Cecilie Hansen, Naturgeograf, Orbicon

Cecilie er ansat som naturgeograf i Orbicons afdeling for Miljø og Natur. I sin stilling arbejder Cecilie især med GIS og databehandling.

Orbicon
Naturgeograf
  • Cecilie Hansen
  • 25 år
  • Ansat siden 2015
  • Geografi og Geoinformatik på KU

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som naturgeograf i Orbicons afdeling for Miljø og Natur. Jeg er forholdsvis nyuddannet, men jeg har været i Orbicon i mere end 3,5 år - først som praktikant, senere som studentermedhjælper, og nu som fastansat. Jeg arbejder især med GIS og databehandling på særligt mange overfladevandprojekter, men har gennem min ansættelse arbejdet med alt fra miljøvurderinger og vådområdeprojekter til at være med som feltassistent på marint feltarbejde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

De mest spændende og udfordrende opgaver hænger for mig meget sammen. Opgaver, hvor der ikke er en lige vej til løsningen, og hvor jeg får et stort ansvar i opgaveløsningen. Jeg sidder fx og skal beregne, hvilke konsekvenser det kan have at etablere et kystsikringsdige med pumper og sluser i vandløbene langs diget. Det inkluderer fx at beregne afstrømningsstatistik og vurdere oversvømmelsesrisici på baggrund af højdemodellen og arealanvendelsen i området.

Jeg er også med til at bearbejde hydrometriske data fra vandløbsmålestationer. Det kræver både stor faglig viden og lidt detektivarbejde at finde ud af, hvorfor de målte data ikke altid stemmer overens med registreringer fra loggeren. Her er det som nyuddannet virkelig godt at kunne sparre med de mange kloge hoveder i min afdeling, og det er betryggende at vide, at alting kvalitetssikres, inden det sendes ud af huset.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger til dagligt mine kompetencer inden for GIS, databehandling og min faglige viden om miljø og hydrologi. Man får en bred faglig ballast på geografistudiet, hvor man i det øjeblik man lærer om forskellige ting, måske ikke nødvendigvis kan se, hvad man skal bruge det til, men så senere hen finder ud af, at det er et en led i at kunne forstå og forklare sammenhænge i miljøet.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Orbicon?

1. Min hverdag byder på mange forskellige spændende og udfordrende opgaver

2. Det er en super arbejdsplads, hvor der altid er plads til sparring såvel som et godt grin

3. Der er gode arbejdsforhold med en stor grad af frihed.

  • Hvorfor er Orbicon en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Orbicon er et rådgivende firma, som står meget stærkt på miljø- og bæredygtighedsområdet med rødder 150 år tilbage i tiden. Orbicon er ejet af Hedeselskabet, så det overskud vi genererer går til forskning og almennyttige forhold til gavn for miljøet og naturen, og det er for mig personligt et stort plus.

Læs mere om Orbicon

Mød andre kandidater fra Orbicon


Annoncer