Ninett Louise Møller, Social- og sundhedshjælper, Slagelse Kommune

Mød Ninett, der arbejder som social- og sundhedshjælper i Slagelse Kommune. Hendes arbejde indebærer blandt andet praktisk og personlig pleje samt medicinhåndtering. 

Slagelse Kommune
Social- og sundhedshjælper
  • Ninett Louise Møller
  • 40 år
  • Ansat siden 2009
  • Uddannet social- og sundhedshjælper

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som social- og sundhedshjælper i Slagelse Kommune. Mit arbejde som social- og sundhedshjælper indebærer praktisk og personlig pleje, medicinhåndtering og generel strukturering af hverdagen for demente. Jeg har som regel en fast rute hver dag, hvor jeg kører rundt til demente. Det er ikke hver dag de samme, jeg er hos, men jeg har alligevel nogle stykker af de udsatte, som jeg er ved fast.

Derudover er mit arbejde måske lidt anderledes end for andre social- og sundhedshjælpere, fordi jeg også er elevansvarlig. Det betyder, at jeg kører rundt med de elever, som er i gang med deres uddannelse. De er typisk i praktikforløb af 3-4 måneder, hvor de bliver lært op og kommer ud og bruger deres uddannelse i praksis. Jeg har typisk 1-2 elever med mig, og derfor kommer min hverdag også til at afhænge lidt af deres forløb.

I weekenderne er jeg tovholder, og det gælder en masse administrativt arbejde som eksempelvis koordinering af syge- og raskmeldinger, ændring i køreplaner og bestilling af vikarer. Det arbejde er vigtigt for, at hver dag hænger sammen – både for os medarbejdere og for de demente.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes særligt, at det er rigtig spændende at arbejde med mine elever. At få lov til at lære de ting videre, som jeg selv arbejder med og laver i hverdagen, er bare guld værd – og særligt, når jeg kan mærke, at de brænder ligeså meget for faget, som jeg selv gør.

Mit arbejde er mest udfordrende i perioder, hvor der er meget sygdom, fordi det betyder, at vi andre er nødt til at løbe hurtigere for at hverdagen går op. Arbejdet fungerer bare bedre, og hverdagen bliver sjovere, når vi er flere om at løfte opgaverne.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse meget, fordi den er et grundlæggende fundament for, at jeg kan udføre mit arbejde. Samtidig har jeg meget at gøre med uddannelse, idet jeg har elever med rundt, fordi jeg hele tiden skal forholde mig til, at de lærer de ting, de skal i forhold til deres uddannelse.

Uddannelsen som sundheds- og socialhjælper er over de seneste par år blevet ændret en del, og den er i dag blevet et halvt år længere, fordi man skal have et halvt års grundforløb, før man kan starte på ssh-uddannelsen. Det betyder, at eleverne har flere fag – både naturvidenskabelige fag og fagsprog, og det synes jeg kun er godt. Det gør samtidig mit arbejde med eleverne bliver mere interessant, fordi jeg hele tiden må forholde mig til, hvad der sker i forhold til uddannelsen.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Slagelse Kommune?

De tre vigtigste ting i mit arbejde må være:

  • Gode kompetencer
  • Glæde i hverdagen
  • Mod, styrke og tydelighed

  • Hvorfor er Slagelse Kommune en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Det er attraktivt for mig at arbejde i Slagelse Kommune, fordi det er her, jeg også bor. Det betyder, at der er en god balance mellem mit arbejde og privatliv. Samtidig er min arbejdsgiver meget fleksibel, og det betyder meget for, at mit liv kan hænge sammen.

Læs mere om Slagelse Kommune

Mød andre kandidater fra Slagelse Kommune


Annoncer