Vis studentum.dk som: Mobile

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

KL
IT-Konsulent
  • Rune Reimann Petersen
  • 30 år
  • Ansat siden februar 2017
  • Informatik og Sundhed, KU og DTU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen.

Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne. Arbejdet med og omkring IT-arkitektur kan hjælpe kommunerne med at opnå bedre, billigere og mere sammenhængende IT-løsninger. Det gælder både i forhold til planlægningen og strukturen af et IT-projekt eller IT-løsning - ligesom hvis du arbejder som arkitekt og skal tegne et hus. På den måde skitserer vi også digitaliseringsprojekter og IT-løsninger.

Til dette har KL i samarbejde med kommunerne udviklet en metode og arkitekturværktøjskasse med skabeloner, kaldet den fælleskommunale rammearkitektur, som vi kan anvende på tværs af forskellige projekter i kommunerne eller i KL. Vi tilgår dermed nye projekter ud fra en fælles retning, som bygger på tidligere erfaringer og metoder, så denne værktøjskasse bruger vi også tid på at udvikle og vedligeholde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spændende ved mit arbejde er, at der ikke er to dage, der ligner hinanden. Sådan har det stort set været i de to år, jeg har været ansat i KL. Hver dag bringer nye udfordringer og problemstillinger omhandlende digitalisering. Det kan også være krævende og udfordrende, men det er med til at gøre, at jeg udvikler mig og lærer nye ting hele tiden.

Den digitale dagsorden er mere central end nogensinde før. Det er rigtig interessant, at vi i KL er med helt i front og dermed kan sætte og påvirke den digitale dagsorden på det kommunale område og på tværs af den offentlige sektor i Danmark. Det giver mit arbejde mening og betydning, fordi de fælles løsninger, som vi kommer frem til i sidste ende, har indflydelse på borgerne i vores samfund.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst Informatik og Sundhed, som er en uddannelse, der udbydes af KU i samarbejde med DTU. Det betyder, at jeg både har fået den faglige, tekniske viden om IT og teknologi fra mine studier på DTU, mens jeg på KU har fået en bred viden om sundhedsvæsenets opbygning samt, hvordan kommunerne og staten samarbejder på sundhedsområdet.

Det er ikke kun sundhedssektoren, som jeg beskæftiger mig med i mit nuværende arbejde, fordi vores center samarbejder med alle fagkontorer i KL, men når der er et projekt omkring sundhed, kan jeg trække på min viden fra studiet om sundhedsvæsenets opbygning og vilkår.

I min uddannelse har jeg tillært mig en grundlæggende analytisk tilgang i forhold til, hvordan jeg tilgår og arbejder med nye projekter og opgaver. Når man arbejder med arkitektur handler det om at sikre, at man går den rigtige vej og ikke har overset noget, så på den måde stemmer min uddannelse ret godt overens med det, jeg laver i mit arbejde i dag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

Det er ret centralt for min motivation, at jeg føler, at jeg opnår noget med mit arbejde og gør en forskel ude i den virkelige verden. I mit arbejde er jeg med til at have indflydelse på den digitale dagsorden, og det betyder meget for mig, at vi er med til at skabe nogle løsninger, som kan bruges af borgerne og ude i vores samfund.

Da jeg startede i KL, blev jeg ansat som Juniorarkitekt og automatisk en del af en form for følordning, hvor der var afsat tid og ressourcer til, at jeg kunne sparre og trække på mine mere erfarne kollegaer. Som nyansat har det været helt afgørende for min trivsel og udvikling i KL, at der har været denne ordning, og jeg har været rigtig glad for, at der har været plads til, at jeg har kunne dygtiggøre mig og blive klogere ved at drøfte problemstillinger og udfordringer med min leder og kompetente kollegaer.

I mit daglige arbejde har jeg en bred kontaktflade på tværs af fagområderne i KL og andre organisationer og myndigheder i den offentlige sektor. Dette giver rigtig gode muligheder for at skabe og opbygge et bredt netværk.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL’s formål om at hjælpe kommunerne og borgerne er et vigtigt udgangspunkt for mig. Som ansat i KL har du indflydelse på den samfundsmæssige dagsorden, og hvis man gerne vil føle, at man gør en forskel i sit arbejde, så er KL et godt bud på en attraktiv organisation og arbejdsplads.

Rent personligt er KL også en attraktiv organisation for mig, fordi der er gode arbejdsforhold og arbejdstider. Der er meget fleksibilitet i dagligdagen. Samtidig er der højt til loftet og god plads til, at man som medarbejder kan udvikle sig og opnå nye færdigheder inden for en række af spændende områder. Vi arbejder på tværs af mange fagområder, og på den måde er KL en arbejdsplads med mange spændende muligheder.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL

Senest opdateret: 25 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 13-05-2019

Jonas Bill Lundquist, Praktikant (Udvikler), UNIK

Jeg arbejder i Team Core, og her laver vi forskellige udviklingsopgaver - alt fra research af nye teknologier til vedligeholdelse af gamle systemer. Der er altid nye og ukendte opgaver, som man skal sætte sig ind i og lære om. Jeg lærer noget nyt hver dag, jeg er på arbejde.  

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Philip Bratt Ørum, Backend Game Developer, MovieStarPlanet

I am a Backend Programmer working on a multiplayer online game. When the game changes or a new feature is added, my job is to figure out how the underlying systems should work, and then create those systems. In addition to that, I am responsible for making sure that the game is always working, and for fixing any issues that occur. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Skov Quintero, Scrum Master, Nykredit

Jeg er procesansvarlig og analytiker i Nykredits Robotics-team. Det vil sige, at jeg driver den måde, vi udvikler robotter på internt i teamet og hele processen omkring dette. Derudover undersøger jeg forskellige krav til vores kode og sørger for, at der veksles mellem forbedringer og nyudvikling. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mathilde Ørholt Bjerg, Test-koordinator, DR

Som test-koordinator i webområdet arbejder jeg med en række større og mindre webprojekter, der omfatter alt fra DR TV, streaming apps og nyheder på dr.dk. Det gælder blandt andet event- og programsites som Kommunalvalg, X Factor, Grand Prix og KarriereKanonen.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Nick Bylang, Software Tester, MovieStarPlanet

At MovieStarPlanet I work in the Quality Assurance department where we do regular test tasks as testcase creation, regression testing and live testing, but my main field is creating and maintaining an Automation framework.   There is always something new to do at MovieStarPlanet. Technologies and regulations change constantly so we must adapt to meet these new rules.

Læs mere
Sidst opdateret 01-11-2019

Braedon Gough, Software Engineer, Pleo

I'm a frontend software developer at Pleo working on our internal tools team. Currently, my focus is on building and maintaining the "backoffice" app that is used internally by our compliance, support, and sales teams.  I've recently made a big transition at Pleo moving from the sales team as an account manager to our product team as a software engineer.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Karoline Engelund, Digital Project Manager, Kvalifik

Som Digital Projektleder står jeg for at lede vores projekter omhandlende webudvikling og 3D, samt sikre at de bliver kørt godt i mål. Jeg bygger teams af vores dygtige grafikere og udviklere, har kundekontakten, det overordnede overblik samt tager også selv nogle af de tekniske opgaver på min kappe. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Yasamin Malikshahi, CRO & UX Specialist, IIH Nordic

Jeg er en del af SEO og CRO teamet og er ansvarlig for CRO, UX og design hos IIH Nordic. Inden for konverteringsoptimering arbejder jeg med brugeroplevelse, brugerpsykologi og A/B testing. Grundlæggende benytter vi, inden for konverteringsoptimering, en datadrevet tilgang for at øge konverteringer på et website.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Lasse Larsen, Innovation Manager, ISS

Jeg er Innovation Manager i ISS DK. Det betyder, at jeg er ansvarlig for ISS DK’s udviklings- og innovationsagenda. Det indebærer, at jeg sørger for, at vi har en bæredygtig pipeline af ting, vi tester og har klar til implementering. Samtidigt kigger jeg på, hvordan vi kan udnytte de store teknologitrends (Internet of Things, VR/AR, Robotteknologi, kunstig intelligens, Big Data)

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Kasper Steenstrup, Software Architect, 3Shape

I am working as a software architect in the computer aided manufacturing team at 3Shape. We implement 3D printer algorithms and nesting software for milling machines to manufacture all kinds of crazy objects for the dentist. It can be anything from purple or metal crowns, 3D printed guides, to where the dentist must drill to prevent hitting a nerve, or ear pieces for hearing aids.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Amalia Jepsen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Forretningsområdet som Data Scientist Consultant er meget bredt. Man arbejder på korte projekter i alle slags virksomheder, og man kan arbejde med al slags data fx. sundhedsdata, vejrdata, mediedata, processdata, kundedata osv. Min primære arbejdsopgave er at finde værdi i data og være med til at løse komplekse problemstillinger for kunden ved brug af data.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Nyberg Porse, IT-udvikler, Jyske Bank

Som IT-udvikler arbejder jeg med udvikling af bankens IT-løsninger og systemer. Specifikt har jeg udviklingsansvaret for Jyske Bank Erhvervs CRM (Customer Relationship Management) system, som er det primære arbejdsværktøj, vores erhvervsrådgivere og specialister anvender til at yde god, kundevendt rådgivning. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-06-2019

Gergo Szakony, Junior Site Reliability Engineer, Falcon.io

My title is Junior Site Reliability Engineer. That covers taking care of the Falcon platform infrastructure, and helping developers carry out their tasks on a daily basis. There are two sides to the job. We get assigned multiple different projects that go in-depth into specific areas. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Mathias Nielsen, Consultant i NewTech, KPMG

I am a consultant in our NewTech department, where we use cutting edge technology to add value to our clients. Our team consists of technical as well as business people, with a good understanding of (new) technologies. As one of the technical team members, my main areas are Machine Learning, IoT, RPA as well as Chat & Voicebots. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Nikolaj Thomas Madsen, IT Architect, Telenor

Jeg sidder som it-arkitekt i vores afdeling Technology & Strategy, hvor jeg til dagligt arbejder med at udarbejde strategi og målarkitektur for vores teknologiportefølje. Mine primære arbejdsopgaver ligger inde for vores Cloud-domæne, hvor jeg arbejder med at kigge ind i, hvordan dertilhørende teknologier kan være med til at løfte Telenor. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Kajal Singh, Software Tester, MovieStarPlanet

My role as a QA tester comes with lot of challenges, opportunities to learn and responsibility where it is very important to ensure that the developed software meets and complies with defined or standardized quality specifications. It is an ongoing process within the software development life cycle (SDLC) that routinely checks the developed software to ensure it meets desired quality measures.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Faruk Gür, Business Intelligence Manager, ISS

Jeg arbejder i øjeblikket med Business Intelligence, som handler om at tilrettelægge store mængder af data fra vores systemer i ISS, især operationelle- og økonomisystemer. Jeg er teamleder på et team, hvor vi er 3. Her har jeg ansvaret for at planlægge projekter og de daglige arbejdsopgaver samt sætte BI strategien, således at den er i overensstemmelse med ISS overordnede strategi.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Søren Urenfeldt, Scrum Master, LEGO Group

I play a crucial part in my technology and software development two teams' successes. As a Scrum Master, I support our agile transformation journey. At the technology division of The LEGO Group, we utilize Scrum. Scrum is an agile framework. As a scrum master, my main task is getting my teams' better.

Læs mere