Marie-Louise Persson, Head of Review, Texta

Hvad laver man som Head of Review hos Texta? Marie-Louise Persson giver dig svaret her, og giver et indblik i arbejdsopgaverne, som blandt andet består af korrekturlæsning.

  • Marie-Louise Persson
  • 27 år 
  • Ansat siden august 2017
  • Bachelor i Historie og Engelsk

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som Head of Review holder jeg kontakten med vores in-house korrekturlæsere, uddelegerer arbejdsopgaver og læser både intern og ekstern korrektur. Jeg har essentielt set det overordnede ansvar for kvaliteten af vores in-house korrekturlæsning.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Kvalitetssikring af tekster. Det sker af og til, at en kunde ønsker feedback på sine hjemmesidetekster, hvilket ofte indeholder både grammatisk og strukturel korrektur. Derudover er optimering og facilitering af korrekturlæsernes arbejdsopgaver noget af det mest givende ved mit arbejde, fordi det giver mig en mulighed for ikke alene at arbejde med mennesker, men at løse det puslespil det er at skulle få alting til at gå op i en højere enhed.

  • Hvordan bruger du uddannelse i din nuværende stilling?

En sjælden gang imellem læser jeg korrektur på engelske tekster, men derudover bruger jeg ikke min bachelor i historie og engelsk synderligt meget i min nuværende stilling. Tværtimod blev jeg ansat som korrekturlæser på baggrund af min erhvervserfaring, der på det tidspunkt hovedsageligt bestod af frivilligt arbejde og hobbyer. Deriblandt noget foreningsarbejde på mit studie som chefredaktør for studiemagasinet, hvilket vel tæller med som en del af min uddannelse.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Texta?

At få lov at have indflydelse

Som ansat i en iværksættervirksomhed kan man virkelig få lov at overvære og få indflydelse på sin arbejdsplads udvikling, og jeg ved, jeg får både lang snor og bliver lyttet til, når jeg har forslag til forbedringer, hvilket gør en kæmpe forskel for arbejdsglæden.

Et socialt samlingspunkt

Det er jo højst individuelt her, siden vi ikke er så mange, der sidder på kontoret til daglig, men det er da blevet snakket om blandt korrekturlæserne, at vi aftaler dage, hvor vi sidder sammen. Indtil da kan jeg kun sige, der er en solid, uformel stemning til daglig, som jeg absolut ikke ville undvære.

Fleksibilitet

Det går selvfølgelig begge veje, så nogle gange kan det også være en udfordring, men fleksibiliteten betyder, jeg selv kan bestemme, om jeg vil gå tidligt, holde en hjemmearbejdsdag, arbejde lidt længere for at få lidt mindre arbejde næste uge osv. Personligt er jeg glad for struktur, og jeg er som regel motiveret til at møde på kontoret hver dag takket være det sociale, men det er da en gave selv at bestemme hvornår og hvordan. Frihed under ansvar i den bedste forstand.

  • Hvorfor er Texta en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

De ovenstående årsager vejer selvfølgelig tungt. Derudover giver det en helt særlig fornemmelse at være med i en virksomhed, som jeg ved er blandt de helt store på markedet, og som jeg selv opfatter som værende både dybt professionel og ydmyg på samme tid. Der er desuden en kæmpe mængde tillid til de ansatte, hvilket betyder, at ingen af os tager os tid til at ’micro manage’ hverken korrekturlæsere eller skribenter, hvilket gør jobbet befriende og lægger op til, at der bliver taget individuelt ansvar i stedet.

Læs mere om Texta

Mød andre kandidater fra Texta


Annoncer