Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en film- og medievidenskabstuderende

Kandidat i Film- og medievidenskab
  • Cecilie
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

I grove træk handler det om et kendskab i film og medier, og den verden der følger med heraf. De forskellige medier fylder meget og der er mange af dem, så man får ligesom et indblik i det samspil der er mellem medierne, deres betydning og deres historie gennem årene op til i dag. Uddannelsen går meget analytisk til værks, så der er altså ikke tale om en praktisk uddannelse, hvor man lærer at lave film, men snarere en teoretisk uddannelse, hvor man får en dyb viden om film og medier og særligt den praksis de er indordnet.


Hvorfor valgte du at starte på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg for mange år siden begyndte at få et ønske, eller en drøm om du vil, om at arbejde i tv-branchen. Jeg ville gerne være med til at skabe det univers, som man som seer følger med i og så tror jeg også at jeg blev påvirket til at vælge studiet, da jeg boede sammen med én, der også læste det samme, som talte rigtig godt om det.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg læste min bachelor i medievidenskab på SDU, og startede så på kandidaten i film-og medievidenskab på Københavns Universitet. Jeg synes overgangen fra et universitet til et andet, samt overgangen fra bachelor til kandidat, har været relativ let. Der var naturligvis tale om at finde rundt på et helt nyt universitet, og nye måder at gøre tingene på, men alt det finder man ud af undervejs – og hvis ikke, så kan man altid rådføre sig hos ens medstuderende og undervisere.


Hvordan er film- og medievidenskabuddannelsen opbygget?

Uddannelsen består af semestre, hvor man på hvert semester typisk har 2-3 fag. Nogle af fagene er bestemt på forhånd af ens institut, hvoraf andre er valgfag og dermed op til den enkelte. Denne frihed kan jeg virkelig godt lide, fordi man får mulighed for selv at forme og præge sin uddannelse i den retning man ønsker at gå.


Hvordan er studiemiljøet på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg kan knapt udtale mig om studiemiljøet på Københavns universitet, fordi vi var nærmest ikke kommet i gang før alt blev lukket ned af Covid-19. Det har jo desværre betydet at vi ikke har kunne samles til undervisningen og sociale arrangementer – som eksempelvis fredagsbaren.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg har læst min bachelor på et andet universitet og jeg kunne mærke at det derfor var tid til at prøve noget nyt. København giver ret god mening som studieby, men også som fremtidig karriereby for mit studie og det var derfor ret oplagt at vælge universitet der. Desuden havde jeg bare lyst til at prøve at bo i København og opleve studiemiljøet, såvel som byen.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har egentlig altid haft det ok med mundtlige eksaminer, mens de skriftlige nok har været lidt mere af en udfordring. Selvfølgelig bliver jeg også nervøs til de mundtlige, særligt lige op til det øjeblik, hvor du træder ind i eksaminationslokalet, men jeg synes som ofte der er en god stemning, da ens undervisere jo også helst ser at man klarer sig godt. Ved de skriftlige eksaminer handler det meget om at sætte sig grundigt ind i opgavens formelle krav, såvel som indholdsmæssige krav og så må man jo forsøge, så godt man kan, at aflevere et produkt man er tilfreds med.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fleksibiliteten, ens medstuderende og det faglige udbytte.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er nok ikke så specifikt min uddannelse, men bare det at gå på universitet generelt. Nogle gange har man følt sig ret lost på, hvad der skulle ske – eksempelvis med en opgave eller hvordan man skulle bære sig af med at vælge fag og hvornår. Universitet er, naturligvis, lidt af et spring fra gymnasiet, hvor man bliver taget mere i hånden af sine undervisere og ligesom bliver guidet mere igennem. På universitetet er man som studerende selv ansvarlig for at navigere rundt i hvilke fag man skal vælge, hvilke krav der bliver stillet til en, hvornår eksamens ligger osv. I starten er det meget forvirrende og der har da også været momenter meget senere på min uddannelse, hvor jeg stadig har været forvirret. Men man bliver ligesom bedre til at navigere rundt i det – ellers er der altid en medstuderende man kan søge råd hos!


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis man kan mærke det er noget man brænder for, så synes jeg bare man skal gøre det! En uddannelse indenfor film- og medievidenskab er måske ikke den uddannelse, der ligefrem sikrer dig et job, så snart du er færdig og der kan være en del usikkerhed forbundet med, hvad man mon skal blive til, når man er uddannet. Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal svare, når folk spørger mig ”Hvad vil du så gerne arbejde med når du er færdig?”, men jeg ved at jeg vil den her branche, og selvom mulighederne for arbejde langtfra er garanteret, så er der altså også noget spændende ved ikke helt at vide hvor man skal hen. Ironisk nok er mulighederne samtidig mange og jeg kan se på andre, der har færdiggjort lignende uddannelse eller måske endda den samme, at det nok skal gå i sidste ende.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Kliché som det end lyder, så drømmer jeg faktisk bare om at finde et arbejde, som jeg virkelig synes om! Om end det er et arbejde i tv-branchen eller noget helt andet, så er jeg faktisk ikke så kræsen. Jeg kan godt lide tanken om at holde ens muligheder åbne for fremtidige jobmuligheder – på den måde låser man sig ikke fast på ét område, og man har mulighed for at afprøve forskellige roller.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for film- og medievidenskab? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn
Find uddannelser inden for film og medier

Senest opdateret: 04 nov 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Overblik: Det betyder regeringens nye reformudspil

Som en del af regeringens nye reformudspil "Danmark kan mere 3", lægger regeringen op til at en række kandidatuddannelser på universitetet skal beskæres med et år. Men hvad betyder det egentlig i praksis, og hvilken betydning kan det have for dig, der sidder og overvejer at tage en kandidatuddannelse? 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Kommunikation

Kan du trylle med ord og billeder, er du god til at forvandle den skæve idé til effektive budskaber og har du styr på målgruppen? Så er en karriere inden for marketing, kommunikation og medier måske noget for dig. Tjek karriereguiden til medie- og kommunikationsbranchen her.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Ledelse og administration

Hvad kan jeg blive inden for ledelse, administration og kontor? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en business uddannelse og læse mere om de mange karriereveje i branchen. Bliv inspireret lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for undervisning

Hvordan bliver man lærer? I denne karriereguide bliver du klog på, hvilke muligheder der er for dig, som drømmer om en uddannelse og karriere inden for undervisning. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Adgangskrav til dyrlægeuddannelsen

Dyrlægestudiet kan være et rigtig svært studie at komme ind på, hvis ikke man kommer ud af gymnasiet med et højt snit. Men SKAL man have gået i gymnasiet for at blive dyrlæge? Vi forsøger at give dig svaret i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 01-07-2019

Fra backpacker til barchef

Mike Thomsen er barchef i VEGA, hvor han efter nogle år som backpacker startede i kælderen med at håndtere fadøl.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriereguide: Pædagogik og psykologi

Vil du arbejde med mennesker? Så kan en uddannelse til for eksempel pædagog, lærer eller psykolog muligvis være noget for dig. Læs meget mere om mulighederne lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Læs jura i England

Det engelske retssystem er verdenskendt - og ligger til grund for meget af den verdensomspændende handel, der går igennem London. Du kan i England læse en jura bacheloruddannelse på universitetet - eller tage en intensiv law-conversion degree.

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en badmintontræner

Christian valgte at tage et trænerforløb på Aalborg Sportshøjskole, da han blevet skadet og var nødt til at indstille sin spillerkarriere. I interviewet fortæller han om sine ambitioner for succes i sportsverdenen. Du får et indblik i livet på en sportshøjskole, og hvad det kræver at blive professionel træner.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en jurastuderende

Drømmer du om at komme ind på jurastudiet? Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at være studerende på uddannelsen? Så klik ind og læs om Frederikke, der læser bachelor i jura på Aarhus Universitet!

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Jobs med højeste og laveste ledighed

Se toplisten over uddannelser der fører dig direkte ind i ledighed - eller direkte ind på arbejdsmarkedet. Alle veje fører til Rom, men det gælder desværre ikke uddannelser og jobs. Hvis du vil undgå ledighed, bør du undersøge dine muligheder, inden du vælger uddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 10-10-2022

Drømmer du om at tage din uddannelse i Kina?

Drømmer du om at komme ud i verden og studere, samtidig med, at du bibeholder den høje danske standard og uddannelseskultur? Læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 23-05-2022

Stewardesse uddannelse - Sådan bliver du stewardesse

Har du et godt servicegen og drømmer du om at arbejde mennesker? Så er uddannelsen til kabinepersonale måske noget for dig! Læs mere her om stewardesse uddannelsen, hvad det kræver og hvad arbejdet indebærer. 

Læs mere