Rasmus Stampe Emborg, Projektleder, Landbrug & Fødevarer

Her kan du møde Rasmus Stampe Emborg, der er projektleder hos Landbrug & Fødevarer. Rasmus vil i dette interview give dig et indblik i arbejdsopgaverne som projektleder.

Landbrug & Fødevarer
Projektleder
  • Rasmus Stampe Emborg
  • 33 år
  • Ansat siden 2018
  • Cand. Silv. i Skovteknologi ved KU

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med at åbne naturen op for danskerne. Som projektleder på SPOR i Landskabet er min primære opgave at samarbejde med frivillige, landmænd og lodsejere, så vi hver dag kan byde velkommen til oplevelser i det åbne land. SPOR er trampestier på privat landbrugsjord i hele Danmark, og du er velkommen på dem alle.

Jeg arbejder med frivillige lokale ildsjæle, jeg rådgiver dem og støtter dem i deres stiprojekter rundt om i Danmark. En stor del af min tid bliver brugt på tildeling af fondsmidler fra Nordea-Fonden, der muliggør, at vi hele tiden kan åbne op for nye adgange til naturen under SPOR-brandet. Derudover går min tid med udviklingsarbejde af SPOR.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Selvom det praktiske i at åbne et SPOR ikke er vanskeligt, foregår det i et komplekst felt med mange modsatrettede interesser. Mit arbejde kræver derfor hele tiden, at jeg kan forholde mig til lokale forhold, og at jeg kan tale med alle. På mange måder er min fornemmeste opgave at bidrage til det muliges kunst, og samtidig kunne forbinde realistiske løsninger nu og her,med langsigtede mål.

Ofte skal jeg skifte fokus - fra små nære udfordringer til hvilke dagsordner på naturområdet som SPOR spiller ind i, uden at det mister sin integritet og brede opbakning på tværs af de interesseorganisationer, der støtter SPOR. De mange forskelligeartede opgaver og problemstillinger, der tilsammen udgør mine arbejdsopgaver, er både det, der gør arbejdet spændende, samtidig med at det er her udfordringerne ligger gemt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Uden den forudgående forståelse for det åbne land og dets komplekse problemstillinger, som jeg har tillært mig på mit studie, ville jeg ikke have et fagligt fundament at stå på. Økonomi, jura, ledelse, natur/kulturforståelse og projektstyring er værktøjer, som jeg dagligt gør brug af i mit arbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Landbrug & Fødevarer?

1. At arbejdet er samfundsrelevant

2. At jeg på min arbejdsplads møder gode kollegaer og har mange udviklingsmuligheder

3. At jeg har en stor arbejdsfrihed  

  • Hvorfor er Landbrug & Fødevarer en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Landbruget som erhverv har altid været og vil altid være relevant for mennesker og ikke mindst i Danmark. Jeg er selv pragmatisk af natur, og netop sådan ser jeg også L&F’s ageren i samfundet. Af de to grunde er L&F en attraktiv organisation for mig som person, fordi vi har samme værdisæt, og samtidig repræsenterer L&F et erhverv, som alle har en holdning til, og det giver jo altid et godt samtaleemne ved middagsbordet.

Læs mere om Landbrug & Fødevarer

Mød andre kandidater fra Landbrug & Fødevarer


Annoncer