Peter Kragh Lauritsen, Head of SEO, Texta

Hvad laver en Head of SEO hos Texta? Peter Kragh Lauritsen fortæller om arbejder her, hvor hans primære arbejdsopgave er at skabe større synlighed for kunderne på Google.

  • Peter Kragh Lauritsen
  • 22 år 
  • Ansat siden september 2015
  • Erhvervsøkonomi og erhvervsret, 
    HA (jur.)

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Head of SEO, og min primære arbejdsopgave er at skabe større synlighed for vores kunder på Google. Min typiske arbejdsdag indebærer blandt andet at udarbejde søgeords- og konkurrentanalyser, planlægge og iværksætte indsatser og følge gennemførte projekter til dørs. Jeg er desuden ansvarlig for en stor del af vores dialog med nye og eksisterende kunder og står derfor også for salget og at gennemføre møde med potentielle kundeemner.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

I vores branche er der ikke to kunder og løsninger, som er ens. Det er på én og samme tid udfordrende og charmen ved mit job – at finde ”nålen i høstakken”, altså den unikke løsning til den pågældende kunde. I min stilling har du desuden adgang til et væld af data og information, hvilket kan være vanskeligt at finde hoved og hale i. Arbejdet med at navigere i og bruge den viden, du har til rådighed, er min favoritbeskæftigelse.

  • Hvordan bruger du din udannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse er en kombination af jura og økonomi, og selvom jeg måske ikke bruger den i min stilling som Head of SEO, har den i høj grad hjulpet mig i et ledelsesmæssigt og administrativt perspektiv. Vi har eksempelvis sparet anseelige beløb ift. regnskab/bogføring og juridiske spørgsmål, som vi selv har kunnet varetage og svare på. Det er mit klare indtryk, at min uddannelse har klædt mig på rent fagligt til at være leder og vise vejen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Texta?

Frihed under ansvar

En af hjørnestene i vores virksomhed er mantraet om ”frihed under ansvar”. Vi hverken kan eller vil kigge vores ansatte over skuldrene og stoler på, at de løfter deres del af læsset og kommer i mål til tiden. Som ledere er vores opgave at opstille rammerne for arbejdet, men om du vil arbejde kl. 3 om natten eller i weekenden – det er helt op til dig.

Dialog i øjenhøjde

Vores branche kan måske virke som raketvidenskab og magi, og selvom vi på mange måder er nørder, bestræber vi os altid på at kommunikere i øjenhøjde med vores kunder. Tekniske udtryk og fagbegreber er vigtige at kunne bruge og forstå, men hvis man taler hen over hovedet på kunden, bliver dialogen hurtig ensidig. Vi gør meget ud af at kommunikere med vores kunder i et sprog, de forstår. 

Ikke to dage er ens

Som allerede nævnt sætter jeg stor pris på, at mine arbejdsdage aldrig er ens. Det er udfordrende, og man skal være fleksibel, men omvendt ville jeg personligt ikke bryde mig om ”samlebåndsarbejde”.

  • Hvorfor er Texta en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg er måske en smule farvet af, at TEXTA er min egen virksomhed, men jeg går meget op i, at man som medarbejder har indflydelse på sin egen arbejdsdag og kan være med til at forme sin arbejdsplads. Som ledere lytter vi til vores ansatte, og vores dør er altid åben.

Læs mere om Texta

Mød andre kandidater fra Texta


Annoncer