Vis studentum.dk som: Mobile

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

KL
IT-Konsulent
  • Rune Reimann Petersen
  • 30 år
  • Ansat siden februar 2017
  • Informatik og Sundhed, KU og DTU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen.

Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne. Arbejdet med og omkring IT-arkitektur kan hjælpe kommunerne med at opnå bedre, billigere og mere sammenhængende IT-løsninger. Det gælder både i forhold til planlægningen og strukturen af et IT-projekt eller IT-løsning - ligesom hvis du arbejder som arkitekt og skal tegne et hus. På den måde skitserer vi også digitaliseringsprojekter og IT-løsninger.

Til dette har KL i samarbejde med kommunerne udviklet en metode og arkitekturværktøjskasse med skabeloner, kaldet den fælleskommunale rammearkitektur, som vi kan anvende på tværs af forskellige projekter i kommunerne eller i KL. Vi tilgår dermed nye projekter ud fra en fælles retning, som bygger på tidligere erfaringer og metoder, så denne værktøjskasse bruger vi også tid på at udvikle og vedligeholde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spændende ved mit arbejde er, at der ikke er to dage, der ligner hinanden. Sådan har det stort set været i de to år, jeg har været ansat i KL. Hver dag bringer nye udfordringer og problemstillinger omhandlende digitalisering. Det kan også være krævende og udfordrende, men det er med til at gøre, at jeg udvikler mig og lærer nye ting hele tiden.

Den digitale dagsorden er mere central end nogensinde før. Det er rigtig interessant, at vi i KL er med helt i front og dermed kan sætte og påvirke den digitale dagsorden på det kommunale område og på tværs af den offentlige sektor i Danmark. Det giver mit arbejde mening og betydning, fordi de fælles løsninger, som vi kommer frem til i sidste ende, har indflydelse på borgerne i vores samfund.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst Informatik og Sundhed, som er en uddannelse, der udbydes af KU i samarbejde med DTU. Det betyder, at jeg både har fået den faglige, tekniske viden om IT og teknologi fra mine studier på DTU, mens jeg på KU har fået en bred viden om sundhedsvæsenets opbygning samt, hvordan kommunerne og staten samarbejder på sundhedsområdet.

Det er ikke kun sundhedssektoren, som jeg beskæftiger mig med i mit nuværende arbejde, fordi vores center samarbejder med alle fagkontorer i KL, men når der er et projekt omkring sundhed, kan jeg trække på min viden fra studiet om sundhedsvæsenets opbygning og vilkår.

I min uddannelse har jeg tillært mig en grundlæggende analytisk tilgang i forhold til, hvordan jeg tilgår og arbejder med nye projekter og opgaver. Når man arbejder med arkitektur handler det om at sikre, at man går den rigtige vej og ikke har overset noget, så på den måde stemmer min uddannelse ret godt overens med det, jeg laver i mit arbejde i dag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

Det er ret centralt for min motivation, at jeg føler, at jeg opnår noget med mit arbejde og gør en forskel ude i den virkelige verden. I mit arbejde er jeg med til at have indflydelse på den digitale dagsorden, og det betyder meget for mig, at vi er med til at skabe nogle løsninger, som kan bruges af borgerne og ude i vores samfund.

Da jeg startede i KL, blev jeg ansat som Juniorarkitekt og automatisk en del af en form for følordning, hvor der var afsat tid og ressourcer til, at jeg kunne sparre og trække på mine mere erfarne kollegaer. Som nyansat har det været helt afgørende for min trivsel og udvikling i KL, at der har været denne ordning, og jeg har været rigtig glad for, at der har været plads til, at jeg har kunne dygtiggøre mig og blive klogere ved at drøfte problemstillinger og udfordringer med min leder og kompetente kollegaer.

I mit daglige arbejde har jeg en bred kontaktflade på tværs af fagområderne i KL og andre organisationer og myndigheder i den offentlige sektor. Dette giver rigtig gode muligheder for at skabe og opbygge et bredt netværk.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL’s formål om at hjælpe kommunerne og borgerne er et vigtigt udgangspunkt for mig. Som ansat i KL har du indflydelse på den samfundsmæssige dagsorden, og hvis man gerne vil føle, at man gør en forskel i sit arbejde, så er KL et godt bud på en attraktiv organisation og arbejdsplads.

Rent personligt er KL også en attraktiv organisation for mig, fordi der er gode arbejdsforhold og arbejdstider. Der er meget fleksibilitet i dagligdagen. Samtidig er der højt til loftet og god plads til, at man som medarbejder kan udvikle sig og opnå nye færdigheder inden for en række af spændende områder. Vi arbejder på tværs af mange fagområder, og på den måde er KL en arbejdsplads med mange spændende muligheder.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL

Senest opdateret: 25 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 22-10-2019

Ivana Hybenová, Data Analyst, Good Monday

Jeg arbejder som Data Analyst i Good Monday med al den data, vi har til rådighed. Jeg sørger først og fremmest for automatiseret behandling og transformation af rådata. Derefter udvikler jeg rapporter og dashboards til bestyrelser og interne teams. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Faruk Gür, Business Intelligence Manager, ISS

Jeg arbejder i øjeblikket med Business Intelligence, som handler om at tilrettelægge store mængder af data fra vores systemer i ISS, især operationelle- og økonomisystemer. Jeg er teamleder på et team, hvor vi er 3. Her har jeg ansvaret for at planlægge projekter og de daglige arbejdsopgaver samt sætte BI strategien, således at den er i overensstemmelse med ISS overordnede strategi.

Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Philip Meeske, Functional Consultant, Pandora

At Pandora I work within Consumer Facing Applications which is residing within a Global IT track. Global IT is about delivering IT solutions to support Pandora’s best practices within its business processes utilizing the latest IT technologies. I am currently working on implementing a brand new point-of-sale solution which aims to enable Pandora to utilize consumer insights.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Morten Jørgensen, Digital Tech Lead, Carl Ras

Min titel er Digital Tech Lead, og jeg sidder i Carl Ras’ IT-afdeling, som er ledet af vores forretningsudviklingschef. Min primære opgave er at flytte og opgradere Carl Ras’ nuværende website fra en gammel platform til en ny og forbedret platform (Episerver). Jeg er bindeleddet mellem forretning og udvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-08-2019

Michael Skalski, Proceskonsulent, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Jeg sidder til dagligt i kontoret Procesautomatisering i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, som er ansvarlig for leverance af RPA (Robotic Process Automation) og forskellige AI løsninger til hele Skatteforvaltningen. Mine primære opgaver som Proceskonsulent består i at være PO (Product Owner) for de opgaver, som vi får ind til kontoret. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Sørensen, Software Developer, Grundfos

Jeg er ansat som softwareudvikler, hvor mine hovedsaglige opgaver består i at skrive embedded-software. På lægmandssprog kan embedded-software forklares som den kode, der ligger gemt væk i de fysiske produkter. Denne kode sørger for, at Grundfos’ produkter, f.eks. en pumpe, kører, som den skal. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Mathias Nielsen, Consultant i NewTech, KPMG

I am a consultant in our NewTech department, where we use cutting edge technology to add value to our clients. Our team consists of technical as well as business people, with a good understanding of (new) technologies. As one of the technical team members, my main areas are Machine Learning, IoT, RPA as well as Chat & Voicebots. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Marie Theill Warming, Student Developer, IBM CIC

Som Student Developer hos IBM CIC er mine arbejdsopgaver meget lig dem, som mine fuldtidskolleger har. Jeg er Backend Developer på et rigtigt spændende kundeprojekt, der vedrører automation. Fremadrettet vil jeg komme til at stifte bekendtskab med endnu flere forretningsområder og teknologier, end dem jeg arbejder med nu. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathilde Ørholt Bjerg, Test-koordinator, DR

Som test-koordinator i webområdet arbejder jeg med en række større og mindre webprojekter, der omfatter alt fra DR TV, streaming apps og nyheder på dr.dk. Det gælder blandt andet event- og programsites som Kommunalvalg, X Factor, Grand Prix og KarriereKanonen.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder. Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsning ...

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Nina Franziska-Christiansen, Kreativ Teknolog, Kvalifik

Som kreativ teknolog hos Kvalifik spænder mine opgaver vidt. Min position fungerer sådan, at en projektleder tildeler mig digitale opgaver, som andre firmaer har kontaktet Kvalifik for at få løst. Jeg beskæftiger mig derfor med alt fra design til implementering af hjemmesider, applikationer m.v. Min seneste opgave bestod i at designe og implementere restauranten Warpigs’ nye forside.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Sabine Højbjerg, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er Technology Solutions Professional hos Microsoft, hvor jeg arbejder med teknologier inden for den moderne arbejdsplads. Det vil sige, hvordan vi i Microsoft forsøger at tilpasse og udvikle vores teknologier til fremtiden arbejdsplads i takt med den digitale samfundsudvikling. I min rolle har jeg særlig fokus på samarbejdsværktøjer. Det indebærer blandt andet, at jeg demonstrerer, hvordan man ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Stefan Landler Janning, IT Business Partner, Mærsk

Jeg beskæftiger mig med IT inden for Transport & Logistik-divisionen. I øjeblikket har jeg allokeret halvdelen af min tid til opgraderingen af den IT-applikation som Marine HR bruger til HR-relaterede opgaver for vores sømænd samt bemanding af vores skibe. 

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Line Korsgaard, Frontend-udvikler, E-Komplet

Web-integrator og Multimediedesigner Jeg beskæftiger mig primært med udvikling af nye funktioner og forbedringer af vores software – og det er lige fra design til implementering. Derudover bruger jeg tid på at teste nye versioner, inden de bliver sendt ud til vores brugere. Det mest spændende for mig er arbejdet hen imod den bedste løsning, både designmæssigt og rent kodemæssigt.

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Amalie Skjold, Cyber and Security Graduate, TDC Group

I am a graduate in TDC Group Security’s Operational Excellence team. Operational Excellence’s main task is to facilitate TDC Group Security’s maturity, improvement programmes, and security awareness. This means that our tasks can be divided into two categories: Performance and communication. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Anders Holm-Pedersen, Læringsteknolog, Niels Brock

Jeg arbejder som læringsteknologi og arbejder i vores Learning Hub, hvor jeg beskæftiger mig med digitalisering og læring. Jeg arbejder med at udvikle online og blendede forløb i samarbejde med vores dygtige undervisere, og det betyder, at jeg tester, udvikler og supporterer vores læringssystemer og digitale programmer. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Kasper Steenstrup, Software Architect, 3Shape

I am working as a software architect in the computer aided manufacturing team at 3Shape. We implement 3D printer algorithms and nesting software for milling machines to manufacture all kinds of crazy objects for the dentist. It can be anything from purple or metal crowns, 3D printed guides, to where the dentist must drill to prevent hitting a nerve, or ear pieces for hearing aids.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Alexander Martin Brandstrup, Developer Consultant, IBM CIC

Som konsulent-udvikler beskæftiger man sig med et meget bredt forretningsområde. Opgaverne kan variere meget i varighed og sværhedsgrad, men omfatter oftest implementering af og udvikling på IBM software. Det omfatter både Cloud-baserede løsninger, små cool applikationer og større integrerede IT-systemer. 

Læs mere