Mette Brandt, Uddannelseskonsulent, Kriminalforsorgen

Mette er uddannelseskonsulent, og underviser i fysisk træning og konflikthåndtering, herunder både teoretisk konfliktforståelse og praktisk selvforsvar.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg underviser i fysisk træning og konflikthåndtering herunder både teoretisk konfliktforståelse og praktisk selvforsvar og magtanvendelse. Derudover underviser jeg i et skrivekursus, som er et særligt frivilligt danskfagligt tilbud til fængselsbetjente under uddannelse.

Efteruddannelsesopgaver: Jeg er med til at uddanne testledere i Kriminalforsorgen (Ansøgere til uddannelsen til fængsels- og transportbetjent skal bestå en fysisk test, inden de bliver inviteret til assessmentdag/interview) og kvalitetssikre ensartet afholdelse af fysisk optagelsestest. Jeg tager rundt og giver feedback til testledere og ser afholdelse af test, som udføres rundt omkring på Kriminalforsorgens fængsler.

Udviklingsopgaver: Jeg er blandt andet med til at udvikle indhold til undervisning i konceptet ’sikkerhed og tryghed for alle i Kriminalforsorgen’.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende og udfordrende i mit job er at undervise fængselsbetjentelever og se deres faglige og personlige udvikling gennem de tre skoleophold, som er på uddannelsen til fængselsbetjent. Derudover er jeg med til at løse andre opgaver, herunder rekrutteringsopgaver og andre efteruddannelsesopgaver, som findes i en politisk styret organisation, hvor opgaverne hurtigt dumper ind og forandrer sig.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min idrætsfaglige bagrund bruger jeg i planlægningen af elevernes fysiske træning og i forbindelse med undervisning i idræt med sundhedsfaglig vinkel. I udviklingen af fysisk test i Kriminalforsorgen kommer min idrætsfaglige kompetencer også i spil. Jeg bruger mine kropslige idrætskompetencer i egen læring af selvforsvar og magtanvendelse og undervisning heri. Min pædagogiske og didaktiske viden bruger jeg i al undervisning og i mødet med eleverne.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Kriminalforsorgen?

De tre vigtigste ting for mig i Kriminalforsorgen er gode positive kollegaer, gode og tillidsfulde ledere samt en varieret opgaveportefølje.

  • Hvorfor er Kriminalforsorgen en attraktiv arbejdsplads for dig?

Kriminalforsorgen er et attraktivt sted for mig, fordi jeg har forskelligartede opgaver som beriger mig i menneskeforståelse. Jeg arbejder i et lille hjørne af en stor organisation, hvor jeg synes, at jeg gør en lille forskel i menneskers uddannelse.

Læs mere om Kriminalforsorgen

Mød andre medarbejdere fra Kriminalforsorgen


Annoncer