Vis studentum.dk som: Mobile

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

KL
IT-Konsulent
  • Rune Reimann Petersen
  • 30 år
  • Ansat siden februar 2017
  • Informatik og Sundhed, KU og DTU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen.

Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne. Arbejdet med og omkring IT-arkitektur kan hjælpe kommunerne med at opnå bedre, billigere og mere sammenhængende IT-løsninger. Det gælder både i forhold til planlægningen og strukturen af et IT-projekt eller IT-løsning - ligesom hvis du arbejder som arkitekt og skal tegne et hus. På den måde skitserer vi også digitaliseringsprojekter og IT-løsninger.

Til dette har KL i samarbejde med kommunerne udviklet en metode og arkitekturværktøjskasse med skabeloner, kaldet den fælleskommunale rammearkitektur, som vi kan anvende på tværs af forskellige projekter i kommunerne eller i KL. Vi tilgår dermed nye projekter ud fra en fælles retning, som bygger på tidligere erfaringer og metoder, så denne værktøjskasse bruger vi også tid på at udvikle og vedligeholde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spændende ved mit arbejde er, at der ikke er to dage, der ligner hinanden. Sådan har det stort set været i de to år, jeg har været ansat i KL. Hver dag bringer nye udfordringer og problemstillinger omhandlende digitalisering. Det kan også være krævende og udfordrende, men det er med til at gøre, at jeg udvikler mig og lærer nye ting hele tiden.

Den digitale dagsorden er mere central end nogensinde før. Det er rigtig interessant, at vi i KL er med helt i front og dermed kan sætte og påvirke den digitale dagsorden på det kommunale område og på tværs af den offentlige sektor i Danmark. Det giver mit arbejde mening og betydning, fordi de fælles løsninger, som vi kommer frem til i sidste ende, har indflydelse på borgerne i vores samfund.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst Informatik og Sundhed, som er en uddannelse, der udbydes af KU i samarbejde med DTU. Det betyder, at jeg både har fået den faglige, tekniske viden om IT og teknologi fra mine studier på DTU, mens jeg på KU har fået en bred viden om sundhedsvæsenets opbygning samt, hvordan kommunerne og staten samarbejder på sundhedsområdet.

Det er ikke kun sundhedssektoren, som jeg beskæftiger mig med i mit nuværende arbejde, fordi vores center samarbejder med alle fagkontorer i KL, men når der er et projekt omkring sundhed, kan jeg trække på min viden fra studiet om sundhedsvæsenets opbygning og vilkår.

I min uddannelse har jeg tillært mig en grundlæggende analytisk tilgang i forhold til, hvordan jeg tilgår og arbejder med nye projekter og opgaver. Når man arbejder med arkitektur handler det om at sikre, at man går den rigtige vej og ikke har overset noget, så på den måde stemmer min uddannelse ret godt overens med det, jeg laver i mit arbejde i dag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

Det er ret centralt for min motivation, at jeg føler, at jeg opnår noget med mit arbejde og gør en forskel ude i den virkelige verden. I mit arbejde er jeg med til at have indflydelse på den digitale dagsorden, og det betyder meget for mig, at vi er med til at skabe nogle løsninger, som kan bruges af borgerne og ude i vores samfund.

Da jeg startede i KL, blev jeg ansat som Juniorarkitekt og automatisk en del af en form for følordning, hvor der var afsat tid og ressourcer til, at jeg kunne sparre og trække på mine mere erfarne kollegaer. Som nyansat har det været helt afgørende for min trivsel og udvikling i KL, at der har været denne ordning, og jeg har været rigtig glad for, at der har været plads til, at jeg har kunne dygtiggøre mig og blive klogere ved at drøfte problemstillinger og udfordringer med min leder og kompetente kollegaer.

I mit daglige arbejde har jeg en bred kontaktflade på tværs af fagområderne i KL og andre organisationer og myndigheder i den offentlige sektor. Dette giver rigtig gode muligheder for at skabe og opbygge et bredt netværk.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL’s formål om at hjælpe kommunerne og borgerne er et vigtigt udgangspunkt for mig. Som ansat i KL har du indflydelse på den samfundsmæssige dagsorden, og hvis man gerne vil føle, at man gør en forskel i sit arbejde, så er KL et godt bud på en attraktiv organisation og arbejdsplads.

Rent personligt er KL også en attraktiv organisation for mig, fordi der er gode arbejdsforhold og arbejdstider. Der er meget fleksibilitet i dagligdagen. Samtidig er der højt til loftet og god plads til, at man som medarbejder kan udvikle sig og opnå nye færdigheder inden for en række af spændende områder. Vi arbejder på tværs af mange fagområder, og på den måde er KL en arbejdsplads med mange spændende muligheder.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL

Senest opdateret: 25 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Karoline Engelund, Digital Project Manager, Kvalifik

Som Digital Projektleder står jeg for at lede vores projekter omhandlende webudvikling og 3D, samt sikre at de bliver kørt godt i mål. Jeg bygger teams af vores dygtige grafikere og udviklere, har kundekontakten, det overordnede overblik samt tager også selv nogle af de tekniske opgaver på min kappe. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 28-10-2020

Ida Vægter Rasmussen, IT-udvikler, BEC

Kandidatgrad i Fysik Jeg arbejder med digitale underskrifter - både på rådgiver- og kundesiden. Jeg er både udvikler og arkitekt på vores løsninger, og jeg bruger størstedelen af min tid på at designe og beskrive nye løsninger for systemet i tæt samarbejde med teamets forretningsansvarlige. De mest spændende opgaver er dem, hvor jeg får lov til at påvirke den fremtidige løsning og definere, hvorda ...
Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Alessia Covello, Consultant, NNIT

I work with IT Systems for Life Sciences. This is a broad area in NNIT. Specifically, I am an IT Consultant and I work in the technical department where IT Architects and Consultants/Developers are dedicated to design, implement, test and deliver IT Solutions. My tasks range from sales to solution design to implementation to testing. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Asger Kaare Hansen, Business Intelligence Project Manager, KMD

Jeg sidder i det forretningsområde, der hedder Customer Service Management, hvor vi er ansvarlige for de serviceløsninger, der bliver leveret til KMD's eksterne og interne kunder. Her sidder jeg primært og får indblik i, hvordan KMD performer overfor kunden. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-09-2020

Emil Haldan, Junior Consultant, EPICO NextGen

Jeg sidder hos VELUX og VILLUM fonden via EPICO NextGen, som er almennyttig fonde.  Jeg er del af et mindre team hos VELUX og VILLUM fonden der arbejder med IT-administration. Da vi kun er tre personer har vi en stor fane af forskellige arbejdsopgaver, hvor min primære rolle er RPA (Robotic Process Automation) udvikler.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Sørensen, Software Developer, Grundfos

Jeg er ansat som softwareudvikler, hvor mine hovedsaglige opgaver består i at skrive embedded-software. På lægmandssprog kan embedded-software forklares som den kode, der ligger gemt væk i de fysiske produkter. Denne kode sørger for, at Grundfos’ produkter, f.eks. en pumpe, kører, som den skal. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Nick Bylang, Software Tester, MovieStarPlanet

At MovieStarPlanet I work in the Quality Assurance department where we do regular test tasks as testcase creation, regression testing and live testing, but my main field is creating and maintaining an Automation framework.   There is always something new to do at MovieStarPlanet. Technologies and regulations change constantly so we must adapt to meet these new rules.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Tore Heimann, Teknisk projektleder, Signifly

Jeg er en del af den tekniske afdeling, hvor vi sidder med udviklingen af vores digitale produkter. Det kan eksempelvis være online applikationer og værktøjer, systemadministration m.m. Jeg har en faciliterende rolle på holdet, så det er mig, der har det overordnede overblik og skal sørge for at fordele opgaverne og hjælpe mine kollegaer med at finde ud af, hvilke projekter der skal prioriteres.

Læs mere
Sidst opdateret 09-05-2019

Randi Majgård Høgh, It-assistent, VIFIN

Jeg sidder i IT-afdelingen og mine arbejdsopgaver er meget forskelige og alsidige. Det er jeg meget glad for. Vi lavede et undervisningsmateriale for nogle år siden, som hedder Dansk.nu. Det er tilgængeligt på internettet. Sammen med mine kollegaer er jeg med til at supportere og modernisere og fremtidssikre materialet.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Rasmus Nøhr, Konsulent, Capgemini

Jeg sidder i vores digitale webafdeling, hvor vi udvikler nye digtale løsninger og værktøjer til vores kunder. Mine primære arbejdsopaver er udvikling af CMS systemer (Content management system), hvor jeg som udvikler har været med lige fra starten af projekterne. Det indebærer alt fra estimering af opgaver og sprint planning  til produktion.

Læs mere
Sidst opdateret 21-12-2020

Aron Stefánsson, Network Architect, Kamstrup

Jeg arbejder i Kamstrups Teknologi EL-afdeling, hvor mit team har ansvaret for udvikling og vedligeholelse af det Radio Mesh-netværk, der gør det muligt at fjernaflæse Kamstrups elmålere. Mine opgaver består hovedsageligt af analyse, optimering samt design af vores Radio Mesh-teknologi for at overholde de strenge krav til robusthed og for at imødekomme båndbreddebehovet af fremtidens Smart Grids.

Læs mere
Sidst opdateret 02-12-2020

Christian Skov Jensen, Compliance Analyst, e-Boks

Jeg er ansat I e-Boks Security afdeling som Compliance Analyst, hvor jeg primært beskæftiger mig med kontrolarbejde inden for Privacy, Security og Informationssikkerhed. Mit arbejde består i at indsamle, koordinere, kontrollere og revidere sikkerhed inden for og på tværs af applikationer, databehandling og afdelinger. Heriblandt at bidrage til risikovurdering og optimering af vores IT-systemer.

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Nikolaj Thomas Madsen, IT Architect, Telenor

Jeg sidder som it-arkitekt i vores afdeling Technology & Strategy, hvor jeg til dagligt arbejder med at udarbejde strategi og målarkitektur for vores teknologiportefølje. Mine primære arbejdsopgaver ligger inde for vores Cloud-domæne, hvor jeg arbejder med at kigge ind i, hvordan dertilhørende teknologier kan være med til at løfte Telenor. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Rika Pydde, IT Security Specialist, NNIT

My job as a IT Security Specialist in the NNIT Cyber Defense Center is to help protect the IT systems and data of our customers from malicious attackers. In my daily work, I am mainly a security analyst, which means that I investigate and analyze events that happened on a laptop or in an IT system.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Mikkel Thygesen, Junior Consultant, EPICO NextGen

Jeg arbejder med androidudvikling, hvor mine primære arbejdsopgaver er at udvikle og vedligeholde apps til android styrestystemet. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Laura Jürgensen, Konsulent, Capgemini

I september 2018 startede jeg i Capgemini’s Young Professional etårige graduate-forløb, hvor jeg fik lov til at prøve kræfter med forskellige discipliner inden for Business Analysis, Agile Practices og Projektledelse. Jeg var igennem et skræddersyet forløb tilpasset til at udvikle mine faglige kompetencer, såvel som mine consulting skills.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Jakob Henning Jensen, Assistant Analyst, TDC Group

I am working in a team called the Decision Support Center (DSC), which is a part of TDC Finance. Actually, I am in a sub-team of DSC called "Data Management & Project". What we do is supporting TDC Finance, as a first priority, by creating data overview/insight of the data which they have. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Isabel Skov Quintero, Scrum Master, Nykredit

Jeg er procesansvarlig og analytiker i Nykredits Robotics-team. Det vil sige, at jeg driver den måde, vi udvikler robotter på internt i teamet og hele processen omkring dette. Derudover undersøger jeg forskellige krav til vores kode og sørger for, at der veksles mellem forbedringer og nyudvikling. 

Læs mere