om? 

Humaniorafagene generelt er studiet af menneskets “ånd” eller menneskets sociale natur, altså hvordan man som menneske indgår i relationer til andre. Det kan f.eks. være hvordan mennesket leger, kommunikerer, føler eller tænker. Det ultimative spørgsmål, som man forsøger at besvare er: “Hvad er mennesket?”. Man prøver altså at svare på, hvad der gør et menneske, og eventuelt hvornår man ikke længere er et menneske.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

Jeg synes det er virkelig vigtigt, at man ikke udelukkende studerer fordi man har en karriere in mente, men også fordi man oprigtigt er interesseret i at lære, og synes det man skal studere er sjovt. RUC (Roskilde universitet) tilbyder en introduktion til den humanistiske ideverden, som ikke kun omfatter en specifik, karriereorienteret uddannelse, men i stedet en god mulighed for anderledes læring, som er meget social og anvendelig. Jeg vil gerne læse journalistik når jeg er færdig med basissemestrene, og det er vigtigt for mig, at jeg kan få en alsidig introduktion til faget.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

Den humanistiske bacheloruddannelse begynder med to semestre, som er en basisintroduktion til de humanistiske teorier og metoder, man skal bruge senere i sin uddannelse. På andet og tredje år specialiserer man sig (typisk) inden for to fag, som man selv vælger fra en stor pulje af muligheder. Jeg vil f.eks. gerne kombinere Journalistisk med Kultur- og sprogmødestudier.


Hvorfor valgte du Roskilde Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg værdsætter den kreative frihed, som RUC tilbyder. Jeg synes f.eks. at idéen om kombinationsfag er genial, da den i langt højere grad afspejler den virkelige verden, end hvis man blot har en ensporet uddannelse. Generelt har RUC en ideologi om, at de studerende skal blive fuldendte mennesker, med mange forskellige kompetencer og facetter, som ikke kan reduceres til én enkelt rolle.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

- Indtil videre har jeg kun oplevet skriftlige eksamener, som naturligvis var udfordrende, men på den fede måde, hvor jeg sad tilbage med følelsen af reelt at have lært noget; ikke kun af undervisningen og litteraturen, men også af den arbejdsproces, man gennemgår når man skriver og producerer.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Man skal selvfølgelig sætte sig for, at der er rigtig meget læsestof, og langt størstedelen er originaltekster fra store tænkere, som alle sammen skriver umådeligt (og til tider også unødvendigt) kringlet. Men jeg oplever også, at det er noget man lærer henad vejen; det er lidt ligesom at lære et ny sprog.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg tror det er vigtigt, at man ikke er sur på sig selv, hvis man ikke forstår en tekst, en underviser eller lignende. Alle vores undervisere og vejleder har sagt, at de stadig  hele tiden oplever ikke at forstå en tekst første gang de læser den, og heller ikke anden, og tredje  … Pointen med uddannelsen er ikke, at du skal indlære de teorier du får præsenteret, men at du skal lære at tænke på en anden måde, og komme med dine egne fortolkninger og konklusioner.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Det eneste jeg drømmer om er egentligt at skrive, som også er det eneste jeg nogensinde har været sikker på. Tanker om uddannelse og karriere har altid været andenrang til skrivningen, men i løbet af mine sabbatår fandt jeg ud af, at jeg elsker at fortælle og formidle historier og viden. Det var sådan jeg først fik åbenbaringen om journalistik, som i den grad kombinerer historiefortælling og vidensformidling. Udover det, synes jeg det er vildt spændende at undersøge forskellige kultures rolle i menneskehedens historie, så det håber jeg naturligvis at kunne skrive om!


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en humanistisk uddannelse? Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din humaniorauddannelse

Læs mere om Roskilde Universitet

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-07-2019

Hvordan bliver man psykolog efter en pædagoguddannelse?

Herunder finder du ud af, hvordan du kan læse videre på psykologi, når du har en pædagoguddannelse bag dig.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 12-12-2018

Bliv læge i udlandet

I de senere år er flere og flere danske studerende rejst til udlandet for at opfylde drømmen om en fremtid som læge. Vil du være en af dem? Her kan du læse mere om ansøgningsprocessen og alt, hvad du skal være opmærksom på, inden du læser medicin i udlandet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en sygeplejerskestuderende

Sygeplejerskeuddannelsen er en uddannelse, hvor vi lærer vidt og bredt om alt det indebærer at være sygeplejerske i de forskellige sektorer. Dette omfatter blandt andet viden omkring anatomi og fysiologi, sygepleje, farmakologi og lægemiddelregning, etik, kommunikation, sygdomslære og meget mere.   Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg biologi som hovedfag, hvilket har interesseret mig så la ...
Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Investér i dig selv med en Pilatesuddannelse

Pilates er ikke en særlig kendt uddannelse i Danmark, men I andre dele af verden bliver Pilatesuddannelsen sidestillet med andre fysiske uddannelser. Nu er der dog en ny spiller på banen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 04-11-2020

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 02-04-2019

Bliv klar til pædagoguddannelsen på 1 år

Med en HF pædagog fagpakke kan du blive klar til at studere på pædagoguddannelsen inden for 1 år. Her tager du nemlig de fag, som er obligatoriske, for at kunne ansøge om optagelse på studiet gennem kvote 2.

Læs mere
Sidst opdateret 27-03-2020

Oscar Lindhardt: Fra model til HD-uddannelse og godt job

Læs om Oscar, der tog til Asien som model, kom hjem efter seks måneder, fandt et godt job og om tre år er han færdig med sin HD-uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-05-2019

Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Karriere inden for psykologi og terapi

Hvordan bliver man psykolog? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for psykologi og terapi fra autoriseret psykolog til certificeret parterapeut. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Kultur og Sprogmødestudier

Ida læser en bachelor, der kombinerer de mange aspekter af dynamikkerne i samfundet og det psykologiske ved individet. Ida søgte en bred uddannelse og fandt frem til en humanistisk bachelor på Roskilde Universitet!  Læs mere om Idas og hendes oplevelse af uddannelsen lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-01-2017

Guide til de sværeste optagelser

Går du og frygter at dit drømmestudie er en af de sværere uddannelser at blive optaget på herhjemme? Og mangler du inspiration til alternativer til din drømmeuddannelse? Så fortvivl ej, denne artikel giver dig en oversigt over de sværeste uddannelser at komme ind på i Danmark.

Læs mere
Sidst opdateret 06-10-2015

Ørestad Gymnasium producerer '90'

En stor gruppe unge fra Ørestad Gymnasium arbejder i øjeblikket på at producere ungdomsprogrammet ’90’, der sendes på TV2Lorry. Tre af de elever, der står bag programmet er Emma, Bianca og Laura, som Studentum har mødt til en snak om karriere og fremtidsdrømme.

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2020

Mød en studerende i Politisk Kommunikation og Ledelse

Alberte ønskede at starte på en uddannelse, hvor fokus var på det teoretiske aspekt frem for det praktiske. Efter at have taget en bachelor DMJX, der var meget praktisk var hun klar til at stikke hovedet i bøgerne og hun valgte derfor at starte på kandidaten i Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS. Mød Alberte her!

Læs mere