Alexander Bennedsen, Bygningsingeniør, Sweco

Alexander er Bygningsingeniør hos Sweco, hvor hans primære arbejdsopgaver kredser om det digitale, og hvordan virksomheden kan optimere forskellige processer.

Sweco
Ingeniør/BIM-manager
  • Alexander Bennedsen
  • 27 år
  • Ansat siden 2013
  • Diplombygningsingeniør

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Sådan helt overordnet er jeg det, der hedder BIM-udviklingsansvarlig, og jeg beskæftiger mig med store infrastrukturprojekter, især jernbaner og broer. Mine primære arbejdsopgaver kredser om det digitale, og jeg sidder helt konkret og arbejder med, hvordan vi kan optimere processerne omkring, hvordan vi kommunikerer og præsenterer de projekter og konstruktioner, vi laver i 3D-design, for vores kunder. På den måde sikrer vi, at der ikke er en uoverensstemmelse mellem, hvad kunden har ”bestilt”, og hvad vi leverer.

Derudover bruger jeg meget tid på vores interne innovationskoncept, Tigers. Her er jeg med til at idégenerere, give sparring på og hjælpe til med at projektlede innovationsprojekterne. Tigers går kort fortalt ud på, at alle Sweco-medarbejdere med en god forretningsidé kan få lov til at arbejde på den i arbejdstiden og føre den ud i livet. Flere innovationsprojekter har allerede udmøntet sig i konkrete løsninger, der kommer vores kunder til gavn i dag.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det må helt klart være den digitale udvikling sådan i det store hele. Det rykker rigtig hurtigt lige i øjeblikket, og hvor man før i tiden sad og producerede tegninger i hånden, 3D-modellerer man i dag det hele. Det åbner op for mange nye udfordringer og muligheder, men det er enormt spændende, da den nye teknologi gør os i stand til at arbejde mere effektivt og muliggør helt nye løsninger. Og så synes jeg, at det er virkelig tilfredsstillende, at det i sidste ende er muligt at se de projekter, man har siddet med i 3D, blive bragt til live.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse som diplombygningsingeniør bruger jeg jo egentlig hver dag og på sin vis i alle facetter af mit job. Jeg er jo uddannet i fysikkens elementære grundregler, og jeg har dermed en bred pallette af kundskaber, som jeg dagligt bringer i spil, når jeg skal arbejde med eksempelvis beton og stål. Da jeg studerede for 5 år siden var der ikke så stor fokus på den digitale del, så den del har jeg tilegnet mig efterfølgende. Så man kan sige, at uddannelsen har udstyret mig med den basale viden, som man ganske enkelt ikke kan være foruden som ingeniør.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Sweco?

1. Man får tildelt ansvar

2. Man har gode udviklings- og karrieremuligheder

3. De gode kolleger – såvel nationalt som internationalt.

  • Hvorfor er Sweco en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Der er mange årsager til, at jeg vil arbejde i Sweco. Men ud over de gode kolleger samt det ansvar og de karrieremuligheder, man får tilbudt, så vægter det helt klart tungt for mig, at Sweco er en virksomhed, der går forrest inden for nye tendenser og ny teknologi. Og generelt bare er en virksomhed, der er meget agil og moderne med højt til loftet og en flad organisationsstruktur.

Sweco er den store, lille virksomhed, der høster fordelene ved sin globale tilstedeværelse og sine økonomiske muskler, men som samtidig er i stand til at agere enormt hurtigt. Derudover sætter jeg pris på det, vi kalder SUM, ’Swecos Unge Medarbejdere’, som er et internt netværk for unge i Sweco, hvor vi ofte mødes til såvel faglige som sociale arrangementer. Jeg er glad for at lære unge kolleger på min egen alder at kende fra hele landet og for, at Sweco giver os muligheden for det.

Læs mere om Sweco

Mød andre kandidater fra Sweco


Annoncer