Vis studentum.dk som: Mobile

Rune Reimann Petersen, It-arkitekt, KL

KL
IT-Konsulent
  • Rune Reimann Petersen
  • 30 år
  • Ansat siden februar 2017
  • Informatik og Sundhed, KU og DTU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som konsulent, og jeg arbejder i et center i KL, der hedder Digitalisering og Teknologi, hvor vores fokusområde omhandler digitaliseringen.

Mine daglige arbejdsopgaver spænder meget vidt, men jeg arbejder hovedsageligt med IT-arkitektur i forskellige digitaliseringsprojekter internt i KL eller konkrete IT-projekter og IT-løsninger i kommunerne. Arbejdet med og omkring IT-arkitektur kan hjælpe kommunerne med at opnå bedre, billigere og mere sammenhængende IT-løsninger. Det gælder både i forhold til planlægningen og strukturen af et IT-projekt eller IT-løsning - ligesom hvis du arbejder som arkitekt og skal tegne et hus. På den måde skitserer vi også digitaliseringsprojekter og IT-løsninger.

Til dette har KL i samarbejde med kommunerne udviklet en metode og arkitekturværktøjskasse med skabeloner, kaldet den fælleskommunale rammearkitektur, som vi kan anvende på tværs af forskellige projekter i kommunerne eller i KL. Vi tilgår dermed nye projekter ud fra en fælles retning, som bygger på tidligere erfaringer og metoder, så denne værktøjskasse bruger vi også tid på at udvikle og vedligeholde.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spændende ved mit arbejde er, at der ikke er to dage, der ligner hinanden. Sådan har det stort set været i de to år, jeg har været ansat i KL. Hver dag bringer nye udfordringer og problemstillinger omhandlende digitalisering. Det kan også være krævende og udfordrende, men det er med til at gøre, at jeg udvikler mig og lærer nye ting hele tiden.

Den digitale dagsorden er mere central end nogensinde før. Det er rigtig interessant, at vi i KL er med helt i front og dermed kan sætte og påvirke den digitale dagsorden på det kommunale område og på tværs af den offentlige sektor i Danmark. Det giver mit arbejde mening og betydning, fordi de fælles løsninger, som vi kommer frem til i sidste ende, har indflydelse på borgerne i vores samfund.  

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst Informatik og Sundhed, som er en uddannelse, der udbydes af KU i samarbejde med DTU. Det betyder, at jeg både har fået den faglige, tekniske viden om IT og teknologi fra mine studier på DTU, mens jeg på KU har fået en bred viden om sundhedsvæsenets opbygning samt, hvordan kommunerne og staten samarbejder på sundhedsområdet.

Det er ikke kun sundhedssektoren, som jeg beskæftiger mig med i mit nuværende arbejde, fordi vores center samarbejder med alle fagkontorer i KL, men når der er et projekt omkring sundhed, kan jeg trække på min viden fra studiet om sundhedsvæsenets opbygning og vilkår.

I min uddannelse har jeg tillært mig en grundlæggende analytisk tilgang i forhold til, hvordan jeg tilgår og arbejder med nye projekter og opgaver. Når man arbejder med arkitektur handler det om at sikre, at man går den rigtige vej og ikke har overset noget, så på den måde stemmer min uddannelse ret godt overens med det, jeg laver i mit arbejde i dag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

Det er ret centralt for min motivation, at jeg føler, at jeg opnår noget med mit arbejde og gør en forskel ude i den virkelige verden. I mit arbejde er jeg med til at have indflydelse på den digitale dagsorden, og det betyder meget for mig, at vi er med til at skabe nogle løsninger, som kan bruges af borgerne og ude i vores samfund.

Da jeg startede i KL, blev jeg ansat som Juniorarkitekt og automatisk en del af en form for følordning, hvor der var afsat tid og ressourcer til, at jeg kunne sparre og trække på mine mere erfarne kollegaer. Som nyansat har det været helt afgørende for min trivsel og udvikling i KL, at der har været denne ordning, og jeg har været rigtig glad for, at der har været plads til, at jeg har kunne dygtiggøre mig og blive klogere ved at drøfte problemstillinger og udfordringer med min leder og kompetente kollegaer.

I mit daglige arbejde har jeg en bred kontaktflade på tværs af fagområderne i KL og andre organisationer og myndigheder i den offentlige sektor. Dette giver rigtig gode muligheder for at skabe og opbygge et bredt netværk.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL’s formål om at hjælpe kommunerne og borgerne er et vigtigt udgangspunkt for mig. Som ansat i KL har du indflydelse på den samfundsmæssige dagsorden, og hvis man gerne vil føle, at man gør en forskel i sit arbejde, så er KL et godt bud på en attraktiv organisation og arbejdsplads.

Rent personligt er KL også en attraktiv organisation for mig, fordi der er gode arbejdsforhold og arbejdstider. Der er meget fleksibilitet i dagligdagen. Samtidig er der højt til loftet og god plads til, at man som medarbejder kan udvikle sig og opnå nye færdigheder inden for en række af spændende områder. Vi arbejder på tværs af mange fagområder, og på den måde er KL en arbejdsplads med mange spændende muligheder.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL

Senest opdateret: 25 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-08-2019

Signe Kraghede Yding Andersen, Partner Technology Strategist, Microsoft

Jeg arbejder med forretningsudvikling fra et teknisk perspektiv i forhold til vores partnere, fordi Microsoft arbejder sammen med en række partnere – blandt andet større konsulenthuse og mindre IT-virksomheder. Det skyldes, at vi hos Microsoft ikke kan nå ud til hele verden, og derfor er vi nødt til at alliere os med partnere, der kan hjælpe med at sælge og formidle Microsofts produkter og løsning ...

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Ebou Touray, Technology Solutions Professional, Microsoft

Jeg er ansat som Graduate ved Microsoft i Specialist Team Unit-afdelingen, og min rolle hedder Surface - Technology Solution Professionel, der betyder, at jeg er ansvarlig for alt det tekniske, når det drejer sig om vores Surface-produkter fx Surface Laptop, Surface Pro osv. Jeg arbejder ikke direkte med salg, men jeg står for at drive den tekniske beslutning hos vores kunder.

Læs mere
Sidst opdateret 07-01-2020

Morten Fuglsang Klitgaard, Projektleder, Logimatic

Jeg er ansat som projektleder / udvikler inden for det forretningsområde hos Logimatic der arbejder med lagerstyringssystemer. Som kombineret projektleder og udvikler har jeg et meget varierende arbejde, hvor jeg ud over at have ansvaret for gennemførsel af projekter også arbejder på større og mindre softwareudviklingsopgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Søren Maagaard Olesen, Software Architect, 3Shape

3Shape Audio provides 3D scanners and modelling software to hearing aid manufacturers. In my team, we make the software that connects the 3D scanners and software for designing customized hearing aids. The hearing aids are customized to each person, so they fit exactly to their ears. That means that the software needs to include a lot of information on ear anatomy.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Christoffer Willum Jensen, Project Management Graduate, KMD

Jeg beskæftiger mig med et forretningsområde, der hedder Støttesystemer. Støttesystemer er selvstændige it-løsninger, der sikrer, at kommunens fagløsninger kan fungere sammen og få adgang til relevante data. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Amalie Skjold, Cyber and Security Graduate, TDC Group

I am a graduate in TDC Group Security’s Operational Excellence team. Operational Excellence’s main task is to facilitate TDC Group Security’s maturity, improvement programmes, and security awareness. This means that our tasks can be divided into two categories: Performance and communication. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-09-2019

Nikolaj Thomas Madsen, IT Architect, Telenor

Jeg sidder som it-arkitekt i vores afdeling Technology & Strategy, hvor jeg til dagligt arbejder med at udarbejde strategi og målarkitektur for vores teknologiportefølje. Mine primære arbejdsopgaver ligger inde for vores Cloud-domæne, hvor jeg arbejder med at kigge ind i, hvordan dertilhørende teknologier kan være med til at løfte Telenor. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Kristoffer Andreasen, Cloud Consultant, NNIT

Jeg arbejder i en af vores afdelinger, som hedder NNIT Digital Together. Vi beskæftiger os med ny teknologi, hvor vi udvikler nye digitale produkter til vores kunder. Min rolle er primært udvikler og IT-arkitekt, hvor jeg er med til at udvikle og designe de digitale løsninger. Dette kan være alt fra en webapplikation til en blockchain.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Line Korsgaard, Frontend-udvikler, E-Komplet

Web-integrator og Multimediedesigner Jeg beskæftiger mig primært med udvikling af nye funktioner og forbedringer af vores software – og det er lige fra design til implementering. Derudover bruger jeg tid på at teste nye versioner, inden de bliver sendt ud til vores brugere. Det mest spændende for mig er arbejdet hen imod den bedste løsning, både designmæssigt og rent kodemæssigt.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Søren Urenfeldt, Scrum Master, LEGO Group

I play a crucial part in my technology and software development two teams' successes. As a Scrum Master, I support our agile transformation journey. At the technology division of The LEGO Group, we utilize Scrum. Scrum is an agile framework. As a scrum master, my main task is getting my teams' better.

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2019

Jonas Bill Lundquist, Praktikant (Udvikler), UNIK

Jeg arbejder i Team Core, og her laver vi forskellige udviklingsopgaver - alt fra research af nye teknologier til vedligeholdelse af gamle systemer. Der er altid nye og ukendte opgaver, som man skal sætte sig ind i og lære om. Jeg lærer noget nyt hver dag, jeg er på arbejde.  

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Philip Bratt Ørum, Backend Game Developer, MovieStarPlanet

I am a Backend Programmer working on a multiplayer online game. When the game changes or a new feature is added, my job is to figure out how the underlying systems should work, and then create those systems. In addition to that, I am responsible for making sure that the game is always working, and for fixing any issues that occur. 

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Rasmus Nøhr, Konsulent, Capgemini

Jeg sidder i vores digitale webafdeling, hvor vi udvikler nye digtale løsninger og værktøjer til vores kunder. Mine primære arbejdsopaver er udvikling af CMS systemer (Content management system), hvor jeg som udvikler har været med lige fra starten af projekterne. Det indebærer alt fra estimering af opgaver og sprint planning  til produktion.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Sørensen, Software Developer, Grundfos

Jeg er ansat som softwareudvikler, hvor mine hovedsaglige opgaver består i at skrive embedded-software. På lægmandssprog kan embedded-software forklares som den kode, der ligger gemt væk i de fysiske produkter. Denne kode sørger for, at Grundfos’ produkter, f.eks. en pumpe, kører, som den skal. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Asger Anker Sørensen, Data Scientist Consultant, IBM CIC

Som konsulenter arbejder vi på tværs af forretningen, og da alle dele af forretningen sidder på værdifuld information i form af opsamlet data, kan vi hjælpe vores kunder med at optimere hele deres forretningen fra produktion til People Management. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Oliver Kaae Vinter, Solution Sales Specialist, Microsoft

Hos Microsoft arbejder jeg med semi- eller højt avanceret Cloud-teknologi (Microsoft Azure). Det gælder ikke simple offload af private billeder fra ens telefon, men det kunne eksempelvis være et lignende virksomhedsscenarie, hvor tonsvis af billede materiale skubbes til skyen og processeres med Cloud-baseret Machine Learning-teknologi for at give virksomheden et bedre beslutningsgrundlag.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jens Nyberg Porse, IT-udvikler, Jyske Bank

Som IT-udvikler arbejder jeg med udvikling af bankens IT-løsninger og systemer. Specifikt har jeg udviklingsansvaret for Jyske Bank Erhvervs CRM (Customer Relationship Management) system, som er det primære arbejdsværktøj, vores erhvervsrådgivere og specialister anvender til at yde god, kundevendt rådgivning. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-09-2019

Alessia Covello, Consultant, NNIT

I work with IT Systems for Life Sciences. This is a broad area in NNIT. Specifically, I am an IT Consultant and I work in the technical department where IT Architects and Consultants/Developers are dedicated to design, implement, test and deliver IT Solutions. My tasks range from sales to solution design to implementation to testing. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-03-2019

Inma Contreras, Junior Backend Engineer, Peakon

The IT field offers lots of different opportunities for jobs which lets you decide what you’re most interested in. As a developer, one of my main tasks consists of thinking up technical solutions to problems so that our users have a smooth experience with our product. My other favorite main task would be shaping and implementing new ideas so that they are available to our product users.

Læs mere
Sidst opdateret 03-09-2019

Signe Hvid Paulsen, Konsulent, Capgemini

Jeg arbejder som konsulent indenfor IT projektledelse herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder. Størstedelen af min tid sidder jeg ude hos kunder, hvor jeg både har arbejdet som IT projektleder for enkeltstående projekter samt som Scrum Master for forskellige teams. 

Læs mere