Nina Lolle, Design Koordinator, Kvadrat

Mød Nina Lolle, der er Design Koordinator hos Kvadrat. I sin stilling har Nina fokus på udviklingen af gardiner og møbeltekstiler, og hun lærer stadig noget nyt hver dag.

Kvadrat
Design Koordinator
  • Nina Lolle
  • Ansat siden august 2018
  • Kandidat i Tekstil Design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Kvadrat er en af Europas førende tekstilvirksomheder med en international kundegruppe. Virksomheden startede i 1960’erne, og har altid haft fokus på at skubbe grænserne for tekstildesign, bl.a. ved et tæt samarbejde med kunstscenen og stor opmærksomhed på nye innovative løsninger samt højkvalitets produkter. Kvadrat er desuden kendt for vores unikke farver, som ikke har udgangspunkt i nogle af de eksisterende farvesystemer (såsom Pantone, NCS osv.)

Hos Kvadrat arbejder vi med flere forskellige produktkategorier blandt andet møbeltekstiler, gardiner, gulvtæpper og rullegardiner. I min rolle som Design Koordinator i Kvadrats produktudvikling har jeg specielt fokus på udviklingen af gardiner og møbeltekstiler.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Kvadrat har altid eksterne designere knyttet til produktudviklingen. Det betyder, at jeg i mit arbejde får en bred berøringsflade med utrolig kompetente designere, arkitekter og kunstnere fra hele verden. For mig giver det en interessant dynamik at samarbejde med andre kreative mennesker med forskellige baggrunde og kompetencer.

Jeg lærer noget nyt hver dag gennem vores eksterne designeres blik på verdenen og bliver fodret med inputs og tilgange til designfaget, som jeg aldrig selv var kommet frem til. Samtidig er det en udfordring ikke at fortabe sig i den kreative proces, når der er 100 deadlines, der skal overholdes, tekniske problemer der skal løses, og mange løse ender der skal gå op for at realisere et produkt.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet tekstildesigner fra hhv. Kolding- og Københavns designskole. Det er selvfølgelig en fordel, at jeg kender de tekniske processer bag tekstildesign – at jeg selv har prøvet at sidde bag en væv, en strikkemaskine og at indfarve tekstiler giver mig forståelse for rammerne omkring den tekniske udvikling og bedre forudsætning for at forstå vores leverandører. Men i næsten endnu højere grad bruger jeg min forståelse for kreative processer og produktudvikling.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Kvadrat?

1. At der er tid og rum til at tænke innovativt og kreativt

2. At vi aldrig går på kompromis med udtryk og kvalitet

3. Mine fantastiske kollegaer – både internt i huset og de mennesker, som jeg møder eksternt i udviklingen af nye produkter

  • Hvorfor er Kvadrat en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Ud over det høje faglige niveau og mine arbejdsopgaver inden for produktudvikling, skiller Kvadrat sig ud ved at have nogle meget unikke rammer. Dette både i forhold til naturen, der omgiver os og selve bygningen som i 2015 gennemgik en gennemgribende renovation.

Kvadrat er et åbent hus, hvor alle kan kommunikere frit sammen og på trods af det høje faglige engagement og professionalismen, som kendetegner stedet, er der en åben og uformel tone mellem ledere og medarbejdere og på tværs af afdelingerne. 

Derudover er det utroligt vigtigt for mig peronligt, at jeg, efter et par års søgen som færdiguddannet designer, har fundet en virksomhed, som prioriterer bæredygtighed og cirkulære løsninger i alle led af designudviklingen. Det betyder meget for mig at vide, at vi gør hvad vi kan for at skabe en grønnere tilgang til design, og at vores produkter bliver brugt i længere tid end en enkelt sæson.

Læs mere om Kvadrat

Mød andre kandidater fra Kvadrat


Annoncer