Rasmus Trier Helsted, Studievejleder, Københavns Universitet

I jobbet som studievejleder hos Københavns Universitet arbejder Rasmus med og for de studerende, hvor han bl.a. besvarer spørgsmål om studierne, eksamen etc.

Københavns Universitet
Uddannelsesvejleder
  • Rasmus Trier Helsted
  • 33 år 
  • Ansat siden 2014
  • Kandidat i Retorik, KU

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder med og for de studerende som studievejleder. Det betyder, at jeg svarer på deres spørgsmål om deres studier, eksamen, udlandsophold og alt muligt andet.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har en del længere samtaler med studerende, der har lidt større udfordringer, og her er det meget spændende at prøve at forstå deres situation og forsøge at komme med løsninger sammen med den studerende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som studievejleder er kommunikation super vigtigt. Jeg skal meget ofte holde oplæg om uddannelsen for interesserede, oplæg om regler eller om udlandsophold – og her er ting som præsentationsteknik, målgruppeorientering og struktur super vigtige. Derudover er en vigtig del af min opgave jo simpelthen at tale med de studerende, hvor det er min rolle at stille de gode og udfordrende spørgsmål, så den studerende kan komme videre med håndteringen af sin udfordring.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Københavns Universitet?

Det er vigtigt for mig, at:

1. Løse mine opgaver i øjenhøjde med modtager. Om det så er en professor eller en helt ny bachelorstuderende, vil jeg insistere på at kunne tale til personen i øjenhøjde.

2. Holde mig orienteret og selv deltage i organisationen og dens udvikling – f.eks. ved at sidde i relevante råd og udvalg.

3. At bidrage til et godt arbejdsklima ved f.eks. at arrangere faglige og sociale arrangementer.

  • Hvorfor er Københavns Universitet en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Københavns Universitet er en attraktiv virksomhed for mig, fordi jeg har et meget afvekslende job, som gør at dagene aldrig er de samme, og at jeg konstant møder og hjælper/samarbejder med nye mennesker. Derudover er mit job meget fleksibelt, og jeg planlægger i stort omfang selv min tid.

Læs mere om Københavns Universitet

Mød andre kandidater fra Københavns Universitet


Annoncer