Alexander N. S. Hvenegaard, Specialist at Group Treasury, Nykredit

Her får du et indblik i, hvad Alexander N. S. Hvenegaard laver som Specialist at Group Treasury hos Nykredit, og hvad hans arbejdsopgaver indebærer. Læs med her.

  • Alexander N. S. Hvenegaard
  • 29 år
  • Ansat siden 2014
  • Cand.merc i Finance

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

I investering har vi mandat til at investere Nykredits egenkapital og likviditetsreserve. Investeringerne er primært placeret i højt ratede stats- og realkreditobligationer, kreditobligationer, aktier og Private Equity. Udover at investere, bruger afdelingen og jeg en del tid på andre opgaver som ny regulering og brede projekter i Nykredit.

Investering ligger i Finans-funktionen (Group Treasury), der også har ansvaret for finansieringen af koncernens realkredit- og bankudlån samt koncernens likviditetsstyring. Finans har desuden ansvaret for udviklingen af realkreditprodukter, koncernens balancestyring samt ansvar for ratingen af Nykredit og Nykredits udstedelser.

Så hvis man har en interesse for finanssektoren, er der altid spændende projekter og opgaver i Finans.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at spillerummet mellem organisationsteori og de finansielle markeder er særligt interessant. Jeg er allerede blevet kastet ind i en masse opgaver om, hvordan Nykredit skal løse morgendagens udfordringer. Samtidigt er jeg blevet udfordret med opgaver specifikt rettet mod investeringer og de finansielle markeder. Udfordringerne har været enormt spændende og udfordrende. Jeg har en HA-almen baggrund med en cand.merc. i Finance, så jeg er blevet udfordret på hele min uddannelsespalette.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Tilgangen til opgaver og projekter varierer i deres natur. Jeg bruger til hverdag mest den teori, jeg lærte inden for renteteori, økonometri og Corporate Finance. Når først man bliver udfordret med praktikken bag investering i værdipapirer, bliver ens teoretiske fundament også udfordret. Derfor er jeg meget afhængig af min evne til at kunne skabe overblik i de udfordrende øjeblikke, hvor det er vigtigt at kunne lave et sanity check af udregninger og forudsætninger i lyset af den viden, man har fra studiet. Dét, at den viden, man fik på studiet faktisk også kan gøre sig gældende i ”virkelighedens verden” har været noget af det mest givende.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Nykredit?

Gode kollegaer og gode ledere

I arbejdet har der været en utrolig stejl læringskurve. Fordelen ved at arbejde i en stor koncern som Nykredit er, at der er mange gode kollegaer, så hvis tvivlen opstår, er der altid nogen, der kan hjælpe. Nykredits størrelse gør dog også, at der er behov for gode ledere til at vejlede ens vej rundt i arbejdet og koncernen. Netop godt lederskab er vigtigt for min hverdag i koncernen og har samtidigt været utrolig vigtigt for mig, da jeg valgte Nykredit.

Udviklingsmuligheder

Det er vigtigt for mig, at arbejdspladsen har fokus på udfordrende og nye udviklingsmuligheder, hvor behovet for samarbejde og fagligt overblik får mig til skabe resultater og udvide min horisont.

I Nykredit har jeg mødt spændende udviklingsmiljøer, hvor jeg kan udvikle mig både personligt og fagligt.

Arbejdsopgaver

Grundstenen i min profil er finansielle kompetencer. De opgaver, jeg har mødt, har skærpet min kommercielle forståelse og lært mig meget mere om de strategiske overvejelser, der finder sted inden investeringsbeslutninger. Jeg har spændende arbejdsopgaver inden for finansiel modellering og følsomhedsanalyser, der yderligere bidrager til min kompetenceprofil. Det har været lærerigt og udfordrende.

  • Hvorfor er Nykredit en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I Nykredit har jeg fået udfordrende arbejdsopgaver inden for de områder, der har min største interesse. Derfor er Nykredit en attraktiv virksomhed for mig.

Læs mere om Nykredit

Mød andre medarbejdere fra Nykredit


Annoncer