Jonas Ladegaard Hensch, Økonom, Nationalbanken

Jonas Ladegaard Hensch arbejder som økonom i Nationalbanken, og giver dig her et indblik i, hvilke arbejdsopgaver, der følges med stillingen. Læs med i interviewet her.

  • Jonas Ladegaard Hensch
  • 28 år 
  • Ansat siden 2018
  • Cand.polit

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som økonom i afdelingen Økonomi og Pengepolitik, som beskæftiger sig med dansk økonomi og international økonomi. Jeg tilhører teamet monetær og makrofinansiel analyse, som har til opgave at overvåge og analysere penge- og valutakursmarkeder samt monetære og finansielle forhold. Mine primære arbejdsopgaver er derfor at udarbejde analyser, working papers og andre faste publikationer inden for disse områder.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Generelt er hovedparten af arbejdsopgaverne både spændende og udfordrende. De mest interessante opgaver er typisk dem med en vis analytisk karakter, fordi man både skal overveje sin analytiske tilgang, og dernæst hvilken økonometrisk metode man med fordel kan anvende. Derudover er det altid sjovt og vigtigt at kunne argumentere for, hvorvidt ens resultater giver mening eller ej.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

I mit daglige arbejde anvender jeg rigtig mange af de forskellige teoretiske og økonometriske metoder, som man har tilegnet sig i løbet af sin studietid. Det er især økonometriske, finansielle og makroøkonomiske fag som jeg bruger mest.

Til trods for det er læringskurven alligevel meget stejl, eftersom arbejdstilgangen er meget anderledes end man er vant til fra studiet. Derfor tager det lidt tid at komme ind i de forskellige ting.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Nationalbanken?

For mig er det vigtigste ved mit arbejde i Nationalbanken, at jeg bliver udfordret fagligt, at mine arbejdsopgaver er spændende, og at der er et godt socialt miljø. Disse ting bliver i høj grad opfyldt, da alle medarbejdere er ekstremt kompetente inden for deres respektive arbejdsområde, samt at man til en vis grad kan præge indholdet af de ting, man laver.

  • Hvorfor er Nationalbanken en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

Nationalbanken er en attraktiv arbejdsplads for mig, fordi man i forhold til de fleste andre polit-jobs virkelige anvender mange af de teoretiske og økonometriske metoder som man har stiftet bekendtskab med på studiet. Med andre ord får man virkelig lov til at anvende sin uddannelse i de arbejdsopgaver, man bliver konfronteret med i sin daglige gang i Nationalbanken.

Derudover har vi mange sociale aktiviteter, som bidrager til et godt socialt sammenhold.

Læs mere om Nationalbanken

Mød andre medarbejdere fra Nationalbanken