Mød en film- og medievidenskabstuderende

Cecilie har en drøm om at arbejde i tv-branchen, og derfor valgte hun at starte på en uddannelsen inden for film og medier! Du kan her læse mere om, hvorfor Cecilie valgte netop denne uddannelse! Måske bliver du inspireret til dit eget uddannelsesvalg!





Kandidat i Film- og medievidenskab
  • Cecilie
  • Københavns Universitet
  • Varighed: 2 år


Hvad handler uddannelsen om?

I grove træk handler det om et kendskab i film og medier, og den verden der følger med heraf. De forskellige medier fylder meget og der er mange af dem, så man får ligesom et indblik i det samspil der er mellem medierne, deres betydning og deres historie gennem årene op til i dag. Uddannelsen går meget analytisk til værks, så der er altså ikke tale om en praktisk uddannelse, hvor man lærer at lave film, men snarere en teoretisk uddannelse, hvor man får en dyb viden om film og medier og særligt den praksis de er indordnet.


Hvorfor valgte du at starte på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg valgte uddannelsen fordi jeg for mange år siden begyndte at få et ønske, eller en drøm om du vil, om at arbejde i tv-branchen. Jeg ville gerne være med til at skabe det univers, som man som seer følger med i og så tror jeg også at jeg blev påvirket til at vælge studiet, da jeg boede sammen med én, der også læste det samme, som talte rigtig godt om det.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Jeg læste min bachelor i medievidenskab på SDU, og startede så på kandidaten i film-og medievidenskab på Københavns Universitet. Jeg synes overgangen fra et universitet til et andet, samt overgangen fra bachelor til kandidat, har været relativ let. Der var naturligvis tale om at finde rundt på et helt nyt universitet, og nye måder at gøre tingene på, men alt det finder man ud af undervejs – og hvis ikke, så kan man altid rådføre sig hos ens medstuderende og undervisere.


Hvordan er film- og medievidenskabuddannelsen opbygget?

Uddannelsen består af semestre, hvor man på hvert semester typisk har 2-3 fag. Nogle af fagene er bestemt på forhånd af ens institut, hvoraf andre er valgfag og dermed op til den enkelte. Denne frihed kan jeg virkelig godt lide, fordi man får mulighed for selv at forme og præge sin uddannelse i den retning man ønsker at gå.


Hvordan er studiemiljøet på film- og medievidenskabuddannelsen?

Jeg kan knapt udtale mig om studiemiljøet på Københavns universitet, fordi vi var nærmest ikke kommet i gang før alt blev lukket ned af Covid-19. Det har jo desværre betydet at vi ikke har kunne samles til undervisningen og sociale arrangementer – som eksempelvis fredagsbaren.


Hvorfor valgte du Københavns Universitet som uddannelsesinstitution?

Jeg har læst min bachelor på et andet universitet og jeg kunne mærke at det derfor var tid til at prøve noget nyt. København giver ret god mening som studieby, men også som fremtidig karriereby for mit studie og det var derfor ret oplagt at vælge universitet der. Desuden havde jeg bare lyst til at prøve at bo i København og opleve studiemiljøet, såvel som byen.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Jeg har egentlig altid haft det ok med mundtlige eksaminer, mens de skriftlige nok har været lidt mere af en udfordring. Selvfølgelig bliver jeg også nervøs til de mundtlige, særligt lige op til det øjeblik, hvor du træder ind i eksaminationslokalet, men jeg synes som ofte der er en god stemning, da ens undervisere jo også helst ser at man klarer sig godt. Ved de skriftlige eksaminer handler det meget om at sætte sig grundigt ind i opgavens formelle krav, såvel som indholdsmæssige krav og så må man jo forsøge, så godt man kan, at aflevere et produkt man er tilfreds med.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

Fleksibiliteten, ens medstuderende og det faglige udbytte.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Det er nok ikke så specifikt min uddannelse, men bare det at gå på universitet generelt. Nogle gange har man følt sig ret lost på, hvad der skulle ske – eksempelvis med en opgave eller hvordan man skulle bære sig af med at vælge fag og hvornår. Universitet er, naturligvis, lidt af et spring fra gymnasiet, hvor man bliver taget mere i hånden af sine undervisere og ligesom bliver guidet mere igennem. På universitetet er man som studerende selv ansvarlig for at navigere rundt i hvilke fag man skal vælge, hvilke krav der bliver stillet til en, hvornår eksamens ligger osv. I starten er det meget forvirrende og der har da også været momenter meget senere på min uddannelse, hvor jeg stadig har været forvirret. Men man bliver ligesom bedre til at navigere rundt i det – ellers er der altid en medstuderende man kan søge råd hos!


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Hvis man kan mærke det er noget man brænder for, så synes jeg bare man skal gøre det! En uddannelse indenfor film- og medievidenskab er måske ikke den uddannelse, der ligefrem sikrer dig et job, så snart du er færdig og der kan være en del usikkerhed forbundet med, hvad man mon skal blive til, når man er uddannet. Jeg ved stadig ikke helt hvad jeg skal svare, når folk spørger mig ”Hvad vil du så gerne arbejde med når du er færdig?”, men jeg ved at jeg vil den her branche, og selvom mulighederne for arbejde langtfra er garanteret, så er der altså også noget spændende ved ikke helt at vide hvor man skal hen. Ironisk nok er mulighederne samtidig mange og jeg kan se på andre, der har færdiggjort lignende uddannelse eller måske endda den samme, at det nok skal gå i sidste ende.


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

Kliché som det end lyder, så drømmer jeg faktisk bare om at finde et arbejde, som jeg virkelig synes om! Om end det er et arbejde i tv-branchen eller noget helt andet, så er jeg faktisk ikke så kræsen. Jeg kan godt lide tanken om at holde ens muligheder åbne for fremtidige jobmuligheder – på den måde låser man sig ikke fast på ét område, og man har mulighed for at afprøve forskellige roller.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder med en uddannelse inden for film- og medievidenskab? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn




Find uddannelser inden for film og medier


Annoncer