Anne Hye Kristensen, Infrastructure Analyst, Nationalbanken

Anne Hye Kristensen arbejder som Infrastructure Analyst hos Nationalbanken og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Du kan læse mere om Annes arbejdsopgaver her.

  • Anne Hye Kristensen
  • 26 år
  • Ansat siden 2017
  • Cand.scient.pol.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Infrastructure Analyst og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet beskæftiger sig med overvågning og laver vurderinger af den finansielle sektor i Danmark med det formål at sikre en robust økonomi. En vigtig del af en robust økonomi er en betalingsinfrastruktur, der gør det muligt for borgere, virksomheder og banker at udveksle betalinger sikkert og effektivt. I den danske betalingsinfrastruktur afvikles der dagligt betalinger for omkring 500 mia. kr., hvilket stiller høje krav til effektivt og sikkerhed i systemerne i betalingsinfrastrukturen. 

Min primære opgave er 1) at vurdere om et betalingssystem lever op til internationale standarder for effektivitet og sikkerhed - fx ser jeg på om systemet efterlever krav til cybersikkerhed og risikostyring, og 2) at fremme ændringer, der bedst tjener samfundet.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Betalingsformidling er et enormt spændende område, der hele tiden udvikler sig. Der er rigtig mange opgaver inden for betalingsformidling og mit arbejde er meget alsidigt.

Det er en meget lang proces at vurdere et betalingssystem og opdage forbedringspotentialer, fordi det kræver en grundig og bred viden om systemet og involverer mange personer med forskellige fagligheder. Jeg synes det er udfordrende, fordi det kræver, at jeg både kan sætte mig ind i noget teknisk, organisatorisk, juridisk og økonomisk. Jeg lærer rigtig meget af det, dels om det specifikke system som jeg er med til at vurdere, men i høj grad også om processer og formidling.  

Udover at lave vurderinger af de danske betalingssystemer, deltager jeg i internationalt arbejde og bidrager til afdelingens tværgående projekter. Især synes jeg, at det er spændende at deltage i internationalt arbejde og samarbejde med personer fra andre lande, der kan fortælle, hvordan de løser opgaver som jeg også selv arbejder med.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i statskundskab i din nuværende stilling?

Under mit studie er jeg blevet klædt på til hurtigt at kunne tilegne mig ny viden om områder som jeg ikke kender så meget til, og jeg har lært at analysere komplekse problemstillinger og processer. Det bruger jeg meget i mit arbejde. Studiet har derudover styrket mine formidlingskompetencer og jeg oplever, at det er en klar fordel i mit job at være skarp til at formidle budskaber – både skriftligt og mundtligt.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Nationalbanken?

1. At der er fokus på faglig og personlig udvikling

2. At der er et godt socialt miljø på arbejdspladsen

3. At der er fleksibilitet i arbejdsopgaver og arbejdstid.

  • Hvorfor er Nationalbanken en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Danmarks Nationalbank er en meget attraktiv arbejdsplads for mig, fordi min faglighed dagligt bliver udfordret og udviklet, og jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel.

Som nyuddannet er jeg kommet med i Nationalbankens Central Banking Economist Programme. Programmet giver mig et socialt netværk med andre nyuddannede i banken samt en masse redskaber som jeg kan bruge i mit arbejde. Med programmet har jeg også fået en mentor, der kan vejlede mig i de udfordringer som jeg støder på i mit arbejde. Jeg er meget glad for at deltage i programmet, der har gjort overgangen fra studie til arbejdsliv nemmere. Danmarks Nationalbank er derudover en attraktiv arbejdsplads, hvis man, ligesom jeg, går med overvejelser om at arbejde i udlandet i en periode – det er muligt at blive udstationereret ved fx Verdensbanken, Den Europæiske Centralbank eller en anden centralbank.

Læs mere om Nationalbanken

Mød andre medarbejdere fra Nationalbanken