Mød en HA(kom) studerende
HA(kom) Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation
ha(kom)
  • Julie
  • Copenhagen Business School
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

På HA(kom.) lærer du både, hvordan du strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed, samt hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

HA(kom.) er sin helt egen. Jeg valgte denne uddannelse fordi den tilføjer et erhvervsøkonomisk og samfundsfagligt aspekt til min ellers meget kommunikative kompetenceprofil. Jeg har dog fundet frem til, at jeg ønsker flere økonomiske fag, end jeg har på nuværende tidspunkt. Derfor har jeg ikke planer om at skulle starte på den naturlige kandidat Cand.Merc.kom.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god start. Du bliver tilbudt at deltage i et introforløb, som er en rigtig godt mulighed for at socialisere og lærer dine nye medstuderende at kende, inden du for alvor skal sidde med snuden nede i studiebøgerne.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

HA(kom.) er opdelt i semestre. Der er således to semestre på et skoleår - et forårssemester og et efterårssemester. Første og andet år af uddannelsen er en blanding af kommunikative og økonomiske fag samt to store tværfaglige årsprojekter. På tredje år er der mulighed for at tage på udveksling eller tage valgfag på CBS og derefter i obligatorisk praktik, hvilket jeg ser meget frem til.


Hvorfor valgte du Copenhagen Business School som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Copenhagen Business School fordi jeg ønskede at gå på en anerkendt uddannelsesinstitution, som også kunne tilbyde et økonomisk aspekt til min kommunikative uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Der er generelt flest skriftlige eksaminer på HA(kom.). De fleste eksaminer udarbejdes i de studiegrupper, som man får tildelt fra start af. Det er dog muligt at gå alene eller skifte gruppe, hvis man ønsker det hen af vejen.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

For det første er det en uddannelse med et godt socialt miljø, hvilket jeg vægter meget højt. For det andet har jeg meget autonomi på HA (kom.) i forhold til, hvor meget tid jeg bruger på studiet, og hvorledes jeg tilrettelæger det. Det er dejligt at være fleksibel. Især når man ønsker at have et studiejob ved siden af. Derudover er det et klart plus i min bog, at vi skal ud og prøve vores kræfter af i erhvervslivet på 6. semester – den såkaldte praktikperiode. Det er en fantastisk mulighed for at udvide sit netværk indenfor branchen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

På CBS kan det generelt være udfordrende at finde ud af, hvordan du studerer bedst muligt, da CBS indeholder meget “selvstudie”. Man får ikke hjælp medmindre man søger efter den, hvilket i starten kan virke uoverskueligt og frustrende.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Et godt råd er at udnytte den hjælp du kan få fra skolen eller spørge de ældre årgange til råds, når du behøver hjælp. Derudover er det vigtigt, at pointere at nogle fag kan være meget teoritunge og måske ikke falde i din smag. Sådan har jeg det personligt med samtids og samfundsdiagnostik og videnskabsteori. Det skal du dog ikke lade dig slå dig ud af.


Hvad er dit drømmejob?

HA(kom.) er en bred uddannelse, som fører til mange forskelligartede jobs. På lang sigt drømmer jeg om at arbejde som projektleder for en marketingsafdeling i en international virksomhed.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet HA(kom) Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din virksomhedskommunikationsuddannelse

Læs mere om Copenhagen Business School

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 10-10-2022

Overvejer du at studere i udlandet?

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Erhvervsakademi eller akademiudd.?

Har du tænkt over, hvad forskellen på en erhvervsakademiuudannelse og en akademiuddannelse er? Og hvilken en af dem passer bedst til dine behov og ønsker? Få et lynhurtigt overblik over de to uddannelsestyper, og hvordan de skiller sig ud fra hinanden. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-05-2022

Hvad er ECTS, og hvordan bruger du dem?

Som studerende eller studiesøgende er du nok stødt på de fire bogstaver: ECTS. Men hvad betyder de egentlig, og hvad skal du vide om ECTS i forhold til din uddannelse? Kort fortalt er ECTS som byggesten, du sætter sammen til en hel uddannelse. 60 ECTS svarer til et års fuldtidsstudier.

Læs mere
Sidst opdateret 15-07-2022

Hvad er GMAT - trin for trin vejledning til testen

Står GMAT imellem dig og din drømmeuddannelse? Her får du svar på, hvad GMAT er samt en vejledning til, hvordan du kommer godt igennem processen.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Din guide til uddannelse med løn

Spænder økonomien ben for din drøm om at tage en uddannelse? Der kan være mange grunde til at overveje en uddannelse med løn. Måske er du ufaglært eller har ikke brugt din uddannelse længe, men du er også et sted i livet, hvor dine faste udgifter er for høje til flere år på SU. Her guider vi dig til uddannelser med løn.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2017

SOSU Skills i Hovedstaden

Velkommen til Copenhagen Skills 2016. Mød her social- og sundhedsassistenteleverne Tim Christensen og Kia Gazt. De er i de regionale mesterskaber i SOSU Skills i dag.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere inden for de kreative fag

Denne karriereguide er for dig, der drømmer om at gøre din passion til din levevej. Her kan du spore dig ind på, hvilken uddannelse inden for de kreative fag, der passer dig, og udforske dine mange uddannelsesmuligheder. Læs mere i guiden her. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2022

Karriere: Økonomi, administration og IT

Hvis du har en drøm om at arbejde i detailhandelen, med tal, økonomi og måske kombinere det med at arbejde med mennesker, så kan en uddannelse inden for økonomi, administration og IT være noget for dig. Udforsk mulighederne i denne guide.

Læs mere
Sidst opdateret 03-07-2019

Guide til den nye HF

Overvejer du at starte på en 2-årig HF til næste år, eller har du HF enkeltfag i tankerne som næste trin på vejen mod din drømmeuddannelse? Så møder du ind til en ny uddannelse med bedre muligheder for at målrette forløbet til dine fremtidsdrømme. Her går vi bagom den nye HF efter gymnasiereformen.

Læs mere
Sidst opdateret 30-06-2017

Kvinder i IT-branchen: Sådan bryder vi den skæve kønsfordeling

Hvordan får vi flere kvinder i IT-branchen? Det har vi spurgt 5 (kvindelige) IT-talenter om, så læs med her og bliv klogere med kvinderne bag koderne. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-12-2019

Alternative drømmeuddannelser - hvad skal du vælge?

Drømmer du om at blive læge, psykolog eller arbejde med international business? Så ved du også, hvor svært det kan være at komme ind på studierne - fint dit alternativ her. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2022

Handicappede studerende - studiet kræver planlægning

Hvordan er det i virkeligheden at studere, når man har et fysisk handicap? Her kan du læse om tre handicappede studerendes studieliv og gode råd. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere
Sidst opdateret 02-03-2022

Sådan bliver du dyrepasser

At arbejde med dyr kan være utrolig givende. Hvad end du drømmer om at arbejde i en zoologisk have, med forsøgsdyr eller i en dyrehandel, skal du have helt styr på, hvad dyrene har brug for af pasning og pleje. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2019

Bliv anlægsgartner

Med denne uddannelse vil du nemlig komme til at arbejde med både etablering og vedligholdelse af haver, parker, kirkegårde blandt meget mere. Du får altså en solid forståelse for blomster, træer, sten med videre, og hvordan de forskellige elementer fungerer bedst sammen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Mød en ergoterapeutstuderende

Hvordan er studiemiljøet, eksaminerne og undervisningen på ergoterapeutuddannelsen? Det kan du få et indblik i her! Amalie er ergoterapeutstuderende på Københavns Professionshøjskole og fortæller om hendes oplevelse og hvad hun drømmer om at bruge sin uddannelse til i hendes karriere. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-12-2020

Mød en Data Science studerende

Da Mathias var færdig med sin professionsbachelor stod han og skulle vælge, om han gerne ville tage en kandidat også. Heldigvis for ham fandt han det perfekte match i Data Science på Syddansk Universitet. Her får han lov til at bruge sine tekniske færdigheder og bliver klogere på software og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-09-2022

3 karriereveje inden for indretning

4 kvinder har fortalt hvordan de er endt i en indretningsbranche, hvilke uddannelsesmuligheder der er og hvordan de hver dag udlever deres indretningsdrømme i deres arbejdsliv. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Hvordan bliver man civilingeniør?

Vil du være med til at træffe store valg der påvirker fremtiden og skabe løsninger samfundet har brug for? Som civilingeniør løser du tekniske og naturvidenskabelige problemstillinger inden for alt fra udvikling, bygningskonstruktioner, IT til nanoteknologi. 

Læs mere