Mød en HA(kom) studerende

Julie læser HA(kom) på CBS, hvor hun lærer hvordan man strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed og hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats. Hun er især glad for kombinationen af det erhvervsøkonomiske med det kommunikative og de muligheder det giver hende. Læs mere om Julie her!




HA(kom) Erhvervsøkonomi og Virksomhedskommunikation
ha(kom)
  • Julie
  • Copenhagen Business School
  • Varighed: 3 år


Hvad handler uddannelsen om?

På HA(kom.) lærer du både, hvordan du strategisk planlægger den interne og eksterne kommunikation i en virksomhed, samt hvordan den formidles bedst muligt i forhold til den enkelte kommunikationsindsats.


Hvorfor valgte du at starte på uddannelsen?

HA(kom.) er sin helt egen. Jeg valgte denne uddannelse fordi den tilføjer et erhvervsøkonomisk og samfundsfagligt aspekt til min ellers meget kommunikative kompetenceprofil. Jeg har dog fundet frem til, at jeg ønsker flere økonomiske fag, end jeg har på nuværende tidspunkt. Derfor har jeg ikke planer om at skulle starte på den naturlige kandidat Cand.Merc.kom.


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det har været en god start. Du bliver tilbudt at deltage i et introforløb, som er en rigtig godt mulighed for at socialisere og lærer dine nye medstuderende at kende, inden du for alvor skal sidde med snuden nede i studiebøgerne.


Hvordan er uddannelsen opbygget?

HA(kom.) er opdelt i semestre. Der er således to semestre på et skoleår - et forårssemester og et efterårssemester. Første og andet år af uddannelsen er en blanding af kommunikative og økonomiske fag samt to store tværfaglige årsprojekter. På tredje år er der mulighed for at tage på udveksling eller tage valgfag på CBS og derefter i obligatorisk praktik, hvilket jeg ser meget frem til.


Hvorfor valgte du Copenhagen Business School som uddannelsesinstitution?

Jeg valgte Copenhagen Business School fordi jeg ønskede at gå på en anerkendt uddannelsesinstitution, som også kunne tilbyde et økonomisk aspekt til min kommunikative uddannelse.


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Der er generelt flest skriftlige eksaminer på HA(kom.). De fleste eksaminer udarbejdes i de studiegrupper, som man får tildelt fra start af. Det er dog muligt at gå alene eller skifte gruppe, hvis man ønsker det hen af vejen.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

For det første er det en uddannelse med et godt socialt miljø, hvilket jeg vægter meget højt. For det andet har jeg meget autonomi på HA (kom.) i forhold til, hvor meget tid jeg bruger på studiet, og hvorledes jeg tilrettelæger det. Det er dejligt at være fleksibel. Især når man ønsker at have et studiejob ved siden af. Derudover er det et klart plus i min bog, at vi skal ud og prøve vores kræfter af i erhvervslivet på 6. semester – den såkaldte praktikperiode. Det er en fantastisk mulighed for at udvide sit netværk indenfor branchen.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

På CBS kan det generelt være udfordrende at finde ud af, hvordan du studerer bedst muligt, da CBS indeholder meget “selvstudie”. Man får ikke hjælp medmindre man søger efter den, hvilket i starten kan virke uoverskueligt og frustrende.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Et godt råd er at udnytte den hjælp du kan få fra skolen eller spørge de ældre årgange til råds, når du behøver hjælp. Derudover er det vigtigt, at pointere at nogle fag kan være meget teoritunge og måske ikke falde i din smag. Sådan har jeg det personligt med samtids og samfundsdiagnostik og videnskabsteori. Det skal du dog ikke lade dig slå dig ud af.


Hvad er dit drømmejob?

HA(kom.) er en bred uddannelse, som fører til mange forskelligartede jobs. På lang sigt drømmer jeg om at arbejde som projektleder for en marketingsafdeling i en international virksomhed.


Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet HA(kom) Tjek vores job og løn sektion!

Klik her for job og løn

Find din virksomhedskommunikationsuddannelse

Læs mere om Copenhagen Business School


Annoncer