Vis studentum.dk som: Mobile

Nina Lolle, Design Koordinator, Kvadrat

Kvadrat
Design Koordinator
  • Nina Lolle
  • 32 år
  • Ansat siden august 2018
  • Kandidat i Tekstil Design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Kvadrat er en af Europas førende tekstilvirksomheder med en international kundegruppe. Virksomheden startede i 1960’erne, og har altid haft fokus på at skubbe grænserne for tekstildesign, bl.a. ved et tæt samarbejde med kunstscenen og stor opmærksomhed på nye innovative løsninger samt højkvalitets produkter. Kvadrat er desuden kendt for vores unikke farver, som ikke har udgangspunkt i nogle af de eksisterende farvesystemer (såsom Pantone, NCS osv.)

Hos Kvadrat arbejder vi med flere forskellige produktkategorier blandt andet møbeltekstiler, gardiner, gulvtæpper og rullegardiner. I min rolle som Design Koordinator i Kvadrats produktudvikling har jeg specielt fokus på udviklingen af gardiner og møbeltekstiler.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Kvadrat har altid eksterne designere knyttet til produktudviklingen. Det betyder, at jeg i mit arbejde får en bred berøringsflade med utrolig kompetente designere, arkitekter og kunstnere fra hele verden. For mig giver det en interessant dynamik at samarbejde med andre kreative mennesker med forskellige baggrunde og kompetencer.

Jeg lærer noget nyt hver dag gennem vores eksterne designeres blik på verdenen og bliver fodret med inputs og tilgange til designfaget, som jeg aldrig selv var kommet frem til. Samtidig er det en udfordring ikke at fortabe sig i den kreative proces, når der er 100 deadlines, der skal overholdes, tekniske problemer der skal løses, og mange løse ender der skal gå op for at realisere et produkt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet tekstildesigner fra hhv. Kolding- og Københavns designskole. Det er selvfølgelig en fordel, at jeg kender de tekniske processer bag tekstildesign – at jeg selv har prøvet at sidde bag en væv, en strikkemaskine og at indfarve tekstiler giver mig forståelse for rammerne omkring den tekniske udvikling og bedre forudsætning for at forstå vores leverandører. Men i næsten endnu højere grad bruger jeg min forståelse for kreative processer og produktudvikling.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Kvadrat?

1. At der er tid og rum til at tænke innovativt og kreativt

2. At vi aldrig går på kompromis med udtryk og kvalitet

3. Mine fantastiske kollegaer – både internt i huset og de mennesker, som jeg møder eksternt i udviklingen af nye produkter

  • Hvorfor er Kvadrat en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Ud over det høje faglige niveau og mine arbejdsopgaver inden for produktudvikling, skiller Kvadrat sig ud ved at have nogle meget unikke rammer. Dette både i forhold til naturen, der omgiver os og selve bygningen som i 2015 gennemgik en gennemgribende renovation.

Kvadrat er et åbent hus, hvor alle kan kommunikere frit sammen og på trods af det høje faglige engagement og professionalismen, som kendetegner stedet, er der en åben og uformel tone mellem ledere og medarbejdere og på tværs af afdelingerne. 

Derudover er det utroligt vigtigt for mig peronligt, at jeg, efter et par års søgen som færdiguddannet designer, har fundet en virksomhed, som prioriterer bæredygtighed og cirkulære løsninger i alle led af designudviklingen. Det betyder meget for mig at vide, at vi gør hvad vi kan for at skabe en grønnere tilgang til design, og at vores produkter bliver brugt i længere tid end en enkelt sæson.

Læs mere om Kvadrat

Mød andre kandidater fra Kvadrat

Senest opdateret: 01 apr 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 24-06-2019

Lone Vestergaard, Designlærer, Egå Ungdoms-højskole

Jeg er ansat på EUH som underviser i Design-fag og i Event & Projektstyring. Som underviser er min primære opgave at invitere og motivere eleverne til fordybelse i enten egne eller samskabende designprocesser, som kan være alt fra syning og idéudvikling i Re-Design til opøvning af diverse teknikker inden for fx collage, tryk og håndarbejde.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Frederikke Aagaard, Selvstændig arkitekt, designer og TV-vært

Jeg er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i København og på Bartletts School of Achitecture i London, og i dag arbejder jeg som selvstændig - primært med formidling af design og arkitektur. Det skete meget naturligt, da jeg efter studiet lagde ud med at arbejde foran kameraet på et tv-program, der hed ”Drømmeværelset”.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Camilla Hansen, Grafisk designer, Mediegruppen

Jeg er grafisk designer, så jeg sidder med det udførende arbejde – at få idéen eller konceptet realiseret grafisk. Det er primært magasiner, men det kan også andre visuelle og grafiske udtryk, som vores kunder efterspørger. Jeg er håndværkeren, og mit værktøj er inDesign og forskellige andre Adobeprogrammer. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Katrine Ravn Møller, Architect, Rambøll

The building department at Ramboll is a large and complex organisation, involving several fields of knowledge and expertise. One of the main focuses in the department right now is working with integrated design between faculties to unite knowledge and extend perspective. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Ása Jacobsen, Graphic Artist, MovieStarPlanet

Jeg er grafiker hos MovieStarPlanet, hvor jeg designer og tegner hår, tøj og accessories til vores online avatarer. Mine redskaber er en Wacom-tablet og Adobe-tegneprogrammer. Vi udgiver nyt grafisk indhold til vores spil hver uge, så der aldrig er en kedelig dag på kontoret. Jeg bruger meget tid på at undersøge mode og trends for at kunne producere det mest relevante indhold til spillerne.

Læs mere
Sidst opdateret 24-04-2020

Søren Hjerrild Smedemark, Bygningskonstruktør MAK, AART architects

Jeg er ansat i projekteringsafdelingen hos AART architects, hvor jeg primært beskæftiger mig med 3D-modellering, BIM-koordinering, udarbejdelse af tegninger og mængder til udførelse. Siden jeg blev ansat, har jeg arbejdet med projektering i de senere faser af projekteringen, altså efter at designet ligger fast. Det vil sige, at jeg primært har haft fokus på de tekniske løsninger og selve ...

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Malene Linde Nielsen, Design Development Specialist, Pandora

Jeg sidder i Pandoras produktafdeling, hvor jeg arbejder som designudvikler. Overordnet går mit arbejde ud på at udvikle vores smykker fra tegning til færdige smykker. Jeg sidder med kommunikationen mellem vores designere og vores produktudviklingsteam i Thailand, og det kræver, at jeg arbejder hurtigt og struktureret.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Guntis Rusa, Product Designer, Peakon

I work as a Product Designer and within the tech world that is someone who solves problems, mostly design related. It’s a combination of a few design fields like User Experience, User Interface, Interaction Design, Digital Design and many more. It may sound like a lot of responsibilities, but in general, the main focus of a Product Designer is around User Experience and Interface Design.

Læs mere
Sidst opdateret 24-04-2020

Nicolaj Thunbo Østergaard, Konkurrencearkitekt, AART architects

Jeg arbejder som konkurrencearkitekt. Det vil sige, at jeg er med på holdet, når vi deltager i konkurrenceprojekter mod andre arkitektfirmaer. Jeg er således med i den spæde start af et projekt, hvor analyser af stedet og brugeren og bygherrens ønsker skal omsættes til en form og et design for en bygning. Vi opererer med mange forskellige og spændende problemstillinger og udfordringer som eksempel ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Vibeke Johansson, Digital Art Director, Mediegruppen

Jeg arbejder kort opsummeret med webdesign. Hoveddelen af mit arbejde foregår i Photoshop. Forretningsområdet er bredt, og vi har mange kunder i mange afskygninger, der hver især har forskellige behov inden for grafiske udtryk og logodesign. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal fremhæve. Det er svært at sige, da jeg sidder med mange opgavetyper, der byder på deres egne udfordringer.

Læs mere