Vis studentum.dk som: Mobile

Anne Hye Kristensen, Infrastructure Analyst, Nationalbanken

  • Anne Hye Kristensen
  • 26 år
  • Ansat siden november 2017
  • Cand.scient.pol.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som Infrastructure Analyst og sidder i afdelingen Finansiel Stabilitet. Finansiel Stabilitet beskæftiger sig med overvågning og laver vurderinger af den finansielle sektor i Danmark med det formål at sikre en robust økonomi. En vigtig del af en robust økonomi er en betalingsinfrastruktur, der gør det muligt for borgere, virksomheder og banker at udveksle betalinger sikkert og effektivt. I den danske betalingsinfrastruktur afvikles der dagligt betalinger for omkring 500 mia. kr., hvilket stiller høje krav til effektivt og sikkerhed i systemerne i betalingsinfrastrukturen. 

Min primære opgave er 1) at vurdere om et betalingssystem lever op til internationale standarder for effektivitet og sikkerhed - fx ser jeg på om systemet efterlever krav til cybersikkerhed og risikostyring, og 2) at fremme ændringer, der bedst tjener samfundet.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Betalingsformidling er et enormt spændende område, der hele tiden udvikler sig. Der er rigtig mange opgaver inden for betalingsformidling og mit arbejde er meget alsidigt.

Det er en meget lang proces at vurdere et betalingssystem og opdage forbedringspotentialer, fordi det kræver en grundig og bred viden om systemet og involverer mange personer med forskellige fagligheder. Jeg synes det er udfordrende, fordi det kræver, at jeg både kan sætte mig ind i noget teknisk, organisatorisk, juridisk og økonomisk. Jeg lærer rigtig meget af det, dels om det specifikke system som jeg er med til at vurdere, men i høj grad også om processer og formidling.  

Udover at lave vurderinger af de danske betalingssystemer, deltager jeg i internationalt arbejde og bidrager til afdelingens tværgående projekter. Især synes jeg, at det er spændende at deltage i internationalt arbejde og samarbejde med personer fra andre lande, der kan fortælle, hvordan de løser opgaver som jeg også selv arbejder med.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i statskundskab i din nuværende stilling?

Under mit studie er jeg blevet klædt på til hurtigt at kunne tilegne mig ny viden om områder som jeg ikke kender så meget til, og jeg har lært at analysere komplekse problemstillinger og processer. Det bruger jeg meget i mit arbejde. Studiet har derudover styrket mine formidlingskompetencer og jeg oplever, at det er en klar fordel i mit job at være skarp til at formidle budskaber – både skriftligt og mundtligt.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Nationalbanken?

1. At der er fokus på faglig og personlig udvikling

2. At der er et godt socialt miljø på arbejdspladsen

3. At der er fleksibilitet i arbejdsopgaver og arbejdstid.

  • Hvorfor er Nationalbanken en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Danmarks Nationalbank er en meget attraktiv arbejdsplads for mig, fordi min faglighed dagligt bliver udfordret og udviklet, og jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel.

Som nyuddannet er jeg kommet med i Nationalbankens Central Banking Economist Programme. Programmet giver mig et socialt netværk med andre nyuddannede i banken samt en masse redskaber som jeg kan bruge i mit arbejde. Med programmet har jeg også fået en mentor, der kan vejlede mig i de udfordringer som jeg støder på i mit arbejde. Jeg er meget glad for at deltage i programmet, der har gjort overgangen fra studie til arbejdsliv nemmere. Danmarks Nationalbank er derudover en attraktiv arbejdsplads, hvis man, ligesom jeg, går med overvejelser om at arbejde i udlandet i en periode – det er muligt at blive udstationereret ved fx Verdensbanken, Den Europæiske Centralbank eller en anden centralbank.

Læs mere om Nationalbanken

Mød andre medarbejdere fra Nationalbanken

Senest opdateret: 04 mar 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-02-2020

Lone Sørensen, Controller, DMI

Jeg er ansat som controller og sidder i afdelingen for IT og Ressourcer. Mit arbejde er en blanding af udviklingsopgaver samt faste tilbagevendende driftsopgaver som fx budgetopfølgning. Jeg sidder også med vores anlægsstyring, hvor vi er i gang med en større modernisering.

Læs mere
Sidst opdateret 06-07-2021

Nikolaj Thorsen Bager, Student Analyst, Nordea

Jeg arbejder som Student Analyst i Strategy & Planning i Nordea Markets. Jeg arbejder primært med support til Nordea Markets globale ledelse, hvor en stor del af opgaverne er meget ad-hoc baserede. Herunder kan analyser af diverse aspekter af Markets eller mødemateriale til ledelsesseminarer nævnes. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Daniele Capezzuto, Junior MOGE Controller, Nestlé

I work in Finance and Control, more specifically within MOGE Controlling. MOGE stands for Marketing and Other General Expenses (alternatively SG&A) and together with my manager we are in charge of controlling these costs for the Nordics. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Marie Holst, Konsulent, DI

Jeg arbejder i DI’s energi- og klimapolitiske afdeling, hvor opgaven blandt andet er at påvirke politikere til, at regler og politiske mål inden for energi og klima er til gavn for DI’s medlemsvirksomheder. Som økonom bruger jeg en stor del af min tid på at lave analyser, som kan underbygge vores synspunkter og hjælpe med til at beslutte, hvad der er bedst for DI’s medlemmer.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Reza Norouzi Ghazvini, Finance Manager, GoMore

Jeg sidder med ansvaret for vores rapporteringer, budgetter og cash flow samt de analyser, der relaterer sig til disse. Jeg sidder også med opfølgningen på vores budgetter med vores forskellige afdelinger. Derudover sidder jeg med bogføring af transaktioner, kontoafstemninger, løn, HR og andre ad hoc-opgaver, der kan komme ind. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Andrea Decandia, Finance Graduate, Carlsberg

I currently work in the Finance department and as part of my Graduate Program, I have just started my second rotation. In my first one I was part of the Financial Planning and Controlling team, in which I was involved in the monthly financial reports of the global group, but also in ad-hoc analysis and the preparation of the budget for 2019.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ann-Sofie E. Madsen, Analyst, EY

Jeg sidder i afdelingen Transaction Advisory Services, der beskæftiger sig med køb og salg af virksomheder (M&A). Jeg arbejder til dagligt med finansiel due diligence, der kort fortalt undersøger virksomheders finansielle grundlag før et køb/salg. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Anne-Sophie Loft, Analyst, Mærsk

Jeg arbejder som Finance Business Partner for Maersk Lines Globale Marketing og Business Development afdeling på vores hovedkontor i København, hvilket betyder, at jeg supporterer afdelingen fra et finansielt perspektiv.

Læs mere
Sidst opdateret 12-03-2019

Alex Maj Lorenzen-Bangsgaard, Økonomisk Konsulent, Børn & Unge, Vejle Kommune

Jeg er ansat i Staben i Børne- & Ungeforvaltningen, Vejle Kommune. Her arbejder jeg med økonomien inde for folkeskolerne i Vejle Kommune, hvor mine mest klassiske arbejdsopgaver er budgetlægning, budgetopfølgning og regnskabsafslutning. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Aydin Uslu, Senior Accountant, Salling Group

Jeg arbejder i Group Accounting (GA) under Finance, hvor vi samlet set er omkring 320 ansatte i alt inklusiv vores kolleger i vores Shared Service Center i Polen. Jeg sidder en afdeling, som bliver kaldt Accounts Payable, hvor jeg beskæftiger mig med controlling af processer, afstemning og opfølgning på diverse konti, optimering og udvikling af vores processer. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-12-2019

Morten Mølgaard, Trainee, Agri Nord

Jeg sidder som revisortrainee i Agri Nords økonomiafdelingen, hvor vi laver regnskab og yder økonomisk rådgivning til landmænd. Agri Nord er en landboforening, som blandt andet yder rådgivning indenfor økonomi, planteavl, økologi, HR, ejendomshandler, husdyrproduktion og mange andre.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Elisa Corydon-Petersen, Financial Postgraduate, Danfoss

Postgraduate programmet er struktureret over en to årig periode med fire projekter af et halvt års varighed. Mindst et af de fire projekter foregår i udlandet, men programmet planlægges individuelt, så kun det første projekt er tilrettelagt på forhånd for kandidaten – hvilket giver mulighed for at skræddersy indholdet efter profil og interesse. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Lina Schiel-Madsen, Indirect Tax Consultant, DSV

Jeg startede for lidt over 2 år siden som økonomielev i DSV. I løbet af min elevtid var jeg rundt i forskellige afdelinger i virksomheden, deriblandt debit/kredit bogholderiet, finansafdelingen med perioder i lønafdelingen samt i treasury-afdelingen. Jeg er efter endt elevuddannelse blevet ansat som Indirect Tax Consultant i DSV’s globale Tax afdeling.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Thomas Brix, Finance Graduate, Carlsberg

Jeg arbejder i Finance, og min sidste rotation var i den afdeling, som hedder FP&A, som blandt andet beskæftiger sig med månedlig rapportering og analyser til ledelsen omkring Carlsbergs finansielle performance. Mine arbejdsopgaver var relateret til den månedlige rapportering, hvilket blandet bestod af at lave månedlige analyser og rapporter til ledelsen.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Krogh Mikkelsen, Business Analyst, Danish Crown

Jeg sidder i Group Procurement - altså koncernindkøb. Jeg er Business Analyst i Business Development. Jeg arbejder primært med rapportering, projekthåndtering og forskelligt analysearbejde i forhold til spend og cost out.  Jeg har meget stor indflydelse i forhold til at skabe mit eget job. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Lene Louise Kvist-Madsen, Økonomi- og Administrationschef, KOM-KBH A/S

Jeg har ansvaret for administration og økonomi i KOM-KBH. Jeg har en Controller-funktion for projektansvarlige og forsøger hele tiden at være foran, så jeg kan hjælpe dem med deres styring af projektøkonomien. Det mest udfordrende er at få materiale og informationer fra byggeledelsen, så jeg kan bidrage til styring af økonomien i deres projekter.

Læs mere
Sidst opdateret 03-06-2019

Nikolaj Neesgaard Kristensen, Treasury Manager, LEGO Group

Working in Group Treasury I have the responsibility to advice and manage how we mitigate counter party risk towards customers and suppliers through the use of various Trade Finance instruments. A major part of that is acting as a subject matter expert to be able to equip my colleagues to take the dialogue with customers and suppliers. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Nora Winkler-Kofoed, Business Analyst, Bosch

I am Business Analyst at AA/SEN. In that job role, I am part of the AA management team and responsible for reporting and monitoring business key figures. I work closely together with our sales managers and consolidate the sales budgets for planning and forecasts. I also administrate the trade agreements that we have with our customers and make sure that we build accruals to be able to pay bonus to ...
Læs mere
Sidst opdateret 22-06-2020

Kristian Gaarde, Portfolio Manager, ATP

Jeg er en del af ATP’s investeringsafdeling, som har ansvaret for at skabe det bedst mulige afkast til alle ATP’s medlemmer. Helt konkret sidder jeg i den afdeling, der står for investeringer i børsnoterede danske aktier. En af mine primære arbejdsopgaver er at opbygge et indgående kendskab til de selskaber, vi gerne vil investere i. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Magnus Eckardt Lauritzen, Student Assistant, Ørsted

Jeg arbejder som studentermedhjælper i Project Development Biogas i Bioenergy. Vi arbejder på at udvikle Ørsteds tilstedeværelse inden for biogas i flere lande. Vi er en forholdsvis lille afdeling i Ørsted-regi, hvilket gør, at man får det ansvar, som man ønsker. 

Læs mere