Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en HA(kom) studerende
HA(kom) Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation
ha(kom)
  • Julie
  • Copenhagen Business School
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

På HA(kom.) lærer du både, hvordan du strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed, samt hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

HA(kom.) er sin helt egen. Jeg valgte denne uddannelse fordi den tilføjer et erhvervsøkonomisk og samfundsfagligt aspekt til min ellers meget kommunikative kompetenceprofil. Jeg har dog fundet frem til, at jeg ønsker flere økonomiske fag, end jeg har på nuværende tidspunkt. Derfor har jeg ikke planer om at skulle starte på den naturlige kandidat Cand.Merc.kom.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god start. Du bliver tilbudt at deltage i et introforløb, som er en rigtig godt mulighed for at socialisere og lærer dine nye medstuderende at kende, inden du for alvor skal sidde med snuden nede i studiebøgerne.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

HA(kom.) er opdelt i semestre. Der er således to semestre på et skoleår - et forårssemester og et efterårssemester. Første og andet år af uddannelsen er en blanding af kommunikative og økonomiske fag samt to store tværfaglige årsprojekter. På tredje år er der mulighed for at tage på udveksling eller tage valgfag på CBS og derefter i obligatorisk praktik, hvilket jeg ser meget frem til.


Hvorfor valgte du Copenhagen Business School som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Copenhagen Business School fordi jeg ønskede at gå på en anerkendt uddannelsesinstitution, som også kunne tilbyde et økonomisk aspekt til min kommunikative uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Der er generelt flest skriftlige eksaminer på HA(kom.). De fleste eksaminer udarbejdes i de studiegrupper, som man får tildelt fra start af. Det er dog muligt at gå alene eller skifte gruppe, hvis man ønsker det hen af vejen.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

For det første er det en uddannelse med et godt socialt miljø, hvilket jeg vægter meget højt. For det andet har jeg meget autonomi på HA (kom.) i forhold til, hvor meget tid jeg bruger på studiet, og hvorledes jeg tilrettelæger det. Det er dejligt at være fleksibel. Især når man ønsker at have et studiejob ved siden af. Derudover er det et klart plus i min bog, at vi skal ud og prøve vores kræfter af i erhvervslivet på 6. semester – den såkaldte praktikperiode. Det er en fantastisk mulighed for at udvide sit netværk indenfor branchen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

På CBS kan det generelt være udfordrende at finde ud af, hvordan du studerer bedst muligt, da CBS indeholder meget “selvstudie”. Man får ikke hjælp medmindre man søger efter den, hvilket i starten kan virke uoverskueligt og frustrende.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Et godt råd er at udnytte den hjælp du kan få fra skolen eller spørge de ældre årgange til råds, når du behøver hjælp. Derudover er det vigtigt, at pointere at nogle fag kan være meget teoritunge og måske ikke falde i din smag. Sådan har jeg det personligt med samtids og samfundsdiagnostik og videnskabsteori. Det skal du dog ikke lade dig slå dig ud af.


Hvad er dit drømmejob?

HA(kom.) er en bred uddannelse, som fører til mange forskelligartede jobs. På lang sigt drømmer jeg om at arbejde som projektleder for en marketingsafdeling i en international virksomhed.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet HA(kom) Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din virksomhedskommunikationsuddannelse

Læs mere om Copenhagen Business School

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-11-2015

Hvad skal du efter 3.G?

Det er maj måned, solens stråler kigger frem fra et par regnvejrsskyer og tre år med lektier, eksamener og minder om fester, venskab og kærlighed lakker mod ende for landets elever i 3.G. Livet ligger for deres fødder, men det kan være lettere sagt end gjort at beslutte, hvad man skal? Mød Jonas, Sofie og Kristoffer og hør om deres drømme for fremtiden. 

Læs mere
Sidst opdateret 08-10-2020

Mød en smykkedesignstuderende

Signe drømmer om at starte sin egen smykkekollektion, når hun er færdig med sin uddannelse. Her kan du læse mere om, hvordan det er at læse smykkedesign på Københavns Erhvervsakademi. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Sådan kommer du ind på journalistuddannelsen

Er du nyhedsjunkie, grammatiknørd eller storyteller? Kom igennem nåleøjet til journalistuddannelsen, med vores samlede guide her - nederst finder du et eksempel på en motiveret ansøgning.

Læs mere
Sidst opdateret 19-02-2020

Få et alternativt bud på dit drømmestudie

Overvejer du at søge ind på én af de rigtige populære uddannelser? Og frygter du ikke at blive blive optaget? Eller har du måske allerede fået afslag? Læs med her og få 10 bud på alternative drømmestudier.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en informationsteknologistuderende

Frederik har ikke altid vidst, hvad han ville læse, men uddannelsen har gjort, at han drømmer om at arbejde med softwareudvikling! Hvis du går og drømmer om en uddannelse inden for IT, så er dette måske noget for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 28-05-2020

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. Christian Martin har fået sit drømmejob hos Fitnessguru. Han har altid været aktiv sportsudøver og interesseret sig for det sunde liv – også når det handler om det, vi putter i munden.
Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2016

Tre bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Uddannelsesguide - Studievalg i 3 trin

Sidder du med et indtryk af, at det er umuligt at finde en uddannelse, der både interesserer dig og giver adgang til en karriere med spændende opgaver og høj løn? Så er du ikke alene. Men denne guide får tre trin til, hvordan du træffer det rigtige valg af studie. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2020

Mød en zoneterapi-studerende

Sarah valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 01-02-2018

10 gode grunde til at tage en IT-uddannelse

Du får job med det samme, høj løn og mulighed for en international karriere. Det er blot 3 ud 10 gode grunde til, at du bør søge ind på en IT-uddannelse til sommer. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-04-2019

Den fleksible ungdomsuddannelse: Hf online

Går du og overvejer om du skal tage en ungdomsuddannelse, og har du drømme om at studere videre?

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en fysioterapeutstuderende

Nikolaj er studerende på fysioterapeutuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole - Campus Nord! Lige nu er han på sit fjerde semester og drømmer om at arbejde med Elite sportshold, når han en dag er færdiguddannet!

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Sådan bliver du ejendomsmægler

Er du god til tal, mennesker og vil du have en karriere, hvor du opfylder drømme? Så er en fremtid som ejendomsmægler måske noget for dig.Du får en hverdag med fart på, hvor din fornemmeste opgave er at hjælpe mennesker med at sælge deres bolig og/eller finde deres nye hjem.

Læs mere
Sidst opdateret 11-06-2020

Kickstart din karriere på 5 uger

Bliv klar til at komme ud i erhvervslivet på 5 uger, for dig der har en STX, HTX eller HF bag dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-04-2019

Bliv social- og sundhedsassistent

Overvejer du en uddannelse inden for social og sundhed, men er i tvivl om du skal vælge hjælper- eller assistentuddannelsen?

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en nyuddannet folkeskolelærer

Luana er nyligt uddannet folkeskolelærer med kompetencer til særligt at undervise i Engelsk og Musik samt børn i komplicerede læringssituationer (specialpædagogik). Her i interviewet fortæller hun om sin tid som studerende, giver dig et par gode råd med på vejen og sætter kursen for, hvor fremtiden skal bære hende hen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-03-2019

Kom bagom Roskilde Festival Højskole

Roskilde Festival Højskole er Danmarks nyeste højskole, og ligger solidt forankret i sweet-spottet mellem Roskilde Festivalpladsen og Roskilde by. Læs om skolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en kandidatstuderende i Information Studies

Mathilde har en BA i International Virksomhedskommunikation med engelsk og medier, og havde et ønske om at kombinere det kommunikative med it. Læs om hendes uddannelse på Information studies på Aalborg Universitet i København.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2019

Bliv klar til din videregående uddannelse på kun 2 år på ASK

Vidste du, at du ikke behøver bruge hele tre år på din STX? Faktisk kan du komme i mål med din STX på kun to år; du kan altså på rekordtid komme direkte videre med din drømmeuddannelse!

Læs mere
Sidst opdateret 14-11-2018

Hvad er Ivy League?

Hvis du nogensinde har set en film om livet på et amerikansk college, så har du helt sikkert også hørt om Ivy League universiteterne. Læs om de 8 mest prestigefyldte amerikanske universiteter her. 

Læs mere