Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Kandidat i Film- og medievidenskab
  • Cecilie
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

I grove træk handler det om et kendskab i film og medier, og den verden der følger med heraf. De forskellige medier fylder meget og der er mange af dem, så man får ligesom et indblik i det samspil der er mellem medierne, deres betydning og deres historie gennem årene op til i dag. Uddannelsen går meget analytisk til værks, så der er altså ikke tale om en praktisk uddannelse, hvor man lærer at lave film, men snarere en teoretisk uddannelse, hvor man får en dyb viden om film og medier og særligt den praksis de er indordnet.


Hvorfor valgte du at starte på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg for mange år siden begyndte at få et ønske, eller en drøm om du vil, om at arbejde i tv-branchen. Jeg ville gerne være med til at skabe det univers, som man som seer følger med i og så tror jeg også at jeg blev påvirket til at vælge studiet, da jeg boede sammen med én, der også læste det samme, som talte rigtig godt om det.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg læste min bachelor i medievidenskab på SDU, og startede så på kandidaten i film-og medievidenskab på Københavns Universitet. Jeg synes overgangen fra et universitet til et andet, samt overgangen fra bachelor til kandidat, har været relativ let. Der var naturligvis tale om at finde rundt på et helt nyt universitet, og nye måder at gøre tingene på, men alt det finder man ud af undervejs – og hvis ikke, så kan man altid rådføre sig hos ens medstuderende og undervisere.


Hvordan er film- og medievidenskabuddannelsen opbygget?

Uddannelsen består af semestre, hvor man på hvert semester typisk har 2-3 fag. Nogle af fagene er bestemt på forhånd af ens institut, hvoraf andre er valgfag og dermed op til den enkelte. Denne frihed kan jeg virkelig godt lide, fordi man får mulighed for selv at forme og præge sin uddannelse i den retning man ønsker at gå.


Hvordan er studiemiljøet på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg kan knapt udtale mig om studiemiljøet på Københavns universitet, fordi vi var nærmest ikke kommet i gang før alt blev lukket ned af Covid-19. Det har jo desværre betydet at vi ikke har kunne samles til undervisningen og sociale arrangementer – som eksempelvis fredagsbaren.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg har læst min bachelor på et andet universitet og jeg kunne mærke at det derfor var tid til at prøve noget nyt. København giver ret god mening som studieby, men også som fremtidig karriereby for mit studie og det var derfor ret oplagt at vælge universitet der. Desuden havde jeg bare lyst til at prøve at bo i København og opleve studiemiljøet, såvel som byen.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har egentlig altid haft det ok med mundtlige eksaminer, mens de skriftlige nok har været lidt mere af en udfordring. Selvfølgelig bliver jeg også nervøs til de mundtlige, særligt lige op til det øjeblik, hvor du træder ind i eksaminationslokalet, men jeg synes som ofte der er en god stemning, da ens undervisere jo også helst ser at man klarer sig godt. Ved de skriftlige eksaminer handler det meget om at sætte sig grundigt ind i opgavens formelle krav, såvel som indholdsmæssige krav og så må man jo forsøge, så godt man kan, at aflevere et produkt man er tilfreds med.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fleksibiliteten, ens medstuderende og det faglige udbytte.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er nok ikke så specifikt min uddannelse, men bare det at gå på universitet generelt. Nogle gange har man følt sig ret lost på, hvad der skulle ske – eksempelvis med en opgave eller hvordan man skulle bære sig af med at vælge fag og hvornår. Universitet er, naturligvis, lidt af et spring fra gymnasiet, hvor man bliver taget mere i hånden af sine undervisere og ligesom bliver guidet mere igennem. På universitetet er man som studerende selv ansvarlig for at navigere rundt i hvilke fag man skal vælge, hvilke krav der bliver stillet til en, hvornår eksamens ligger osv. I starten er det meget forvirrende og der har da også været momenter meget senere på min uddannelse, hvor jeg stadig har været forvirret. Men man bliver ligesom bedre til at navigere rundt i det – ellers er der altid en medstuderende man kan søge råd hos!


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis man kan mærke det er noget man brænder for, så synes jeg bare man skal gøre det! En uddannelse indenfor film- og medievidenskab er måske ikke den uddannelse, der ligefrem sikrer dig et job, så snart du er færdig og der kan være en del usikkerhed forbundet med, hvad man mon skal blive til, når man er uddannet. Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal svare, når folk spørger mig ”Hvad vil du så gerne arbejde med når du er færdig?”, men jeg ved at jeg vil den her branche, og selvom mulighederne for arbejde langtfra er garanteret, så er der altså også noget spændende ved ikke helt at vide hvor man skal hen. Ironisk nok er mulighederne samtidig mange og jeg kan se på andre, der har færdiggjort lignende uddannelse eller måske endda den samme, at det nok skal gå i sidste ende.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Kliché som det end lyder, så drømmer jeg faktisk bare om at finde et arbejde, som jeg virkelig synes om! Om end det er et arbejde i tv-branchen eller noget helt andet, så er jeg faktisk ikke så kræsen. Jeg kan godt lide tanken om at holde ens muligheder åbne for fremtidige jobmuligheder – på den måde låser man sig ikke fast på ét område, og man har mulighed for at afprøve forskellige roller.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for film- og medievidenskab? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn
Find uddannelser inden for film og medier

Senest opdateret: 04 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 20-11-2018

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 21-10-2019

Jobrummet - Zoom ind på dit drømmejob

[Facebook:like] Det kan være en jungle at finde frem til det rigtige job - og ikke mindst, hvilken uddannelse der kan føre dig til jobbet. Med Jobrummet tager vi dig gennem junglen og giver dig mulighed for at høre færdiguddannede fortælle om deres job, så du kan blive klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg.  I hvert interview kommer du bagom jobtitlen og får indblik i, hvordan andr ...
Læs mere
Sidst opdateret 18-01-2018

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 28-07-2020

Kom du ikke ind?

Har du fortrudt, at du ikke søgte ind i år? Eller er du en af de uheldige, som ikke i første omgang får opfyldt drømmen om at kunne skrive studerende på CV'et efter sommerferien, så fortvivl ej. Der er som regel stadig mange spændende uddannelser, der har ledige studiepladser allerede i år.

Læs mere
Sidst opdateret 01-10-2018

Handicappede studerende - studietiden kræver planlægning

Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-04-2016

3 fordele ved at vælge en erhvervsudd.

Har du kreativitet i fingerspidserne eller talent for det praktiske, og ser du gymnasiet som et nødvendigt onde på vej mod din drømmeuddannelse? Så er en erhvervsuddannelse måske noget for dig. Du udvikler din faglighed fra dag ét og har et væld af muligheder for at bygge videre på din fremtid med en videregående uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Leder hos Ørsted: “De, der kan vise, at de har løst nogle udfordringer i praksis, kan noget særligt”

Julian Johansen droppede ud efter et år på sit drømmestudie, HA(fil). I stedet har han fået en masse erhvervserfaring – og en nu næsten færdiggjort HD-uddannelse fra CBS. Læs hans historie her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 07-11-2019

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 25-08-2020

Eksempel på kvote 2 ansøgning: HA Kom

Vil du gerne søge ind på Erhvervsøkonomi (HA) i virksomhedskommunikation på kvote 2? Her finder du et eksempel på en motiveret ansøgning, der fik ansøgeren gennem nåleøjet. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Strategisk Kommunikation

Vil du gerne uddanne dig inden for marketing eller blive klogere på, hvordan man arbejder med strategisk kommunikation? Her kan du læse om William, og hvorfor han har valgt at læse kandidaten i Strategic Communication på Aarhus BBS!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en politistuderende

Martin har altid drømt om at arbejde i politiet, men vejen dertil har ikke været legende let. Undervejs har han arbejdet 10 år som kok, og først da han søgte ind på politiskolen for anden gang, kom han ind. I dag er Martin igang med sin bacheloruddannelse i politiet.

Læs mere
Sidst opdateret 15-11-2018

Vil du ind i tech-verdenen?

Vil du være den næste Mark Zuckerberg eller Steve Jobs? Drømmer du om en karriere i Sillicon Valley? Så er det bare at sætte dig foran computeren, og få søgt ind på et af de prestigefyldte computer science universiteter.

Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2017

Guide til stipendier

Studentum.dk har samlet et overblik over dine muligheder for at få et studieophold i udlandet finansieret ved hjælp af stipendier. Guiden indeholder stipendier fra flere lande og dækker alt fra bacheloruddannelser til PhD.-studier. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2016

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

Læs mere