Vis studentum.dk som: Mobile

Morten Jacobsen, Seniorprojektleder, Sweco

Sweco
Seniorprojektleder
  • Morten Jacobsen
  • 53 år
  • Ansat siden 2015
  • Maskiningeniør, HD i Organisation

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder i vores energiafdeling og beskæftiger mig primært med biogasprojekter. På biogasprojekterne har jeg foruden min rolle som projektleder også en rolle som biogasekspert. Som biogasekspert rådgiver jeg alle vores kunder omkring det at bygge nye biogasanlæg, herunder valg af udstyr og teknologi og omkring selve gennemførelsen af projektet. Da jeg af titel er seniorprojektleder, agerer jeg også projektleder på større projekter rundt om i andre afdelinger, da projektledergerningen isoleret set er en ret bred disciplin, der ikke nødvendigvis behøver at være fagspecifik.    

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes jo som helhed, at mit job er spændende og udfordrende, men jeg må sige, at jeg for alvor bliver motiveret af de projekter, der indeholder en høj grad af kompleksitet. Det tænder den faglige gnist i mig, og det er ofte den type af projekter, hvor ens projektlederevner for alvor kommer på prøve. Her får jeg nemlig for alvor lov til at dykke helt ned i det faglige i form af forskelligartede og til tider svære opgaver. Derudover finder jeg også det menneskelige aspekt af mit arbejde enormt spændende, og på komplicerede projekter er det vigtigt, at jeg formår at have hånd i hanke med de mange interessenter, der skal koordineres imellem – så hele ledelses- og stakeholder management-delen er også klart noget af det, jeg finder såvel udfordrende som interessant. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet maskiningeniør, og min uddannelse anvender jeg i de biogasprojekter, hvor projektering indgår. Derudover har jeg en HD i organisation, som jeg trækker på i min rolle som projektleder. Generelt må jeg dog sige, at mine uddannelser selvfølgelig har givet mig en basal og uundværlig grundforståelse, der danner grundlaget for min faglighed, men meget af den viden, jeg besidder i dag, har jeg tilegnet mig gennem årene, efter jeg kom ud på arbejdsmarkedet.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Sweco?

De mange muligheder

Da Sweco er så stor en virksomhed, er der flere muligheder for at anvende sine kompetencer inden for andre områder, end der hvor ens kernekompetencer ligger. På den led har jeg større bevægelsesfrihed i mit arbejde, da jeg har en bred faglighed, jeg kan trække på. Det betyder i sidste ende, at jeg kan byde ind på forskellige typer af opgaver, og er jeg altid koblet på en opgave eller projekt, er der større sandsynlighed for, at jeg kan beholde mit job.

Godt arbejdsmiljø, både fysisk og psykisk

I Sweco har vi generelt store, lyse lokaler, hvor man også har gode muligheder for at vælge alternativer til den traditionelle skrivebordsplads; man kan egentlig sidde eller stå og arbejde lidt der, hvor man har lyst i situationen. Desuden har vi en meget uformel omgangstone og højt til loftet. Jeg kan altid gå til en kollega eller en leder og få en fordomsfri og åben snak. Og så synes jeg, at jeg er omgivet af rigtig flinke og dygtige kolleger og ledere. Det bidrager alt sammen til både et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

Stor fleksibilitet og selvstændighed

Jeg har en enorm frihedsgrad i min hverdag, og jeg tilrettelægger som oftest selv min uge – selvfølgelig så den overordnet flugter med afdelingens strategi og de projekter og opgaver, der nu ligger. Men i Sweco får man tildelt meget ansvar, og man får så også tilsvarende stor frihed.

  • Hvorfor er Sweco en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Sweco er den store, lille virksomhed, som jeg plejer at sige til folk. I de enkelte teams har man stor mulighed for at forfølge opgaver og forretningsmuligheder uden for meget bureaukrati og for tunge forretningsgange - så man kan rent faktisk agere hurtigt og effektivt som en lille virksomhed. På samme tid har man supportfunktionerne og systemerne fra en klassisk, stor virksomhed til at understøtte en i sit arbejde i dagligdagen. Derudover mener jeg, at Sweco er en attraktiv arbejdsplads, fordi jeg har rig mulighed for at udvikle mig personligt i lederrollen og rent fagligt ved at arbejde med nye tekniske områder. Fælles for begge er, at der er en fin balance imellem læringsmetoderne, der typisk er gennem kurser og uddannelser og så i dagligdagen, hvor det tillærte skal ud at leve, og hvor man samtidig hele tiden udvikler sig og lærer, uden man måske lige bemærker det fra dag til dag.  

Læs mere om Sweco

Mød andre kandidater fra Sweco

Senest opdateret: 19 mar 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Mustafa Nabil Shaker, Civil Engineer, Rambøll

My primary tasks are to manage projects and coordinate both small and medium sized bridge and civil work projects both in Denmark and internationally. In the recent year, the main focus has been to optimize and integrate the global cooperation between the different bridge teams in countries such as India, Abu Dhabi and UK. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Asger Anker Sørensen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Som konsulenter arbejder vi på tværs af forretningen, og da alle dele af forretningen sidder på værdifuld information i form af opsamlet data, kan vi hjælpe vores kunder med at optimere hele deres forretningen fra produktion til People Management. 

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Pernille Damgaard, Afdelingsleder, Syddansk Erhvervskole

Jeg er leder af et håndværkerteam på ni medarbejdere i Miljø og Bygning, og samtidig er jeg systemansvarlig for SDE's arbejdsmiljøledelsessystem. På den måde arbejder jeg ikke kun for et godt arbejdsmiljø hos mit håndværkerteam, men også med at understøtte alle de andre arbejdsmiljøgrupper på skolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ewa Wybraniec, Regulatory Affairs Specialist, 3Shape

I work in the RA or Regulatory Affairs department. It acts as our interface between the pharmaceutical/medical device industry and Regulatory authorities across the world. To me it is a cross-disciplinary domain where regulations, business and engineering interact.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Thomas Braagaard Pedersen, Senior Management Consultant, Rambøll

I work in Strategy & Operations within Ramboll Management Consulting, in which we serve private and public clients both nationally and internationally. As part of the global Ramboll Group, we often build upon unique industry expertise to advise executive managers within our selected industries, such as Energy, Buildings, Transport, Environment & Health and Water.

Læs mere
Sidst opdateret 13-08-2019

Hiba Almodaris, Maintenance and Integrity Engineer, Total

I work in a project dedicated to redeveloping one of our existing assets that is suffering from subsidence which is called Tyra Redevelopment Project. It is a complex project that combines both greenfield and brownfield scopes and is divided over several countries in the world. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Alessandro Franco Parodi, Civilingeniør, COWI

Jeg arbejder i afdelingen for internationale broer, og derudover er jeg også en del af en specialgruppe, hvor vi arbejder med dynamik. Her laver vi bl.a. målinger af vibrationer og støjniveauer i bygninger omkring byggepladser eller operationel infrastruktur. Lige nu arbejder jeg dog på et betondesign, så det er ikke kun dynamik.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Kristian Aagaard, Management Consultant, Hansen Toft

Jeg arbejder i dag med forretnings- og organisationsudvikling hos Hansen Toft. Min primære opgave er centreret omkring Search & Selection af potentielle kandidater til de stillinger, vi hjælper vores samarbejdspartnere/klienter med at besætte. Mødet med virksomheden og hele processen med at analysere og forstå deres forretning er både super spændende og udfordrende.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

El Husseini Zaalouk, Product Application Engineer, Danfoss

Jeg arbejder i hydraulikbranchen, hvor jeg hovedsageligt fokuserer på ”Mobile/offroad hydraulics”. Min ekspertise i de mange forskellige hydrauliske komponenter ligger primært inden for ventiler. En hydraulisk ventil (valve) er en komponent, der distribuerer olie ud til de forskellige funktioner. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Amalia Jepsen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Forretningsområdet som Data Scientist Consultant er meget bredt. Man arbejder på korte projekter i alle slags virksomheder, og man kan arbejde med al slags data fx. sundhedsdata, vejrdata, mediedata, processdata, kundedata osv. Min primære arbejdsopgave er at finde værdi i data og være med til at løse komplekse problemstillinger for kunden ved brug af data.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Kristine Clemmensen-Rotne, Engineering Graduate, Demant

During the graduate program I have been working in the following areas during my four rotations: During my various projects here in the Graduate Programme I have moved through almost all of the different stages, from the early development to the final production and distribution of our products. 

Læs mere
Sidst opdateret 13-08-2019

Louise Koldig, Subsurface Manager, Total

I work within the operations team in technical excellence, where I have been a Project Manager for almost three years. My primary task as Project Manager has been to oversee and support the development and implementation of several operational safety procedures and a supporting an IT tool called eCoW.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Isabella Adamsson Akharraz, Strategy Analyst, Accenture

I work at Accenture Strategy, focusing primarily on Technology Strategy. At Accenture Strategy, we are passionate about shaping our clients’ future. Combining deep business insight with the understanding of how technology will impact industry and business models, we help our clients find future value and growth in a digital world.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Hilal Erdogan Lavik, Junior Patent Manager, 3Shape

I’m a part of the Legal and Patents team and I work closely together with R&D where I spend most of my time. My primary task, as a junior patent manager, is to establish a bridge between the patent team and R&D in order to scope out new inventions that may be patented but also to support the developers in establishing an overview of the patent landscapes.

Læs mere
Sidst opdateret 12-07-2019

Mette Sørensen, Teknisk sagsbehandler/Ingeniør, Sikkerhedsstyrelsen

Jeg er ansat i Center for Markedsovervågning, hvor jeg arbejder med produktsikkerhed i et team af dygtige kollegaer. Min primære arbejdsopgave omhandler sagsbehandling af produkter, som ikke lever op til gældende sikkerhedskrav. Jeg er ofte i dialog med virksomheder, som har brug for vejledning i forhold til deres egne forpligtelser. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Thomas Langhoff, Assistant Manager, Danish Crown

Jeg sidder med ansvaret for en teknisk afdeling med seks mand. Mit primære fokusområde er den daglige drift. Jeg skal sørge for, at alt kører, som det skal og tage beslutninger om, hvad der skal gøres, hvis en af vores maskiner går i stykker. Derudover sidder jeg med budgetterne for teknisk afdeling. Det er både i forhold til indkøb, reservedele og investeringer.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Michelle Kühl, Mechanical engineer, COWI

Jeg sidder i tunnel- og undergrundsinfrastrukturafdelingen i COWI, hvor jeg arbejder med mekaniske systemer på infrastrukturprojekter – eksempelvis affugtningsanlæg på broer, afvanding i tunneler eller VVS på metroprojekter. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Sophia Amalie Mortensen, Graduate, EL:CON

Jeg er ingeniør i Elektrisk Energiteknologi og arbejder med højspænding. Hos EL:CON kunne det for eksempel være dimensionering af kabler og transformerstationer eller service og vedligehold på eksisterende elforsyningsanlæg. Mine opgaver består typisk af både økonomiske og tekniske beregninger og involverer også projektledelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathilde Bisballe, Systems Engineer & User Researcher, 3Shape

I work in the R&D department in 3Shape as a Systems Engineer focusing on usability and user experience. My core responsibility is to be the voice of the user inside the R&D department and ensure the quality of the user experience when hardware and software come together. My main tasks consist of testing the and transforming user insights into tangible product requirements.

Læs mere